Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bélavár 1 - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Bélavár 1 | Hol van ez a hely?

A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kilátás a csúcsról Őszi ég Bélavár 1 Bélavár 2 Bélavár 3 Bélavár 4 Bélavár 5 Bélavár 6 Bélavár 7 Bélavára Télen meleg, nyáron hűvös. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bélavár 1 fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bélavár 1! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Bélavár 1 közelében?
(érdekes hely geoládával) Erkély-tisztás Alsószolcsva. Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye. (látnivaló és geodoboz)
Léta-vára Magyarléta. Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár. (különleges hely geodobozzal)
Ordas-kő. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. (látnivaló és geodoboz)
Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva. A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patak vize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabban kerül ismét a felszinre.
Szilas-patak rezerváció. Egy darabig a patakot követjük, majd az út kitér a meder mellől és meredeken halad az erdőben.
Szolcsvai-búvópatak barlangja 2 Alsószolcsva. Persze akkor nem volt kolostor, nem volt aszfaltos út, sőt út se nagyon.
Mezőségi bánya Torockói-hegység. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat.
Románul - in limba romana: Scarita-Belioara 1

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Bélavár 1 gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  • Bélával - Mondhatnám, hogy se Bélát se várat nem találtunk, de nem mondom, mert mi vittünk magunkkal egy Bélát, hogy legyen valami sikerünk...
  • Szálka és gerenda - Újabb kudarc a kincskereső pályafutásom alatt, sem gerenda, sem rejtek, pedig tutira mentem...
  • Hab a tura tetejen - Szep oszi fototura tetejen a hab a geolada volt...
  • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bélavár 1? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Bélavár Panoráma 0.55 km-re
RH1736 Bélavár Panoráma
Az ökör kéménye-sziklakürtő
Az ökör kéménye-sziklakürtő Bélavár egyik leglátványosabb pontja.
Ronki-szoros
A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található.
Járabányai mosógép
Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól körülbelül 300 m-re, van egy nagyon energiatakarékos mosógép.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.