Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Csíkcsekefalva - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Csíkcsekefalva turisztikai látnivalói

Csíkcsekefalva Csíkszentmárton ikerfaluja, a főút mellett álló kőkereszt a falu bejáratát jelöli. A rajta lévő feliratok arról tanúskodnak, hogy Jézus Krisztus dicsőségére állíttatta a közbirtokosság igazgatósága 1932-ben...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíkcsekefalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíkcsekefalva!

A legközelebbi település Csíkcsekefalva, 0,83 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Szentmárton, Kozmás, Lázárfalva Szentmárton. Pálfalva a Cserna völgyében. Szentmárton vásárai. A szentmártoni iskola. Becz Imre curiája. Antalffi püspök kertje. Szentmárton régi temploma és régi harangja. A Poszogó nevü gyógyforrás. Papiros-malom. Kozmás sokadalma. A székely vásárokról általánosan. A kozmási régi jegyzőkönyv. Lázárfalva. Petki István kastélya.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csíkcsekefalva közelében?
- Katolikus templom - Csíkszentmárton 560 m-re. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV-dik századi fali szentségfülkét beépítve a várfalba; sajnos felső részét letörték, falusi ügyeskedő mester munkája. Másodszor - Sajnos úgy történt, hogy elfelejtettük regisztrálni a dobozt aznap, amikor megtaláltuk. (látnivaló és geodoboz)
- Római katolikus kápolna - Csíkszentmárton 1,2 km-re. Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna.
- Csíkcsatószegi borvízforrás 3,6 km-re. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása. Csatószeg - Megtaláltam a dobozt.
- Szeszgyár Csíkszentsimon 3,7 km-re. Itt a néhai csíkszentsimoni szeszgyár látható, részben romokban. Igazi Csíki Sör? - "A Ciuc, a Bucegi, és az Igazi Csíki Sör képviselői elmennek együtt sörözni. (látnivaló és geodoboz)
- Szent János kápolna Csíkbánkfalva 3,7 km-re. Szent János kápolna - Csíkbánkfalva. Ha nincs a fal egyik oldalán, keress a túloldalon is - Közvetlenül a temetőkert bejárata mellett nem találtam megfelelő parkolót, ezért a rejtekhez közelebb parkoltam :-) A kápolnát és a temetőt övező védfal mindkét oldalán emberek voltak, a temetőben két idős néni csevegett ráérősen, a másik oldalon gyerekek gyűjtötték a csigát a fűben. (különleges hely geodobozzal)
- Római katolikus templom Csíkkozmás 3,9 km-re. Egyházilag sokáig főesperesség volt, Tusnád fíliája, csak 1726-ban szakadt le róla. Gomba - A körtefa üregét sajnos belepte a gomba, ezért nem lehetett a dobozhoz hozzáférni.
- Katolikus templom Csíkcsatószeg 3,9 km-re. A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik. Isti túra 4. láda - A láda beázott és bepenészedett. (látnivaló és geodoboz)
- Akó-kapu Csíkszentgyörgy 4,4 km-re. Hosszú időn át az Akó-kapu kifejezés létezett a tudatunkban, de kaput itt nem láttunk! Miért tűnnek el a dobozok? - Egy része (valószínűleg) tudatlanságból, egy másik része (talán) rosszindulatból.
- Régi székelykapuk Csíkverebes 4,5 km-re. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
- A régi Olt folyó tanösvény Csíkszentsimon 4,7 km-re. A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
- Csíkbánkfalva 2 5,1 km-re. Erre utal egy helyi mondás: Hegyen-völgyön kápolna, minden héten egy bucsucska. Temetőkápolna - Megtaláltuk.
- Sószékfürdő 5,2 km-re. A hagyomány szerint az első telepes Lestyán János volt, akinek beltelkét adósság miatt elárverezték, viszont Kendereskertje megmaradt. Enyészet - Kerestük szorgalmasan, igaz, koordináták nélkül.
- Sarlós Boldogasszony-kápolna Kotormány 5,3 km-re. 1640-ben épült templomának csak a tornya látszik ki a fák közül. Kellemes kis falu - A geodoboz könnyen megtalálható.
- Erődített katolikus templom Csíkbánkfalva 5,3 km-re. Megközelíthető Csíkszereda felől előbb a 12-es országúton, a Nagymezőn át, majd ebből a balra elágazó 123C megyei úton. Megtaláltuk - Sikerült a templomba is bejutni.
- Népi fürdő Csíkverebes 5,4 km-re. Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
- Csemő rétláp 5,6 km-re.
- Benes rétláp Csíkverebes 5,6 km-re. A Benes rétláp területét borvízforrások táplálják. Egyre jobban beszorulva - Nem a legjobb időpontot választottam egy rétláp meglátogatására, elég hideg is volt, így csak gyorsan a geodobozt kerestem meg.
- Kőkeresztes emlékoszlop Csíkszentimre 5,9 km-re. 1708 végén Moldvából behurcolták a pestist Gyergyóba. Kerek kereszt - Székelyföldön sok kereszttel találkozik az ember.
- Katolikus templom Tusnád 5,9 km-re. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló,szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. Isti túra 5. láda - Szép templom, kár, hogy zárva volt, de a láda megtalálásához nem kell bemenni, úgy, hogy ne ijedj meg ha zárva.
- Henter-kúria Csíkszentimre 5,9 km-re. A kúriát Henter bárók építtették. Romokban - Borvízért voltam Csatószegen, s gondoltam, ha már arrajárok eljövök Szentimrére is, rejtekhelyeket keresni.
- Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla Tusnád 6,1 km-re. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt.
- Kőkereszt Tusnád 6,1 km-re. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.
- Szent Imre katolikus templom Csíkszentimre 6,1 km-re. A templom előtt áll a háborús hősök emlékműve, igazolva a település újabb veszteségeit. Üres lik - Tusnádfürdőről hazafele beugrottunk megkeresni ezt a dobozt, de várnunk kellett, mert épp jött ki a nép miséről.
- Borvízmúzeum Tusnádfalu 6,2 km-re. Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti.
- Alszegi borvízkút Tusnád 6,2 km-re. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.
- Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája Csíkszentgyörgy 6,3 km-re. magasságban. EKE-tábor 2015 - Az EKE táborból ezen a napon egy szép kirándulást tettünk a Nagyboldogasszony kápolnájától a Nyerges tetőig.
- Csíkszentgyörgyi panoráma 6,8 km-re. A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő. Csíkszentgyörgyi panoráma - Csíkbánkfalváról indulva, a Szentegyházas-pataka völgye mentén haladva, jó mínőségű, kaviccsal borított úton közelítettem meg a tetőt, kocsival.
- Szent Margit-kápolna Csíkszentimre 6,8 km-re. A hagyomány úgy tudja, hogy Tankó Margit építtette 1661-ben. Margó - Holtbiztos voltam, hogy ezt a dobozt megtalálom.
- Római katolikus templom Lázárfalva 6,8 km-re. Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. Lázárfalva - Sikerült bejutnom a templomba is.
- Nyírkert-rétláp Nagytusnád 7 km-re. Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el.
- Nyeregbe Nyerges-tető 7,1 km-re. Az erdő szélén Enduro pályán lehet szédülni. Licsplocs - Kisütött a nap, elolvadt a hó és minden csupa víz volt, egy kicsit be is ázott a cipőm.
- Árnyék oldala Csíkmindszent 7,3 km-re. Neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.
- A Pap hegye és környéke 7,4 km-re. Régi tervem újra feljutni a Pap hegyére, mely része a Csíki-havasok gerincén húzódó turistaútvonalnak. A Nyergestető fantomai? - C
- Varsavész-rétláp Újtusnád 7,4 km-re. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.
- Fenyő-tető Csíkszentgyörgy 7,5 km-re. A Fenyő-tető Csíkszentgyörgy nyugat szélében, Jenőfalva nevű falurészben található, az Áj-patakoktól északra.
- Hősök Sírja Nyerges-tető 7,7 km-re. 1849. Hős-erdő - Egész erdő van kopjafákból és keresztekből a hősök sírjánál.
- Julis-borvíz Újtusnád 8,1 km-re. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
- Úrkápolna Csíkszentkirály 8,3 km-re. Úrkápolna, mert az Oltáriszentség tiszteletére szentelték s búcsút is tartanak itt Úrnapját követő vasárnap. Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk.
- Első világháborús emlékmű Újtusnád 8,3 km-re. Az emlékmű megörökíti az első világháború 34 hősi halottjának nevét is.
- Katolikus templom Csíkmindszent 8,3 km-re. Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. Mind szentek - Na, ez a rejtekhely majdnem megfogott.
- Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály 8,3 km-re. Csíkszentkirály déli kijáratánál, mielőtt elérnénk a temetőhöz, az út túlsó felén, a mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agromek vállalat kerítésénél, egy régi szekeret láthatunk.
- Lázárfalvi Nyírfürdő 8,5 km-re. Lázárfalván a Hí-patak folyik keresztül, s ez találkozik a Tusnád-patakkal. Sajnos - Nagyon tetszett a hely, látszik, hogy jól karban tartják.
- Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály 8,5 km-re. Alcsík borvízforrásokban leggazdagabb települése, Csíkszentkirály, egyik legforgalmasabb borvízkútja a főút melletti, az egykori téglagyár előtti forrás.
- Bors-kúria Csíkszentkirály 8,7 km-re. Pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van. Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.
- Római katolikus templom Csíkszentkirály 9 km-re. A jelenlegi római katolikus templom melletti hársfasort kivágták, ezért Csíkszentkirályról a település déli kijáratánál levő temető kápolna melletti öreg hársfák mesélnek. Ti is éppen így jártok - A cinterem nyitva volt, meglepetésemre megtaláltuk a geodobozt is, azt hittem, hogy a falazott kerítés felújításakor nem figyeltek rá s eltűnt.
- Monyasd feje Menaságújfalu 9,2 km-re. A Monyasd feje nevű domb Menaságújfalu és Hosszúaszó között található, a Monyasd-patak tetejében, a Fiság és Fitód patakok vízválasztóján.
- Középpatak-rétláp Újtusnád 9,2 km-re. Növénytani ritkaságok élőhelye.
- Nádasfürdő Újtusnád 9,2 km-re. Romhalmaz - Ez az a hely, ahol bebizonyosodott, hogy a székely sokszor olyan sincs mint a balkániak.
- Nyír kútja pihenő Csíkszentimre 9,3 km-re. Egy kőkert jellegű, szikladarabokkal megszórt mező, ahol egy forrást és itatóvályút találunk.
- Millecentenáriumi emlékmű Újtusnád 9,4 km-re. Az Újtusnád és Tusnádfürdő közötti országúttól nem messze, Nádasfürdő irányában letérve, áll a Millecentenáriumi emlékmű.
- Borsáros-láp Csíkszentkirály 9,4 km-re. Zsögödfürdőről gyalog is megközelíthető, fél óra alatt. Lakat alatt - Sajnos ez a rejtekhely már nem látogatható, mivel a bekerített természetvédelmi területet lakattal lezárták.
- Bükk feje Csíkmindszent 9,5 km-re. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszúaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek. A keresztfánál - Kiértünk a Bükk fejére és megálltunk a keresztfánál.
- András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály 9,5 km-re. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
- Sóskútfürdő 9,5 km-re. A kászoni medence szélén, Kászonújfalu és a Nyerges–tető között található. Hódvolt, hódnemvolt - Nem láttunk hódokra utaló nyomokat a patakon, de az is lehet, hogy csak nem volt szemünk hozzá.
- Borsáros-fürdő Csíkszentkirály 9,7 km-re. It can also be approached from Jigodin Bai, half an hour walking. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.
- Erzsébet-borvízforrás Hosszúaszó 9,7 km-re. Bírja a szállítást, még dugaszolatlan palackokban sem veszti el a szénsavtartalmát.
- Hosszúaszó Római-katolikus templom 9,8 km-re. Hosszúaszó egy kis település, mely Fitódnak a forrásvidékén Hosszúaszónak nevezett patak völgykatlanában húzódik meg. Megállt az idő - Megállt az idő, s  szemünk-szánk tátva maradt.
- Csinódi bükkfák 10,6 km-re. Csinód Csíkszentmárton közelében, az Uz patak völgyében fekvő, eldugott kis csángó település, ahol 2015-ben rönkkápolna épült. Egyedül jöttem, egyedül mentem - Régóta tervezem, de nem sikerült még Csinódba eljutni.
- Kápolnamező-borvízforrás Lázárfalva 10,7 km-re. A tető előtt nem sokkal, egy pihenő mellett, vasban rendkívül gazdag, vöröses vizű forrást találtunk. Eltűnt a régi doboz, éljen az új - A mai nap lázárfalvi rejtekhelyeket kerestem fel.
- Katolikus templom Csíkmenaság 10,7 km-re. E falu őrzi a legkeletibb Árpádház-kori kultikus emlékünket. Kétoldalról zárva - Gondosan zárják a menaságiak a kapukat, még a belső udvart sem tudtuk megnézni.
- Xántusz-kápolna Hosszúaszó 10,9 km-re. A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében. Meseszép hely - K
- Óriások asztala Bánya-patak 11 km-re. Fenyőfák veszik körül, egy óriási asztallaphoz hasonlít. Éhesen az asztalnál - Ma arrajártunk, ellenőrizendő a Kőfotel-vízesés rejtését, amit sajnos tönkretettek a favágók.
- Csinód 11,1 km-re. Csinód 14 km-re található Csíkszentmártontól, ahol a falu központjában irányjelző tábla mutatja az Úzvölgye felé vezető utat.
- Xántusz-kastély romjai Hosszúaszó 11,3 km-re. Egykori kastélyának romja a kápolnával átellenben, a Libidáré dombon található, Fitód és Hosszúaszó települések között félúton.
- Szetye vára Kászonújfalu 11,4 km-re. Az ásatások előbb szláv, majd  árpádkori eredetről tanuskodtak. Ujrarejtes - Mivel mar a rokak es a ferfiak elvittek a ladat, ujrarejtettem, de nem oda.
- Kászonújfalu temetője 11,5 km-re. Mint azt neve is sugallja az egyik legfiatalabb település, nevét először 1477-ben említik. Mi sem találtuk - Ezen a helyen itthon vagyunk, így biztosra mentünk, a legutolsó bejegyzést már nem olvastuk el.
- Panoráma a zsögödi szorosra Zsögödfürdő 11,6 km-re. Zsögödfürdő Csíkszereda déli kijáratánál található, a város egyik, szépen rendben tartott szabadtéri, ásványvizes fürdője. Keresés a domboldalon - Többször jártam erre felé, nem tűnt különösebben nehéznek a feladat, miután gps-el felfegyverkezve indultam felkeresni a rejteket, annál inkább lelombozódtam, miután hosszasabb keresgélés után sem sikerült felfedezni a rejteket, pedig kivágott fenyőcske is, kő is akadt nem egy, ilyenformán párosítva is.
- Harangláb Pottyand 11,8 km-re. A harang 1975 óta nem szólal meg reggelente. Különleges ácsolási megoldások - Már messziről mutatós a kis harangláb, közelről meg csak ámultam- bámultam a különleges szerkezeti megoldásokon.
- Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 12 km-re. A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról.
- Ördöglik sziklafal Csíkzsögöd 12 km-re. Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely. Várjuk a kreatív ötlet megvalósítását - Én is itt ismerkedtem először a kötéltechnikával, pontosabban ereszkedtem egyet, egy nyolcas segítségével.
- Fenyővize tanösvény Pottyand 12 km-re. A menetidő 1 óra.
- Egykori kemping Zsögödfürdő 12,1 km-re. Egy vizesárokkal körülvett földnyelven 7 plusz 1 kisebb házikó, és 6 nagyobbacska, emeletes faház maradványait láthatjuk még.
- Csukás-tisztás Csíkszentkirály 12,2 km-re. A Csíkszentkirály felől Büdösfürdő felé tartó, 123D jelzésű megyei út jobb oldalán egy igényesen kialakított piknikezőhely található.
- Csíkszentléleki 500 éves hársfa 12,2 km-re. Úgy él az emberek emlékezetében, mint egy magányos fa, mely mindig is a templomot őrizte. Csak szólok - Pár napja új geodobozt rejtettek el a csíkszentléleki templom közelében.
- Veresvíz Tusnádfürdő 12,3 km-re. Becks helyett Skol - Miután a román geojátszótérről jelezték, hogy valószínűleg eltűnt a geodoboz, a helyszínen ellenőriztem a rejteket.
- Alsótiszástövi borvíz Tusnádfürdő 12,3 km-re. Tusnádfürdő északi részén, ott ahol az Alsó Tiszás-patak az Oltba ömlik, van a kishozamú Alsótiszástövi borvízforrás, mely egy 50 cm átmérőjű vascsőbe van foglalva. EKE-tábor 2015 - Elemér bácsitól nem messze, az erdő hűvössében bújik meg ez a borvízforrás.
- Aszópataki aranybányák Csíkszentsimon 12,3 km-re. Csíkszentsimontól nyugatra, a Bartis és Aladár-tető között, az Aszó-patak mellett aranybányák voltak, ahol még egy kevés ezüstöt is lehetett találni.
- Csihányos Csíkzsögöd 12,4 km-re. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.
- Zsögödfürdői vár Malomföld 12,4 km-re. A régészek Zsögöd I elnevezéssel jelölik az egykori erődítmény helyét.
- Borvízforrás Zsögödfürdő 12,4 km-re. Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.
- Ördöglik Csíkzsögöd 12,4 km-re. Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető. Jobb és bal szem - Igen, a jobb oldal a Nap, a világosság, a férfi.
- Alsótiszáspataki borvíz Tusnádfürdő 12,5 km-re.
- Molnár Elemér grafikusművész Tusnádfürdő 12,5 km-re. Molnár Elemér a marosvásárhelyi művészeti középiskolában érett felnőtté. EKE-tábor 2015 - Voltam Elemérbácsinál.
- Felsőtiszáspataki borvizek Tusnádfürdő 12,5 km-re.
- Véreskép Csíkszentlélek 12,5 km-re. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű. Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba.
- Vártető I kilátópont Tusnádfürdő 12,6 km-re. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa. Tusnádfürdő túra 4 - Túránk negyedik állomása.
- Mesebeli tisztás Csíkszentimrei Büdösfürdő 12,6 km-re. Büdösfürdőn nem találkoztam senkivel, akitől érdeklődjek, elég bizonytalanul vágtam neki, és szép kis vargabetűt írtam le. Kovid-teszt - Ha már úgyis ez a divat, arra gondoltunk, hogy bár az égvilágon semmi bajunk, és nincs semmilyen tünetünk, de leteszteljük magunkat.
- Imets Lázár borvize Tusnádfürdő 12,6 km-re. Ezek egyike az Imets Lázár borvize. Egy eldugott borviz - Koszonhetoen a pontos koordinataknak minden segitseg nelkul ra talaltam.
- Kosztándi borvíz Tusnádfürdő 12,8 km-re. A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. Ez is borviz - Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem.
- Csíki Bálványos vár Tusnádfürdő 12,9 km-re. A Csíki Bálványos vár Csík legnagyobb várromja. Tusnádfürdő túra 3 - Túránk harmadik állomása.
- Várvápai borvíz Tusnádfürdő 12,9 km-re. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást. Tusnádfürdő túra 1 - Az első állomásunk ezen a kiránduláson.
- Vártető II kilátó 12,9 km-re. Tusnádfürdő túra 2 - Ez volt a második állomásunk.
- Katolikus templom Nagykászon 12,9 km-re. Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. Főhajtva - Fáradtan de lelkesen kapaszkodtunk fel a szeptemberi elejei hőségben a sétányon.
- Kőhíd teteje Hargita-hegység 13 km-re. A Kőhíd teteje, látványos sziklavilág, a Kakukk-hegytől észak-keletre, attól 1,5 km távolságra található.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Csíkcsekefalva adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíkcsekefalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.