Sugó-szoros - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Barnadu Bicaz-Chei térkép - Neamt megye

Sugó-szoros

A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye. Békásszoros falu felső felében, a Sutu-szer nevű falurészben található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sugó-szoros fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sugó-szoros! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
8437 Magyarok hídja Békás-szoros. A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
8817 Kis-Békás kilátópont. A hidat a magyarok építették 1940-44 között, de a háború miatt nem sikerült befejezni.
8977 Kis-Békás-vízesés Hargita megye. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 9015 Felső függőhíd. A hídról lehetőségünk van szemből, és ugyanakkor fentről, csodálni a Fehér-patak kétlépcsős vízesését, kőüstjét. (itt geodobozt is lehet keresni)
9028 Mária-kő északkeleti lelátó. (turisztikai hely geoládával) 10183 Nyugati fal. Remek rálátás nyílik innen elsősorban az Oltár-kőre, de a Kupás-kő és a Bardócz-kő közé beékelődött Lapos-patak szorosára is. (itt geodobozt is lehet keresni)
10230 Panoráma kabin. Ezek Romániában egyediek, de külföldön is kevés helyen látni ilyen, a sziklafalak élére elhelyezett építményt.
10334 Déli fal Mária-kő Békás-szoros Hargita megye. 3.3 km-re. A déli fal teteje a harmadik, de nem kevésbé látványos kilátópontja a Mária-kőnek.
10510 Lapos-patak vízesései. 3.3 km-re. A Békás-szoros egyik kevésbé ismert, jelzetlen ösvényen megközelíthető látnivalója a Lapos-patak vízesés-sorozata.
10626 Bardócz-kő. A Bardócz-kő a Bardócz-hegy Lapos-patak szorosa felé magasodó sziklája, szemben a Kupás-kő sziklafalával.
11411 Lucs-kő. A Kislucskő, más néven Őrkő szomszédságában található.
11897 Kupás-kő. 12588 Fekete Bitka Hagymás-hegység. 4 km-re. A háromkúti útból kitérő, a Gyümölcsénes-tetőre vezető út pillanatnyilag kicsi kocsival is járható.
13417 4727. Megnéztük közelről, és csodálkozva láttuk, hogy betonfal van beomolva alatta, a meredek oldalon.
15044 Tündérkert. A Békás-patak vizének földrajzi bal oldalán található, a Csíki-Bükk nyugati sziklafalaival szemben.
17016 Kis-Cohárd. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.
17110 3170. 5.4 km-re. Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.
18736 Gyilkos-kő. Pár perc mulva a meredek oldalban elérjük Gyilkostó ezen a vonalon található utolsó üdülőjét.
19267. 19547 Kőerkély. Kőerkély - Gyilkos-tó.
19964. 20332 Gyilkos-tó. Székelyföld egyik legszebb és legmonumentálisabb tava.
20438 Alsó-szoros. A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
21098 Gyilkos Fekete-fehér. Villámsújtotta, szénné égett, fekete fatörzsek között, mindenütt hófehér kövek.
21578 Tósaroki barlang. A cseppkövek sajnos tömegesen le vannak törve, a falak feketék a füsttől.
22388 3782. 22935 Gyümölcsénes-tető. A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le.
23340 Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
24115 4521. A főútról Zsedántelek felé kell letérni.
28100 Vinkli-puszta Hagymás-hegység Hargita megye. A Vinkli-puszta a század első negyedében jelentős fakitermelő központ volt.
28411 Likas-zsomboly. 29237 Kis-havas. A Likas-nyakba a Likas- zsombolynál leírt útvonalon jutunk el.
30888 Vit-havas Hargita megye. 31626 Sziklavilág. A Lóduj-nyeregben már megcsodálhatjuk a panorámát.
31717 Fekete-Hagymás-csúcs. 34358 Balázs-csúcs. A La Radu mosógéptől folytatva utunk, a Balázs-nyakban hagyva autónk, a Hegyes-havas irányába indulva, kimászhatunk a csúcsra, melynek déli oldala sziklás.
34433. 35783 Patkó-kő.
35900 Bumeráng-szikla. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.
36512 2596. 11.6 km-re. 37083 Czofronka.
37602 Fehér-mező. 39344. 39922 Felső-mező Hagymás-hegység. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón.

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Astragalus vasalt mászóút
Astragalus vasalt mászóút - Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
Sugó-kő kilátópont
Sugó-kő kilátópont - A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található.
Mosógép
Mosógép - Békásszoros település nyugati végében, a Súgó-szoros Természetvédelmi Terület bejáratától nem messze, közvetlenül az út mellett, a Békás-patak medrében egy fából ácsolt mosógépet találunk.
Szurdok-kő
Szurdok-kő - A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira.
Bardócz párkányai
Bardócz párkányai 2.47 km-re. RH4485 Bardócz párkányai Békás-szoros

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyek megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sugó-szoros gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Sugó-szoros - Ezt is a IV-ik rejtekhelyvadaszat talalkozo alkalmaval  csoportmunkaval  talaltuk meg...
 • A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával találtuk meg ezt a ládát is...
 • Későn jelzett a gps - Későn jelzett a GPS készülékem, így egy völgyel feljebbről indultam el...
 • Számtalanszor elmentem már - A műúton, a természetvédelmi terület bejárata mellett, és fogalmam sem volt, milyen szép hely rejtőzik a lépcsők felett...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sugó-szoros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.