Fügevára - Korond - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fügevára - Korond

Fügevára - Korond

Ki Korondon megfordul, annak ajánlom, hogy Fügevár meglátogatását el ne mulassza, mely ily alakzatokat, ily képleteket bizonnyal ritkán lesz alkalma láthatni. E hegy oldalában van a Bonis pinczéjének nevezett kis sziklaüreg is, hol a hagyományok szerint egy Bonis nevezetü ember lakott. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Fügevára a Kormos-kőről nézve Eltorlaszolt út Rozsdás tartály Hóval borított kőbánya Kilátás Parajd felé Havas kőbánya Háttérben a Móric-kő A kőbánya felülről nézve Szemben a Kormos-kő Háttérben a Medvevár Bányaudvar. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fügevára Korond fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Korond és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fügevára! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Korond közelében?
10013 Bugyogó források. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg.
10349 Fingó-borviz. A betonköpűbe ömlő forrás fölé egy pitvaros faépületet építettek. (itt geodobozt is lehet keresni)
10918 Csiga-domb. Korond községtől észak-északnyugatra található, az országúttól keletre. (itt geodobozt is lehet keresni)
11662 145. Korond még a vulkanikus övezetben fekszik, ennek köszönheti borvizeit.
12538 Harangláb Pálpataka. Korondtól 7 km-re, a Miklós patak mentén, körülbelül 1000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő szétszórt település. (látnivaló és geodoboz)
13326 Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó. Nem tudom a tó nevét, nem kaptam semmilyen információt róla. (itt geodobozt is lehet keresni)
13424 Fenyőkúti tőzegláp. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról.
13753 3476. 13785 Laposlik. 16815 Szencsedi nárciszmezők. 17578 Kalonda-tető. A Kalonda tető, Farkaslaka és Korond közt fekszik félúton, 845 m tengerszint fölötti magasságban.
18893 Szénégetők Kalonda-tető. A legtöbb farkaslaki ember már az 1800-as évektől kezdődően a faszén előállításából vagy értékesítéséből él.
19170 Katolikus templom Székelypálfalva Hargita megye. A két Kükülló között, az út mentén, a Firtos-hegy lábánál, egy sor település található.
19820 122. A várat övező bükkfák régi történetekről mesélhetnének.
19835 Firtos kútja. Firtos kútja.
20617 Péter-hegyese. 21773 697. Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, .
22165 Firtosi kilátó Szeles-domb. 23208 Református templom. 23261 Kincses Kodáros dombja Felsősófalva. 23478 Kerektó Pálpataka. A Parajdi-medence szélén, nagykiterjedésű vulkáni fennsík tetején, sok helyen a megálló csapadékvíz eltőzegesedett lápok kialakulásához vezetett, ilyenek a Pálpatakán, Bencéd, Fenyőkút és Fenyősmező közelében mocsári növényzettel borított tőzeges területek, mint például a Kerektó.
25264. 25359 Ördögútja Oroszhegyi Mogyorós. Az Ördögútja töltésvonulat, a kelet-erdélyi, székelyföldi gyepűrendszer része.
27079 Fiastetői kilátó. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik.
28496 Nárciszrét. Az oroszhegyi nárciszrétek a falutól északra vannak, a Mákvára dombjától észak felé haladva, körülbelül 950 m tengerszint feletti magasságban.
28511 Tartód vára. Tartód vára Székelyudvarhelytől légvonalban 35 km-re északra, a Nagy-Küküllő forrásvidékén, Székelyvarság község Bagzos határrészének közelében található.
28857 Szent László-kápolna Oroszhegy Hargita megye. Római őrhely a Kápolna-dombon, Oroszhegy közelében, amit a néphit Szent Lászlótól származtat és kápolnának néz.
29032 Urusos-kút. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek.
30047 Református templom Kecset. 30483 Unitárius templom Énlaka. 30537 Kisfenyős-kő. Rabsonné várával szemben, a Kis-Küküllő másik oldalán, érdekes sziklaképződményeket fedezhetünk fel.
31312 Gordon-hegy. 10 km-re. 32160 Sóhát és Sószoros Parajd. Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe.
32687 Fordított házikó. Feje tetejére állt a világ.
32888 Oroszhegyi kilátó. A kilátót 2008 nyarán építették az oroszhegyiek, szeptember 21-én avatták fel a második Szilvanapok alkalmával, Böjte Csaba ferences szerzetes által celebrált szentmise keretében.
33039 Uz Bence sírja. 33061. 33074. 33761 Református templom Parajd. Parajd, mint település, Sófalva tanyabokraként alakult ki.
33824 Anyósmentes övezet Csere-negyed Farkaslaka Hargita megye. A Csere-negyed Farkaslaka legújabb falurésze, inkább fiatalok lakják, akik egymás között anyósmentes övezetnek becézik a lakhelyüket.
33846 Gergely János-féle kővályú Székelyvarság.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sziklaablak
Sziklaablak - A Kormos-kő sziklabástyája és sziklakilátója között, a sziklakilátó közelében-végében, van egy érdekes sziklaablak.
Kormos-kő sziklabástya
Kormos-kő sziklabástya - A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam.
Kormos-kő sziklakilátó
Kormos-kő sziklakilátó - Korond felől, a Pálpataka és Fenyőkút felé vezető utak elágazása fölé emelkedő, látványos sziklakilátó.
Medvevár sziklavilág
Medvevár sziklavilág - A Kormos-kő sziklavilágától északkelet felé, Fenyőkút irányába, a következő hegylábon egy másik sziklacsoport található.
Móric-kő
Móric-kő - A Móric-kő Korondtól észak-keletre, Pálpatakától dél-nyugatra és Fenyőkút településtől nyugatra található, meredek sziklafallal végződő kilátóhely.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Korond térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Fügevára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Esőben - A Fenyőkúti-tőzegláphoz igyekeztünk, pótolni a hiányzó geodobozt...
 • Sikerült eljutni Korond környékére? Tetszett a Fügevára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.