Cycle Map Vacaresti Mihaileni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Kavics- és homokbánya - Csíkszépvíz - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Kavics- és homokbánya - Csíkszépvíz

Kavics- és homokbánya - Csíkszépvíz

Tekintélyes méretű kavics- és homokbánya Göröcsfalva és Csíkszépvíz között, az aszfaltút mellett, a szépvízi lőtér szomszédságában...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Kavics- és homokbánya - Csíkszépvíz képtárból:

Magas homokfal
Magas homokfal
A keleti rész
A keleti rész
Bányató
Bányató
Kitermelés
Kitermelés

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Csíki Székely Krónika 1.76 km-re - Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal. * Római-katolikus kápolna 4.94 km-re - Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma. * Kőcsonka 5.17 km-re - Orbán Balázs így ír Balaskó váráról, A Székelyföld leírása című művében: Szentmihálytól a Köd szép fenyvesei között vezet az ut Szenttamásra, ennek közelében egy dombocskát Balaskó várának neveznek. * Rompáca-tanösvény 5.4 km-re - A Rompáca-tanösvény hossza két km, bejárása körülbelül 45 perc. * Nagy Pájszó teteje 5.99 km-re - Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét.

Néhány székely szó jelentése:
Kabala = Herélt ló. Kacsi = A gyermekre szólnak rá: Ne nyúlj hozzá! Kacsó = Kéz. Kajkás = Beteges, betegeskedik. Kákabotyikó = Kákabuzogány. Kakas szeg = Eke gerendely szeg. Kakasszög = Patingra erősítő szeg. Kakóca = Kicsi kakas. Kalamájka = Lármás riadalom.

- Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Vacsárcsi kőbánya
Vacsárcsi kőbánya
Vacsárcsi közelében, egy olyan kevésbé ismert, felhagyott kőfejtő van, ahol Csíkban egyedülálló, bazaltorgonákat láthatunk.
Katolikus templom
Katolikus templom
Csíkrákos központjában keletre kanyarodva, a 124-es megyei úton közelíthető meg.
Katolikus templom
Katolikus templom
Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII.
Kőmosó-tó
Kőmosó-tó
A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg.
Katolikus templom
Katolikus templom
A Csíkszeredát Szépvizzel összekötő országútról nézve csak templomtorony jelzi, hogy a dombok mögött település húzódik meg.
Szent József-kápolna
Szent József-kápolna
A csíkszentmiklósi egyházközség filiáléját alkotó Csíkborzsovában, a jelenlegi kápolna helyén az Egri család épített egy fakápolnát, amelyet az idő vagy a tőzvész elpusztított.
Római-katolikus templom
Római-katolikus templom
Csíkszentmiklós a környék egyik legrégibb települése és legrégibb a plébániája.
Siker
Siker
Végre sikerült.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.