Kerek-kő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kerek-kő

Kerek-kő

A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása. A Kerek-kő bércének párkányán hallgatni lehet a csendet. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kerek-kő Üregek Elhagyott ház Zárszerkezet belülről Szellőző Geomarcipán A Kerek-kő sziklaéle Háttérben a Kis-Békás-patak völgye Ágas-bogas A Kerek-kő délkeleti része Sziklababák. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kerek-kő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kerek-kő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
10067 Fekete-Hagymás-csúcs. (turisztikai hely geoládával) 10305 Kőerkély. Kőerkély - Gyilkos-tó. (különleges hely geodobozzal)
11383 Gyilkos-tó. (turisztikai hely geoládával) 11536 Wild Ferenc-emlékút via ferráta. Az új via ferráta a Wild Ferenc-emlékút nevet kapta, az egykori hegyimentőről, szakíróról, a gyergyószentmiklósi hegyimentő egyesület egyik alapítójáról. (itt geodobozt is lehet keresni)
11960 Gyümölcsénes-tető. A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le.
12149 116. 3.9 km-re. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.
12689 Lucs-kő. 12799 Száraz-patak. 12824 Tündérkert. A Békás-patak vizének földrajzi bal oldalán található, a Csíki-Bükk nyugati sziklafalaival szemben.
12993 Déli fal. Remek kilátás nyílik innen a Kis-Szurdok-kőre, a Kis-Békás-szorosra, valamint a Háromkutat övező hegyekre.
13405 Patkó-kő.
13524 Bumeráng-szikla. A Patkó-kő lábánál, a csúcs alatt, van egy különálló sziklatömb.
13618 Felső függőhíd. Az új függőhíd lehetővé teszi, hogy száraz lábbal mehessünk végig a Magyarok-hídja - Mária-kő turista útvonalon.
13621 Kis-Békás-vízesés. Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát! Annak ajánlom ezt a helyet aki szeret erős sodrású hegyi patakokban felfele mászni, vízben, zubogókon és kanyonokban.
13813 Kis-Békás kilátópont. A hidat a magyarok építették 1940-44 között, de a háború miatt nem sikerült befejezni.
13888 Panoráma kabin. A Gyilkostó Adventure Egyesület és a Hargita megyei hegyimentők két, új típusú menedékházat építettek a Békás-szorosban.
13926 Nyugati fal. Remek rálátás nyílik innen elsősorban az Oltár-kőre, de a Kupás-kő és a Bardócz-kő közé beékelődött Lapos-patak szorosára is.
14227 Mária-kő északkeleti lelátó. A Gyilkos-tóhoz látogató turisták egyik attrakciós pontja.
14880 Lapos-patak vízesései. A Békás-szoros egyik kevésbé ismert, jelzetlen ösvényen megközelíthető látnivalója a Lapos-patak vízesés-sorozata.
14890 Bunker a Fekete-Bitka oldalában Hagymás-hegység. Megnéztük közelről, és csodálkozva láttuk, hogy betonfal van beomolva alatta, a meredek oldalon.
15085 Kis-Lucskő vagy Őrkő. Ez a gerinc utolsó kiemelkedő sziklája.
15113 Magyarok hídja. A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
15185 Fekete Bitka Hagymás-hegység. Innen Lucs-kő irányába haladunk, de nem térünk majd le balra a kőhöz, hanem egyenesen folytatjuk utunk a gerincen, majd jobbra térve kimászunk a Fekete Bitkára.
15292 Fehér-mező. A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
15455 Sziklavilág. 15750 Czofronka.
15879 23. A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira.
16039. 18181 Bardócz-kő Békás-szoros. A Bardócz-kő a Bardócz-hegy Lapos-patak szorosa felé magasodó sziklája, szemben a Kupás-kő sziklafalával.
18579 4486. 18740 Felső-mező Hagymás-hegység. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón.
20539 Kis-havas. 6.5 km-re. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa.
20903 Mosógép Békásszoros. A közeli kerítéseken, korlátokon szőnyegek száradnak.
21911 Astragalus vasalt mászóút. 7 km-re. A weben található egyik leírás szerint ez a kreatívitás növénye.
21939 4710. A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található.
22388 1342. 22800 Nagyhagymás-csúcs.
23362 Melegvíz-forrás Háromkút. Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik.
24624 Likas-zsomboly. A feneketlen mélységűnek hitt, vulkáni kürtőnek képzelt aknabarlang mészkőben képződött.
29554 Pásztor-kő. Balán római katolikus templomától, a Kovács-patak szádától indulunk.

Románul - in limba romana: Piatra Cherecului

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Gyilkos Fekete-fehér
Gyilkos Fekete-fehér - A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad.
Felső-szoros
Felső-szoros - Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
Alsó-szoros
Alsó-szoros - A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
Gyilkos-kő
Gyilkos-kő - A Gyilkos-tó csónakkikötőjének közelében levő parkolóból indulunk, a 12/C jelzésű műut mellől és a kék pont jelzést követjük.
Gyilkos-kő kilátó
Gyilkos-kő kilátó 2.06 km-re. RH4827 Gyilkos-kő kilátó

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kerek-kő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Geomarcipán, avagy meglepetés a csúcson - Meghívást kaptam egy Háromkúton és környékén, túrázással és rejtéssel eltöltendő hétvégére...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kerek-kő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.