Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Sugó-szoros - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sugó-szoros | Hol van ez a hely?

A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye. Békásszoros falu felső felében, a Sutu-szer nevű falurészben található. A Sugó-patak itt a Glod-kő mészkő küszöbét vágta át és egy közel 350 méteres impozáns, kanyarszerű szurdokvölgyet alakított ki...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sugó-szoros fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sugó-szoros! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Barnadu, 2.13 km távolságra található.
Szállás

Szállás Barnadu - Neamt vármegye


Keress szállást Barnadu közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.32 km-re levő látnivalókkal: Hóvirág-barlang (15 kép). A Hóvirág-barlang Békásszoros község határában fekszik a Munticsel-sziklagerinc alján.
14714723731100
14714723741101
14714723781102
14714723821103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sugó-szoros közelében?
Kis-Békás kilátópont. A Kis-Békás-patak egy befejezetlen hídnál, az úgynevezett Magyarok hídjánál ömlik a Békás-patakba. Befagyott patak - Mikulásra várva kisétáltunk a kilátóra.
Kis-Békás-vízesés Hargita megye. Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát! Annak ajánlom ezt a helyet aki szeret erős sodrású hegyi patakokban felfele mászni, vízben, zubogókon és kanyonokban. Érdemes volt másodszor is visszatérni - Az egyik barátom túrázni, kirándulni akart ezen a hétvégén, ezért megkért, hogy egy látványos helyet mutassak neki a közelben. (különleges hely geodobozzal)
Felső függőhíd. A hídról lehetőségünk van szemből, és ugyanakkor fentről, csodálni a Fehér-patak kétlépcsős vízesését, kőüstjét. Télen lezárt útvonal - Amikor a legutóbb a Mária-kő kilátópontjainál jártam, még nem volt átadva az új függőhíd, így elmaradt annak bejárása. (itt geodobozt is lehet keresni)
Mária-kő északkeleti lelátó. Kilátás - A panoráma kabintól átsétáltunk erre a kilátóra, megcsodáltuk itt is a kilátást, majd elindultunk az új függőhíd fele, és azon átkelve érkeztünk vissza a főútra. (turisztikai hely geoládával) Nyugati fal Hargita megye. Remek rálátás nyílik innen elsősorban az Oltár-kőre, de a Kupás-kő és a Bardócz-kő közé beékelődött Lapos-patak szorosára is. Körbe a Mária-kőn - A Cifra-nyeregből jöttünk fel a nyugati fal tetejére. (itt geodobozt is lehet keresni)
Panoráma kabin. Ezek Romániában egyediek, de külföldön is kevés helyen látni ilyen, a sziklafalak élére elhelyezett építményt. Oltári látvány - Szép volt a kilátás, kár, hogy a kabin zárva van.
Déli fal. Remek kilátás nyílik innen a Kis-Szurdok-kőre, a Kis-Békás-szorosra, valamint a Háromkutat övező hegyekre. Új helyzetkép a déli kilátón - A Mária-kő nyugati sziklafalán levő panorámás kabint indultunk megnézni, de menet közben ellenőriztem a déli kilátópont rejtését is.
Lapos-patak vízesései. A Lapos-patak a Kupás-kő és a Bardócz-kő között folyik lefelé, végül az Oltár-kő alatt látványos zuhatagokat alkotva ömlik be a Békás-patakba. Vízesés sorozat - Eléggé eltelt az idő a Mária-kőnél, de nem baj.
Bardócz-kő. Lucs-kő. A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő. Háromkút felől a Lucs-kőhöz - A Súgó-szorossal szemközti felszíni kőfejtő felől próbálkoztunk először a megközelítéssel, de a bánya bejáratánál levő sorompónál nem jutottunk tovább.
Fekete Bitka. A háromkúti útból kitérő, a Gyümölcsénes-tetőre vezető út pillanatnyilag kicsi kocsival is járható.
Bunker a Fekete-Bitka oldalában. Tündérkert. A Tündérkert, egy hullámos rétegvonalakkal felszabdalt, látványos és meredek letörés.
Kis-Cohárd. 5.4 km-re. Nagy kedvvel - A to mellett levo lada megtalalasa utan nagy kedvvel indultunk neki a meredek kaptatoknak.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Sugó-szoros adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Sugó-szoros - Ezt is a IV-ik rejtekhelyvadaszat talalkozo alkalmaval  csoportmunkaval  talaltuk meg...
 • A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával találtuk meg ezt a ládát is...
 • Későn jelzett a gps - Későn jelzett a GPS készülékem, így egy völgyel feljebbről indultam el...
 • Számtalanszor elmentem már - A műúton, a természetvédelmi terület bejárata mellett, és fogalmam sem volt, milyen szép hely rejtőzik a lépcsők felett...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sugó-szoros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Astragalus vasalt mászóút
Astragalus vasalt mászóút
Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
Sugó-kő kilátópont
Sugó-kő kilátópont
A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.