Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kavics- és homokbánya - Csíkszépvíz - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kavics- és homokbánya - Csíkszépvíz

Kavics- és homokbánya - Csíkszépvíz | Hol van ez a hely?

Tekintélyes méretű kavics- és homokbánya Göröcsfalva és Csíkszépvíz között, az aszfaltút mellett, a szépvízi lőtér szomszédságában. Egy kerékpártúra alkalmával, véletlenül bukkantam rá.

A bányáról nem találtam semmilyen információt a világhálón. A helyszínen sem láttam kihelyezett információs vagy figyelmeztető táblát. Nem találkoztam őrrel sem.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A szakadék szélén Magas homokfal A keleti rész Bányató Kitermelés Teraszok Bányagödör Víztükör Lőtér. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkszépvíz és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kavics- és homokbánya! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz közelében?
Poénos kocsmák Erdélyben. Fészek - Madéfalva - Madéfalván, a Siculicidium emlékmű közvetlen szomszédságában található a Fészek.
Airsoft pálya. Airsoft és paintball pálya, Csíkcsicsó. (különleges hely geodobozzal)
Felszegi csengettyű. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra. (turisztikai hely geoládával) Hegy útja. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Hosszú-borvíz. 4.1 km-re. (érdekes hely geoládával) Alsócibrei fürdő. Bár nyílt terepen fekszik, a viszonylag nyílt medencével rendelkező fürdő terének igen zárt és bensőséges hangulata van. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
Kőbánya. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található. Egy felcsiki korut - Ha mar kobanya legyen meg ez is.
Siculicidium útja. A tanösvénynek 14 stációja van, ezek Madéfalva azon részein találhatók, amelyhez a madéfalvi veszedelem valamilyen eseménye társítható. Esti séta 4 - Utunk negyedik állomása.
Borzsovafürdő. A terület élővilága nagyon gazdag. Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás.
Páduai Szent Antal római katolikus templom. A Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus templom Csíkcsicsó központjában található, az iskola közelében.
Felsőcibre. Csíkrákos. Esti séta 3 - Nem volt túl sok időnk nézelődni, mert mások is érkeztek utánunk. Csíkajnádi Kálvária. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
Római-katolikus kápolna. Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma. A falu szélén - A kápolna megvan, de a rejteket sehol sem találtam.
Pogányhavasi vár. Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók.
Vásárút Csíkdelne. Balogh Lajos a borzsovai falumonográfiájában említi a Vásárutat.
Keresztelő Szent János templom. A templomkerten belüli kőrisfák a környékről mesélhetnének. Egymagában - Szimpatikus templom a dombon.
Kőcsonka. Orbán Balázs így ír Balaskó váráról, A Székelyföld leírása című művében: Szentmihálytól a Köd szép fenyvesei között vezet az ut Szenttamásra, ennek közelében egy dombocskát Balaskó várának neveznek.
Szent István katolikus templom. 5.3 km-re. A jelenlegi templom 1846-ban épült, a régi helyébe.
Rompáca-tanösvény. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.

Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz románul - in limba romana: Cariera de nisip si pietris Frumoasa


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkszépvíz térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kavics- és homokbánya gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Csíkszépvíz környékére? Tetszett a Kavics- és homokbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Csíki Székely Krónika
  Csíki Székely Krónika
  Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal.
  Vacsárcsi kőbánya
  Vacsárcsi kőbánya
  Vacsárcsi közelében, egy olyan kevésbé ismert, felhagyott kőfejtő van, ahol Csíkban egyedülálló, bazaltorgonákat láthatunk.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.