Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Hargita-liget - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Hargita-liget turisztikai látnivalói

Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek. A Hargita-liget 2 hektáron elterülő növénytani rezervátum, a Festőborvíztől nem messze, a Kalibáskő mellett...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Hargita-liget képtárból:

2080
2080
2085
2085
2086
2086
2114
2114
2117
2117

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Hargita-liget fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Hargita-liget!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kirulyfürdő, 2,38 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Hargita-liget közelében?
- Opálbarlang - Kirulyfürdő 580 m-re. Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt. Rókalyuk - A geodobozt nem sikerült megtalálnom! A barlang eléggé veszélyes, bármikor beomolhat. (látnivaló és geodoboz)
- Kalibáskő Gyermekvilág 1,2 km-re. Most csend van, nem játszanak itt gyerekek, a kapu pedig zárva. Játszótér - Ezt sem volt nagy ördöngösség megtalálni. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Bányaüreg - Gyepü-patak 1,8 km-re. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik. Lyuk - Megtaláltam a rejtekhelyet! Egyáltalán nem volt nehéz. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Régi kőkereszt - Gyepü-patak 1,8 km-re. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút déli oldalában levő parkoló mellett, közel ahhoz a kanyarhoz, amely alatt a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy régi, több mint százéves kőkereszt árválkodik az oldalban. Sötétben - Rendesen megsötétedtünk. (látnivaló és geodoboz)
- Pünkösdi rózsa a Hargitán 1,9 km-re. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa. Szürkület - Már majdnem meg voltunk sötétedve, de ha már erre jártunk, nem hagyhattuk ki.
- Ilósza-patak völgye 1,9 km-re. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede. Zöld kupak a híd sarkánál - A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye.
- Lobogó-borvíz - Kirulyfürdő 2,1 km-re. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található, közülük négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható. Csak ki kell várni! - Ahogyan a leírásban is említettem, ez egy bizonyos periodicitással működő gejzír.
- Kőgomba kalap nélkül - Kirulyfürdő 2,1 km-re. Igaz ez akkor is, ha már számtalan alkalommal járt már valaki egy helyen. Szikla - Miután ittam a Lobogó forrás vizéből, a patakon a fenyő hídon mentem át.
- Kossuth-szikla - Kirulyfürdő 2,2 km-re. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál. Lyuk a sziklában - Egy gombászással egybekötött doboz keresgélés volt.
- Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett 2,3 km-re. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
- Sólyomkő - Kirulyfürdő 2,3 km-re. Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő. Ladapotlas - A lada potolva lett, most egy pet eloforma varja a keresoket, a hely ugyanaz.
- Kirulyfürdői pionírtábor 2,5 km-re. A tábor területén található egy borvízforrás is. Elhagyott vidék - Valóban szomorú látvány a pusztulásra ítélt régi táborhely, pedig volna benne fantázia.
- Keresztelő Szent János-kereszt - Kirulyfürdő 2,6 km-re. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére. Fejvesztett János - Már május közepén jártam erre, de a körülmények úgy hozták, hogy nem álltunk meg, de most bepótoltam.
- Elekes-esztena Köves-patak - Mária Út 2,8 km-re. Elekes Gellért esztenája a Padosban áll, a Köves- és Gyepü-patak közötti háromszögben található, a helyet jelenleg kaszálónak használják.
- Déli kilátópont - Kirulyfürdő 2,8 km-re. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
- Világháborús bunker - Kékvíz-patak 3 km-re. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található. Ládaellenőrzés - A Szentegyházasfalu feletti Oltárkőnél kirándultunk, rejtettünk aznap.
- Kékvize forrása Szentegyházasfalu 3,1 km-re. Miután nem jutottam semmilyen eredményre, elkezdtem érdeklődni a helybeli idősebb embereknél, és a hallottakat összevetve a leírásokkal, újabb keresgélések után a következőkre jutottam. Hidegviz - Ez a doboz is kipipálva.
- Ördögborozda Szentegyháza 3,5 km-re. Ennek legészakibb pontját a Veresbükk oldalában találták meg, dél-nyugat irányba vonul, keresztezi a Székelyudvarhely - Csíkszereda országutat, legdélibb pontja pedig a Vargyas Szurdukának sziklapereme. Felületes bejárás - Az Ördögborozda leírása és a térképek alapján megpróbáltam azonosítani azt a pontot, ahol a töltésvonulat keresztezi az országutat.
- Király kútja Virágos Vész 3,7 km-re. Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is.
- Szurduk-vízesés Szeltersz 3,8 km-re. A patak földrajzi baloldalán található a Szurdukbükke vagy Szurduk bükk, a jobb oldali Vészkaréj meredek sziklaoldal felett pedig a Cserebérc vagy Bükkdomb.
- Illemhelyek utcája Szeltersz 3,9 km-re. Nem ez a hivatalos neve az utcának, olyan talán nincs is.
- Vészkaréj Szeltersz 4,2 km-re. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.
- Haáz-esztena Virágosvész Mária út 4,3 km-re. A Csere-tetőtől északra, a Virágosvész délnyugati végében található zarándok-pihenő Haáz Sándor tanár tulajdona, az esztenát Hatos Gergő és János ajánlotta fel.
- Hármaskereszt Tolvajos-tető 4,4 km-re. október 31. Útban hazafelé - Hazafelé utazva álltunk meg ezen a helyen.
- Szentegyháza Gyöngye 4,7 km-re. Szentegyháza Gyöngye termál strand. Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz).
- Ördögborozda Szentkeresztbánya 4,9 km-re. A Vaskapu nevű hely a Lövéte-Kirulyfürdő és a Vargyas-patak menti út találkozásánál helyezkedik el.
- Tolvajos-tető 4,9 km-re. Itt vezet át a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országút, mely összeköti a Csíki-medencét Székelyudvarhely vidékével. A doboz a helyen van - A doboz a helyen van, tartalma egy kisse mintha atnedvesedett volna, a csomagolasra hasznalt muanyag tasak viszont mar teljesen szetmallott, szerencsere volt nalam egy, amivel potoljam.
- Csere bérce kilátópont Szeltersz 4,9 km-re. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.
- Déllői borvízforrás Szeltersz 4,9 km-re. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. Fertőzés - Elindultunk egy kis körútra megkeresni néhány helyet, de főleg megfertőzni egy új játékost.
- Pisztrángos Szentegyháza 5 km-re. Megközelíthető Szentegyházafaluból, a Sportolók utcájából indulva, kelet felé tartva.
- Testvérfenyők Csere bérce 5 km-re. A Déllői-borvízforrás közeléből sárga kereszttel jelzett túraösvény kapaszkodik ki a Csere bércére, másnéven Bükkdombra.
- Székely Selters borvízforrások Szeltersz 5,1 km-re. A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz. Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz.
- Bánya-tető alatti forrás Szeltersz 5,6 km-re. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
- Szeles vésze Hargita-hegység 6,2 km-re. A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik, amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra. Széles vésze csodálatos sziklái és panorámája - A tegnapi bemelegítés után, ma újra biciklitúrára indultam.
- Nádasszéki borvízforrás Szeltersz 6,3 km-re. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki borvíz. Borvíz - Na, e mán a kaptató.
- Nádasszéki sósfürdő Szeltersz 6,5 km-re. A Vargyas-patak jobb partján elterülő sós lápon alakult ki.
- Ördögárok 6,6 km-re. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem. Májális II - A nádasszéki borvíztől indultunk, jó kis erdei séta volt, mire kiértünk a tetőre.
- Asszony-bosszantó csárda Lövéte 6,6 km-re. A vendéglátó egység poénos neve ügyesen is meg van választva.
- Alsó zagytározó Hargitafürdő 6,6 km-re. A Balu park mellett van a legnagyobb zagytározó, ahol 14,5 hektáron 3,5 millió tonna kaolinsteril halmozódott fel.
- Borhegyese borvízforrása Hargita-hegység 6,6 km-re. Amennyiben a Tolvajos tetőről indulunk a volt Fenyőke vendéglő melletti tisztásról, és nem ragaszkodunk a kék sáv jelzéshez, amelyik amúgy is felújításra szorul. Egy különleges, kettős forrás - A leírásban ajánlott útvonalat próbáltam követni, így a leégett Fenyőke vendéglő előtt parkoltam, majd a gps által is mutatott irányt követve megindultam a hegyen felfelé.
- A sárkány gerince meddőhányó Hargitafürdő 6,7 km-re. A felgyűlt salak itt egy szakadékot és egy gerincformát alakított ki.
- Bányanyílás Hargitafürdő 6,8 km-re. A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó.
- Lobogófürdő Szentkeresztbánya 6,9 km-re. Az 1900-as évek elején még működött, majd a források nagyrészének a bányamunkák miatt eltűnt a vize.
- Angyaljárás Szentegyházán 7,1 km-re. Áldott karácsonyt! Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot.
- Forrás Piricske felé Hargita-hegység 7,1 km-re. A szemben levő csorgó felett, a víz mentén, egy ösvény vezet az erdőben, egészen a nagyon közeli forrásig. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.
- Kaolinbánya Hargitafürdő 7,3 km-re. 2018-ban a bánya csődeljárás alá került, fokozatosan bezárták.
- Dobogófürdő Szentkeresztbánya 7,3 km-re. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak.
- Lobogó-borvízforrás Szentkeresztbánya 7,3 km-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
- Vashámor Szentkeresztbánya 7,3 km-re. Az oda tévedt kíváncsiskodókat Vigyázat, omlás veszély - Vigyázat, veszélyesen mély gödör feliratú táblák figyelmeztetik a veszélyre. Omladozik - Valamikori szép, ma már múzeumi érckályhák készültek itt? Most már csak csupasz falmaradványok meredeznek a felhők fele.
- Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya 7,4 km-re.
- Balu kalandpark Hargitafürdő 7,4 km-re. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak. Visszatérők - Ma voltunk a rokonokkal egyet Balu parkozni.
- Rókaváros Szentkeresztbánya 7,5 km-re. Margit-tárna, Gizella-tárna?
- Iskolamúzeum Lövétebánya 7,5 km-re. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik.
- Papláz Lövéte 7,7 km-re. Mező közepe - Nem volt könnyű megtalálni a dobozt! Mindenhol majdnem egyforma faalakzatok.
- Vallató Hargitafürdő 8,1 km-re. ..vagy amíg bírja... utána megmelegítheti a mofettában, és megmoshatja  a szemét is  a közelben. Kissé megviselt doboz - Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz.
- Katolikus templom Kápolnásfalu 8,1 km-re. A Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országúton alig hagyjuk el Szentegyházát, máris Kápolnásfaluban vagyunk, de csak érintjük a falu déli részét.
- Piricske-forrás Csipike-sípálya 8,2 km-re. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás - bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással. Eső után - Szinte elhajtott az eső, de szerencsére nem volt tartós.
- Bagoly-kő Hargitafürdő 8,3 km-re. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú. Ott van az igazi geodoboz is - A Bagoly-kőnél elrejtett geodoboz nem pezsgőtablettás doboz.
- Mofetta Hargitafürdő 8,3 km-re. Mofetta - Hargitafürdő.
- Lobogó medence és Szemvíz-forrás Hargitafürdő 8,4 km-re. Kellemes kikapcsolódási lehetőségeket biztosít, úgy télen, mint nyáron. Speciális - Speciális hely mellett, spéci doboz a POI helyett.
- Moly-tó Szentegyháza 8,4 km-re. A kettő közül kétséget kizáróan a Moly-tó a látványosabb, és a nagyobb kiterjedésű. A Moly-tó halacskája - Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól.
- Ördög-tó Szentegyháza 8,6 km-re. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található. Az Ördög-tó ördögöcskéje - Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom.
- Kossuth-szikla Hargitafürdő 8,6 km-re. Arra hívja fel a figyelmet, hogy bár Hargitafürdőn járunk, a terület Csíkcsicsóhoz tartozik, és érdemes megemlíteni Csík nyugati határvonulatát. Csak séta - Ezúttal csak sétálni indultunk a sípályák környékén.
- Barátok kútja 8,6 km-re. Csíkszereda felett az erdőben egy forrásnál megálltunk inni, amiről azt mesélte, hogy valamikor két átutazó barátot megöltek ott, azóta Barátok kútjának nevezik a forrást. Kerékpárral a kocsi tetején - Megfogadtam a rejtő ajánlását, és biciklivel mentem a rejtekhelyhez.
- Csikókert andezibánya 8,7 km-re.
- Sziklakilátó Kápolnásfalu 8,7 km-re. Az alulról is látványos sziklafal tetejéről remek kilátás nyílik a környékre.
- Homoród-tető Kápolnásfalu 8,9 km-re. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
- Málnavész sziklája 9 km-re. Hol is van a Tekeredő-kő? - Érdekelne a Málnavész sziklája és a Csicsói Hargita közötti szakasz.
- Lucs tőzegláp Hargita-hegység 9,1 km-re. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk, a kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp. A sok áfonya miatt már nem kerestem a dobozt - A Som-kút felől indultam be a Lucsba, itt az erdő szélén nagyon sok fa ki volt dőlve, az erdő is nagyon száraz volt.
- Kormos-szoros 9,1 km-re. A Gyertyános-tető és a Kormos teteje között, a völgy egy nem túl hosszú és nem túl szűk szoros jellegét veszi fel.
- Hirtelen-puszta Dél-Hargita 9,6 km-re. Itt halad át a Tolvajos-tető felől érkező kék sáv turistajelzés a Csíkszentimrei Büdösfürdő felé.
- Ördögútja Málnavész-tisztás Homoródi Bükk 9,6 km-re. Cserés-kert - Málnavész-tisztás - Homoródi Bükk gerincének ponkja.
- Lina-kanyar 9,7 km-re. Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt. Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja.
- Kőgombák Csicsói-Hargita 9,7 km-re. Jól belátható innen a Vargyas-patak forrásvidéke, és a Hargita kráterperemét nyugatról lezáró Hegyes-kő - Mihályhavas gerince. Kogombak - A Hargita csodalatos helyei! Ezt sem szabad kihagyni.
- Pisztrángtelep Erdőfüle 9,8 km-re. Szép kilátás nyílik a két patak összefolyása fölött magasodó dombra, amelyre a különböző lombhullatók, a luc- és a vörösfenyő foltjai az évszakokkal változó, színes képet festenek. Az aszfaltnak és a geodoboznak, se híre, se hamva - Nem volt türelmem tovább várni, amíg valaki hasznos információt tud nyújtani a Csíkszentkirály - Erdőfüle út állapotáról.
- Oltárkő Szentegyházasfalu 9,8 km-re. 2006-ban jártam itt először, egy Hargita 50 km-es teljesítménytúra alkalmával.
- Sziklabástyák Csicsói-Hargita 9,8 km-re. A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk.
- I világháborús emlékmű Lövéte 10 km-re. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll. A cserepek még ott vannak, de a geodoboz már nincs - Az elmúlt években több alkalommal is kerestem már az itt elrejtett geodobozt.
- Csicsói Hargita-csúcs Hargitafürdő 10,1 km-re. A Csicsói Hargita csúcsáról remek a kilátás, rálátni a Madarasi Hargitára, a Csíki-havasokra, a Nagy-Hagymásra. Afonyamezok - Rengeteg afonya (piros es fekete) gyonyoru kilatas, nagyon szep hely, megeri felkeresni.
- Dagadókúp Csicsói Hargita 10,1 km-re. Ez tulajdonképpen egy mini dagadókúp, mint amilyen a Madéfalvi-Hargita csúcsától délre található, szintén piramis formájú Csompoly is.
- A lövétei suvadás 10,1 km-re. Lövétén először 1913-ban indult meg a föld, majd 1970-ben megismétlődött, jelentős anyagi károkat okozva, falurész tünt el következtében, és új negyed alakult. Nyílik a nárcisz, a kosbor - A lövétei Nagy Suvadás felett nagyon szép nárciszmező található, és az oldalban kifele, ha a Várhegy felől közelítjük meg, vagy Keményfalváról ha kimegyünk a tetőre, és onnan indulunk a Suvadás fele a kosborban gyönyörködhetünk, meg a szép kilátásban.
- Sziklakilátó a Borvíz-patak felett Piricske 10,3 km-re. A 25-30 méteres sziklák tetejéről ráláthatunk az alattunk levő völgyre, a környék erdeire, valamint Hargitafürdőre.
- Szeder-útkereszteződés Piricske 10,6 km-re. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
- Som-kút 10,6 km-re. A Som-kút a Lucs-tőzegláptól délre, a Lucs melléke és a Súgó-tető között található, nem messze a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető út mellett. Rossz helyen kerestem a dobozt - Sajnos, rég töltöttem le a rejtekhely koordinátáit de csak most jutottam ide.
- Homoródfürdő 10,6 km-re. Csíkszeredától 34, Szentegyháza várostól, melyhez tartozik, 6 km-re található. Dzsungel az út mellett - A koordináták szerint a fenyőtönköt megtaláltuk.
- Ördögútja Rákos-Homoród Szén-Homoród 11 km-re. Rákos-Homoród - Nagykert kaszáló - Szén-Homoród - Borzlik-oldala - Bükkmocsár-árok - Cserés-kert.
- Csicsói-várszikla 11,2 km-re. Csicsó vára Csíkcsicsótól délnyugatra található, a Központi-Hargita keleti peremén, a Vár-patak baloldalán levő, lemezes elválású, törésű andezit szikla tetején. Új geodoboz új rejtekben - Mivel a mai napra nagy hidegeket és viharokat jeleztek előre a hegyvidéken, egy közeli, alacsonyabban fekvő túracélpontot választottunk.
- Tatár-kápolna Vargyas-szoros 11,4 km-re. Amennyiben Kirulyfürdő vagy Homoródalmás felől közelítjük meg a Vargyas-szorost, először a Kő-mezőbe érünk. Kápolna - Nemrég, 20-án, voltam a kápolnánál, s ellenőriztem a dobozt, a régit.
- Csompoly 11,4 km-re. A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita- de jól látható a csíki medence, Egyeskő, jó látási viszonyok mellett a távolabbi hegyvonulatok is. Lecsompolyított csúcs geodobozzal és havasi meggyel - Miután az Asztag-kőnél ellenőriztem a geodobozomat, és megnéztem az ott létrehozott erdei múzeumot, folytattam az utamat a Csompoly felé.
- Római őrtorony Homoródfürdő 11,4 km-re. Azzal a különbséggel, hogy ennek területe jóval kisebb, és szabályos négyszög alakú, ami természetes, ha egy őrtorony helyéről van szó. Figyelemreméltó római őrtorony-hely - Kerékpárral jöttem ide, igaz a bicikli a kocsi tetején volt :-) A főútról leágazó mellékút eléggé rázós, leszakadt, ezért javasolom a pár métert a római őrtorony helyéig gyalog megtenni.
- Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán 11,5 km-re. A Szentegyházasfaluból a Madarasi Hargitára vezető út mellett, a mini vízierőműtől északra körülbelül 600 méterre, a Transzhargita út melletti sziklabástyájától körülbelül 300 méterre délnyugatra, a Vargyas-patak egyik baloldali mellékága hatalmas erővel zúdul alá a hegyoldalon.
- Hegyi menedékhely Vargyas-szoros 11,5 km-re.
- Vándorsólyom via ferrata Kilátópont Vargyas-szoros 11,5 km-re. Megcsodálhatjuk a kilátást, és a különleges sziklai növényzetet. Rejtekhely alkalmazás - Én sem cserélgetem a telefonomat évente, most ejsze van már tizenéves.
- Sziklakert a Béta oldalában 11,6 km-re. Innen lehet ugyanis, kikapaszkodva a vársziklához, megnézni annak lemezes törésű, andezit sziklafalait.
- Kőmező-patak zuhatagsora Vargyas-szoros 11,7 km-re. A Kőmező északnyugati részéből ered a Vargyas-patak baloldali mellékpataka, a Kőmező-patak.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Hargita-liget adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Mocsár - Nem könnyű az odajutás...
 • Kiruly I - Tartottunk attól, hogy a sok esőzés után nem nagyon lesz járató a terep, de nem volt gond...
 • Sétapálcás túra 4. - Fiam is jő, remélem nem a susnyásban van a láda...
 • Night cache - Hazafele menet a Vargyas szorosbol sotetbe felkerestuk a rejtekhelyet...
 • Megtaláltam a dobozt és a rejtőt is - Miután eltöltöttem a délutánt az Opálbarlang geodobozának a megtalálásával, csak annyi időm maradt, hogy a Hargita-ligetet felkeressem...
 • Kirulyfürdő - Miután megkerestük a Kalibáskőn a ládát, akkor láttuk, hogy onnan 400 méterre van egy másik láda is...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Hargita-liget? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.