Csinód - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Eghersec Ciucsangeorgiu térkép - Hargita megye

Csinód

Csinód 14 km-re található Csíkszentmártontól, ahol a falu központjában irányjelző tábla mutatja az Úzvölgye felé vezető utat. Adminisztratív szempontból Egerszékhez tartozik, mely 1950-ig Csíkszentgyörgy részét képezte. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csinód fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csinód! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
29698 Szent János kápolna Csíkbánkfalva Hargita megye. Szent János kápolna - Csíkbánkfalva. (különleges hely geodobozzal)
30191 Balási kúria. Balási József csíkszéki főkirálybíró 1833-ban, későbarokk stílusban épült udvarháza műemléképületként szerepel Hargita megye műemlékeinek jegyzékében.
30223 Katolikus templom. Csíkménaság Csíkszeredától 25 km-re, a 12-es főúttól 12 km-re terül el, a 123C országút mentén, 822 m magasságban. (látnivaló és geodoboz)
30276 A Pap hegye és környéke Hargita megye. 9.6 km-re. (turisztikai hely geoládával) 30461 Szetye vára Kászonújfalu. Kászonújfalu és Kászonaltíz közötti úttól északkeletre a Nagy-Szetye patak mentén találjuk Szetye várát. (látnivaló és geodoboz)
30464 Tanyavilág Gyürke. Gyürke Csíkszentgyörgyhöz tartozik, személygépkocsival megközelíthetetlen.
30715 Saj havasa. 31290 Fenyő-tető. A Fenyő-tető Csíkszentgyörgy nyugat szélében, Jenőfalva nevű falurészben található, az Áj-patakoktól északra.
32565 Hágóbérce tanösvény. 33670 Tömlőhozó-ösvény Csutakos. 34031 Kotlott borvíz. A tavaszi lomb alig-alig takarja a Répát-pataka bal oldalán fakadó forrást, melynek kotlóstojás szagára neve is utal.
34754 Csíkcsekefalva. Csíkcsekefalva Csíkszentmárton ikerfaluja, a főút mellett álló kőkereszt a falu bejáratát jelöli.
34797 Katolikus templom. 34892 Római katolikus kápolna. 11.1 km-re. Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna.
35058 Harangláb. A harang 1975 óta nem szólal meg reggelente.
35918 Fenyővize tanösvény. A menetidő 1 óra.
37231 Tanyavilág Csobános Hargita megye. 11.9 km-re. Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu.
37828 Sarlós Boldogasszony-kápolna. 1640-ben épült templomának csak a tornya látszik ki a fák közül.
38176 Kászonújfalu temetője. 38443 Akó-kapu. Az Akó-kapu kifejezés az évszázadok során Alcsík közepén azt a helyet nevezte meg, ahol az országútból kiszakad a Fiság völgye felé vivő útszakasz.
40993 Hosszúaszó. Hosszúaszó egy kis település, mely Fitódnak a forrásvidékén Hosszúaszónak nevezett patak völgykatlanában húzódik meg.
41043 Sóskútfürdő. 41457 Római katolikus templom. 13.2 km-re. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település.
41693 Sószékfürdő. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út.
41841 Árnyék oldala. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el.
42346 Katolikus templom. 42393 Vasond völgye tanösvény. 42443 Hősök Sírja. Az 1848–49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet.
42861. 43304 Bükk feje. 13.8 km-re. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszuaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek.
43323 Nyeregbe. 13.8 km-re. Az erdő szélén Enduro pályán lehet szédülni.
43925 Szeszgyár. Itt a néhai csíkszentsimoni szeszgyár látható, részben romokban.
44277 A százkarú bükkfa Farkasvész sarka. A Csíki-havasok piros kereszttel jelzett túraútvonalából, a Kolos-tető és a Sándor dombja között, a Farkasvész sarkától észak-keletre, egy meredek oldalvölgy ereszkedik alá a Fenyővize-patak völgyébe.
44390 Szellő-tető csúcs Csíki-havasok. 14.1 km-re. Ám a Szellő az ismertebb, a könnyebben elérhető.
44597 Kóstelek. Ha még egyszer megrúg a ló, Leszek egy semmirevaló.
45338 Hegyi menedékhely. A Szellő-tetőn, a csúcstól körülbelül 250 méterre található menedékhelyet a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata állította fel, a Biztonságos hegyi turizmus program részeként.
45678 Sándor dombja. A Sándor dombja nem egy kiemelkedő, különleges hegycsúcs - inkább csak egy laposabb domb, viszont nagyon jó kilátás nyílik innen körbe, a Csíki havasok közeli csúcsaira.
46098 Xántusz-kápolna. A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében.
46111 Csíkcsatószegi borvízforrás. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása.
46196 Honvédsírok az Úz völgyében. Az Úz-völgyi emlékhelyen augusztus 26-án, az Aklos- és Magyarós-tető alatti völgyben emlékeznek arra a napra, amikor tizenéves leventekatonák átestek a tűzkeresztségen.
46384 Xántusz-kastély romjai. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott.
47078 Katolikus templom. A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik.
47116 Régi székelykapuk. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
47288 4785. A Kolos-tetőtől északkeletre található a környék legidősebb bükkfája, kerülete 3,6 m.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csinódi bükkfák
Csinódi bükkfák - Csinód Csíkszentmárton közelében, az Uz patak völgyében fekvő, eldugott kis csángó település, ahol 2015-ben rönkkápolna épült.
Csíkszentgyörgyi panoráma
Csíkszentgyörgyi panoráma - A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő.
Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája
Pósa-hegy Nagyboldogasszony-kápolnája - Csíkszentgyörgy Csíkszeredától 22 km-re terül el, a Fiság völgyében (ez a Csíki-havasokból, Szellő hegy és a Gyürke tető - 1369 m - közelében ered), 757 m tszf.
Minimum Party
Minimum Party - Az Uz völgye fele vezető út mellett, a Tiszás patak torkolatánál, ott ahol csak a madár jár, a 19.
Katalin-kápolna
Katalin-kápolna - A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csinód gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csinód? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.