Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Pincesor - Nyúl - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Pincesor - Nyúl turisztikai látnivalói

A Szurdik Európa egyik legnagyobb homokkőben kialakult szurdokvölgye, 650 m hosszú, 40-60 m széles, és helyenként 30 m mély. Keskeny út vezet benne, az út melletti homokfalba borospincéket vájtak, ez a Nyúli pincesor, ahol ideális a hőmérséklet a bor érlelődéséhez...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pincesor Nyúl fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Nyúl és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pincesor!

A legközelebbi település Nyúl, 1,15 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pincesor Nyúl közelében?
Szent Donát kápolna Nyúl 0,33 km-re, Szurdik Nyúl 0,48 km-re, Lila-hegyi kilátó Nyúl 0,79 km-re, Mária-oszlop Nyúl 1,05 km-re, Római katolikus templom Nyúl 1,97 km-re, Árpád kút Tényő 2,82 km-re.
- Boldog Mór-kilátó Pannonhalma 7,8 km-re. A Boldog Mórról, az egyik első magyar származású főpapról elnevezett, 18 m magas kilátótorony a Pannonhalmi hármas halom legdélibb magaslatán áll, a pannonhalmi főapátságtól dél-délkeletre, 257 m tengerszint feletti magasságban.
- Barátok vára Sokorópátka 11,2 km-re. A vár északi végétől északra, 80 m távolságra, építmény alapfalaira utaló nyomok vannak.
- Eszterházy-kastély romjai Réde 25,3 km-re. Az 1760-as években, győri mesterek által épített főúri kastélyból csak a bejárati rész maradt meg, rajta az Eszterházyak családi címere látható.
- Mohos Csitri Cuha-völgy 27,6 km-re. A Mohos Csitri (Cuha-völgy) vasalt útvonal 150 m hosszú, B nehézségű, 2021-ben épült.
- Rövid Vágta Cuha-völgy 27,6 km-re. A Rövid Vágta (Cuha-völgy) vasalt útvonal 130 m hosszú, nehézsége C-D, épült 2021-ben.
- Megalománia Cuha-völgy 27,7 km-re. A közepénél, a sziklafalhoz érve, kiágazik belőle az E nehézségű, de rövid, 30 m hosszú Lali Király útvonal - ugyanitt ki lehet szállni a lemeneti ösvény irányába.
- Bakony Szíve és Makarenkói Plafon Cuha-völgy 27,7 km-re. A két útvonal tetejéből ereszkedik le a lemeneti ösvény 80 m hosszú, B nehézségű Lemenet útvonala.
- Ariadné Fonala Cuha-völgy 27,8 km-re. Az útvonal érdekes vonalvezetésű, változatos sziklakörnyezetben található, egy 7 méteres és egy 23 méteres vietnámi híd is van rajta.
- Bucsek Henrik Emlékút Cuha-völgy 27,8 km-re. Ez a via ferrata 350 m hosszú, a szintkülönbség 100 m, C nehézségű, 30-60 perc alatt teljesíthető.
- Kálvária-dombi vasalt utak Tata 48,8 km-re. Inkább gyerekeknek és kezdő felnőtteknek ajánlott, bár van rajta egy érdekesebb, 10 m hosszú butáni híd is.
- Tamás-szikla Tata 49,4 km-re. A Tamás-szikla, más néven Halál-, Ördög-, vagy Lovas-szikla, a tatai Öreg-tó nyugati partján található.
- Csókakő vára 51,6 km-re. A 479 m magas Csóka-hegy oldalában, egy sziklafennsíkon, a Vértes-hegység szélén épült, a Gaja-patak völgyében áthaladó utat ellenőrizte.
- Vörös-szikla Csalános-völgy 52 km-re. A kislődi Csalános-völgy alapkőzete mészkő, itt helyenként szép mészkősziklákat találunk.
- Tethys-alagút Veszprém 56,4 km-re. A Tethys-alagút Veszprémben, a Szent István-völgyhíd közelében és attól délkeletre, a Harmat utca és a Séd-patak között helyezkedik el.
- Hangistálló Nagyegyháza 64,7 km-re. Folyamatosan szerveznek itt koncerteket, képzőművészeti alkotótáborokat, falunapokat, kézműves vásárokat.
- Lóingató-hegy Nagyegyháza 67,5 km-re. Délnyugati peremén egy látványos, északnyugat-délkelet irányú mészkővonulat szegélyezi.
- Fehér sziklák Öreg-Kőszikla-tető Óbarok 68 km-re. Nevezik Fehér szikláknak, Öreg-szikla mészkőfalnak, Öreg-kősziklának.
- Somlyó-hegyi kilátó Alsóörs 68,4 km-re. A hatszögletű, 17,5 m magas építmény legfelső kilátószintjéről szép kilátás nyílik a Balaton keleti és északi partjára, illetve a Bakonyra.
- Alcsúti arborétum Alcsútdoboz 71,4 km-re. A Csaplári-erdőben helyezkedik el, Székesfehérvár és Tata között, Budapesttől alig 40 km-re.
- Kocka-kő Pákozdi ingókövek 75,5 km-re. A Velencei-hegység Magyarország legöregebb tájegysége, gránit alapkőzetű, mely itt elszórtan, sziklacsoportokat alkot.
- Kőtenger Szentbékkálla 76,9 km-re. Különleges formájú sziklavilág várja az idelátogatókat, a sziklák mélyedéseiben virágok és jellegzetes növények gyönyörködtetnek.
- Meleg-hegyi Likas-kő Nadap 77,6 km-re. Az érdekes sziklacsoport, ingókő anyaga kvarcit, a Meleg-hegy gerincét követő kvarctelérből készítette a természet.
- Juharlevelű platán Peresznye 78,4 km-re. Ez a juharlevelű platán (Peresznye, Vas vármegye) 26 m magas, kerülete 10,7 m.
- Panoráma-kilátó Kopasz-hegy Mindszentkálla 79 km-re. A tetejéről csodálatos körpanoráma nyílik a Káli-medencére, látni lehet innen a Gulácsot, a Csobáncot, a Tóti-hegyet, a szigligeti várromot.
- Strázsa-hegyi kilátó Esztergom 82,5 km-re. A kilátó a 233 m magas Kis-Strázsa-hegy tetején áll, egykor világítótoronyként működött, fontos stratégiai pont volt.
- Őz-kút kirándulóhely Kőszeg 83,8 km-re. Az Őz-kút Kőszeg közigazgatási területén található, gyönyörű környezetben - felújítása és a kirándulóhely kialakítása 2015-ben valósult meg, a szombathelyi erdészetnek köszönhetően.
- Hármas-szikla Esztergom 85,2 km-re. A négy tömbből álló sziklacsoport mellett egy kettős keresztet is felállítottak.
- Bagolykő-Róka-szikla Ábrahámhegy 85,8 km-re. A méretes sziklaképződményt a szél és az eső munkája alakította ki.
- Kemence-kápolna Sénye 86,6 km-re. A Kemence-kápolnának becézett építészeti alkotás Sénye településtől dél-délnyugatra áll a Szilváshegyen, mögötte szép kilátás van a környékre - magántulajdon, de látogatható.
- Kétszázéves körtefa Gyöngyösfalu 87,6 km-re. Mindkét település felől megközelíthető, a Holdfény Liget mellett parkoló is van.
- Kilátó Ágfalva 87,7 km-re. A Ház-hegy, vagy Hausberg németül, tengerszint feletti magassága 332 m, Ágfalva déli szélén helyezkedik el, az ágfalvi csaták stratégiai irányító pontja volt.
- Gomba-szikla Piliscsaba 87,7 km-re. A Gomba-szikla Piliscsaba déli szélén található, több hasonló sziklaképződmény társaságában.
- Ördögkő Gencsapáti 87,8 km-re. A sajátos formájú kő egy római kori oszlop töredéke - eredete bizonytalan, de a középkortól az 1800-as évek végéig Herény, Németgencs és Söpte határát jelölte, akkor még jegykőnek nevezték.
- Kámoni Arborétum Szombathely 87,8 km-re. A 27 hektáros kámoni arborétum Szombathely belterületén található, 2010-11-ben teljesen felújították.
- Ördögoltár-szikla Piliscsaba 87,9 km-re. A legrövidebb megközelítési lehetőség a Kálvária utca délkeleti végéből, a Haláltábor forgatási helyszínének közeléből.
- Xantus János Gömbkilátó és Magasösvény Balatonboglár 88,7 km-re. Az 1950-es években építették a brüsszeli világkiállításra, mai formájában 2012 óta látható.
- Kocsmatemplom Brennbergbánya 88,9 km-re. Bányásztemplom, Brennbergbánya településrész, Soproni út 18 szám.
- Ördögtányér-szikla Kőszeg 89,6 km-re. A Kőszegtől nyugatra található Ördögtányér-szikla egy különös formájú sziklatömb, mely akár pogány áldozókő is lehetett, rajta az ördögi tölcsér, egy természetes madáritató.
- Kaptárkövek Biatorbágy 89,8 km-re. Itt tíz sziklafülkét találunk, a Kőorr első sziklájában kettő, a Szélkapu-völgy végén levő két sziklában további nyolc fülke van.
- Fekete-kő Pilisszentlélek 89,9 km-re. A Pilis egyik legszebb bükkösén keresztül lehet megközelíteni a sziklaormot, lábunk alatt pedig a Pilisszentléleki-medence terül el.
- Sas-szikla Pilisvörösvár 90,3 km-re. A Sas-szikla egy kiterjesztett szárnyú sasra hasonlító sziklaalakzat, mely Piliscsaba és Pilisvörösvár között található.
- Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi 91,5 km-re. 1880-as években első állandó lakója, Tisza Lajos közmunka- ésközlekedésügyi miniszter, az 1879-es árvíz után Szeged újjáépítési biztosa építtette át Benedicty József tervei alapján.
- Kőhíd Nemesbük 92,6 km-re. Nem műemlék híd, viszont 2006-ban teljes felújítást kapott.
- Margit-kilátó Cserszegtomaj 93,2 km-re. A fából készült, 31 m magas Margit-kilátó Cserszegtomaj és Hévíz között, a Biked-domb tetején található.
- Rám-hegy Visegrádi-hegység 93,4 km-re. A Visegrádi-hegység eme csúcsát a Rám- és a Ferenczy-szikla koronázza, szép panoráma a Dobogókőre és a Prédikálószékre.
- Kilátópont Huszonnégyökrös-hegy 93,9 km-re. A Huszonnégyökrös-hegy a Budai-hegységben lévő Csíki-hegyek délnyugati nyúlványa, 288 m magas, Budaörshöz tartozik.
- Palánkvár Fonyód 93,9 km-re. A vár létezésének első hiteles említése 1548-ból származik.
- Talabér-Bujtor-Osvald-féle vízimalom Gyenesdiás 94,6 km-re. A Talabér-Bujtor-Osvald-féle vízimalom Gyenesdiáson, a Malom utca 7 szám alatt található - az első írásos emlék 1551-ből származik, de nem lehet tudni, hogy ki és mikor építette.
- Csodaszarvas-tanösvény Dozmat 94,7 km-re. A Csodaszarvas Natúr- és Kultúr Tanösvény Dozmat természeti és épített környezetét, kulturális örökségét mutatja be - hossza körülbelül 5 km, a község önkormányzata létesítette.
- Krisztina-kilátó Dozmat 95,3 km-re. A különleges faépítményt Dozmat község önkormányzata építette 2015-ben.
- Kós Károly-kilátó Zebegény 96,3 km-re. A fából készült kilátó tetejéről szép kilátás nyílik Zebegényre, a Dunakanyarra, a Pilis és Burda vonulataira, a Börzsöny délnyugati tömbjére, valamint a Visegrádi-hegységre.
- Kaán Károly-kilátó Hárshegy Budapest 96,5 km-re. A Kaán Károly-kilátó Budapest területén, a Budai-hegységben, a Nagy-Hárs-hegy 454 m magas csúcsán található.
- Tündér-szikla Jánoshegy Budapest 97,8 km-re. Látható innen az alattunk levő Zugliget a Hunyad-orommal és a Fácán-dombbal, felettünk a Normafal és a János-hegy, valamint a Nagy-Hárs-hegy irányában a Pilis.
- Guckler Károly-kilátó Budapest 99,7 km-re. A 2015-16-ban épült, Guckler Károly-kilátó a Budai-hegységben található, a 495 m magas Hármashatár-hegy csúcsán.
- Tóth Árpád sétány Budapest 102,5 km-re. Korábbi nevei: 1879-től Bástya-sétány, 1930-ban Horthy Miklós-sétány, 1931-től Gróf Bethlen István-sétánynak.
- Földön járó toronyóra Zalaegerszeg 102,7 km-re. A Földön járó toronyóra, a plébániatemplom egykori órája, Zalaegerszegen, a Kosztolányi utcában, a Hevesi Sándor színház és a Griff bábszínház előtti téren található.
- Kilátókő-szobor Gellért-hegyi víztározó Budapest 103,2 km-re. A két szobor, Buda királyfi és Pest királykisasszony, egymás felé nyújtott keze a városrészek egyesítését, a köztük húzódó szakadék a Dunát szimbolizálja.
- Feneketlen-tó Budapest 103,6 km-re. A budapesti Feneketlen-tó, annak Újbuda belvárosában, a Szentimrevárosban található, a Kosztolányi Dezső-tér és a Villányi út között.
- Gellért-hegyi vízesés Budapest 103,7 km-re. A Gellért-hegyi mesterséges, csak nyáron működő vízesés az Erzsébet-híddal szemben levő Gellért-hegy északi oldalán, annak alján látható.
- Hunyady-kastély Kéthely 106,8 km-re. Az egykori Hunyadi birtok és a barokk stílusban megépített, jelenleg műemlék Hunyady-kastély Sáripusztán található, Kéthely külterületén.
- Szőlőhegyi kápolna Kéthely 107,5 km-re. 1944 végén és 1945 elején a tornyában katonai megfigyelőállomás volt, azóta többször is felújították.
- Kezesfa pihenőhely Kéthely 108,8 km-re. A Kezesfa egykor egy nagy tölgyfa volt, a Kéthely és Hollád közötti erdőben, melynek ágai az erdei utak irányába mutattak.
- Nógrád vára Nógrád 109,1 km-re. A vár megközelíthető a Hunyadi utcán keresztül, a várhegy alatt parkolni is lehet.
- Aradi vértanúk parkja Rátót 116,1 km-re. A hagyomány szerint az 1860-as években Deák Ferenc akkori igazságügy-miniszter, a haza bölcse, az aradi vértanúk emlékére 13 tölgyfát ültetett Rátóton.
- Képes-fa Libickozma 119,2 km-re. A Képes-fa Libickozmától délnyugatra áll, a faluhoz tartozó Kopárpuszta tanya felé vezető úton, az odvában elhelyezett Szűz Mária-kép előtt gyakran imádkoznak a helybeliek.
- Kőszikla-szurdok Nagybakónak 123,1 km-re. A Kőszikla-szurdok, népiesen Kicikla, Nagybakónak környékének egyedülálló vízmosása.
- Rákóczi emlékfa Romhány 124,1 km-re. Balogh András leírása alapján 1932-ben a fa törzsének kerülete 2,56 m, 1940-ben 2,6 m, 1960-ban pedig 2,7 métert mértek.
- Erzsébet Nagy Szálloda Paks 139,2 km-re. 1844-ben épült a reformkor építkezési hullámában klasszicista stílusban, és Paks emblematikus történelmi épülete lett.
- Sasbérci kilátó Buják 141,4 km-re. A kilátó a 20-dik század elején épült, Pappenheim Szigfrid gróf építette felesége kérésére.
- Zselici Csillagpark és kilátó Zselickisfalud 149,3 km-re. A Csillagpark a Zselici Tájvédelmi Körzet területén található, 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet.
- Perczel-kastély Somogybükkösd 151,2 km-re. A környék a magyarországi karácsonyfa-ültetvények hazája.
- Szent Gaál-kastély Zomba 152 km-re. A Szent Gaál-kastély, eredeti nevén Zomba-Szentgál-Dőry-Pejacsevich-Komlósi kúria, Szekszárd és Zomba település között, Szentgálszőlőhegyen található.
- Sötétvölgyi-kilátó Kakasd 154 km-re. A Sötétvölgyi-kilátó, másnéven Várhegyi-kilátótorony Szekszárdtól nyugatra, a Kakasd melletti 205 m magas Vár-hegy oldalában áll - a népszerű túracélpontot 2003-ban építették.
- Leány-kő Magyaregregy 154,4 km-re. A Leány-kő Magyaregregytől nyugatra található, a Kisvaszari-vízfolyás felső, Vágyom-völgynek nevezett részében.
- Kálvária-kilátó Szekszárd 157,5 km-re. A szekszárdi Szőlő- vagy Kálvária-kilátó a város címerének jelképeiből, szőlő- és kalászmotívumokból létrehozott kompozíció.
- Máré-vár Magyaregregy 158,3 km-re. A hajdani középkori lovagvár, Máré-vár vagy a Magyaregregyi vár, a Mecsek egyik kis hegycsúcsán áll.
- Kasztói Őstölgyes Bogyiszló 160,4 km-re. A helyi természeti ritkaságnak számító Kasztói Őstölgyes területét 1993-ban nyilvánították védetté.
- Óbányai-völgy Kelet-Mecsek 161,1 km-re. Látnivalói, többek között, a Ferde-vízesés vagy Tündér-lépcső, és a Csepegő-szikla.
- Rékavár Mecseknádasd 161,5 km-re. Sajnos, sem az építéséről, sem a vár pusztulásáról nem maradt fenn írásos emlék.
- Püspökszentlászlói Arborétum Kelet-Mecsek 163,1 km-re. Püspökszentlászló kastélyának környezetét már az 1797-es felépítés után parkosították, az arborétum mai formáját Hetyey Sámuel püspök létesítette.
- Balázs-hegyi kilátó Nyugat-Mecsek 163,9 km-re. Az eredeti, 1975-ben épített kilátó leégett, 2001-ben már fémszerkezettel építik újra, amit 2014-ben felújítottak.
- Dinó park Orgovány 164,4 km-re. Az orgoványi homokdűnék között dinó parkot hoztak létre, élethű, mozgó, és hangot adó dinoszauruszokkal.
- Eszterpusztai templomrom Cikó 164,8 km-re. Az Eszterpusztai templomrom Cikó község külterületén, Cikótól délre, Ófalutól keletre, az egykori Ösztör (Eszter) nevű település helyén áll.
- Ágnes-vízesés Nyugat-Mecsek 164,8 km-re. A közelben található látnivalók a Meleg-mányi-vízesés és a Mánfai-kőlyuk.
- Mecseki turista pantheon Nyugat-Mecsek 166,4 km-re. A Baranya megyei természetjárók panteonja a Közép-Mecsekben található, a Büdös-kúti kulcsosház mögött, a Feri-forrással szemben.
- Wéber Ede kilátótorony Helvécia 166,7 km-re. Egy csendes és nyugodt hely, egy jó állapotban levő kilátótoronnyal, eső elleni beállóval, több asztalból és padból álló piknikezőhellyel.
- Bagolyvár Helvécia 167,6 km-re. Téglalap alaprajzú, az északi sarkán egy háromszintes torony áll, melyhez támfal csatlakozik, neogótikus nyíláskeretekkel, 14 fa- és betonhordós pincéje poroszsüveg boltozatos.
- Jakab-hegyi kilátó Nyugat-Mecsek 168,8 km-re. A Jakab-hegy a Nyugat-Mecsek egyik népszerű kirándulóhelye, magassága 592 m, a tetején pálos kolostorrom és toronykilátó.
- Kilátó Kis-Tubes Nyugat-Mecsek 169 km-re. A Kis-Tubes 577 méteren található kilátóterasza 1959-ben épült, tetejéről pompás panoráma nyílik a hegyláb alatti Pécsre.
- Házikó a fa tetején Jakab-hegy 169,4 km-re. A Jakab-hegy tetején, a csúcstól délkeletre légvonalban mintegy 500 m-re, egy fára épített házikó Császár Péter munkája, egy failak.
- Asztag-kő Gyöngyössolymos 171,4 km-re. Az Asztag-kő Gyöngyössolymostól északra, Lajosházától nyugatra helyezkedik el, tengerszint feletti magassága 501 m.
- Tettyei mésztufabarlang Pécs 171,4 km-re. A mésztufában kialakult üregrendszer körülbelül tízezer éves, járatait mesterségesen is bővítették, labirintusrendszert hozva létre benne.
- Szent Imre-szobor és harangláb Mátraalmás 172,4 km-re. A harangláb Szent Imre-szobrát 2015-ben Koltai László fafaragó készítette.
- Bába-kő Gyöngyössolymos 173,1 km-re. A Bába-kő gejzirit sziklacsoport, utóvulkáni működések hatására jött létre - a gejzírkúp Gyöngyössolymos tájképi, geológiai, és szakrális szempontból is különleges látnivalója.

Történelmi-kulturális értékek - Győr-Moson-Sopron vármegye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Pincesor adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Nyúl térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Nyúl környékére? Tetszett a Pincesor? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Győr-Moson-Sopron vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.