Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Csinód

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Ahogy Egerszék is, Csinód is a 19-dik század végén alakult ki, gyimesközéploki csángók letelepedésével. Ők először a csíkszentgyörgyiek és bánkfalviak állataira vigyáztak, majd építkezni kezdtek, végül az erdőkitermelésnek is nekifogtak. A két falu közül Csinód a népesebb, folyamatosan gyarapodik a lakossága...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Csinód felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Csinód képtárból:

Csinódi házak
Csinódi házak
Irányjelzés
Irányjelzés
Ketten jössztök, hárman mentek
Ketten jössztök, hárman mentek
Csinód a szívből
Csinód a szívből

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csinód fotóalbumba!

Csinód 14 km-re található Csíkszentmártontól, ahol a falu központjában irányjelző tábla mutatja az Úzvölgye felé vezető utat. Adminisztratív szempontból Egerszékhez tartozik, mely 1950-ig Csíkszentgyörgy részét képezte. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csinód!

A legközelebbi település Egerszék, 0,04 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Ördög-tó SzentegyházaÖrdög-tó Szentegyháza 44,1 km-re.
Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található. Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződmény található, két állandó jellegű, nem időszakos tó.
Szent Miklós-templom Bolgárszeg 83,2 km-re.
A Szent Miklós-templom Brassó Bolgárszeg nevű városrészének központi parkjában helyezkedik el, mely a Porondról (Anger, Egyesülés-tér) nyílik. A templomkert területén áll a Brassói Ifjak Múzeuma, az Első Román Iskola épülete, és Coresi diakónus román nyomdász szobra.
Abaffy-kúria lelőhely Csíkszenttamás 35,7 km-re.
A helytörténeti irodalomban Abaffi-kúria és kápolnaként ismert lelőhely a jelenlegi plébániakert, a termelőszövetkezeti istállók és a Sándor-család telkén terül el - HR-I-s-B-12716. A 19-dik század közepén még jelentős maradványai voltak a régi épületeknek: az Abaffi-család lakóházainak, a halastavaknak és az udvari kápolnának.
Unitárius templom HomoródkarácsonyfalvaUnitárius templom Homoródkarácsonyfalva 50,8 km-re.
Homoródkarácsonyfalva a Kis-Homoród völgyében, Homorodalmás és Oklánd között fekszik. Sikerült ezt a kisméretű dobozkát is megtalálnom. A harmadik Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt. A "Rejtekhely vadászat Erdélyben" harmadik találkozó, harmadik napján, ugyancsak csapatmunkával találtuk meg ezt a geodobozt is. Az unitárius templomot körülvevő falon kívül helyezték el az emlékművet, rajta felirattal.
Pucsek Jani ládája Fertő-nyeregPucsek Jani ládája Fertő-nyereg 43,2 km-re.
Helyüket és nevüket rendszeres Erdély-járó társaimmal közösen megélt élményeink alapján választottam ki. Keszulek hijan nem talaltam meg, de lesz meg alkalom remelem. A túráról bpomjanek barátom és túratársam írt részletesen. Talán sokan nem tudják, hogy Csíkmadarasról kiindulva egy régen épített út vezet át a Hargitán, a Fertő-nyergen keresztül Ivóba. 2007 júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket a Hargita-túrázóknak ajánlok.
Laur-hegyi panoráma KommandóLaur-hegyi panoráma Kommandó 62,9 km-re.
Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé.
Fekete-tó fürdő Székelyudvarhely 60 km-re.
Az egykori Kollégium-kert, a mostani labdarúgópálya és a vasúti sín közötti rész, köré csoportosulnak Székelyudvarhely szabadtéri sportpályái. Sajnos a Fekete-tó helyét, a telek új tulajdonosa feltöltötte. Ez volt a város első olyan helye, ahol sportolni lehetett.
Haller-udvarház OlthévízHaller-udvarház Olthévíz 68,5 km-re.
A feltételezések szerint 1553-ban építették egy középkori kolostor romjain, állítólag Bethlen Gábor is lakott itt egy ideig. Ez most a Haller vagy a Kálnoky kastély, mert az útmutató táblák szerint Kálnoky kastély. A Haller-udvarház Olthévíz központi részében, egy festői és szépen karbantartott, évszázados tölgyfákkal teli parkban található.
Henter-mező kőgombáiHenter-mező kőgombái 34,3 km-re.
Málnásfürdőről, a Száldobos-patak völgyéből indulva, a sárga pont turistajelzést követve, kiérünk a Henter-mező legelőjének széles tetejére, a Bodoki-havasok egyik legszebb kilátópontjára. Itt kőgombákat találunk elrejtve, mely közül egy, bár sűrű bozótban van, sokkal nagyobb, látványosabb mint a Prédikátor-kő. A Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont földrajz körösei,megtaláltuk a Henter-mező kőgombái rejtekhelyet. Na, szóval. Tobb sziklaalakkal is talalkozhatunk a bodoki havasok e mellek-gerincen.
Alsótiszástövi borvíz TusnádfürdőAlsótiszástövi borvíz Tusnádfürdő 22,1 km-re.
Alsótiszástövi borvíz. Tusnádfürdő északi részén, ott ahol az Alsó Tiszás-patak az Oltba ömlik, van a kishozamú Alsótiszástövi borvízforrás, mely egy 50 cm átmérőjű vascsőbe van foglalva. Az Olt partjan levo borviz szep rejtekhely. Eddig ez elkerülte a figyelmünket. Ha mar Tusnadfurdo, akkor legyen borviz.
Szent László-kápolna OroszhegySzent László-kápolna Oroszhegy 59,2 km-re.
Római őrhely a Kápolna-dombon, Oroszhegy közelében, amit a néphit Szent Lászlótól származtat és kápolnának néz. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel.
Iparosok kápolnája CsíkszépvízIparosok kápolnája Csíkszépvíz 23,5 km-re.
Eredetéről csak annyit lehet tudni, hogy a Bíró család építtette, és az utolsó tatárbetörés idején, 1694-ben már állt. A Csíkszereda felé vezető főút melletti római katolikus templomocskát mindenki az Iparosok kápolnája néven ismeri.
Ortodox templom OltbogátOrtodox templom Oltbogát 65,5 km-re.
Útban a Datki-szoros felé, a DN13 jelzésű út felől, mielőtt beérnénk Oltbogát faluba, egy faragott kőből készült templom hívja fel magára a figyelmet. Az ortodox templom, mely a falu felett és attól nyugatra található, 1982-ben volt felszentelve, és Szent Piroska nevét viseli.
Tálasbérce SzékelyvarságTálasbérce Székelyvarság 59,9 km-re.
Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága. Legalábbis a koordináták és a fotók alapján is ok volt. Igyekszünk pótolni. A bejegyzésekből már értesültem az üres rejtekről, így a helyszínre érkezve nem okozott meglepetést az üres rejtek, a fa körül szanaszét dobált kövek, valamint a kék zacskó, amely még egy évvel a rejtek kifosztása után is ott van még a környéken.
Ferences templom és kolostor SzékelyudvarhelyFerences templom és kolostor Székelyudvarhely 59,3 km-re.
A ferences templom a Vár tér 15, a kolostor a Tamási Áron utca 2 szám alatt található. Épült 1713 - 1779-ben.
Kárpátok őre Csíkcsomortán 19,2 km-re.
A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban. Horváth-Béres János fafaragó készítette, ez is egy másolat, másik három Magyarországon van.
Szent László köve PogányhavasSzent László köve Pogányhavas 22,3 km-re.
A nagy magyar királyok közül Szent László kapcsolódik leginkább vidékünk történetéhez, ezért érdemes megemlékezni róla. Június 27-e Szent László ünnepe, személyében nagy hős és nagy király képe rajzolódik elénk.
Benedek Elek sírja KisbaconBenedek Elek sírja Kisbacon 36,3 km-re.
Itt nyugszik a nagy mesemondó, Benedek Elek, és felesége, Fischer Mária. Na, ezt sem nehéz megtalálni. Ő volt, akinek ''könnyű a toll és nem nehéz a kasza''. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található.
Tatár-kápolna Vargyas-szorosTatár-kápolna Vargyas-szoros 41 km-re.
Amennyiben Kirulyfürdő vagy Homoródalmás felől közelítjük meg a Vargyas-szorost, először a Kő-mezőbe érünk. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai. Mindig is erdekesnek talaltam azokat az epitmenyeket amelyeket a "semmi kozepen" hoztak letre, viszonylag tavol a telepulesektol. Nemrég, 20-án, voltam a kápolnánál, s ellenőriztem a dobozt, a régit. Alig pár lépésre a kilátóhelytől, a természet visszahódította az egykori kápolnát.
Tatárlik Vargyas-szorosTatárlik Vargyas-szoros 41,1 km-re.
Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt. A térképen helytelenül jelenik meg a Tatárlik helye. Köszönöm az észrevételt, a térképen tényleg tévesen jelent meg a Tatárlik helye.
Zathureczky-temető BarótZathureczky-temető Barót 42,5 km-re.
Ide temetkeztek (feltételezhetőleg a 18-dik századtól) a helység nem római katolikus vallású lakói, mivel az akkori vallási viszonyok nem engedték más vallásúak temetését a katolikus temetőben, sőt a falu belterületén sem. Figyelem. Megálltunk és megnéztük ezt a régi, elhagyott temetőt, és megkerestük a kriptában elrejtett dobozt. kustalyetik, kérlek írd meg az emailcímedet. Barót északkeleti végében, a Szőlős-oldalon található a Zathureczky-temető, a helység egy régebbi temetője, mely a hatvanas évek elejéig volt használatban.
Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tóSzencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó 63,9 km-re.
Nem tudom a tó nevét, nem kaptam semmilyen információt róla. Fenyőkúttól majdnem teljesen meg tudtuk közelíteni a tót autóval. A szencsedi nárciszmezőről jöttünk át, hogy ellenőrizzük a dobozt. A nárciszmezőtől jöttem, anélkül, hogy visszatértem volna az utra. A szencsedi nárciszmezőket elhagyva, Fenyőkút felé a kerékpárúton egy tó mellett haladunk el.
Borvizfürdő GyergyóremeteBorvizfürdő Gyergyóremete 70,9 km-re.
A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században, különböző betegségekre volt jó a viz. A Kecske-túrára menet itt találkoztunk a résztvevőkkel. Jó helyen kerestétek csak egy kicsit mélyebbre kellett volna ásni. A fürdő környéke feltűnően rossz állapotban van. A Gyergyó-i medencében még külön autóbusz is müködött amelyik ide szálitotta a gyógyulni illetve üdülni vágyó embereket.
Nagyrét-lapály 69,3 km-re.
Tündérek útja VármezőTündérek útja Vármező 84,5 km-re.
Északnyugat - délkelet irányban vonul át a Kis-Nyárád völgyéből a Szováta vize völgye felé. A Tündérek-útja Vármezőtől keletre helyezkedik el, a Kaca-hegy, az Alsó-Kaca tisztás között, a Kaca-patak forrásvidékén.
Kustaly vára OklándKustaly vára Oklánd 48,9 km-re.
A majdnem teljesen elpusztult toronyvár Erdély legkorábbi kővárai közé tartozik, Attila és Réka várával együtt. Egy érdekes, és értékes rejtekhely, a középkori várak, erődítések sokaságának egy ujabb helyszíne. Kustaly vára a Persány-hegység főgerincének nyergében található, az Oklánd és Vargyas közötti úttól délre emelkedő Heveder hegyese és a Gyepűbükke között.
Szeder-útkereszteződés PiricskeSzeder-útkereszteződés Piricske 31,5 km-re.
Piricske északi végébe érkezve egy útkereszteződéshez jutunk, mely egyúttal túraútvonalak találkozási pontja is. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
Bagoly Kovaszna 52 km-re.
Római katolikus templom LázárfalvaRómai katolikus templom Lázárfalva 15,5 km-re.
A faluhoz kapcsolódik a Szent Anna búcsú megszervezése minden évben, ugyanis a kápolna és a tó tulajdonosa Lázárfalva. Nagyon hangulatos, csendes falu. Megtalaltuk. Itt első megtalálók voltunk, s nem értem, hova lettünk? Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében.
Tyukász-domb SzovátaTyukász-domb Szováta 82,3 km-re.
Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát. A hely nagyon tetszett, a kápolna és a kilátás is szép. Én ez alkalommal a Május 1 utcából indulva, délkelet felől jutottam fel a kápolnához. A város szélén, fent a gerinczen, az Outward Boundhoz átereszkedőben ki lehet lépni a kápolnához.
A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felettA Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett 27,8 km-re.
Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén. A hely a Fekete-ügy és a Papolna-patak összefolyásától kissé feljebb, a Bécsi-bércre vezető erdei út kozelében található. Akkor jartam itt meg mikor kerestuk a sozok osvenyet, ami atvezet Moldovaba, Szalancfurdore.
Katolikus templom CsíkcsomortánKatolikus templom Csíkcsomortán 18,8 km-re.
Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu, Csíkszeredától 7 km-re északkeletre, az Aracs- és Remete-patakok találkozásánál fekszik. Ott volt alatta, ahogy írja. A doboz a helyen. Megtalaltuk a megadott info alapjan. Neve a régi magyar Csomor személynévből származik.
Dofteana Arborétum DoftánaDofteana Arborétum Doftána 34,3 km-re.
A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot. Szabadon látogatható, rendezett kert, melyben főleg az exotikus fenyők kaptak helyet (Simafenyő, Sárgafenyő, Cédrusfenyő, stb).
Magyar evangélikus templom Brassó 81,6 km-re.
1783-ban építették, itt mondták ki az önálló erdélyi magyar evangélikus egyházmegye megalakulását. A magyar lutheránus (evangélikus) templom Brassó Bolonya (Blumenau) nevű városrészében áll, a Vasút (Iuliu Maniu, Bahngasse) utca 2 szám alatt.
Templom-téri park GyergyóremeteTemplom-téri park Gyergyóremete 71,4 km-re.
1899-ben a szentélyt 6 méterrel megnagyobbították, így a templom mai hossza 41, szélessége 12 m. Nagyon szép a templom és a mellette levő park, na meg a kilátás is. Reggel, még a Kecske-túra előtt, próbáltunk itt rejteni, de a gyergyóremetei ifjúság má javában kereste a kincset, ugyanis kincskereső versenyt rendeztek. A gyergyóremetei Szent Lénárd plébániatemplom 1771-ben épült.
Molnár Józsiás-park KézdivásárhelyMolnár Józsiás-park Kézdivásárhely 34,6 km-re.
Jo kis doboz. De viszakerult a helyere, amikor nem voltak ott. Megtaláltuk. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét.
Mohos-kilátóMohos-kilátó 21,8 km-re.
A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó. Onnan jól belátható a Mohos, egészen a turistaház körüli táborozó helyig. Egy kis decemberi sétára indultunk a kilátóhoz, na meg a Szent Anna tóhoz. Kárpótlás volt a kilátás, a látvány azért, hogy el kellett hagynunk a Szent Anna-tavat a medvék és emberek okozta káosz miatt. A kilátó sajnos nagyon romos állapotban van.
Hármaskő és a Kondra-keresztHármaskő és a Kondra-kereszt 32,6 km-re.
A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található. A nagy hó miatt nem volt könnyű dolgunk, de sikerült ez is. Volt már részem metsző szélhez, hideghez, nagy hóhoz a Kondra-kereszt közelében, tudom milyen megpróbáltatás lehet. Hát, ez nem semmi. Egy hármas tagozódású, triászkori dolomitmészkőből álló sziklaszirt, mely őskori kristályos alapkőzeten áll.
Ötszáz éves bükkfa Kádár-útÖtszáz éves bükkfa Kádár-út 42 km-re.
Állítólag 500 éves. Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található.
Kilátótorony CsíksomlyóKilátótorony Csíksomlyó 18,6 km-re.
A Nagysomlyó tetején egy fémcsövekből megépített 25 m magas kilátó torony áll, tetejéről gyönyörő kilátás nyílik a Csíki-medencére. Megtaláltuk a hetedik ládánk. Felhasznalva a halotti napokat en is felcsaptam rejtekhelyvadasznak. Köszönöm, hogy felkerested a csíksomlyói ládát. Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely.
Kádár László emlékplakett Kovászna 51,5 km-re.
Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.
Szent István katolikus templom CsíkajnádSzent István katolikus templom Csíkajnád 27,6 km-re.
Csíkajnád első templomát 1514-ben a Bernáld-család építette, a kápolnát később kibővítik. A jelenlegi templom 1846-ban épült, a régi helyébe.
A lövétei suvadásA lövétei suvadás 45,1 km-re.
Lövétén először 1913-ban indult meg a föld. 1970-ben megismétlődött, jelentős anyagi károkat okozva, falurész tünt el következtében, és új negyed alakult. Bár a mai kincskereső kirándulás útvonala Lövétén vezetett keresztül, a Suvadás nem volt mára betervezve.
Angyaljárás KézdivásárhelyenAngyaljárás Kézdivásárhelyen 34,4 km-re.
Tisztelt címzett: Hangyalka és Imecs. Köszönjük Trekkingklub. Karácsony alkalmával négy kincskeresőnek vitt az angyal ünnepi geodobozt. Kedves ünnepi meglepetés volt. Áldott karácsonyt!

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Csinód adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Egy nagyon szép őszi napon - A kilátás az valami meseszép. Igazán csak ajánlani tudom mindenkinek.
 • A két cserefa - Persze, ha vagy legalább 190 cm magas. De a leírás pontos, könnyen meg lehet találni, és szerintem ez így is van rendben, az időt és az érdeklődést a helyszínre lehet fordítani.
 • Rókalik - Láttunk egy szép rókát, de sajnos olyan gyors volt, nem sikerült utolérjük :) A rejtek és a doboz is egy kis mászás után meglett. Köszönjük a rejtést.
 • Meglett ez is - Csodalatos hely. A bejelentest kiegeszitenem, csak 170 cm felettieknek.
 • Mindennapi bájaink - Gratulálok az első geodoboz megtalálásához, pontosabban a bejelentéséhez :-). Várjuk a többi bejelentést is.
 • Zúg az Olt vize - Kicsit ingatag a híd, de kárpótolt hogy elsők vagyunk.
 • Beszorult doboz és átnedvesedett tartalom - Miután eltöltöttem az időt a környék egyéb rejtekhelyeivel, már sötétedés után értem ide. A gps koordináta birtokában nem nehéz megtalálni a rejtekfát.
 • A Kerekerdo felol kozelitettuk meg - Egy Daewoo Tico szemelygepkocsival, remeltem, hogy a kozelebe tudunk jutni. Miutan a hutovizet felfoztem, es az auto dobjat alaposan megutottem, az erdobol kivezeto ut mellett hagytuk az autot.
 • Megtaláltam a dobozt - Szerencsére könnyű helyen van.
 • Szep rejtes - Kicsit suru a bozot, de azert annyira nem veszes.
 • Hazatérés - Zaboláról hazafele kerestük meg ezt a dobozt. Már elég rég el van rejtve, és a településünkön is van.
 • Eldugott falu - Megkerült ez a doboz es, de tényleg eldugott egy falu.
 • Huncut rejtés - A megtalálást csupán a "skalp" szó segítette és az a megjegyzés, hogy Jenőfalva, huncut rejtés. Habon a cseresznye lett volna, ha még valami apró kincset is találunk ebben a cudar időben.
 • Kihült vulkán nyomában - Barangolásunk folytatódott a vulkanikus kráterhez. Szép rejtés, szép hely.
 • Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van. Nem értem ezeknek a népi feredőknek a sorsát, mikor annyi a szociális, hogy ütik el egymást.
 • Harmadszor itt - De most sem sikerült kihalászni a sok törmelékböl a dobozt, pedig hosszú a kezem. Találtam a korhadt fadarabkák alatt egy nagyobb kérget, de az alatt sem volt a doboz.
 • Mócházak - A dobozt nem tudtam megkeresni az ottani gyerektől meg leánykától. Végig a sarkunkban voltak.
 • Kecskevész vagy Nyerges? - Nem igazán értem, miért hívják azt a sziklát, ahol a via ferrata van, Kecskevésznek? Hiszen a Kecskevész egy patak, amely távol van ettől a helytől.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csinód? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.