Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Czofronka - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Czofronka

Czofronka | Hol van ez a hely?

A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A csúcs Czofronka Kilátás a Juh-patak völgyére A Czofronka felé Kereszt Czofronka Csalhó és a Kis-Cohárd A Csofronka sziklái Gyönyörű kilátás a Csalhóra meg a Kis-Cohárdra Kilátás a Czofronkáról 1 Kilátás a Czofronkáról 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Czofronka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Czofronka! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kovácspéter, 3.55 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Az Olt eredete A fiatal Olt. Bódog és Szép patakok. Kis Olt. Oltbükk pataka. Gyöngyeményes. Vereskő. Nagy-Hagymás. Fekete-Hagymás. Czofranka. Lóhavas. Magas Bükk. Az Olt forrásai. Kilátás Gyergyóra a Magasbükkről.
Szállás

Szállás Kovácspéter - Hargita vármegye


Keress szállást Kovácspéter közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0 km-re levő látnivalókkal: Czofronka - Hagymás-hegység (24 kép).
14714755981100
14714755991101
14714756001102
14714756021103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Czofronka közelében?
Nagyhagymás-csúcs. Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kerek-kő. A Kerek-kő bércének párkányán hallgatni lehet a csendet. Geomarcipán, avagy meglepetés a csúcson - Meghívást kaptam egy Háromkúton és környékén, túrázással és rejtéssel eltöltendő hétvégére. (itt geodobozt is lehet keresni)
Gyilkos Fekete-fehér. A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad. Különös hangulat - A Gyilkos-kő dobozától sétáltunk át ide. (látnivaló és geodoboz)
Felső-mező. A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található. Felhők között - A borús idő miatt választásunk ma a Hagymás-hegységre esett. (látnivaló és geodoboz)
Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található. Jégpadok - Gyönyörű a  rétegesen felfagyott Kisbékás medre, a helyenként feltörő, örvénylő víz.
Gyilkos-kő. 5.8 km-re. Pár perc mulva a meredek oldalban elérjük Gyilkostó ezen a vonalon található utolsó üdülőjét. Öreg doboz - Ennyire doboznak még nem örvendtünk! Talán mert ennyi ideig, ekkora bozótban és ilyen kitartó esőben még nem kerestünk.
Gyilkos-tó Hargita megye. 6.1 km-re. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik. Rönkök a tóban - Amint látom, régen volt az utolsó bejelentő.
Kőerkély. Alsó-szoros. Ezt a két szurdokocskát Alsó-szorosnak és Felső-szorosnak nevezik. Meli és jkgabor - Ezt a geodobozt az egyik rejtekhely-találkozó alkalmával rejtettem el.
Kis-havas. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa.

Czofronka románul - in limba romana: Ciofronca

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Czofronka adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Évnyitó mászás - Czofronkára esett választásom, mivel innen körbe- kereken láthatom kedvenc hegyeimet...
 • Gyönyörű kilátás - Nem hiszem el, hogy gyönyörű kilátás volt :-) De, győzzél meg...
 • Czofronka novemberben - Bár elsőnek értem fel a csúcsra, nem én voltam az aki meglátta a geodobozt...
 • Nagyon lájkoltuk a kilátást - A szikla tetejéről a gyönyörű kilátás kárpótolta azt a kis sziklamászást...
 • Lélegzetelállító látvány - Nem volt könnyű feljutni a sziklára, de a lélegzetelállító látványért bármikor újra megtenném...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Czofronka? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Patkó-kő
Patkó-kő
A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő.
Bumeráng-szikla
Bumeráng-szikla
A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.