Kerekeger feredő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Soimeni Pauleni-Ciuc - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Kerekeger feredő

A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg. Találkozik itt a Víz, a Fény, a Levegő és a Csend, hogy az embernek pihenését, gyógyulását szolgálja. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Irányjelző táblák Kerekeger Feredő Fapallók Medence Rák Öltöző Kerekeger borvíz összetétele Csaba királyfi Medence 2. Kálnoki borvíz A környék térképe... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kerekeger feredő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
8264 Remete-patak völgye. Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól. (rejtekhely geodobozzal) 8999 Hármashalom-oltár. A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne. (rejtekhely geodobozzal) 9134 Misericordia. A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás. (rejtekhely geodobozzal) 9282 Salvator-kápolna. A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója. (rejtekhely geodobozzal) 9313 Vár-domb. A Várdombról szép kilátás nyilik a fenyvesnőtte szép Remete-patak völgyére, melynek hátterében a Bodos feje magasul fel, valamint a szemben levő Nagy Somlyóra. 9351 Csíksomlyó körút. Csíksomlyón, a borvízforrás közeléből indulva, a Köves utca végéből indul az a körút, mely megkerüli a Kis- és Nagy-Somlyó hegyeket. 9483 Dobogtató. Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. 9803 Csak Jézus. A Kissomlyó oldalában, a sípálya és a keresztút között, közvetlenül az erdő széle alatt, betonból öntötték ki Jézus szavait: Csak Jézus az út, igazság, élet. 9825 Jézus hágója keresztút. A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található. 10026 Szent Antal-kápolna. A csíksomlyói Szent Antal-kápolna a Kis-Somlyó hegy délnyugati oldalán áll. 10111 Xántusz-kastély romjai. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott. 10337 Szent István-korona. 10500 Barátok feredeje. A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik. 10667 Domokos Pál Péter szobor. Bodó Levente alkotásai I. 10912 Katolikus templom. 1567-ben a regestrum mai nevén 12 kapuval jegyzi.

Néhány székely szó jelentése:
Degenyeg = Petróleum terméke, amit a szekér kenésére használnak. Dekreteg = Hirtelen keletkezett, nagyobb zaj. Delezsánc = Esetlen, ügyetlen. Dengő = Dungó méh. Derenducál = Zajt csinál. Didi = Emlő.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kálnoki borvíz
Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez.
Bernád kútja 1.68 km-re
RH3497 Bernád kútja Csobotfalva
Katolikus templom
Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu.
Aracs-patak völgye
Csíkcsomortán keleti határában, az Aracs-patak völgyében, egy tisztás szélén bekerítve áll egy emlékkő.
Babba Mária
Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Sokadjara - Nem is tudom, hogy mar hanyadjara jarok is itt...
 • Egerlap Csobotfalva - Megtalaltuk, megpihentunk a padon de a feredest inkabb kihagytuk...
 • Hogy őszinte legyek, én is legalább negyedórán át keresgéltem - Rendületlenül, minden elképzelhető helyre felmászva, bebújva, lehasalva, bekukkantva...
 • Rossz hírem van - Megtaláltam a dobozt ma, de üresen...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.