Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Iszapvulkánok - Fiatfalva - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Iszapvulkánok - Fiatfalva

Iszapvulkánok - Fiatfalva | Hol van ez a hely?

A Székelykeresztúrhoz tartozó, a várostól 1 kilométerre települt Fiatfalva nevezetessége a falu nyugati szélén álló Ugron-kúria, a 17. század vége óta a reformátusok és unitáriusok által közösen használt templom, valamint a falu délnyugati részén található iszapvulkánok. Ez utóbbi természeti értékünk, bár nem annyira látványos mint a Buzau környéki sárvulkánok, mindenképpen megérdemli, hogy meglátogassuk őket...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az iszapvulkánok Iszapfolyás Dinóbőr Iszapvulkán Iszapvulkán. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Iszapvulkánok Fiatfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Fiatfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Iszapvulkánok! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Újszékely, 1.9 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Székely- vagy Szitás-Keresztúr A Keresztúr név eredete, története, alakulása, szabadalmai; a kath. régi egyház, régi harangok, kolostor, kőgát, Jézus kiáltó bércz, templomfoglalás az unitáriusoktól; unitárius templom, gymnasium; a reformátusok régi harangja. Fiatfalva; vallási egyetértés. Sukuró völgye. A fiatfalvi Gerébek. Gyulafi László Fiatfalván.
Szállás

Szállás Újszékely - Hargita vármegye


Keress szállást Újszékely közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 11.51 km-re levő látnivalókkal: Rák tava - Nagygalambfalva (15 kép). A Rák tava Nagygalambfalvától 2 km-re északra található, 600 m magasságban.
14714746111100
14714746121101
14714746131102
14714746161103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Iszapvulkánok Fiatfalva közelében?
Molnar Istvan mellszobra Szekelykeresztur Cristuru Secuiesc. Katolikus templom. Székely- vagy Szitáskeresztúr a Székely előnevét onnan nyerte, hogy a lakói székelyek, a Szitás melléknevet pedig arról, hogy itt nagyban folyt a szitagyártás.
Nagy-Küküllő híd. A Nagy-Küküllő hullámai felett átvezető híd a sárdi hid, a Székelyföld anyaszékének, Udvarhelyszéknek a határszéle nyugatról.
Levendulás. Evangélikus templom. Szászkézd Segesvártól 20 km-re fekszik. A falu szeme most sem nézett oda - Felkészültem már itthon a keresésre. (látnivaló és geodoboz)
Parasztvár. 1470-ben a lakosság fele mentességet kap a hadba vonulás kötelezettsége alól, hogy a vár védelmét biztosítsa hét környékbeli község számára. Építőtelep - A várban teljes felújításban vannak. (itt geodobozt is lehet keresni)
Betfalva. A Székelykeresztúrtól 2 km-re fekvő Betfalva a Nagy-Küküllő jobb partján települt.
Református templom. A falu csupán 2 km-re fekszik Székelykeresztúrtól és 5 km-re Siménfalva községközponttól. Feltételezem, hogy három harangja is van a templomnak - Esélyem sem volt a geodoboz keresésén "dolgozni", mivel a harangozó bácsi végig ott volt mellettem. (látnivaló és geodoboz)
Harangláb. A Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti főútról tábla jelzi a letérőt a település felé, mely egyszerre utca és város, falu. Erzsébet? Bözse? - Megkaptam a sebességkorlátozó táblát, a harangot (és a lábát).
Kisgalambfalva. 8.3 km-re. Kisgalamb Levendula Hargita megye. A Kisgalamb Levendula egy kis levenduláskert Kisgalambfalván, a református templommal szemben, a Hősök emlékműve mellett.
Ispán-kút. Petöfi - Megtaláltam az emlékmü mellett elrejtett dobozt. (turisztikai hely geoládával) Erzsébet kútja. Ez egy hűs vizű forrás, ahova a környékbeliek előszeretettel járnak ki korsókat és pillepalackokat friss vízzel megtölteni. tiszta forrás - A kútat és környékét rendben tartják, a vize nagyon finom, érdemes felkeresni.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Iszapvulkánok adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Fiatfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Fehérfalvi vulkánok - Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld  7 csodája között...
  • Fiatfalvi iszapvulkánok - A Szejkefürdőt megelőzően ez volt a második keresésünk, Pkat felügyelete mellett...

Sikerült eljutni Fiatfalva környékére? Tetszett az Iszapvulkánok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Sóskút
Sóskút
Székelykeresztúr és Sóskút múltja és jelene összefonódik, ezt régészeti ásatások is bebizonyították.
Petőfi körtefája
Petőfi körtefája
1849 július 30-án Petőfi Székelykeresztúron, a Gyárfás udvarházban töltötte a segesvári csata előtti utolsó éjszakát.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.