Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kerekeger feredő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kerekeger feredő

Kerekeger feredő | Hol van ez a hely?

A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg. Találkozik itt a Víz, a Fény, a Levegő és a Csend, hogy az embernek pihenését, gyógyulását szolgálja. Az itt fellelhető különleges növénytársulások és ritka növények botanikai értéket képviselnek és védelemre szorulnak...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Irányjelző táblák Kerekeger Feredő Fapallók Medence Rák Öltöző Kerekeger borvíz összetétele Csaba királyfi Medence 2. Kálnoki borvíz A környék térképe. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kerekeger feredő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kerekeger feredő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Csíkcsomortán, 1.87 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíksomlyó környéke Nagy-Somlyó, Sóvár. Régi kolostor romjai a Nagy-Somlyón, kilátás. Csomortány és vára. Pálfalva. Szalonka pataka.
Szállás

Szállás Csíkcsomortán - Hargita vármegye


Keress szállást Csíkcsomortán közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.13 km-re levő látnivalókkal: Szépvízi víztároló - Szénás út (10 kép).
14714757041100
14714757051101
14714757231102
14714760601103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kerekeger feredő közelében?
Hármashalom-oltár. Oltár - Ha a tetejét nem csúfították volna el, sokkal jobban nézne ki. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Misericordia Hargita megye. 2016. Szívesen keresgéltünk itt - A doboz a helyén volt, ötletes rejtés! :) A leírás alapján könnyű megtalálni, de az avatatlan tekintetektől védve van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Salvator-kápolna. Októberi tojáskeresés - A román tartalékdobozt találtuk meg, ez tényleg egy jó nagy tojás. (turisztikai hely geoládával) Vár-domb. Latszat es valosag - A doboz rendesen visszakerult akkor a helyere, takartam. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Csíksomlyó körút. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható.
Dobogtató. Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. Templom feljaro - Megtalaltuk.
Csak Jézus. Jézus hágója keresztút. A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található. Végre egy doboz - A környéken több helyen is keresgéltünk sikertelenül, és ez volt ez első doboz, amit a helyén találtunk.
Szent Antal-kápolna. Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt barokk kápolna. Kápolna - Jó kis emelkedő után felértünk a Szent-Antal kápolnához.
Xántusz-kastély romjai Hargita megye. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott.

Kerekeger feredő románul - in limba romana: Baile Arinul Rotund

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kerekeger feredő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Sokadjara - Nem is tudom, hogy mar hanyadjara jarok is itt...
 • Egerlap Csobotfalva - Megtalaltuk, megpihentunk a padon de a feredest inkabb kihagytuk...
 • Hogy őszinte legyek, én is legalább negyedórán át keresgéltem - Rendületlenül, minden elképzelhető helyre felmászva, bebújva, lehasalva, bekukkantva...
 • Rossz hírem van - Megtaláltam a dobozt ma, de üresen...
 • Úszkáló egerek feredője - Már többen is jelezték, hogy nem kapják a geoegeret...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kerekeger feredő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Kálnoki borvíz
Kálnoki borvíz
Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez.
Bernád kútja
Bernád kútja 1.68 km-re
RH3497 Bernád kútja Csobotfalva

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.