Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Galbina-kőköz - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Galbina-kőköz turisztikai látnivalói

Galbina-kőköz..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Szent Benedek-kápolna - Görbepataka
Kapu
Szamosfalvi fürdő
A hajdani kis vendéglő 2
Sugásfürdő
Skate park
Sasok tava - Szilon-havas
A Száraz-tó
Kászonjakabfalvi panoráma
Nyirfaerdő
Héjjasfalva
Sírkő
Katolikus templom - Székelyhodos
Elfáradtam
Bodok-csúcs
Virág
Máréfalvi régi temető
Régi temető
Torockószentgyörgy
Odú

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Galbina-kőköz fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Galbina-kőköz!

A legközelebbi település Poienita, 5,99 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Galbina-kőköz közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
1,4 km-re. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
1,7 km-re. A Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged. Eke-túrán voltunk a Pádison. A szirt több irányból közelíthető meg - a Glavoi-ról, a Csodavártól (a Porcika-zsombolyon át), a Bársza-katlan, illetve az Eszkimó-jégbarlang felől.
2 km-re. Szebb mint a képek mutatják.
3,3 km-re. Itt található a Ponor-kitörés. Sajnos, a dobozt nem találtam meg. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét.
3,8 km-re. A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam. A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre.
4,1 km-re. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. Régebben, igaz akkor még nem tudtam erről a játékról, és akkor nyár volt.
4,3 km-re. Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
4,5 km-re. Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
5,2 km-re. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. Kikerics nézőbe jöttünk.
5,5 km-re. A Boga-telep felett áll a Csonkakő nevű hegy, illetve sziklaorom, könnyű kis sétának látszik első pillantásra. Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
6,7 km-re. Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában, a patak mentén a forrás felé sétálva egymás után tűnnek fel mellettünk a völgy csodái. Az útikönyvek szerint 26 barlang nyílik a meder két oldalán, és persze akad köztük néhány komolyabb sziklaorom is. Az alig 9 km hosszú Szegyesdi völgy Románia egyik legismertebb barlangászparadicsoma. Barlang, cseppkö, denevér. Ha van ilyen neked, töltsél fel ide néhány képet a Fehér-barlangról.
7,5 km-re. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla. Az egyik legnagyobb ilyen dagadó tőzegláp a Nagy Molhás az Izbuc patak völgyében. 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez.
8,2 km-re. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található. Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas.
8,2 km-re. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága. Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba. A kiskohi Medve-barlang Európa egyik legszebb, kiépített cseppkőbarlangja.
8,8 km-re. Különösen szépek az egyes ablakok amelyeken keresztül a fénysugarak bejutnak a barlangba, illetve a kanyonba, és rendkívüli látványt nyújtanak. Hát ez a doboz nem került elő. Először is köszönöm a visszajelzésed. A Szamos Bazár felső, forrás felőli részén, egy csodaszép, körülbelül 50 m-es szűk kanyon található, melyet az Aragyásza barlang előz meg.
9,1 km-re. A kilátótól balra található az Angyalszírt. Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison. Sziasztok . A dobozkát kiesve találtuk a sziklapárkányon. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga körülbelül 100 m-es magasságával.
9,4 km-re. A piros pont jelzés mentén található. Remélem nem szedtétek le a . Ez már igen, ez már kilátás. Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra).
11,1 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugati szegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyalja hegyei. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidék körvonalai zárják le a látóhatárt.
11,2 km-re. Az Aló Völgyén található a 80 m magas vízesés, amely sárga, rozsda és ibolyaszín kvarckristály lépcsőkből épül fel. Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába.
12,4 km-re. A benne található jégtömb körülbelül 3000 éves, 20 m vastag és körülbelül 50 ezer m3 űrtartalmú. Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben. Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja.

Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Galbina-kőköz adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Ha úgy gondolod, hogy az interneten nagyon könnyű keresni, akkor légy a vendégem. Keresd meg, és azonosítsd az arcképek gazdáit.
 • Már pont megtaláltuk volna a dobozt, mikor észrevettük, hogy egy kis kígyó tekergőzik pont mellette, aztan whoopsz eltűnt.
 • Nagyon izgalmas hely, mivel csak egy farol ertem el a dobozt, mikozben szaladtak a regi, lerobbant stadionban. Nagy volt az elegtetelem.
 • Mivel két bejegyzést írtál ehhez a rejtekhelyhez, és mivel nehezebben tudom elképzelni, hogy ebben a rejtekben áll a víz, megkérdem, hogy nem történt valamilyen tévedés? Nem a Bolyaiak szobránál van elázva a doboz?
 • Székelyudvarhely irányából tartottam hazafelé. Mivel ráértem, letértem megkeresni az idáig elhanyagolt Nagy-aratás rejtését.
 • Hamar megtaláltuk a rejteket és a dobozt is. Mivel a hozászolásokból tudtuk, hogy alaposan kajtatni kell.
 • A Leányvár, és ebéd után kerestük meg ezt a helyet, ugyanúgy autóval megközelítve ameddig lehetett. Már kezdett erősen szürküledni, és sejtettem, hogy nem fogjuk megtalálni.
 • Még az év első felében hallottam a forgatásról, de akkor ezek szerint még mindig tart. Terveztem is, hogy megpróbálom körbejárni a kráter peremét, és valahonnan felülről benézek, fényképezek.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Galbina-kőköz? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.