Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Borvizfürdő - Gyergyóremete - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Borvizfürdő - Gyergyóremete turisztikai látnivalói

A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században, különböző betegségekre volt jó a viz. A Gyergyó-i medencében még külön autóbusz is müködött amelyik ide szálitotta a gyógyulni illetve üdülni vágyó embereket...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Borvizfürdő - Gyergyóremete képtárból:

Ahol meglehet pihenni
Ahol meglehet pihenni
A volt fürdő körüli rész
A volt fürdő körüli rész
Ahol jó idöben meg lehet áztatni a lábunkat :)
Ahol jó idöben meg lehet áztatni a lábunkat :)
Borvizforrás
Borvizforrás
Borvízfürdő - 1
Borvízfürdő - 1

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Borvizfürdő Gyergyóremete fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Gyergyóremete és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Borvizfürdő!

A legközelebbi település Gyergyóremete, 1,19 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Borvizfürdő Gyergyóremete közelében?
- Nagyrét-lapály 1,9 km-re.
- Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró 4 km-re. Új geodobozt kell majd itt rejteni - Útban az Istenszéke felé, röviden megálltunk a gyergyóditrói kéttornyú templom mellett.
- Tatárdomb Gyergyószárhegy 4,5 km-re. Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában. Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni. (látnivaló és geodoboz)
- Vízimalmok Eszenyő 4,6 km-re. Eszenyőben egyes adatok szerint a huszadik század elején 27 vízimalom illetve különböző vízi szerkezet működött: lisztelő, ványoló, kásatörő, olajprés, deszkafűrész.
- Gyergyóditró Mezei Imre makettjei 5,1 km-re. Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd.
- Szármány-hegyi kápolna Gyergyószárhegy 6,6 km-re. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy aGyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe. Kápolna - Szép, csendes helyen van a kápolna. (különleges hely geodobozzal)
- Lázár várkastély Gyergyószárhegy 6,9 km-re. Hunyadi Mátyás király uralkodása alatt, 1462-ben Lázár András a földesura, aki már elnökként vezette le az 1506-os agyagfalvi gyűlést. Lázárék - Ez jóval fej fölött van. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Hideg-kút Gyergyószárhegy 7 km-re. Kirándulásra, piknikezésre kialakított hely, több mint 60 személy részére, fedett asztalokkal és padokkal. Sokadalom - Nagyon sokan voltak a forrás környékén. (turisztikai hely geoládával)
- Enduro Crossmotor pálya Güdüctelep Gyergyószárhegy 7 km-re. Egyik látnivalója az üdülőteleptől délre, a Güdüctelep és Gyergyószárhegy közötti távolság felénél található Enduro Crossmotor-pálya. Motor-sirülő - Motorosok, és nemcsak.
- Kápolna Kicsibükk 7,8 km-re. A település kialakulása a XIX-dik század első felére, 1820 tájára tehető - az egyik első telepesnek Nagy József, községi bíró tekinthető, aki Kicsibükkben egy kis tanyát hozott létre.
- Barlangi forrás Gyergyóditró 9,6 km-re. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
- Kőgomba Bakta-patak 10,6 km-re. Pedig annyiég van a szekérúttól, hogy ha jól fenéken billentenének valakit, pont a tövére esne. Gombakő - Mivel esős idő volt, ezt a rejteket választottuk.
- Fehér ház Gyergyószárhegy 10,6 km-re. Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el. Hófehér napsütés - Reggel, mikor a konyha ablakon kinéztem, napsütésben ragyogott Pricske fehér csúcsa.
- Rez-nyaka Gyergyóditró 11,1 km-re. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
- Méhes-tető tőzegláp Görgényi havasok 11,2 km-re. A Görgényi havasokban, a Laposnya-patak gyűjtőmedrében helyezkedik el, északkeletre a Méhes-csúcstól (1130 m). Őszi pompában - Miután ellenőriztük, hogy a kőgomba a helyén van-e, kimásztunk a pusztába.
- Vasútállomás Gyergyószentmiklós 11,5 km-re. Megnéztük - M
- Kecske-kő Görgényi-havasok 11,9 km-re. A Kecske-kő a Görgényi-havasok egyik legszebb kilátást nyujtó csúcsa, a Fancsal kialudt vulkán kráterperemének egyik kiemelkedő sziklája. Első túra az új évben - Gyönyörű havas táj fogadott.
- Nyíres Borzont 11,9 km-re.
- Gyergyót őrző Piricske 12,1 km-re. Gyergyó őrhegyéről csodálatos a panoráma, láthatom kedvenc hegycsúcsaimat, szikláimat. A Güdüc-patak völgyéből a Pricske tetejére - A Güdüc-patak völgyéből indultunk, a gyergyószárhegyi barátaimmal.
- Szent Péter és Pál katolikus templom Gyergyócsomafalva 12,4 km-re. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik. Új geodoboz új rejtekben - A trafoház mellett, a kerítésnél elrejtett geodobozt már régebb megtaláltam, de valamiért elmaradt a bejelentése.
- Basa fogadó és kézművesfalu Borzont 12,4 km-re. A Basa fogadó országúti fogadó lévén, az utazóknak kínált egykor szállást, ételt és italt, a jószágnak pedig éjszakai pihenőhelyet. Záróra - Épp zárás előtt érkeztünk, de rendes volt a székelyruhás kislány, mert megengedte, hogy bemenjünk.
- Szent Anna-kápolna Gyergyószentmiklós 12,8 km-re. A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. A Csobot-hegy ködben, a rejtek befalazva - Több ügyben is dolgom akadt aznap Gyergyószentmiklóson, például egy kis műszaki segítségnyújtás a helyi kincskeresőknek.
- Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós 12,9 km-re.
- Fejér Dávid mellszobra Gyergyószentmiklós 13 km-re.
- Szent Miklós-szobor 13 km-re. EKE08 - Miután megszabadultunk a kéregető cigánygyerekektől, elég sokat kellett forgolódni a szobor körül.
- Nepomuki Szent János szobra Gyergyószentmiklós 13,2 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
- Örmény templom Gyergyószentmiklós 13,2 km-re. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. Sétányt alakítanak ki a templom körül - Területrendezési munkálatok kezdődtek a gyergyószentmiklósi örmény templom fala mellett.
- Fogarasy Mihály püspök mellszobra Gyergyószentmiklós 13,3 km-re. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
- Felső-Nyírkert Gyergyócsomafalva 13,4 km-re. Információkat nyujt a lakosság hajdani gazdasági tevékenységéről, a tutajozásról, amely a XVIII-dik században sok helyi ember megélhetését biztosította.
- Csíky-kert Gyergyószentmiklós 13,5 km-re. Gyergyószentmiklóson található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert, alapítója, dr Csiky Dénes, több mint 185 fafajtát telepített itt. Fejlámpa fényénél keresgélve - Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert.
- Szürkélő-kő Görgényi-havasok 13,6 km-re. Őszi napozás - A kövek még mindig szürkék, csak a táj színes.
- Levendula Galócás 13,7 km-re. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.
- Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 13,8 km-re. Áldott karácsonyt! Angyalláda - Késéssel ugyan, de annál nagyobb izgalommal és örömmel kotortam elő a legigazibb kincsesládát, és a benne rejlő szívhez szóló ajándékot.
- Görgényi kőgombák 14,3 km-re. A Görgényi-havasokban, Maroshévíztől 10 km-re, az Öreg-tető szomszédságában, több különös sziklacsoportot találunk. Havas gombák - Szép táj, napsütés, havas út, egy kis jeges ereszkedés és akkor hirtelen előtted áll a gomba! Szuper! Ráadásnak minden irányba, minden méretű macinyom.
- Katolikus templom Gyergyótekerőpatak 14,7 km-re. Ha beszélni tudna, elmesélhetné, hogy Tekerőpatak határához tartozott a marosfői Tinka-telep, a Vaslábon átfolyó Heveder-patak mellett tekerőpataki kirajzással jött létre az azonos nevű település. Tekerő - Kora délután, lehet, hogy nem a legideálisabb időpont dobozt keresni, de nekem most ez jutott.
- Kőválú-forrás Bucsin 14,9 km-re. Forrás az út mellett, hajtűkanyarban, a 29-es kilométerkő közelében, a Gyergyószentmiklós és Parajd közötti DN13B jelzésű műút mellett.
- Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós 15 km-re. Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. A láda rendben van - A láda a kápolna közelében rendben van, még egy kicsit álcáztam mert látszott a nejlon zacsko.
- Both-vára Gyergyószentmiklós 15 km-re. Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. Térdre borulva, a kápolna előtt - Több alkalommal jártam már itt.
- Veresvirág sípálya és kilátó Gyergyócsomafalva 15,7 km-re. A falu közelében körülbelül 200 olyan hétvégi ház van, amely a csendes természetjáróknak igazi pihentető lehetőséget nyújt. Bokamagassag - Nekem ezekkel a faszerkezetekkel valami bajom van.
- Lövészárok Gyergyótekerőpatak 15,8 km-re. A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat.
- Tatár-kő Görgény-havasok 15,9 km-re.
- Galyános-tető 16,1 km-re.
- Szent Róza kápolna Gyergyótekerőpatak 16,1 km-re. Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna. Tekerőpataki kápolna - Borzontról hazafele tartva kerestük meg ezt a dobozt, annak ellenére, hogy rossz idő volt, nagyon hideg szél fújt.
- Síugrósánc Gyergyótekerőpatak 16,1 km-re. Egykor nemzetközi versenyeket szerveztek itt, ma az enyészet lett úr rajta, a létesítményt felvette a gaz. A múlt - Vasárnapi sétánkat ide terveztem, nem hagyhattam, hogy valaki megelőzzön a megtalálásban.
- Kőzúgó Gyergyócsomafalva 16,5 km-re. Utunk jó darabig a Somlyó vize terén vezetett, azután a Kis-Somlyó hegyek közé mélyedő völgyébe tért be. Hangos patak - Út menti rejtekhely, könnyen megközelíthető.
- Urmánczy fedeles híd Maroshévíz 16,6 km-re. Nyári délután a folyóparton - Idei biciklitúrám első napján érintettem Maroshévízt, így nem hagyhattam ki legalább az utamba eső dobozt.
- Szarvas-forrás 16,7 km-re. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette. Elsőnek írhattam be a nevem - Gyakori jelenség ennél a forrásnál a sorban állás.
- Bánffy-fürdő Maroshévíz 16,8 km-re. 1228-tól 1948-ig birtokolta a Bánffy család. Biztos megtaláltátok? - Bár nem kizárt, de kétlem, hogy megtaláltátok ezt a geodobozt.
- Termál-vízesés Maroshévíz 16,9 km-re. Első - Az első doboz amit megtaláltunk a három keresett közül.
- Urmánczy-kastély Maroshévíz 17,2 km-re.
- Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva 17,2 km-re. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.
- Kis-patak völgye Gyergyócsomafalva 17,3 km-re. Gyergyócsomafalváról indulva, a Várköve felé, az utunk a Kis-patak völgyében vezet felfelé.
- Hősök temetője Zsák-hegy 17,4 km-re. Az egykori magyar hősök temetője - Zsák-hegy, Maroshéviz. Csak volt - Sajnos a sirt körülvevő keritést már nem találtuk igy a dobozka sem került elő.
- Urmánczy-strand Maroshévíz 17,7 km-re. Eredetileg a szárhegyi gróf Lázár család tulajdona volt, akik 1818-ban építettek egy elegáns bejáratot és négy vetkező szobát. Hid - Új hid épült a Maroson át, ugyhogy itt sem találtuk meg magát a rejteket sem.
- Bucsin-tető 18,6 km-re. Fontos turisztikai célpont, túraútvonalak csomópontja, a közelben sípályák is vannak. De megvan a láda - A Mezőhavas túra után kőnnyen megtaláltam  ezt a ládát.
- Ferencziláza-tető Görgényi-havasok 18,8 km-re. A Ferencziláza-tető a Görgényi-havasok központi részén, egy hajdani vulkáni kráter peremén található, a Kis Mezőhavas csúcs szomszédságában. Ahol a madár sem jár - Ferenci láza (Felleszilása) egy kilátástalan :) csúcs a Mező-havas kráter peremén.
- Fancsal-tető Görgényi-havasok 19,4 km-re. Egy spontánul összejött túra alkalmával egy régebbi, mindeddig meg nem valósult tervemmel hozakodtam elő.
- Várköve Köves Somlyó sarka Gyergyócsomafalva 19,4 km-re. Csomafalva terjedelmes erdőségei között egy Várhegy nevezetü havas levén, ez elnevezés oly vonzerővel hatott reám.
- Csomafalvi Dél-hegy 20,1 km-re. A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére. Nagyszerüen kifestett túraösvény - Köszönet a gyergyoi ekéseknek ha jol tudom - csak néhány meredek sziklás fakitermelőút szakasz, egyébként szépen bejárható turautvonal.
- Súgó barlang II Vizes járat 20,2 km-re. A gyergyói medence keleti oldalán a Marosba ömlő Heveder patak, majd az ide csatlakozó Borzóka  patak fogadja be a barlangból kiömlő Súgó-patakot, amelyet a hegyben összegyűlt karsztvíz táplál. Súgó barlang II. - Vizes járat - Megvan !A doboz fedele el van hasadva, belul minden nedves.
- Súgó-barlang Gyergyói-havasok 20,3 km-re. A barlang és 17 hektáros környéke természetvédelmi terület. Forgalom - Elég sok volt a látogató, ezért előbb megnéztük a barlangot, és megvártuk, amíg az utánunk lévő csapatot elnyeli a föld mélye.
- Túlfolyó-ág Súgó-barlang 20,3 km-re. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966. Talaltam egy ladat a Sugo barlangban - Talaltam egy geotrekking ladat a Sugo-barlang melyen, a barlang rejtett reszeben, ahova konyokon kellett bemaszni.
- Nagy-Mező-havas Görgényi-havasok 20,5 km-re. Egy hatalmas vulkáni krátermaradvány peremének egyik része - a kráter átmérője 5-6 km volt, amelyet a Székely pataka átvágott és lecsapolt. MezőHavas télen-nyáron - Minden irányból, útvonalon jártuk már a Nagy-Mező-Havast, a Görgényi-havasok legmagasabb csúcsát.
- Olt forrás 20,9 km-re. 010 km2, keresztül folyik Székelyföldön, Királyföldön, majd Fogaras vidékén. 686 méter - Előre is köszönöm a dobozcserét.
- Újfalvi kőbánya 21,1 km-re. Születése körülbelül 6,5 millió évre tehető, a Görgényi hegyek vulkanikus kitöréseinek eredményeként. Bazaltos - Érdekes a vulkáni kúp maradványait fentről szemlélni.
- Beás-tető Maroshévíz 21,1 km-re. Talán kisgyerekek számára nem annyira.
- Csudáló-kő 21,3 km-re. A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra. Délhegy felől érkezve - A Csudáló-kő alatti tisztáson levő esztena felett indul a jelzés, az erdőben.
- Likas-zsomboly 21,5 km-re. A feneketlen mélységűnek hitt, vulkáni kürtőnek képzelt aknabarlang mészkőben képződött. Jégdrapériák - K
- Kis-havas a Likas mellékcsúcsa 21,6 km-re. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa.
- Asztal-kő Görgényi-havasok 21,8 km-re. Az Asztal-kő látványos piroklasztit sziklatömbjei vulkáni tevékenység maradványai. Kő, kő, Asztal-kő - Vármezőről autóztunk fel a régi helikopter-leszállóig (laposnyai oldal), mikor melyik ága van nyitva a Nyárádnak, kell vigyázni.
- Vinkli-puszta Hagymás-hegység 21,9 km-re. A Vinkli-puszta a század első negyedében jelentős fakitermelő központ volt. Kincs ami nincs - A Pongrác- tetőn autentikus tél fogadott.
- Medvebarlang Borszék 22 km-re. A Medvebarlang egy hatalmas sziklákkal és mély hasadékokkal tűzdelt természetes képződmény. Kalandos hely - Bár mi fordított irányba jártuk be a körutat, könnyen megkerült a doboz, mert minden turista a Medvebarlangban volt.
- A Jeges-barlang lehelete Borszék 22,1 km-re. A Jég-barlang elnevezés helytelen, ugyanis ez a barlang nem jégben alakult ki, hanem csak jeget tartalmaz. Még egy kérdéses megtalálás - Meglepett, hogy milyen sokan voltak a Jeges-barlangnál, meg kellett várjuk, hogy elmenjenek, és csak azután közelítettük meg.
- A Jeges-barlang felett Borszék 22,1 km-re. Huvosre teve - Igazan izgalmas volt e jegesbarlang.
- Mofetta Borszék 22,1 km-re. 2010-ben került felújításra. Rejtekfotó - Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac.
- Bojzás-forrás Marosfő 22,2 km-re. A Bojzás-forrás Marosfő pompás bükkerdejének öléből ered, különösen tavasszal vagy ősszel érdemes egy erdei sétát tenni odáig.
- Pierre Curie-forrás Borszék 22,3 km-re. A Pierre Curie-forrás az Ősforrástól a Bagolyvár felé vezető ösvényen fekszik. Lehet nem állandó a hozama - Hasonló tapasztalatunk volt a Tündérkert bejáratánál levő parkolóval szemben található Petőfi-forrás vizével.
- Mészkőbánya Borszék 22,3 km-re. A borszéki mésztufát 1819-ben kezdték el kitermelni. A Tündérkerttől délre - Ez a rejtés a Tündérkerttől délre található.
- Bagolyvár Borszék 22,4 km-re. Maroshéviztől 26 km távolságra fekszik, elragadó környezetben. A két bunker és a kilátópont helye - Hát, a keresztnél már nem igazán van szükség útjelzőre.
- Hagyományos fürdő Tündérkert Borszék 22,5 km-re. A borszéki népi fürdőt 2009-ben építették meg, egy hagyományos fürdőépítő kaláka keretében. Ez gyorsan ment - Miután kisütött a nap, sokan kimozdultak.
- Lok forrása Vaslábi-hegycsoport 22,5 km-re. Hevederből indulva, a Sugó-barlang elágazásnál jobbra tartunk.
- Sziklavilág Lóduj-nyereg 22,6 km-re. A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen. Házhoz szállítás - L
- Kossuth-forrás Borszék 22,6 km-re. A Kossuth-kút természettani tulajdonságai a következők: víze nagy buborékokkal tör elő, kristálytiszta, a pohárban gyöngyözik, szaga szénsavas, fojtó, íze csípős, de nem fanyar. Remek rejtés - Nekem nagyon tetszett ez a rejtés, szerintem a rejtek megfelelő.
- Vit-havas 22,7 km-re. A kucsma alakú mészkőszirtről pompás kilátás nyílik minden irányba. Déliáékkal - Megtaláltuk, pontosabban megtalálta Délia GPS nélkül.
- Törpenyír Borszék 22,8 km-re. A törpenyír, Betula humilis, északi növényfajta. Betula - Úgy tudom, hogy törpenyír még megtalálható a Szentkirály melletti Borsárosban is, meg a Tusnádfürdő melletti Közép-patak lápban is.
- Ó-sáros fürdő Borszék 22,9 km-re. október 27. Feredő - Volt szerencsém megfürödni a medencékben.
- Maros forrása Fekete-Rez 23,1 km-re. Eredő ága a Meszes-patak. A Maros ősszel - Egy nagy kört mentünk a gyönyörű őszi napsütésben a színes lombokat csodálva.
- Napfürdő Borszék 23,5 km-re. A borszéki Napfürdőtől nagyon szép kilátás nyílik Borszék üdülőtelepre. Rejtés - A sok új rejtés motivált, hogy eljöjjek Borszékra.
- Faharangláb Tinkák Marosfő 23,5 km-re. A Fekete-Rez déli oldalában fekvő szórványtelepülés és hegyi klimatikus üdülőhely, Marosfő, három részből áll. Francia ágy - Tavaszias napsütésben indultunk a Bojzás-forráshoz, útba ejtve a haranglábat és az aranyos kis dobozkát.
- Libán-tető 23,5 km-re. A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ. Hűsítő forrásvíz - Első alkalommal jöttünk a Libán tetőre, de nem bántuk meg.
- Czofronka 24,1 km-re. A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra. Évnyitó mászás - Czofronkára esett választásom, mivel innen körbe- kereken láthatom kedvenc hegyeimet.
- Parajdi faszerkezet 25 km-re. A parajdi faszerkezet helyét illetően egy erős tippem van.
- Gyilkos-tó 25 km-re. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik. Rönkök a tóban - Amint látom, régen volt az utolsó bejelentő.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Borvizfürdő adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Gyergyóremete térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Magas fűben - A fürdő környéke feltűnően rossz állapotban van: a deszkák összetörve, a víz koszos...
  • Egy kis útba igazitás - Jó helyen kerestétek csak egy kicsit mélyebbre kellett volna ásni...
  • Feltűnő a környezetben - A Kecske-túrára menet itt találkoztunk a résztvevőkkel...

Sikerült eljutni Gyergyóremete környékére? Tetszett a Borvizfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.