Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kápolna - Kicsibükk - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kápolna - Kicsibükk

Kápolna - Kicsibükk | Hol van ez a hely?

A XVIII– XIX. század folyamán a nagyobb falvakból való kitelepedések során jöttek létre Gyergyó szórványtelepülései, közte a remetei Kicsibükk. Remete központjától közel 10 km-re, a Martonka-pataka felső folyásának két oldalán alakult ki.

Kicsibükk virágkorát 1940-1965 között élte. Népessége 1950-ben 280 fő körül volt. A lakosság fő foglalkozása, az állattenyésztés elég jövedelmezőnek számított.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Fejfák Kápolna Az egykori lakások térképe A régi házhelyek tábláinak egyike Az egyetlen lakos tanyája Kicsibükki panoráma. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kápolna Kicsibükk fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Kicsibükk és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kápolna! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kápolna Kicsibükk közelében?
Bánffy-fürdő Maroshévíz. A Bánffy fürdő 677 m magasságon található. Biztos megtaláltátok? - Bár nem kizárt, de kétlem, hogy megtaláltátok ezt a geodobozt. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Gyergyóditró Mezei Imre makettjei. Hősök temetője Zsák-hegy. Az egykori magyar hősök temetője - Zsák-hegy, Maroshéviz. Csak volt - Sajnos a sirt körülvevő keritést már nem találtuk igy a dobozka sem került elő.
Urmánczy-strand Maroshévíz. 10.3 km-re. Hid - Új hid épült a Maroson át, ugyhogy itt sem találtuk meg magát a rejteket sem. Méhes-tető tőzegláp Görgényi havasok. A tőzegláp területe 29 ha. Őszi pompában - Miután ellenőriztük, hogy a kőgomba a helyén van-e, kimásztunk a pusztába. (látnivaló és geodoboz)
Kőgomba Bakta-patak. 11.3 km-re. Gombakő - Mivel esős idő volt, ezt a rejteket választottuk. Tatárdomb Gyergyószárhegy. Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában. Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni.
Fancsal-tető Görgényi-havasok. Ez Gödemesterházáról a Fancsal-tetőre való egynapos túra, amire ezennel sikerült társat találjak.
Barlangi forrás Gyergyóditró. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
Beás-tető Maroshévíz. Hideg-kút Gyergyószárhegy. Kirándulásra, piknikezésre kialakított hely, több mint 60 személy részére, fedett asztalokkal és padokkal. Sokadalom - Nagyon sokan voltak a forrás környékén.
Rez-nyaka Gyergyóditró. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
Szármány-hegyi kápolna Gyergyószárhegy. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe. Kápolna - Szép, csendes helyen van a kápolna.
Enduro Crossmotor pálya Güdüctelep Gyergyószárhegy. Kis üdülőtelepülés a Piricske aljában. Motor-sirülő - Motorosok, és nemcsak.
Lázár várkastély Gyergyószárhegy. Gyergyószárhegy településéről az első, napjainkig fennmaradt okleveles adat 1406-ból való, amikor egy Lázár Bernát nevű előkelő mondhatta a magáénak. Lázárék - Ez jóval fej fölött van.
Fehér ház Gyergyószárhegy. Hófehér napsütés - Reggel, mikor a konyha ablakon kinéztem, napsütésben ragyogott Pricske fehér csúcsa.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Kicsibükk térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kápolna gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Kicsibükk környékére? Tetszett a Kápolna? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Vízimalmok
  Vízimalmok
  Garda Dezső történész adatai szerint az első gyergyóremetei malmok valószínűleg a Kőpatak mentén jöttek létre, majd a 18.
  Kecske-kő
  Kecske-kő
  A Kecske-kő a Görgényi-havasok egyik legszebb kilátást nyujtó csúcsa, a Fancsal kialudt vulkán kráterperemének egyik kiemelkedő sziklája.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.