Bányanyílás - Hargitafürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bányanyílás - Hargitafürdő fotó

Bányanyílás - Hargitafürdő

A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Tiltótábla Mocsár Hódok birodalma Salakos patak Hódok által épített gát Zöldeskék víz Teraszos kiépítés Salakszakadék Salakos zuhatag Gát Salakterasz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bányanyílás Hargitafürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Hargitafürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bányanyílás! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Hargitafürdő közelében?
6487 Bagoly-kő. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú. (különleges hely geodobozzal)
7109 Borhegyese borvízforrása Hargita-hegység Hargita megye. Hanem a patak bal oldalán (folyás irány) kapaszkodunk fel Borhegyese tetőre, utunk egy rendkívül finom borvízforrás mellett halad el, amelyről állítható, hogy a környék egyik legjobb borvízforrása. (itt geodobozt is lehet keresni)
7260 Kossuth-szikla. A sípályákhoz való közelsége miatt a láda télen is viszonylag könnyűszerrel megkereshető, bár Hargitafürdőig kocsival eljutni télen a havas, jeges úton, néha nagyon érdekes lehet. (látnivaló és geodoboz)
10874 Kőgombák. A Csicsói-Hargita csúcsplatójának nyugati peremén kőgombákhoz hasonló sziklaképződményekre bukkanhatunk. (látnivaló és geodoboz)
11194 Sziklabástyák. 11511 Hármaskereszt Tolvajos-tető. 11712 Sziklakilátó a Borvíz-patak felett Piricske. Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk.
11759 Csicsói Hargita-csúcs. A Csicsói Hargita csúcsáról remek a kilátás, rálátni a Madarasi Hargitára, a Csíki-havasokra, a Nagy-Hagymásra.
11932 Dagadókúp. 12337 Tolvajos-tető Hargita megye. A Tolvajos tető a Központi-Hargitát a Dél-Hargitától elválasztó nyereg.
13270 Forrás Piricske felé Hargita-hegység Hargita megye. A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk.
13408 Szeder-útkereszteződés. Piricske északi végébe érkezve egy útkereszteződéshez jutunk, mely egyúttal túraútvonalak találkozási pontja is.
14909 Málnavész sziklája. 15373 4605. A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita- de jól látható a csíki medence, Egyeskő, jó látási viszonyok mellett a távolabbi hegyvonulatok is.
15757. 16287 3717. Gróf Teleki József 1799.
16325. 16341 Barátok kútja. 17584 Csicsói-várszikla. 5.6 km-re. Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején.
18093 4790. A Kirulyfürdői letérővel szemben, a jelenleg zárt Kalibáskő vendéglő mellett, egy kis erdei játszótér áll üresen.
18743 Lina-kanyar. Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt.
18749 Oltárkő. 2006-ban jártam itt először, egy Hargita 50 km-es teljesítménytúra alkalmával.
19346 Bányaüreg Gyepü-patak. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik.
19970 Sziklakert a Béta oldalában. Innen lehet ugyanis, kikapaszkodva a vársziklához, megnézni annak lemezes törésű, andezit sziklafalait.
20306 Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán. A Szentegyházasfaluból a Madarasi Hargitára vezető út mellett, a mini vízierőműtől északra körülbelül 600 méterre, a Transzhargita út melletti sziklabástyájától körülbelül 300 méterre délnyugatra, a Vargyas-patak egyik baloldali mellékága hatalmas erővel zúdul alá a hegyoldalon.
20476. 20614 Régi kőkereszt. 20828 Asztag-kő Madéfalva. A Hargita-hegység egyik kevésbé ismert gyöngyszeme az Asztag-kő.
21101 Opálbarlang. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik.
21343 Pünkösdi rózsa a Hargitán. 6.8 km-re. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa.
21405 Hargita-liget. Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek.
22121 Kalibáskő. Meglepett egy helybeli születésű válasza, aki még csak nem is hallott ilyen nevű szikla létezéséről.
22699 Kékvize forrása Szentegyházasfalu Hargita megye. Miután nem jutottam semmilyen eredményre, elkezdtem érdeklődni a helybeli idősebb embereknél, és a hallottakat összevetve a leírásokkal, újabb keresgélések után a következőkre jutottam.
23233 1329. A Központi-Hargita a Hargita-hegység legmagasabb és leglátványosabb része.
23867 Világháborús bunker. 24771 Kis-Bagolykő. 25045 Mihály-havas Madarasi Hargita. Nyáron szekérúton, télen gyalogösvényen 20 perc alatt felérünk a Mihály-havas 1685 m magas csúcsára.
25183 Ördögborozda. A székelyföldi töltésvonulat Ördögútja nevű, Zeteváralja és Kápolnásfalu közötti szakaszának folytatása az Ördögborozda.
25456 Szentegyháza Gyöngye. 26436 Szökő vízesés. A vulkáni kitörések idején a Madarasi Hargita oldalában létrejött kisebb lejtésű plató a csúcs alatti 100-150 méternyi területnek lépcsőzetes külsőt kölcsönöz.

Románul - in limba romana: Gura de mina Baile Harghita

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kaolinbánya
Kaolinbánya - Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig.
A sárkány gerince meddőhányó
A sárkány gerince meddőhányó - A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó.
Balu kalandpark
Balu kalandpark - A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.
Szeles vésze
Szeles vésze - A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik, amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra.
Vallató
Vallató - A 7-8 fokos vízben mindneki addig lógathatja a lábát, amíg akarja.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Hargitafürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bányanyílás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Hargitafürdő környékére? Tetszett a Bányanyílás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.