Cycle Map Coltesti Rametea - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Torockószentgyörgy - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Torockószentgyörgy

Torockószentgyörgy

Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Torockószentgyörgy képtárból:

Torockoszentgyorgy geolada
Torockoszentgyorgy geolada
Torockószentgyörgy és a vár
Torockószentgyörgy és a vár
Brassai Sámuel szülőháza
Brassai Sámuel szülőháza
Egy az Isten temploma
Egy az Isten temploma

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Torockószentgyörgy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* A Thoroczkay család vára 0.23 km-re - Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. * Szent Emilia római katolikus templom 16.05 km-re -

Néhány székely szó jelentése:
Álomszösz = Az alvás és ébrenlét közötti állapot. Ámbolyog = Bámészkodva andalog. Ángyó = Sógornő. Ánkál = Állingál. Ánkó = Ügyetlen. Annyiég = Olyan sokáig. Anyó = Nagyanya. Áperté = Nyílt, egyenes beszéd. Apó = Nagyapa.

Történelmi-kulturális értékek - Fehér megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Ordas-kő
Ordas-kő
Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt.
Bedellői-szoros
Bedellői-szoros 3.42 km-re. RH1834 Bedellői-szoros
Kis Szent Teréz kápolna
Kis Szent Teréz kápolna
A torockói Kis Szent Terézről elnevezett gyerekotthonban, ahol a Csaba testvér gyerekei laknak, kialakítottak egy kis kápolnát, amit mindenki látogathat, anélkül, hogy a ház lakóit zavarná.
Vízimalom
Vízimalom
A század elején még öt vízimalom működött Torockón, ma a falu területén egy maradt fenn.
Székelykő
Székelykő
Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző táblát, még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét.
Vidalykő
Vidalykő
A Torockói hegység északi részén, Vidaly (Vidolm) fölé emelkedő, a DN75-ös országúton Vidalytól Lunca ArieAYului-ig látható sziklacsúcs.
Székelykő-Észak
Székelykő-Észak
Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálták a turistaútjelző tábláját, még felkapaszkodnak a főcsúcsra.
Bedellői-cseppkőbarlang
Bedellői-cseppkőbarlang 5.47 km-re
RH1739 Bedellői-cseppkőbarlang

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Macerás - Már a várnyeregből lefelé nehézkes, de aztán nagyon bozótós, benőtt, dzsuvás a hely...
 • Várostrom - A várat bevettük, fáradtságos, forró déli napsütésben...
 • Csetenyes - A vártól leereszkedtünk ehhez a rejtekhez is...
 • Sok jót nem lehet róla mondani - A terep elég gyenge, rókaszag van, a rejtek tele van hangyával, a dobozban romlott orvosság van, amit jkgábor kidobott...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.