Pixel

 

Sugó-szoros

Sugó-szoros


A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye. Békásszoros falu felső felében, a Sutu-szer nevű falurészben található. A Sugó-patak itt a Glod-kő mészkő küszöbét vágta át és egy közel 350 méteres impozáns, kanyarszerű szurdokvölgyet alakított ki. A hetvenes években a Sugó-szorost és a Munticsel hegy gerincét 90 hektáron védetté nyilvánították, tekintellel különleges földtani és biológiai értékeire.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Sugó-szoros képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sugó-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben


Astragalus vasalt mászóút
Astragalus vasalt mászóút 0.2 km-re
Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
Sugó-kő kilátópont
Sugó-kő kilátópont 0.27 km-re
A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található.
Mosógép
Mosógép 0.52 km-re
Békásszoros település nyugati végében, a Súgó-szoros Természetvédelmi Terület bejáratától nem messze, közvetlenül az út mellett, a Békás-patak medrében egy fából ácsolt mosógépet találunk.
Szurdok-kő
Szurdok-kő 2.3 km-re
A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira.
Bardócz párkányai
Bardócz párkányai 2.47 km-re
RH4485

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Sugó-szoros - Ezt is a IV-ik rejtekhelyvadaszat talalkozo alkalmaval  csoportmunkaval  talaltuk meg...
 • A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával találtuk meg ezt a ládát is...
 • Későn jelzett a gps - Későn jelzett a GPS készülékem, így egy völgyel feljebbről indultam el...
 • Számtalanszor elmentem már - A műúton, a természetvédelmi terület bejárata mellett, és fogalmam sem volt, milyen szép hely rejtőzik a lépcsők felett...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc