Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kőkereszt - Tusnád - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kőkereszt - Tusnád

Kőkereszt - Tusnád | Hol van ez a hely?

Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Útkereszteződésben. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kőkereszt Tusnád fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Tusnád és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kőkereszt! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Tusnád, 0.62 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Tusnád, Verebes, Csatószeg, Szentsimon, Szentimre Tusnád. Tusnád-Ujfalu. Verebes. Csatószeg. Sz.-Simon. Sz.-Imre. Néhány szó a czigányokról.
Szállás

Szállás Tusnád - Hargita vármegye


Keress szállást Tusnád közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.3 km-re levő látnivalókkal: Toronykövek - Tusnádfürdő (6 kép).
14714708351960
14714708381961
14714708391102
14714708421103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kőkereszt Tusnád közelében?
Római katolikus templom. A faluhoz kapcsolódik a Szent Anna búcsú megszervezése minden évben, ugyanis a kápolna és a tó tulajdonosa Lázárfalva. Lázárfalva - Sikerült bejutnom a templomba is. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csemő rétláp. Római katolikus templom. Gomba - A körtefa üregét sajnos belepte a gomba, ezért nem lehetett a dobozhoz hozzáférni. Középpatak-rétláp. Növénytani ritkaságok élőhelye.
Millecentenáriumi emlékmű. Az Újtusnád és Tusnádfürdő közötti országúttól nem messze, Nádasfürdő irányában letérve, áll a Millecentenáriumi emlékmű.
(érdekes hely geoládával) Sószékfürdő. Enyészet - Kerestük szorgalmasan, igaz, koordináták nélkül. Csíkcsatószegi borvízforrás Hargita megye. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása. Csatószeg - Megtaláltam a dobozt.
Lázárfalvi Nyírfürdő. A Csomád vulkanikus hegycsoport közelségét mutatja, hogy a Tusnád-patak mentén 40 ásványvizforrás fakad. Sajnos - Nagyon tetszett a hely, látszik, hogy jól karban tartják. (itt geodobozt is lehet keresni)
Katolikus templom. Isti túra 4. láda - A láda beázott és bepenészedett. (turisztikai hely geoládával)
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Tusnád térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kőkereszt gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Tusnád környékére? Tetszett a Kőkereszt? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Alszegi borvízkút
  Alszegi borvízkút
  Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.
  Katolikus templom
  Katolikus templom
  Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.