Kis-Cohárd - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kis-Cohárd

Kis-Cohárd

A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kis Cohárd A gazdag lada az utazo ugynokkel. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kis-Cohárd fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kis-Cohárd! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
6519 Lapos-patak vízesései. (turisztikai hely geoládával) 6742 5. 2.1 km-re. A Gyilkos-tó csónakkikötőjének közelében levő parkolóból indulunk, a 12/C jelzésű műut mellől és a kék pont jelzést követjük. (látnivaló és geodoboz)
6961 4821. Ezek Romániában egyediek, de külföldön is kevés helyen látni ilyen, a sziklafalak élére elhelyezett építményt. (itt geodobozt is lehet keresni)
7008 Nyugati fal. Remek rálátás nyílik innen elsősorban az Oltár-kőre, de a Kupás-kő és a Bardócz-kő közé beékelődött Lapos-patak szorosára is. (itt geodobozt is lehet keresni)
7429 Déli fal. A déli fal teteje a harmadik, de nem kevésbé látványos kilátópontja a Mária-kőnek.
7753 Kupás-kő. 7872 Gyilkos Fekete-fehér. 8051 Bardócz-kő. Nevezik még Lapos-falnak is.
8443 Mária-kő északkeleti lelátó. A Gyilkos-tóhoz látogató turisták egyik attrakciós pontja.
8742 Magyarok hídja. A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
9291. 9298 4853. 3 km-re. Az új függőhíd lehetővé teszi, hogy száraz lábbal mehessünk végig a Magyarok-hídja - Mária-kő turista útvonalon.
9401 Kis-Békás-vízesés. Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát! Annak ajánlom ezt a helyet aki szeret erős sodrású hegyi patakokban felfele mászni, vízben, zubogókon és kanyonokban.
9429 Kis-Békás kilátópont. 3 km-re. 10026 Szurdok-kő Hargita megye. Ezt a részt nevezik a Pokol tornácának.
12149 Kerek-kő. A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása.
13088 Kis-havas a Likas mellékcsúcsa. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa.
13615 1998. 14108 Lucs-kő. A Kislucskő, más néven Őrkő szomszédságában található.
14632 Likas-zsomboly. 14780 Sziklavilág. A Pongrác-tetőről Fehér-mező irányába indulunk a piros sáv jelzésen.
14880 Alsó-szoros. 16143 Mosógép. 16259 Sugó-kő kilátópont. 16403 Felső-szoros. A Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
16840 Astragalus vasalt mászóút. 17016 Sugó-szoros. 5.4 km-re. Békásszoros falu felső felében, a Sutu-szer nevű falurészben található.
17933 Fekete Bitka. Innen Lucs-kő irányába haladunk, de nem térünk majd le balra a kőhöz, hanem egyenesen folytatjuk utunk a gerincen, majd jobbra térve kimászunk a Fekete Bitkára.
18137 Vinkli-puszta. 18228 Bunker a Fekete-Bitka oldalában. Megnéztük közelről, és csodálkozva láttuk, hogy betonfal van beomolva alatta, a meredek oldalon.
21471 Gyümölcsénes-tető. Azon a ponton, ahol a talajút keresztezi a gerincet irányítótáblák fogadnak.
21804 Fekete-Hagymás-csúcs. Ha Juh-patak felől érkezünk, a Patkókő alatt elhaladva, kék pont vezet a Berszán-pusztán keresztül.
22080 Czofronka. 23534 Patkó-kő.
23682 4644. 24404. 25723 Fehér-mező. 26009 Vit-havas. A Vit-havas a Hagymás-hegység északi felének egyik legnevezetesebb kilátópontja.
30408 Felső-mező Hagymás-hegység. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón.
32540 Tósaroki barlang. A barlang a Hagymás-hegységben található, az ország leghosszabb konglomerát kőzetben formálódott barlangja, kilenc terme közül kettő járható barlangász felszerelés nélkül.
32587 La Radu mosógép. Tósarok települést elhagyva, ahol a Radu patak a Zsedán patakba torkollik, megpillantjuk az egykor virágzó La Radu fogadó öreg mosógépét.
33642 Nagyhagymás-csúcs. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Wild Ferenc-emlékút via ferráta
Wild Ferenc-emlékút via ferráta - Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.
Tündérkert
Tündérkert - A Tündérkert, egy hullámos rétegvonalakkal felszabdalt, látványos és meredek letörés.
Kőerkély
Kőerkély - Kőerkély - Gyilkos-tó.
Gyilkos-tó
Gyilkos-tó - A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik.
Panoráma kabin
Panoráma kabin 1.61 km-re. RH4828 Panoráma kabin Gyilkos-kő

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kis-Cohárd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Nagy kedvvel - A to mellett levo lada megtalalasa utan nagy kedvvel indultunk neki a meredek kaptatoknak...
 • Jó kis mászás után - Csapatmunkával megtaláltuk a dobozt...
 • Kis-Cohárd - Csoportmunkaval megtalaltuk egy faraszto de izgalmas tura utan...
 • A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával, csapatmunkával találtuk meg ezt a ládát a nehéz, de szép túra után...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kis-Cohárd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.