Fenyőkúti tőzegláp - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fenyőkúti tőzegláp

Fenyőkúti tőzegláp

A Fenyőkúti tőzeglápot én a szencsedi nárciszmezőkről, kerékpárúton közelítettem meg, Fenyőkúton át. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A bejárat A lápon átvezető út Gerenda palló Egy másik palló Eljárt az idő felette Korhadt palló Ösvény Gomba Gombasaláta Gombák Fekete áfonya. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fenyőkúti tőzegláp fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fenyőkúti tőzegláp! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
13424 Fügevára. Ki Korondon megfordul, annak ajánlom, hogy Fügevár meglátogatását el ne mulassza, mely ily alakzatokat, ily képleteket bizonnyal ritkán lesz alkalma láthatni. (látnivaló és geodoboz)
14576 Móric-kő Korond. A Móric-kő Korondtól észak-keletre, Pálpatakától dél-nyugatra és Fenyőkút településtől nyugatra található, meredek sziklafallal végződő kilátóhely. (látnivaló és geodoboz)
15628 Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó. Nem tudom a tó nevét, nem kaptam semmilyen információt róla. (itt geodobozt is lehet keresni)
15892 Tartód vára. Tartód vára Székelyudvarhelytől légvonalban 35 km-re északra, a Nagy-Küküllő forrásvidékén, Székelyvarság község Bagzos határrészének közelében található.
18815 3697. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg.
18922 Fingó-borviz Korond. (turisztikai hely geoládával) 20018 Csiga-domb. A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum.
20595 Uz Bence sírja Székelyvarság Hargita megye. 20928 2845. 6.7 km-re. 21041 Szencsedi nárciszmezők Hargita megye. A szénégetők mellett elhaladva több nárciszmező mellett vezet az út.
21252 Laposlik. 21437 Korondi sóskút. 21713. 21713 3823. Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött.
21889 Árcsó. Árcsó Korond és Felsősófalva között, a Korond-patak balpartján elterülő határrész.
21927 Korondi kilátó Hargita megye. 23924 Ördögútja. Az Ördögútja töltésvonulat, a kelet-erdélyi, székelyföldi gyepűrendszer része.
25315 Kincses Kodáros dombja. Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye.
26053 Tálasbérce Székelyvarság. Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága.
26486 Református templom. A település neve mutatja, hogy Felsősófalva ahhoz a hét településhez tartozik, amelyek a Kis-Küküllő és a Korond-patak völgyében fekszenek, a tanyavilággal együtt a Sóvidéket alkotják.
26822 Kisfenyős-kő. A  szikla tetején több gombaszerű alakzat emelkedik az ég felé.
27462 Szénégetők. 27827 Kalonda-tető. Egyúttal a Kis-és Nagy-Küküllő vizválasztója.
28116 Nárciszrét. Az oroszhegyi nárciszrétek a falutól északra vannak, a Mákvára dombjától észak felé haladva, körülbelül 950 m tengerszint feletti magasságban.
28693 Szent László-kápolna. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel.
28791 Parlament. Parlament, vegyes üzlet és kiskocsma - Székelyvarság.
28875 Sasfészek kilátó Alsósófalva. 28935 Urusos-kút. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek.
29158 Csorgókő-vízesés. 30913 1887. 31551 697. .. de az idők változtak. Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra. Lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj! (atyha.hu)
31576 Rapsonné vára Szováta. 31626 Parajdi faszerkezet. Rég jártam arra, akkor még csak a gátként szolgáló farönk volt ott.
31846 Áprily Lajos kútja. A Kis-Küküllő a Kis- és Nagy-ág patakokból képződik.
31928 Katolikus templom. A két Kükülló között, az út mentén, a Firtos-hegy lábánál, egy sor település található.
32157 Várnyaka. 32355 Pakulár-kő. 32942 Firtos vára. Korond és Firtosváralja között, a Kalonda folytatását képező fennsík nyugati, sajátságosan feltarajosodó részén, meredek sziklafalakkal rendelkező Firtos-hegyen épült Firtos-vára.
32995 Firtos kútja. Firtos kútja.
33827 Fordított házikó Parajd Hargita megye. Parajd központi részében, az ANL utca 3.
33972 Új római katolikus templom. 33972 Evszakok Parajd. 10.8 km-re. 33978 Péter-hegyese. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Harangláb
Harangláb - Korondtól 7 km-re, a Miklós patak mentén, körülbelül 1000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő szétszórt település.
Medvevár sziklavilág
Medvevár sziklavilág - A Kormos-kő sziklavilágától északkelet felé, Fenyőkút irányába, a következő hegylábon egy másik sziklacsoport található.
Kormos-kő sziklakilátó
Kormos-kő sziklakilátó - Korond felől, a Pálpataka és Fenyőkút felé vezető utak elágazása fölé emelkedő, látványos sziklakilátó.
Sziklaablak
Sziklaablak - A Kormos-kő sziklabástyája és sziklakilátója között, a sziklakilátó közelében-végében, van egy érdekes sziklaablak.
Kormos-kő sziklabástya
Kormos-kő sziklabástya - A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Fenyőkúti tőzegláp gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Pótoltam a hiányzó dobozt - A tegnap ellenőriztem a rejtést, a dobozt nem kaptam meg...
 • Hús és komos geodoboz - Az általad megtalált láda hús és komos (szófacsarás), tehát a határon túli magyar (poén) és az egyik nemzetközi geojátszótérhez (mert több is van, nem csak a kóm) tartozik...
 • Hóóó - Várjá' na :-) A pallók végében a bal felső sarokban REJTEKHELYES doboz van :) Megnéztem a fényképet is, mert csak feltűnne, ha "más" ládát nyitok...
 • A másik geodoboz nem a miénk - Ezen a helyen több geojátszótér is rejtett dobozt, hasonló helyzet máshol is gyakran előfordul...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fenyőkúti tőzegláp? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.