Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fenyédi láz - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Fenyédi láz turisztikai látnivalói

Fenyédi láz..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fenyédi láz fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fenyédi láz!

A legközelebbi település Máréfalva, 1,43 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Zetelakától Homoródig Máréfalva, védbarlangjai, tatárharczok. Hadutja. Márévára. Czekendtető. A Láz és Hargita. Lejtővára vagy Földvár, annak maradványai. Regék. A homorodi fürdő. Zsengére nevezetű népünnep.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fenyédi láz közelében?
- Máréfalva védbarlangjai Hargita megye 970 m-re. A helybeliek Kőliknak nevezik a helyet... Énlakára menet - Énlakára menet kiugrottunk a barlangokhoz, gyönyörű hely, de a panoráma még szebb... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Máréfalvi régi temető Hargita megye 1,7 km-re. A máréfalvi katolikus temető régi temetőrészében különleges, bádogborítással fedett cserefakereszteket láthatunk... Keresztek - Csak azt mondhatom, hogy egy fénykép a rejtekről, sokat segít... (látnivaló és geodoboz)
- Küküllőkeményfalva 2,6 km-re. 1566-ban Keményfalva néven jelentkezik az okiratokban, 1567-ben a regestrum 10 kapuval jegyzi...
- Rez-tető Kadicsfalva 3,4 km-re. Székelyudvarhelyről, pontosabban Kadicsfalváról Üknyédre legrövidebb úton a Rez-tetőn keresztül lehet eljutni, bár nem a legkönnyebben, de megéri a fáradságot, mert rendkívül szép élményben lehet részünk... (látnivaló és geodoboz)
- Szent István király templom Székelyszentkirály 4 km-re. 1905-ben Udvarhelyszentkirályról Székelyszentkirályra változtatták a nevét...
- Vármege szörnye Máréfalva 4,1 km-re. A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon... (különleges hely geodobozzal)
- Nagy-aratás Máréfalva 4,1 km-re. A Pokoláztól tovább az út elhagyatott katonai radarok mellettt visz tovább, a szemétfeldolgozóig... A rejtek már üres volt - Székelyudvarhely irányából tartottam hazafelé...
- Máré vára Máréfalva 4,1 km-re. Itt volt Máré vára...
- Katolikus templom Zetelaka 4,3 km-re. Ezek szerint Szent László király uralkodása (1077-1095) idején Zetelaka már egyházközség volt... Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem - A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt...
- Vármege bükkfái Máréfalva 4,3 km-re. Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam...
- Tibód tölgyfája 4,5 km-re. Lakói katolikusok, templomuk nincs, Székelyszenttamásra járnak templomba...
- A Fehéres-patak vízesései 4,7 km-re. Ennek a kis pataknak a felső szakaszán több meglepetés is várja a kíváncsi túrázót... Viz nelkul - Ismet egy szaraz, forro nyar, vajon mit tartogat az osz? A patakmeder teljesen kiszaradt, nemhogy vizeses, de meg viz sincs...
- Kakas csorgó és pihenő Máréfalva 5,2 km-re. Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé tartva, Máréfalvát elhagyva, a 13A jelzésű műúton, mielőtt kezdődnének a szerpentinek, az út jobb oldalán egy kiépített forrást találunk... Mézesek - Mivel a rejtekről fotó volt, nem volt nehéz megtalálni a dobozt...

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Fenyédi láz adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • A fenyédi láz tetején - Fenyéd felől gépkocsival közelítettük meg a rejtekhelyet, majd az antennától kb...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fenyédi láz? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.