Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Firtos kútja - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Firtos kútja turisztikai látnivalói

Firtos kútja...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Firtos kútja fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Firtos kútja!

A legközelebbi település Firtosváralja, 2,54 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Firtos vára A Firtos, befolyása az időre. Kilátás tetejéről. Firtos csucsai. Firtos várának mostani romjai, kápolnái. Firtos alaprajza. Firtos regevilága. A firtosi szerzetesek. Ottani életők. Leköltözésük az Árcsóra. A tündér kert. A firtosi ló, annak regéje. Firtos kutja. Kőriskuti katonai telep.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Firtos kútja közelében?
- Péter-hegyese Firtos Hargita megye 890 m-re. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók...
- Firtosi kilátó Szeles-domb 1,4 km-re. A Firtos-tetőn volt már egy közel húszéves kilátó, mely időközben teljesen elkorhadt, valamint a bükkfák is megnőttek körülötte...
- Unitárius templom Énlaka 3,4 km-re. A falu északkeleti felében kiugró dombon emelt unitárius templom uralkodik a helység, meg a falutól délre eső táj fölött... Göcsörtös fa - Igazán szép ez a félreeső hely... (turisztikai hely geoládával)
- Vízimalom Korond 3,6 km-re. Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött... Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének... (látnivaló és geodoboz)
- Korondi kilátó 3,9 km-re.
- Madárkert Korond 4 km-re. A korondi madárkertben közel 40 faj található - 5 fajta páva, 12 fajta fácán, 5 fajta galamb, fogoly- és papagájfajok, vízimadarak, vadludak és kacsák, és dísztyúkok...
- Katolikus templom Székelypálfalva 4,1 km-re. A két Kükülló között, az út mentén, a Firtos-hegy lábánál, egy sor település található... Befalazva - Elég sokáig számolgattuk a sarkakat, míg megkerült a 8... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Árcsó 4,5 km-re. Korond még a vulkanikus övezetben fekszik, ennek köszönheti borvizeit...
- A temető kápolnája Atyha 4,5 km-re. .. de az idők változtak. Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra. Lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj! (atyha.hu).. Új kápolna - A templomot újra födik... (turisztikai hely geoládával)
- Csiga-domb Korond 5,1 km-re. Korond községtől észak-északnyugatra található, az országúttól keletre... Útban hazafelé - Megálltam, hogy megnézzem a Csiga-domb jelenlegi állapotát...
- Likas-kő Korond 5,4 km-re. A kő fölötti hegygerincet Likaskő-bércnek, a kő feletti fensíkot, mely művelhető és lakott terület, Likaskő mezejének nevezik... Mindkét doboz megvan - Megtaláltam a geodobozt is, a Déliáét is...
- Bugyogó források Fingóborvíz 5,4 km-re. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg... Fortyogás - Megtaláltuk a forrásokat, megfigyeltük a fortyogást is...
- Fingó-borviz Korond 5,5 km-re. A betonköpűbe ömlő forrás fölé egy pitvaros faépületet építettek... Első ládám - Végig fel tudtam menni kocsival...

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Firtos kútja adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Firtos kútja? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.