Dobogtató - Csobotfalva - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Dobogtató - Csobotfalva

Dobogtató - Csobotfalva

Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Fedett falépcső 9730 Csobotfalva cserefája 64 lépcsőfok Ablak Templom A templom bejárata Nagy-Somlyó Csobotfalva felett Angyalok A templom Bejárat 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Dobogtató Csobotfalva fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csobotfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Dobogtató! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Csobotfalva közelében?
2581 Kájoni János mellszobra. 820 m-re. A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát. (különleges hely geodobozzal)
2609 Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű. A letapogatható bronzplakett andezitalapon áll, rajta Braille-írás is tájékoztatja a látássérülteket.
2609 Barátok feredeje. A varázslatos Kis-Somlyón, a Kálvária keresztsorán, és a Mária-kegytemplomon kívül most már a Barátok feredeje is beletartozik a híres búcsújáró hely összképébe.
2795 Szent Antal-kápolna. Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt barokk kápolna. (itt geodobozt is lehet keresni)
2829 Nepomuki Szent János-kápolna. 900 m-re. 1767-ben épült Salamon Imre kolostori gondnok saját költségén.
3005 Szent István-korona Csíksomlyó Hargita megye. (érdekes hely geoládával) 3146 Misericordia Csíksomlyó. 2016. (itt geodobozt is lehet keresni)
3187 Babba Mária. 4258 Bernád kútja. 4540 Katolikus templom. 4977 Csíksomlyó. 5376. 5991 Kárpátok őre. Horváth-Béres János fafaragó készítette.
6402 Bicikliugrató pálya. 6801 Kálnoki borvíz. A Kánásor és Somlyó patakok találkozásánál, a kereszteződésben egy tábla fogadja az arra járókat.
7297 4902. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.
7385 Katolikus templom. 7586 Csíktaploca. Szereda Taploca és Zsögöd határán épült fel, lakóit pedig erdőlési jog illette az előbbi két település erdeiben.
7957 Piarista tanulmányi ház. Úgy tűnt, hogy a 300 éves erdélyi piarista múlt az utolsó erdélyi piarista szerzetesek kihalásával együtt véget ér Romániában.
8016 Fekete nyárfa csonkja Csíktaploca. Pontosabban, csak a maradványait láthatjuk már, mert nemrég majdnem a tövéből levágták.
8120 Lázár-kúria. Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak.
8400 Micsurin-kert. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet.
8701 Márton Áron Gimnázium Csíkszereda.
9163 Régi sörgyár. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
9200 Római-katolikus kápolna. 2.9 km-re. A XV.
9291 1649. A templomkerten belüli kőrisfák a környékről mesélhetnének.
9382 Vásárút Csíkdelne. Balogh Lajos a borzsovai falumonográfiájában említi a Vásárutat.
9483 Kerekeger feredő. A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg.
10045 Keskenylevelű ezüstfa. 10221 Fontana-borvízforrás Csíktaploca. 10400 Suta-tó. 3.3 km-re. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II.
11383 A református imaház erkélye. 3.6 km-re. Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház.
11458 Duglászfenyők Csíkszereda. A fenyőkhöz szokott csíkiak érdeklődés nélkül mennek el melletük.
11662 A fűzfa.
11784 4416. Törős Gábor 1978.
12070 3441. Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa.
12152 Csiszér-ház Csíkszereda. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
12246 Egykori határőrség székhelye Csíkszereda. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
12249 A csíkszeredai Vár-tér. A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 163O-as években fejezték be.
12274 Vákár Lajos műjégpálya. 12325 Véreskép Csíkszentlélek. Terméskőből emelt, mésszel vakolt, vaskerítéssel övezett emlékmű.
12350 Törvényszéki palota. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
12460 Vár-domb Csíkcsomortán. A Várdombról szép kilátás nyilik a fenyvesnőtte szép Remete-patak völgyére, melynek hátterében a Bodos feje magasul fel, valamint a szemben levő Nagy Somlyóra.
12657 1639. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették.

Románul - in limba romana: Cioboteni

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csíksomlyó körút
Csíksomlyó körút - Csíksomlyón, a borvízforrás közeléből indulva, a Köves utca végéből indul az a körút, mely megkerüli a Kis- és Nagy-Somlyó hegyeket.
Csak Jézus
Csak Jézus - A Kissomlyó oldalában, a sípálya és a keresztút között, közvetlenül az erdő széle alatt, betonból öntötték ki Jézus szavait: Csak Jézus az út, igazság, élet.
Domokos Pál Péter szobor
Domokos Pál Péter szobor - Bodó Levente alkotásai I.
Jézus hágója keresztút
Jézus hágója keresztút - A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található.
Salvator-kápolna
Salvator-kápolna - A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csobotfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Dobogtató gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Templom feljaro - Megtalaltuk...
 • A feljaroban - Ez hamar meglett, koszi a rejtest...
 • Kilátás - A rejtekhely közeléből nagyon szép kilátás nyílik Felcsíkra:N 46° 23...
 • Emmán rejtés! - Kicsit gondolkoztunk honnan kezdjük a módszeres átkutatást, és a jó döntés után a doboz azonnal meglett :-))...
 • Sikerült eljutni Csobotfalva környékére? Tetszett a Dobogtató? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.