Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Falfestmény - Gyulafehérvár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Különleges látnivaló(általános kép - különleges látnivalók)

Falfestmény - Gyulafehérvár | Hol van ez a hely?

Falfestmény - Gyulafehérvár.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Falfestmény Gyulafehérvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Gyulafehérvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Falfestmény! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Falfestmény Gyulafehérvár közelében?
Szentmihálykő vára Tótfalud. Felérve a legelő gerincére, az út tovább halad az erdőben, de már dél-keleti irányban. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom Alvinc. Középkori plébániatemploma – amely ma is áll, a XIV-dik századból származik, tehát feltételez egy előbbi templomot. Ódon hangulat - A fallal körülzárt templom ódon hangulata lenyűgöző. (látnivaló és geodoboz)
Martinuzzi várkastély Alvinc. A domonkosok temploma és rendháza a reformációt követően, a szerzetesek eltávolítása után, rommá lesz és romjaiból építik fel újra, de már kastélyként. Romok - Fürgén másztunk be a kapu tetején és úgy éreztük miénk a kastély! Mármint a kastély, melyet hozzá képzeltünk a romokhoz. (látnivaló és geodoboz)
Református templom Borberek. 11.3 km-re. Első temploma a XII–XIII. Az ötödik - A mai utam utolsó, ötödik geodoboza. (itt geodobozt is lehet keresni)
Zebernik vára Borberek. Zebernik várának romjai Borberektől 2,5 km távolságra vannak északnyugatra, a Vincipatak falu feletti Várhegyen.
Városerődítés Szászsebes. A ma városi rangban levő település területén a régészek már a rómaiak korából találtak szervezett életre utaló leleteket.
Evangélikus erődtemplom Szászsebes. Utána szász település. Belül - A Vörös-szakadékhoz igyekezvén megnéztük a templomot.
Szív-tisztás Borosbocsárd. A Szív-tisztás Kecskekő várától 2,4 km távolságra található, dél-kelet irányba.
Templomrom Borosbenedek. Borosbenedek egykori gótikus temploma a falu feletti magaslaton az elmúlással küszködik.

Falfestmény Gyulafehérvár románul - in limba romana: Pictura murala Alba Iulia


Különleges látnivalók - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Gyulafehérvár térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Falfestmény gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Gyulafehérvár környékére? Tetszett a Falfestmény? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Katolikus Székesegyház Gyulafehérvár
  Katolikus Székesegyház Gyulafehérvár
  A gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyház egy háromhajós katedrális, melyet egy 11.
  Dendrológiai park
  Dendrológiai park 3.55 km-re
  RH1505 Dendrológiai park Gyulafehérvár

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.