Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Dobogtató - Csobotfalva - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Dobogtató - Csobotfalva

Dobogtató - Csobotfalva | Hol van ez a hely?

Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből.

Érdemes tisztázni a határpontokat is: Somlyóra menet a Szék utcán, a helységnévtáblánál érdemes leolvasni a határkőről Várdotfalva nevét. Itt kezdődik és a Szent Péter templomig tart. Onnan tovább Csobotfalva települt.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Fedett falépcső 9730 Csobotfalva cserefája 64 lépcsőfok Ablak Templom A templom bejárata Nagy-Somlyó Csobotfalva felett Angyalok A templom Bejárat 1. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Dobogtató Csobotfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csobotfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Dobogtató! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Dobogtató Csobotfalva közelében?
Szent Antal-kápolna. Kápolna - Jó kis emelkedő után felértünk a Szent-Antal kápolnához. (turisztikai hely geoládával) Nepomuki Szent János-kápolna. A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve. Hol lehet? - Hiába keresgéltünk a szószék alatt, a ládának (vagy füzetnek) hírét sem láttuk.
(érdekes hely geoládával) Misericordia. A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás. Szívesen keresgéltünk itt - A doboz a helyén volt, ötletes rejtés! :) A leírás alapján könnyű megtalálni, de az avatatlan tekintetektől védve van. (látnivaló és geodoboz)
Babba Mária. Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam.
Bernád kútja. 1.4 km-re. Katolikus templom Hargita megye. 1569-ben Pálfalva néven említik. Palik - Jó helyen van templom, körbe lehet látni a környéket. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csíksomlyó. Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely, a székely nép összetartozásának és megmaradásának szimbóluma. Piros ponttal jelzett - Miután megmásztuk a hegyet, megtaláltuk a dobozt is.
Kárpátok őre. Horváth-Béres János fafaragó készítette.
Bicikliugrató pálya. Kálnoki borvíz. Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez. Belmezoben - Erre a helyre meg a szuleimmel jartam evtizedekkel ezelott, nagyon sokszor.
Katolikus templom. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.
Katolikus templom. 2.4 km-re. Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu. Új templom - Na, ez volt egyik legkönnyebben megtalált dobozom.
Csíktaploca. Piarista tanulmányi ház. Úgy tűnt, hogy a 300 éves erdélyi piarista múlt az utolsó erdélyi piarista szerzetesek kihalásával együtt véget ér Romániában. Emléksziget - 20 éve néhányan biztosan tudtuk, hogy a régi gazdasági épületet szellemek járják.
Fekete nyárfa csonkja. Pontosabban, csak a maradványait láthatjuk már, mert nemrég majdnem a tövéből levágták.
Lázár-kúria. Micsurin-kert. A Micsurin-kert egy legendás hely, bár többnyire csak azon Csíkszeredában iskolába jártak számára, akik a Márton Áron líceumban végeztek. A jó öreg Micsurin - Mivel az iskolát hátulról közelítettem meg, tényszerű volt, hogy a kerten keresztül kell menjek.
Márton Áron Gimnázium Csíkszereda. A Márton Áron Gimnázium Csíkszereda legimpozánsabb épülete, a Szék útja és a hajdani Rákóczi utca (ma Márton Áron utca) találkozásának közelében található, szecessziós stílusban épült 1909 és 1911 között. Gimi - Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán be tudok jutni az iskola udvarára.

Dobogtató Csobotfalva románul - in limba romana: Cioboteni


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csobotfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Dobogtató gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Templom feljaro - Megtalaltuk...
 • A feljaroban - Ez hamar meglett, koszi a rejtest...
 • Kilátás - A rejtekhely közeléből nagyon szép kilátás nyílik Felcsíkra:N 46° 23...
 • Emmán rejtés! - Kicsit gondolkoztunk honnan kezdjük a módszeres átkutatást, és a jó döntés után a doboz azonnal meglett :-))...
 • Emlékek - Többször is átfésültem a fel-lejárót amíg megtaláltam a dobozt, és közben a régi CSITekre gondoltam, amikor vonattal jöttünk félnapig, a csobotfalvi csűrökben aludtunk, és itt jártunk fel a templomba...
 • Vegyülni kell rendesen - Ezt a rejtést egy picit trükkösebbnek szántam, ezért nem mindenki találja meg egyből...

Sikerült eljutni Csobotfalva környékére? Tetszett a Dobogtató? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Csíksomlyó körút
Csíksomlyó körút
Csíksomlyón, a borvízforrás közeléből indulva, a Köves utca végéből indul az a körút, mely megkerüli a Kis- és Nagy-Somlyó hegyeket.
Csak Jézus
Csak Jézus
A Kissomlyó oldalában, a sípálya és a keresztút között, közvetlenül az erdő széle alatt, betonból öntötték ki Jézus szavait: Csak Jézus az út, igazság, élet.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.