Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kis-Cohárd - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kis-Cohárd

Kis-Cohárd | Hol van ez a hely?

A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.

A tetejére felvezető, kék háromszöggel jelzett útvonal a Gyilkostó üdülőtelepet látogatók egyik legkedveltebb túraútvonala. Orbán Balázs így ír a Kis Cohárdról, a Székelyföld leírása című művében: (A Gyilkos-tó) északi végét a Nagy-Czohárd érinti; roppant sziklatömeg ez, melynek függőlegesen felemelkedő kopár oldalait sűrü veres erek tarkázzák. E sziklahegy sokban hasonlit Gibraltar várhegyéhez, nyugatra fordult, fekvő oroszlánnak óriás alakjában tünvén fel; lőrésszerü üregeiből sivitó sólymok tekintgetnek alá a roppant mélység ölébe.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kis Cohárd A gazdag lada az utazo ugynokkel. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kis-Cohárd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kis-Cohárd! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kis-Cohárd közelében?
Gyilkos-kő. Öreg doboz - Ennyire doboznak még nem örvendtünk! Talán mert ennyi ideig, ekkora bozótban és ilyen kitartó esőben még nem kerestünk. (turisztikai hely geoládával) Panoráma kabin. Ezek Romániában egyediek, de külföldön is kevés helyen látni ilyen, a sziklafalak élére elhelyezett építményt. Oltári látvány - Szép volt a kilátás, kár, hogy a kabin zárva van. (itt geodobozt is lehet keresni)
Nyugati fal. A Mária-kő nyugati falának kilátópontja a csúcs közelében található. Körbe a Mária-kőn - A Cifra-nyeregből jöttünk fel a nyugati fal tetejére. (látnivaló és geodoboz)
Déli fal. Új helyzetkép a déli kilátón - A Mária-kő nyugati sziklafalán levő panorámás kabint indultunk megnézni, de menet közben ellenőriztem a déli kilátópont rejtését is. (turisztikai hely geoládával) Kupás-kő. Gyilkos Fekete-fehér. Különös hangulat - A Gyilkos-kő dobozától sétáltunk át ide. Bardócz-kő Békás-szoros Hargita megye. Nevezik még Lapos-falnak is.
Mária-kő északkeleti lelátó. A Gyilkos-tóhoz látogató turisták egyik attrakciós pontja. Kilátás - A panoráma kabintól átsétáltunk erre a kilátóra, megcsodáltuk itt is a kilátást, majd elindultunk az új függőhíd fele, és azon átkelve érkeztünk vissza a főútra.
Magyarok hídja. A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kis-Cohárd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Nagy kedvvel - A to mellett levo lada megtalalasa utan nagy kedvvel indultunk neki a meredek kaptatoknak...
 • Jó kis mászás után - Csapatmunkával megtaláltuk a dobozt...
 • Kis-Cohárd - Csoportmunkaval megtalaltuk egy faraszto de izgalmas tura utan...
 • A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával, csapatmunkával találtuk meg ezt a ládát a nehéz, de szép túra után...
 • A .com-os bejelentés - Köszönöm, hogy bejelentetted itt is a megtalálást...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kis-Cohárd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Wild Ferenc-emlékút via ferráta
Wild Ferenc-emlékút via ferráta
Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.
Tündérkert
Tündérkert
A Tündérkert, egy hullámos rétegvonalakkal felszabdalt, látványos és meredek letörés.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.