Stanciu barlangja - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Stanciu barlangja

Stanciu barlangja

Stanciu barlangja Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A kőtenger, az erdő, és a felhő Bevetésre készen. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Stanciu barlangja fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Stanciu barlangja! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
7219 Grind-nyereg menedékhely. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 7247 Deubel-üregek. (érdekes hely geoládával) 8239. (érdekes hely geoládával) 8243 Pásztor-csúcs. A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban. (különleges hely geodobozzal)
8648 2320. A Spirla-menedékkunyhó a piros sávval jelzett túraútvonalon található, mely a Plaiul Foii-menedékháztól indul.
9090 Vladuska-nyereg. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele.
10912 1875. Anghelide-kanyon - Nagy Kapu.
13361 Thermopüla-átjáró. A Plaiul Foii menedékháztól indulva, a Hidak-völgye az egyik legrövidebb út, amely az említett sziklanyeregre kiérve, kivezet a hegység derekánál, északkelet-délnyugat irányban húzódó, jelzetlen ösvényre.
15012 Tornyocska kapuval. 17389 Szoros-patak sziklái. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel.
17414 Macska-szoros. Bár rejtéskor száraz volt a patak völgye.
19195 3800. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik.
19324. 19688 Sziklatorony. Ilyenkor télen, a fák sűrű lombja nem takarja a domborzati formákat, a sziklavilágot.
19892 Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység Brassó megye. Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.
20253 Hegyimentő állomáshely. 20347 Zöld sziklavár. A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény.
21211 Curmatura-menedékház. A Curmatura menedékház a Kis-Királykő lábánál található.
22407 Hasadék-nyereg. A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja.
22614 Létrás-szakadékvölgy. 7.2 km-re. Megkozelitese legkonnyebben a Diana menhely fele vezeto kek savon, majd az ebbol kiagazo piros kereszt jelzesen lehetseges.
23974 4723. A barlangon sáros patak folyik keresztül.
24081 Kereszt. Ennek rövidebb, kelet felé megtörő szára a Zernyest felé emelkedő, 1816 m magas Kis-Királykő, mely ha magasságban nem is vetekedhet a Nagy-Királykővel, az innen élvezhető kilátás szépségében alighanem felülmúlja azt.
25908 2063. A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét.
28634. 29714 Magura. Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem.
30781 Gredistye-völgy. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében.
34317 Vizelde-vízesés. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre.
37875 Lerescu-hágó. Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).
40905 4680. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
41793 4681. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték.
42346 Törcsvári kastély. Bár nincs sok köze Vlad Tepes havasalföldi vajdához, a legtöbb turisztikai kiadványban Drakula kastélyként emlegetik.
44905 Lerescu-csúcs Fogarasi-havasok. 58790 Ördögmalom-vízesés. 18.7 km-re. 59437 Berevoiescu-menedékhely. Berevoiescu-menedékhely, állítólag használhatatlan.
60922 Toronyszék. 62765 Lépcső-csúcs. 66863. 67080 Kilátócsűr ablakkal. A turisztikai látványosság tulajdonképpen egy helybeli által, gerendákból épített csűr, melyben egy ablak formájú nyílást hagytak, különleges rálátással a Bucsecs- és a Királykő-hegységre.
67494. 67651. 67978. 68333 Bratila-hágó Fogarasi-havasok. 71492 Macska-szfinx. 72223 Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység. 72713 A barcarozsnyói vár.
Románul - in limba romana: Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Stanciu sziklatornáca
Stanciu sziklatornáca 0.09 km-re. RH1872 Stanciu sziklatornáca
Vörösöv
Vörösöv - A Középöv déli gerinc alatti szakasza, a Nagy-kőfolyástól kezdődően, a Vörösöv vagy Vörös-orom nevet viseli.
Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál
Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál - A Zárt tisztás, bár nehezen megközelíthető, nem is annyira zárt.
Csalán-völgyi varrótű
Csalán-völgyi varrótű 0.74 km-re. RH1879 Csalán-völgyi varrótű
Zárt-tisztás
Zárt-tisztás - A Zart-tisztas a Kiralyko-hegysegben talalhato, 1800-1990 m-es magassagban, a Kozepov kozvetlen szomszedsagaban.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyek megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Stanciu barlangja gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Uregek es boltivek 1 - Szerencsem volt a ,,kommentarokkal" igy konnyebben meglett...
 • Fejfájás - Ha keresés közben beütnéd a fejed a barlang sziklafalába, csillapíthatod a fejfájást a geodobozban található gyógyszerrel...
 • Nehezen, de meglett - A keresgéléshez tanácsos sisakot tenni, ámde vigyázat, az üregben található fazék megtévesztő...
 • Egy ötletes rejtés Stanciu barlangjában - A megtalálást segítő információ téves volt...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Stanciu barlangja? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.