Czofronka - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Covacipeter Gheorgheni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Czofronka

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A csúcs Czofronka Kilátás a Juh-patak völgyére A Czofronka felé Kereszt Czofronka Csalhó és a Kis-Cohárd A Csofronka sziklái Gyönyörű kilátás a Csalhóra meg a Kis-Cohárdra Kilátás a Czofronkáról 1 Kilátás a Czofronkáról 2... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Czofronka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
15750 Kerek-kő. A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása. 15989 Gyilkos Fekete-fehér. A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad. 16240 Felső-mező. A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található. 17286 Gyilkos-kő kilátó. 18086 Panoráma kabin. 18234 Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található. 18347 Gyilkos-kő. A Gyilkos-tó csónakkikötőjének közelében levő parkolóból indulunk, a 12/C jelzésű műut mellől és a kék pont jelzést követjük. 19076 Gyilkos-tó. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik. 19091 Kőerkély. Kőerkély. 20353 Alsó-szoros. A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye. 20379 Kis-havas. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa. 21647 Wild Ferenc-emlékút via ferráta. Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat. 22080 Kis-Cohárd. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira. 22699 Melegvíz-forrás. Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik. 23748 Szarvas-forrás. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette. 23811 Tündérkert. A Tündérkert, egy hullámos rétegvonalakkal felszabdalt, látványos és meredek letörés.

Néhány székely szó jelentése:
Menye vót? = Mennyi volt? Méreg possz = Minden miatt indulatba jön, méregzsák, méregzacskó. Mérőg = Genny. Mezsgés az út = Amikor tavasszal a lefagyott sár olvadozik. Micc = Egy miccre megcsinálom, gyorsan. Mihelyt = Azonnal.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Patkó-kő
A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő.
Bumeráng-szikla
A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb.
Fehér-mező
A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
Sziklavilág
A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen.
Fekete-Hagymás-csúcs
A Fekete-Hagymás a Hagymás-hegység második legmagasabb hegye.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Évnyitó mászás - Czofronkára esett választásom, mivel innen körbe- kereken láthatom kedvenc hegyeimet...
 • Gyönyörű kilátás - Nem hiszem el, hogy gyönyörű kilátás volt :-) De, győzzél meg...
 • Czofronka novemberben - Bár elsőnek értem fel a csúcsra, nem én voltam az aki meglátta a geodobozt...
 • Nagyon lájkoltuk a kilátást - A szikla tetejéről a gyönyörű kilátás kárpótolta azt a kis sziklamászást...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.