Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bélavár 1 - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Bélavár 1

Bélavár 1 turisztikai látnivalói

A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Bélavár 1 képtárból:

Őszi ég
Őszi ég
Bélavár 1
Bélavár 1
Bélavár 2
Bélavár 2
Bélavár 3
Bélavár 3
Bélavár 4
Bélavár 4

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bélavár 1 fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bélavár 1!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Felsőpodsága, 3,92 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bélavár 1 közelében?
- Bélavár Panoráma 550 m-re.
- ökör kéménye-sziklakürtő 1,2 km-re. Kissé próbára teszi az oda kijutni szándékozó turistát a meredek kaptató, de mindenképp megéri a fáradságot... Nem ez volt a tervben - Régi tervünk volt, hogy Bélavárat téli köntösben is tekintsük meg... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Podságai-szoros 4,5 km-re.
- Ronki-szoros 5,6 km-re. A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található... Egy kis séta - A szorosban még jártam, de már nem emlékeztem szinte semmire... (látnivaló és geodoboz)
- Járabányai mosógép 10,6 km-re. :)..
- Lengőhíd Alsószolcsva 11,6 km-re. Régebb, mikor még közlekedett az Aranyos-völgyi keskeny nyomtávú vonat, a Mokanica, az Alsószolcsvára érkező kirándulók a megállótól egy lengőhídon keresztül rövidíthettek a Szolcsvai búvópatak-barlang felé... A doboz már nem hiányzik - Pótoltam a hiányzó dobozt, de mivel a híd közelében lévő ligetben a csutakok áradáskor víz alá kerülnek, úgy gondoltam, hogy a hídfő betontalpában jobb helyen lenne a doboz, és áradáskor nem mosná el a víz... (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Vidalykő 11,7 km-re. A csúcsról gyönyörű kilátás nyílik az Aranyos völgyére, a Bélavárára, az Öreghavasra, keletre pedig Ordaskőre, Torockószentgyörgyre, az Enyedi szorosra... Második nekifutas - Van amikor az otthoni tervek nem valósulnak meg a helyszínen... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Sipote-vízesés és csorgó Aranyos völgye 12,3 km-re. A vízesés vize sodronyra függesztett csatornán keresztül át van vezetve az országút mellé... Tömeg - Nagy a népsűrűség errefelé, főleg hétvégén...
- Bedellői-cseppkőbarlang 12,4 km-re. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Szolcsva - Bedellő túra alkalmával kerestem és találtam meg ezt a geodobozt...
- Erkély-tisztás Alsószolcsva 12,7 km-re. Erről a lapos, teraszszerű képződményről több helyen is legyező formájú vízeséseken zuhan alá a víz... Szép a tisztás, de még inkább a vízesés - Én is megkedveltem ezt a tisztást, jó sátorozó hely...
- Léta-vára Magyarléta 13,3 km-re. Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár... Dombok között elrejtve - Impozáns volt, ahogy fentről megpillantottuk a vár romjait...
- Ordas-kő 13,5 km-re. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt... Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt...
- Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva 14,6 km-re. A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patakvize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabbankerül ismét a felszinre... Ez nem sikerült - A gps a nagy sziklafal tövében össze-vissza mutatott...
- Szilas-patak rezerváció 14,6 km-re. A Thoroczkay vár alól kék sáv vezet a Szilas-patak völgyébe...

Bélavár 1 románul - in limba romana: Scarita-Belioara 1


Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Bélavár 1 adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Bélával - Mondhatnám, hogy se Bélát se várat nem találtunk, de nem mondom, mert mi vittünk magunkkal egy Bélát, hogy legyen valami sikerünk...
  • Szálka és gerenda - Újabb kudarc a kincskereső pályafutásom alatt, sem gerenda, sem rejtek, pedig tutira mentem...
  • Hab a tura tetejen - Szep oszi fototura tetejen a hab a geolada volt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bélavár 1? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.