Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Stanciu barlangja - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Stanciu barlangja

Stanciu barlangja turisztikai látnivalói

Stanciu barlangja ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Stanciu barlangja képtárból:

Bevetésre készen
Bevetésre készen

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Stanciu barlangja fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Stanciu barlangja!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Sirnea, 6.13 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Királykő A Királykő. Szubordila völgy. Magura falu. Sztina Petrilia, Sztina Vladuszka. Krepatura. Királykő tetőcsúcsa. Kilátás. Viszhang. Ördögmalma, Királykeve vára.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Stanciu barlangja közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Stanciu sziklatornáca - Királykő-hegység Havasi gyopár társaságában. Megtaláltam a geoládát egy havasi gyopár társaságában. A szikla legszélén. A szikla legszélén még nincs baj. Uregek es boltivek. Ha mar volt barlang, akkor legyen boltiv is.
Vörösöv - Királykő-hegység A jelzetlen ösvény a Központi Fal tövéből indul, vörös színű törmeléken felfelé, innen a helynév is.
Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál - Királykő-hegység Hat bejárata-kijárata is van, mindegyik jelzetlen útvonalon.
Csalán-völgyi varrótű Ott voltam a rejtésnél. Nehéz a "varrótű" közelébe férkőzni, átvergődve a borókatengeren, de megéri a fáradságot. Hatso-nyereg alatt. Valamikor egy -ket evtizede itt a Kiralykon hallottam, hogy ha "remeg a labad" a sziklan "varsz a tuvel a varrogepen".
Zárt-tisztás - Királykő-hegység Kelet es eszak felol oriasi sziklafalak hatarozzak meg, mig nyugatrol a Landzsa-szakadekvolgy (Padina Lancii) es delrol meg a Nagy-kofolyas (Grohotisul Mare vagy Horja Mare).
Zárt tisztás forrás - Királykő-hegység Vize csorgóval és lappantyúval ellátott fémskatulyába van foglalva, valaki egy fémcsuprot hagyott mellette.
Királykő válla Terített asztal. Végül a technikát sem kellett segítségül hívnom, mert megtaláltam pusztán a (meg)érzéseimre hagyatkozva. Kiralyko ami egyedi. Egy keveset keson teszem fel, ami mar a multe.
Grind-nyereg menedékhely - Királykő-hegység
Deubel-üregek - Királykő-hegység Ott voltam a rejtésnél. Sokat töprengtünk rajta, hogy hová is telepítsük a "ládát", végül erre a sziklára esett a választásunk. Boltivek szomszedsagaban. Minden evben felkeresunk egy femtablat, ami kozvetlenul a boltivek alatt van elhelyezve.
Pásztor-orom - Királykő-hegység Lehet en tevedek. Mert siettem, de ugy emlekszem hogy 3 bejegyzes volt. A bejegyzések szerint negyediknek. Bár már régóta tervezem ezt a rejtekhelyet megtalálni, és a doboz megjelenése előtt többször is jártam itt, csak most került rá sor. Egy jo 12 oras tura alkalmaval. A bejegyzesek szerint mar eleg reg nem talalta meg senki, kisse el is volt azva. Pásztor-csúcs, átázott geodoboz?. Hmm, alig egy hete jártam ott.
Pásztor-csúcs - Királykő-hegység
Spirla-menedékhely - Királykő-hegység A Grind-nyeregnél ér ki a Nagy-Királykő gerincére, annak északi és déli részének találkozásánál.
Vladuska-nyereg - Királykő hegység A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben.
Anghelide-kanyon Nagy Kapu Az Anghelide ovon. A nemregiben elhunyt Pityu baratom emlekere egy Kiralyko turan voltam.
Thermopüla-átjáró Királykő-hegység A Plaiul Foii menedékháztól indulva, a Hidak-völgye az egyik legrövidebb út, amely az említett sziklanyeregre kiérve, kivezet a hegység derekánál, északkelet-délnyugat irányban húzódó, jelzetlen ösvényre.
Tornyocska kapuval Alsó Öv. A hely az úgynevezett Alsó Öv beszállási pontja. Meredek hegyoldal. Az oldal tényleg meredek, érdemes a lábad alá nézni. Tornyocska kapuval. Szép kis félreeső hely. Hűha, látom, nyomjátok az ipart rendesen. Ha jól értettem, nem is először jártok itt.
Orlowski-forrás Királykő-hegység Régebb jelzetlen útvonalon lehetett ide eljutni, ma a piros háromszöget követve indulhatunk ide, a Barcába ömlő Calinet-patak hídjától.
Homokos-sziklavályú Királykő-hegység
Remény menedékhely Csoránga-öv Királykő-hegység Az ösvény a Calinet-hídjától indul, elmegy az Oltyán-forrása, az Orlowski-forrás, a Sárga-fal, a Zerge-itató mellett, és a Rachitei-fal alá érkezik meg.
Szoros-patak sziklái Királykő hegység Egy erdekes szikla. Nem is gondoltam volna, hogy jomagam, aki annyit jarom, es ismerem ezt a videket, ujdonsaggal is talalkozhatok. 6 év útán még megvan. Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk.
Macska-szoros Királykő hegység Egy kis sziklamaszas csaladiasan. Az emlekkereszttol balra kanyarodva behatoltunk a Macska-szoros sziklavilagaba. Cicák. A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban.
Zernyesti-szoros Királykő-hegység Ott ahol ket fiatal elet kerekbe torott. Szamtalanszor jartam mar a Zernyesti-szorosban, de most kihasznalva, hogy egynehany csaladnak a szorost kellett ismertetnem, igy meglett a ladacska is. Szurdok. Tényleg egy gyönyörű szoros. Impozáns rejtekhely. Nagyon jól megfigyelhetőek a gyűrődések, melyek hol lefele, hol felfele görbülnek.
Kilátó Kurmatura-gerinc
Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység Ilyenkor télen, a fák sűrű lombja nem takarja a domborzati formákat, a sziklavilágot.
Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység A völgy mohás fái és sziklavilága mellett, legérdekesebb látnivalója a kevesebb mint 1 méterre összeszűkülő szorosa.
Hegyimentő állomáshely Királykő-hegység Piros nyílászárók. Azt hittem itt nyitva lesznek, és információkkal szolgálnak az utazó közönségnek.
Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység A Kurmatura-tisztás után a turistaút belép az erdőbe és a patakmeder felett halad.
Curmatura-menedékház Kézmosás. Hát kezet mostam alaposan, felfele menet is, lefele is, de a doboz nem került elő. Mosdó. Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz.
Hasadék-nyereg Királykő-hegység A nyeregben. A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére.
Létrás-szakadékvölgy Királykő Megkozelitese legkonnyebben a Diana menhely fele vezeto kek savon, majd az ebbol kiagazo piros kereszt jelzesen lehetseges.
Denevérek barlangja Pestera falu A barlangon sáros patak folyik keresztül.
Kereszt Kis-Királykő Magyarázat. Gábor, hol írtam én olyant, hogy vasárnap a Kis-Királykőn geodobozt kerestem volna? Egyetlen rejtést sikerült ellenőriznem, a márványfotelnél elrejtett geodobozom a helyén van. A kisebbik testver. A Kis-Kiralykovet nem szabad elhanyagolni, vannak nagyon szep reszei. Egy gyönyörű túra volt. Reggel eső és köd. Kis Kiralyko. Ha jol ertettem a Kis Kiralykon megtalaltatok-ellenoriztetek a borokasba rejtett ladat es a Hasadek nyeregben a korlatokhoz kozeli ladat a fenyvesben? Nalam megjelent a most rejtett ladad mint megtalalva, a keresztnel.
Botorog-csorgó Királykő hegység Megkóstoltuk. Megkóstoltuk, hát nem valami banánérlelő hőmérsékletű. Forrás. Szerintem Brassó főterén nem voltak annyian, ahányan itt voltak az út mellett megállva.
Gredistye forrásai
Magura Galbinarea A keresztnél. A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának.
Gredistye-völgy Alsómoécs Rossz helyen kerestem. Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.
Vizelde-vízesés Magassága 15-20 méter.
Lerescu-hágó Fogarasi-havasok
Kilátópont kereszttel Törcsvár A jelzett turistaösvény közelében egy második kilátópontot találunk.
Várpanoráma Törcsvár Rálátás. Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
Törcsvári kastély ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot. Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn. Délután 5 óra után érkeztem a helyszínre. A kastély már zárva volt, így maradt a rejtekhely felkeresése. Törcsvár. Kaphatnánk egy kis segítséget a ládára vonatkozóan?. Kivágott fa törzsének üregében. A geodoboz a vár fölötti domb tetején, egy kivágott fa törzsének üregében található, pár lépésre a tisztástól, az erdőben.
Lerescu-csúcs Fogarasi-havasok
Ördögmalom-vízesés Bucsecs-hegység Ujra a Bucsecsben. Elindultunk a vizeses iranyaba, ami nagyon megerte, csak nagyon esett az eso, es igy a tobbi nem lett meg. Nem volt olyan nehéz. Már nyílik a rojtos harangvirág, a tárnics, és még találni egy-két elmaradt sáfrányt.
Berevoiescu-menedékhely Fogarasi-havasok
Toronyszék Ez is a Bucsecsben. A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk.
Lépcső-csúcs Egy jo lada ami vekony. A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is.
Török mecset Bucsecs-hegység A természet oltárköve. Az Omul-csúcsról ereszkedtünk le, és mielőtt "hazafele" vettük volna az irányt, felkerestük a Török mecsetet. Müzein. Tényleg egy egészen más sziklatömb mint a Bucsecsben megszokottak.
Kilátócsűr ablakkal Holbák A turisztikai látványosság tulajdonképpen egy helybeli által, gerendákból épített csűr, melyben egy ablak formájú nyílást hagytak, különleges rálátással a Bucsecs- és a Királykő-hegységre.
Omul-csúcs Bucsecs-hegység EKE-tábor 2015. A tusnádfürdői EKE-tábortól, reggel 5 órától, 125 km-t buszoztunk Bustényig majd innen gyalog a Molnár (Morarul) völgyön jutottunk fel az Omul csúcsra. A piramis csucsa alatt.... Eltelt egy-ket honap azota ,hogy megtalaltam, de ugy latom meg azota sem jelentkezett senki. Omul. Kerestem a betűket, és megtaláltam, elég hamar. Itt a bizonyíték. Tényleg sok zerge van a Bucsecsben, az Omul-csúcs környékén.
Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység Szarvast nem láttunk. Gyönyörű kilátás fogadott.
Kecskék párkánya Kecskek nyomaban. Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal.
Bratila-hágó Fogarasi-havasok
Macska-szfinx Bucsecs-hegység Megkövült Disneyland. A Caraiman-kereszttől folytattuk utunkat az Omul csúcs fele, mikor útközben Erózió Kiváló és Érdemes művész újabb munkájába botlottunk, amilyenekkel tele van a Bucsecs-hegység. Cica. Ez tényleg egy különleges sziklaalakzat.

Természeti értékek
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Stanciu barlangja adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Egy ötletes rejtés Stanciu barlangjában - A megtalálást segítő információ téves volt. A geodoboz nem a közeli sziklatornác bejáratánál, hanem a Stanciu barlangja bejárati részében van elrejtve...
 • Nehezen, de meglett - A keresgéléshez tanácsos sisakot tenni, ámde vigyázat, az üregben található fazék megtévesztő. Persze jobb híján azt is fejre lehet tenni, a nemkívánatos koppanásokat elkerülendő...
 • Fejfájás - Ha keresés közben beütnéd a fejed a barlang sziklafalába, csillapíthatod a fejfájást a geodobozban található gyógyszerrel. De ha azt szeretnéd, hogy biztosan ne fájjon a fejed, az óvszer a nyerő választás...
 • Uregek es boltivek - Szerencsem volt a kommentarokkal, igy konnyebben meglett. Fontos volt a fazek es a masodik bejegyzes es...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Stanciu barlangja? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.