Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Torockószentgyörgy - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Torockószentgyörgy

Torockószentgyörgy | Hol van ez a hely?

Torockószentgyörgy Brassai Sámuel szülőfaluja. A falutól nem messze található a torockószentgyörgyi vár. Ez a Vársziklára épített erődítmény a XIII.

Kevesen tudják, hogy a falunak van egy híres szülötte is, íme életrajza a Magyar Életrajzi Lexikonból: Brassai Sámuel (Torockó v. Torockószentgyörgy, 1797. jún.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Torockószentgyörgy fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Torockószentgyörgy! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Torockószentgyörgy közelében?
Székelykő Dél. 3.6 km-re. Torockói túra második találata - Az északi doboz megtalálása után a déli fele folytattuk utunkat a csúcson keresztül. (itt geodobozt is lehet keresni)
Vidalykő. A Torockói hegység északi részén, Vidaly (Vidolm) fölé emelkedő, a DN75-ös országúton Vidalytól Lunca ArieAYului-ig látható sziklacsúcs. Második nekifutas - Van amikor az otthoni tervek nem valósulnak meg a helyszínen. (látnivaló és geodoboz)
Székelykő-Észak Torockói-hegység. De aztán irány visszafelé, vagy ugyanazon az úton, ahol feljöttek, vagy pedig a piros jelzésen, északról kerülve meg a hegység tömbjét. Tüskék védelmében - Kihasználva az új autópálya szakaszt, 30 perccel hamarébb érkeztünk meg a Székelykő alá. (itt geodobozt is lehet keresni)
La Rogoaze forrás. Mezőségi bánya Torockói-hegység. Torockó településről észak felé indulva, számos helyen találkozunk felhagyott vasbányák és vashámorok nyomaival.
(érdekes hely geoládával) Kőközi-szoros. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson.
Erkély-tisztás Alsószolcsva. Erről a lapos, teraszszerű képződményről több helyen is legyező formájú vízeséseken zuhan alá a víz. Szép a tisztás, de még inkább a vízesés - Én is megkedveltem ezt a tisztást, jó sátorozó hely.
Sipote-vízesés és csorgó Aranyos völgye. Alsószolcsvától körülbelül 3 km-re, Borrév felé az Aranyos völgyében egy vízesés hívja fel magára a figyelmet. Tömeg - Nagy a népsűrűség errefelé, főleg hétvégén.
Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva. Ez nem sikerült - A gps a nagy sziklafal tövében össze-vissza mutatott.

Torockószentgyörgy románul - in limba romana: Coltesti


Történelmi-kulturális értékek - Fehér megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Torockószentgyörgy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Macerás - Már a várnyeregből lefelé nehézkes, de aztán nagyon bozótós, benőtt, dzsuvás a hely...
 • Várostrom - A várat bevettük, fáradtságos, forró déli napsütésben...
 • Csetenyes - A vártól leereszkedtünk ehhez a rejtekhez is...
 • Sok jót nem lehet róla mondani - A terep elég gyenge, rókaszag van, a rejtek tele van hangyával, a dobozban romlott orvosság van, amit jkgábor kidobott...
 • Biciklikirándulás alkalmával - Október elsején, a biciklikirándulásom alkalmával ezt a geodobozt is megkerestem...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Torockószentgyörgy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

A Thoroczkay család vára
A Thoroczkay család vára
Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek.
Panoráma-kő
Panoráma-kő
A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.