Kis-Cohárd - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kis-Cohárd

Kis-Cohárd

A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kis Cohárd A gazdag lada az utazo ugynokkel. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kis-Cohárd fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kis-Cohárd! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
5947. (érdekes hely geoládával) 6519 Lapos-patak vízesései. A Békás-szoros egyik kevésbé ismert, jelzetlen ösvényen megközelíthető látnivalója a Lapos-patak vízesés-sorozata. (látnivaló és geodoboz)
6742 Gyilkos-kő Békás-szoros. Pár perc mulva a meredek oldalban elérjük Gyilkostó ezen a vonalon található utolsó üdülőjét. (itt geodobozt is lehet keresni)
6961 Panoráma kabin. A Gyilkostó Adventure Egyesület és a Hargita megyei hegyimentők két, új típusú menedékházat építettek a Békás-szorosban. (látnivaló és geodoboz)
7008 Nyugati fal. 7429 Déli fal Mária-kő Békás-szoros Hargita megye. 7753. 7872 3783. 8051 Bardócz-kő. 8443 Mária-kő északkeleti lelátó. A Gyilkos-tóhoz látogató turisták egyik attrakciós pontja.
8742 Magyarok hídja. A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
9291 Bardócz párkányai. 9298 Felső függőhíd. A hídról lehetőségünk van szemből, és ugyanakkor fentről, csodálni a Fehér-patak kétlépcsős vízesését, kőüstjét.
9401 3577. Aki még nem mászta meg a Kis-Békás patakot az sürgősen pótolja hiányosságát! Annak ajánlom ezt a helyet aki szeret erős sodrású hegyi patakokban felfele mászni, vízben, zubogókon és kanyonokban.
9429 Kis-Békás kilátópont Hargita megye. A hidat a magyarok építették 1940-44 között, de a háború miatt nem sikerült befejezni.
10026 Szurdok-kő. A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira.
12149 Kerek-kő. 3.9 km-re. A Kerek-kő a Hagymás-hegység vonulatának egyik legimpozánsabb sziklaóriása.
13088 Kis-havas. A Likas-nyakba a Likas- zsombolynál leírt útvonalon jutunk el.
13615 Kis-Lucskő vagy Őrkő. A Lucskőtől a gerinc túrát folytatva, észak irányba, eljutunk a Kis-Lucskőhöz.
14108 3666. A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő.
14632 Likas-zsomboly. A legendás Likas-zsomboly a ritka, függőleges aknabarlangok csoportjába tartozik, a Likaskőtől körülbelül 200 m távolságra északi irányban, 1650 m magasságban fekszik.
14780 Sziklavilág. A Lóduj-nyeregben már megcsodálhatjuk a panorámát.
14880 Alsó-szoros Kis-Békás. A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
16143 4686. 16259 Sugó-kő kilátópont. Az Ecolog menedékháztól indulva, a piros háromszög jelzés mentén, egy rövid körtúrát járhatunk be, látványos útvonalon.
16403 Felső-szoros. A Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
16840 Astragalus vasalt mászóút. Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét.
17016 1342. 17933 Fekete Bitka. 5.7 km-re. 18137 3751. Épületmaradványokat találunk itt, melyek annak a sodronypályának az ellensúlyát képezték, mely köztes pillér nélkül ívelt légvonalban a Nyerges-nyakig, tovább pedig a Békény-patak völgyéig, és a Kis-György-patak szádánál zárult.
18228 4727. A Fekete-Bitka déli szikláiban régóta tudunk egy nagy üreg létezéséről.
21471 Gyümölcsénes-tető. A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le.
21804 Fekete-Hagymás-csúcs. A Fekete-Hagymás a Hagymás-hegység második legmagasabb hegye.
22080 Czofronka. 7 km-re.
23534 Patkó-kő.
23682 Bumeráng-szikla. A pusztából, a csúcsot célozva is ki lehet kapaszkodni ide pár perc alatt, de kényelmesebb és érdemesebb kelet irányból megközelítve végigsétálni a pompás sziklafal alatt.
24404. 25723 Fehér-mező. A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
26009 Vit-havas. A kucsma alakú mészkőszirtről pompás kilátás nyílik minden irányba.
30408 Felső-mező. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón.
32540 Tósaroki barlang. A cseppkövek sajnos tömegesen le vannak törve, a falak feketék a füsttől.
32587 La Radu mosógép Tósarok. Tósarok települést elhagyva, ahol a Radu patak a Zsedán patakba torkollik, megpillantjuk az egykor virágzó La Radu fogadó öreg mosógépét.
33642 Nagyhagymás-csúcs.
34383 Olt forrás.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Wild Ferenc-emlékút via ferráta
Wild Ferenc-emlékút via ferráta - Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.
Tündérkert
Tündérkert - A Tündérkert, egy hullámos rétegvonalakkal felszabdalt, látványos és meredek letörés.
Kőerkély
Kőerkély - Kőerkély - Gyilkos-tó.
Gyilkos-tó
Gyilkos-tó - A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik.
Panoráma kabin
Panoráma kabin 1.61 km-re. RH4828 Panoráma kabin Gyilkos-kő

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kis-Cohárd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Nagy kedvvel - A to mellett levo lada megtalalasa utan nagy kedvvel indultunk neki a meredek kaptatoknak...
 • Jó kis mászás után - Csapatmunkával megtaláltuk a dobozt...
 • Kis-Cohárd - Csoportmunkaval megtalaltuk egy faraszto de izgalmas tura utan...
 • A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával, csapatmunkával találtuk meg ezt a ládát a nehéz, de szép túra után...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kis-Cohárd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.