KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Csíkszentgyörgyi panoráma - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csíkszentgyörgyi panoráma

Csíkszentgyörgyi panoráma

A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő. Innen tovább a tetőre kikapaszkodva szép kilátás nyílik a völgyre. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Csíkszentgyörgy a domb tetejéről Dühös pásztorkutya Nagyboldogasszony-kápolna távolról Védett kereszt a tető nyugati oldalában. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíkszentgyörgyi panoráma fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíkszentgyörgyi panoráma! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
19214 Római katolikus kápolna. Meséje arról szól, hogy a helyén már 1658 előtt létezett egy fából épült kápolna.
20002 Fenyővize tanösvény. A Fenyővize tanösvény hossza: 800 m.
20200 Árnyék oldala. Neve az Árnyék. (itt geodobozt is lehet keresni)
20240 Hosszúaszó. 6.4 km-re. Közigazgatásilag Mindszenthez tartozik, a csíkszeredaiak egyik kedvelt pihenőhelye. (itt geodobozt is lehet keresni)
20247 Katolikus templom Csíkszentmárton. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV. (látnivaló és geodoboz)
20699 685. 6.6 km-re. Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. (látnivaló és geodoboz)
21245 Csíkcsekefalva. A rajta lévő feliratok arról tanúskodnak, hogy Jézus Krisztus dicsőségére állíttatta a közbirtokosság igazgatósága 1932-ben.
21682 Csinód. Adminisztratív szempontból Egerszékhez tartozik, mely 1950-ig Csíkszentgyörgy részét képezte.
21989 Bükk feje Csíkmindszent. Csíkmindszent felől a Hosszuaszóba vezető ut közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak.
24297 Csinódi bükkfák Hargita megye. Csinód Csíkszentmárton közelében, az Uz patak völgyében fekvő, eldugott kis csángó település, ahol 2015-ben rönkkápolna épült.
24602 Hágóbérce tanösvény Pottyand. A Hágóbérce tanösvény hossza 19 km.
25308 Xántusz-kápolna Hosszúaszó Hargita megye. 8.1 km-re. A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében.
25613 4743. A Vasond völgye tanösvény hossza 7 km.
25867 Xántusz-kastély romjai. Egykori kastélyának romja a kápolnával átellenben, a Libidáré dombon található, Fitód és Hosszúaszó települések között félúton.
25990 Szeszgyár. 28191 Kőkeresztes emlékoszlop Csíkszentimre Hargita megye. 9 km-re. 1708 végén Moldvából behurcolták a pestist Gyergyóba.
28810 Henter-kúria Csíkszentimre. Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről.
29215 Szent Imre katolikus templom Csíkszentimre Hargita megye. Csíkszentimre Szent Imre herceg tiszteletére szentelt, római katolikus temploma 1778-ban épült az egyházközség és Henter Ádám költségén.
30646 Sándor dombja Csomortán. A Sándor dombja nem egy kiemelkedő, különleges hegycsúcs - inkább csak egy laposabb domb, viszont nagyon jó kilátás nyílik innen körbe, a Csíki havasok közeli csúcsaira.
31190 Székely Lehel ajándéka. 9.9 km-re. 31296 Cserépgyári borvízforrás. 31300 Úrkápolna. 10 km-re. 31328 A régi Olt folyó tanösvény Csíkszentsimon Hargita megye. A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
31391 4497. Pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van.
31588 Aracs-patak völgye. Történelmi múltunkra emlékeztet.
31610 Katolikus templom. A bejárat mellett egyik lucfenyőről pontosan tudják, hogy azt 1896-ban egy helyi lakos, Esztergály ültette.
31657 Római katolikus templom Csíkszentkirály. 31679 Csíkcsatószegi borvízforrás. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása.
31987 4792. A Csíki-havasok piros kereszttel jelzett túraútvonalából, a Kolos-tető és a Sándor dombja között, a Farkasvész sarkától észak-keletre, egy meredek oldalvölgy ereszkedik alá a Fenyővize-patak völgyébe.
32461 Római katolikus templom. Egyházilag sokáig főesperesség volt, Tusnád fíliája, csak 1726-ban szakadt le róla.
32684 Csíkszentléleki 500 éves hársfa. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették.
32841 Borsáros-láp. A Borsáros természetvédelmi terület az Olt jobb partján, 651 m tengerszintfeletti magasságban, 1 km-es hosszúságban, 50-200 m szélességben, Csíkszentkirály határában, a Csíkszentsimon felé vezető úttól balra terül el.
32907 A Pap hegye és környéke. Indulás autóval Szeredából a Nyerges-tetőig, ami nem is tető, hanem nevének megfelelően nyereg, vagyis alacsonyabb területeket összekötő átjáró hegyen keresztül.
33074 András Pista-borvízforrás. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
33717 86. The 1 km long, 50-200 m wide Borsaros nature conservation area lies on the right bank of the river Olt, at 651 m altitude, to the left of the road leading from Sancraieni to Sansimion.
33758 Szent Margit-kápolna Csíkszentimre. 34732 Kerekeger feredő. A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg.
34879 Tanyavilág. 35124 Véreskép. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű.
35290 Sószékfürdő. 35331 Kolos-tető Csíki-havasok. Az 1246 m magas Kolos-tető a Csíki-havasok egyik mellékgerincén található, a Sándor dombja és a Piricske-tető között.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája
Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája - Csíkszentgyörgy Csíkszeredától 22 km-re terül el, a Fiság völgyében (ez a Csíki-havasokból, Szellő hegy és a Gyürke tető - 1369 m - közelében ered), 757 m tszf.
Csíkbánkfalva 2
Csíkbánkfalva 2 - Csíkbánkfalván több kápolna is van.
Erődített katolikus templom
Erődített katolikus templom - Csíkbánkfalva Csíkszeredától 17 km-re fekszik.
Szent János kápolna
Szent János kápolna - Szent János kápolna - Csíkbánkfalva.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csíkszentgyörgyi panoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Csíkszentgyörgyi panoráma - Csíkbánkfalváról indulva, a Szentegyházas-pataka völgye mentén haladva, jó mínőségű, kaviccsal borított úton közelítettem meg a tetőt, kocsival...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíkszentgyörgyi panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.