Cycle Map Jigodin-Bai Miercurea Ciuc - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Horgász tanya - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Horgász tanya

Horgász tanya

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Horgász tanya képtárból:

Házikók
Házikók
Kiszáradt tavak
Kiszáradt tavak
9008
9008
9010
9010

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Horgász tanya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Melegárok 1.54 km-re - A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet. * Hamerock strand 1.67 km-re - A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett. * Törvényszéki palota 2.03 km-re - Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904. * A Vár-tér szilfája 2.05 km-re - Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa. * Csiszér-ház 2.08 km-re - A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház. * Duglászfenyők 2.14 km-re - A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa. * Mikó-kúria 2.51 km-re - Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból. * Keskenylevelű ezüstfa 2.58 km-re - Forgalmas helyen, a Cosbuc utca sarkán, a Venczel József utcában, a volt Femina üzlettel szembeni Hirsch-ház udvarán, árválkodik egy göcsörtös fa a kapu mellett.

Néhány székely szó jelentése:
Mejje kalánya = Szegycsontja. Menye vót? = Mennyi volt? Méreg possz = Minden miatt indulatba jön, méregzsák, méregzacskó. Mérőg = Genny. Mezsgés az út = Amikor tavasszal a lefagyott sár olvadozik. Micc = Egy miccre megcsinálom, gyorsan. Mihelyt = Azonnal. Mijes nap = Hétköznap. Mindörökkétig = Mindig.

- Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Senki tava
Senki tava
Bár kevesen tudnak róla, de Csíkszereda mellett egy viszonylag méretes, látványos tó található.
A hősök régi temetője
A hősök régi temetője
A majdnem 1 hektáros terület a város tulajdona.
Vákár Lajos műjégpálya
Vákár Lajos műjégpálya
A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli.
A csíkszeredai Vár-tér
A csíkszeredai Vár-tér
A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 163O-as években fejezték be.
Kis-Vár dombja
Kis-Vár dombja
Szeredán alól a csíki tért határozó hegyek összehajlanak, mi által egy vadregényes, gyönyörü sziklákkal szegélyzett szoros keletkezik, melyen át az Olt erőszakosan vésett magának utat.
Jégkorongozók
Jégkorongozók
Jégkorongozók - Vákár Lajos műjégpálya, Csíkszereda.
A fűzfa
A fűzfa
Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
A református imaház erkélye
A református imaház erkélye
Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.