Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bulbuci-kő - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Bulbuci-kő turisztikai látnivalói

Bulbuci-kő

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Bulbuci-kő képtárból:

Bulbuci-kő 1
Bulbuci-kő 1
Bulbuci-kő 2
Bulbuci-kő 2
Bulbuci-kő 3
Bulbuci-kő 3
Bulbuci-kő 4
Bulbuci-kő 4
Bulbuci-kő 5
Bulbuci-kő 5
Bulbuci-kő 6
Bulbuci-kő 6
Bulbuci-kő 7
Bulbuci-kő 7
Bulbuci-kő 8
Bulbuci-kő 8
Bulbuci-kő 9
Bulbuci-kő 9
Valea Mica
Valea Mica

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bulbuci-kő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bulbuci-kő!

... .. Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Ompolygalac, 1,13 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bulbuci-kő közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
A geológusok szerint a Hargita megyei Gyilkos-tóhoz hasonlóan képződött, természetes, földcsuszamlások okozta elgátolások következtében. Új rejtés új helyen. A régi rejtés nem hiszem, hogy megvan még. Több mint 13 éves rejtés. Tövis felől közelitettük meg a tavat. A Magyarigeni-tengerszem a Torockói-hegység egyetlen nagyobb méretű, természetes képződésű, állandó tava.
Felérve a legelő gerincére, az út tovább halad az erdőben, de már dél-keleti irányban. Tótfalud dél-nyugati részén indul az a földút, melyen dél, dél-nyugati irányba haladva, megkerüljük a várhegyet.
Az erdélyi Érchegység délkeleti részén, a festői Glodi szorostól kissé délre találjuk Erdőfalva községet, ahová legkönnyebben Szászváros felől Algyógyon keresztül juthatunk el. A déli irányból vezető úton Erdőfalvára érkezve a falu központjából már jól látható a községtől északra magasodó csipkézett sziklafal, mely számos üreget, hasadékot rejt magában. Útvonal a várhoz. Van egy másik egyszerűbb útvonal a barlangvárhoz. - Dosul Dobarlesei-barlang Balsa
Zebernik várának romjai Borberektől 2,5 km távolságra vannak északnyugatra, a Vincipatak falu feletti Várhegyen.
Körülbelül 400 métert gyalogolva könnyen megtalálható a barlang - a szurdokig el kell menni, innen indul az ösvény. A Máda község északnyugati szélén, a Gyógyi-patak partja közelében álló utolsó ház kertje mellől indul északi irányban egy ösvény.
2024 május 5-én, húsvét vasárnapjára virradólag porrá égett, feltehetően egy égve és felügyelet nélkül hagyott gyertya miatt. A Havasgáld községhez tartozó Gyonkány falu történelmi emlékmű fatemploma a 19-dik század második felében épült, 1878-ban.
Az ötödik. A mai utam utolsó, ötödik geodoboza. Borberek első temploma a XII-XIII-dik század fordulóján már elkészülhetett, mert ebben az időben jönnek a környék szász telepesei, akik II Endrétől kapnak kiváltságokat.
Eredetileg háromhajós templom volt, de ebből csak a középhajó maradt meg és a szentély az eredeti boltozat nélkül. Templom. Ezt sem sikerült megtalálnom, pedig kerestem, de nem leltem. Kéz alatt. Jó hogy a segítő információt nem adják kéz alatt. Középkori plébániatemploma, amely ma is áll, a XIV-dik századból származik, tehát feltételez egy előbbi templomot.
Martinuzzi várkastély Alvinc A domonkosok temploma és rendháza a reformációt követően, a szerzetesek eltávolítása után, rommá lesz és romjaiból építik fel újra, de már kastélyként. Bod Péter szerint Martinuzzi építteti a kastélyt 1546-1551-ben, mások szerint Bethlen Gábor. Először járok itt. Eddig csak a vasútállomáson voltam. Romok. Fürgén másztunk be a kapu tetején és úgy éreztük miénk a kastély.
Dendrológiai park Gyulafehérvár Fák. Mután megjártam a Mammutot gondoltam megkeresem a dobozkát a dendrológiai parkban. Zárás előtt egy nagyon szép parkban. Aznap a Torockói-hegységben túráztunk, rejtettünk egy új geodobozt a Szív-tisztásra rálátást biztosító pontnál, illetve telepítettünk egy új dobozt az eltűnt Kecskekő-doboz helyett. Jégcsapok. Váratlan látvány a gőzölgő vízesés és a csillogó jégcsapok.
Csúcsán az egyik legrégebbi vár, a nép által Tündér Ilonáénak tartott Kecskekő várának romjai találhatók. Vannak csodák. Most nem a természeti csodákra gondolok, amikben bővelkedik e hely, hanem arra, hogy előkerült a láda. A rejtek fotója feltöltve. Most vettem észre, hogy annak idején elfelejtettem feltölteni a rejtekhelyről készített fotókat, illetve nem adtam meg a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt. A zacskot en is megtalaltam. Habar az kisse tavolabb van a gps altal jelzett ponttol. Gyulafehérvártól észak-északnyugatra, a Királypataka település északi határában nyúlik a magasba az 1090 m magas sziklapiramis, a Kecskekő.
A Szív-tisztás Kecskekő várától 2,4 km távolságra található, dél-kelet irányba. Borosbocsárd település észak-nyugati kijáratától körülbelül 3 km-re, az útból egy ösvény indul balra.
Az Erdélyi Érchegység déli részén, Feredőgyógy településen olyan szénsavas források törnek a felszínre, amelyek környezetükben jelentős mennyiségű mészanyagot halmoztak fel. Kihasználva a természetes úton létrejött forráskrátert, a langyos források feltöréseinél, a mésztufában, a rómaiak fürdőmedencét alakítottak ki. Fürdő télen. Már az ókorban felismerték a termálvíz gyógyító hatását, ezért a rómaiak komoly fürdőt alakítottak ki a mészkőtufában.
A mészkő vonzásában. Mindamellett, hogy az út jeges volt, mi a nap simogató sugaraiban kezdtük el a kapaszkodást a Havasgáldi szoros meredek oldalában, az ismeretlen felé. Nehéz volt, pedig könnyen is mehetett volna . A játékvezető által rejtett dobozok újra ide csábítottak. A Havasgáldi-szoros sziklakapujának, valamint sziklakürtőjének megközelítésére alkalmas, többnyire kőgörgetegen kapaszkodó, jelzetlen ösvény felett egy érdekes sziklaalakzat található.

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Bulbuci-kő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Szem elé került - Nem volt szem előtt, de elé került a doboz az Y-ból, magasság-mélység ellenére. Nem hinném hogy a kecskék a természetvédőknek dolgoznak.
 • Felületes keresők, összetévesztett dobozok - Sajnos, megint eltűnt a doboz.Ennél a rejtekhelynél határozottan igyekeztem, hogy az én rejtésem lehetőleg távol legyen más játszóterek rejtéseitől.
 • Ez is eltünt - Sajnos ez a geodoboz is eltünt. A fal elötti bokrok már nem léteznek, az üregben nincs semmi.
 • Ládaméret - Orulok, hogy megkerested. A lada meretevel kapcsolatban tokeletesen egyetertek, sot egyetertettunk Istvan-nal is, hogy legyen nagyobb mint egy eloforma, talaltam is jo rejteket, volt is nallam nagyobb lada, de amikor a doboz tetejet levettem, eltorott.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bulbuci-kő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.