Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Ladók- vagy Cifra-völgyhíd - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Ladók- vagy Cifra-völgyhíd turisztikai látnivalói

A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd képtárból:

7152
7152
7154
7154
Régi és új
Régi és új
7158
7158
7159
7159

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Lóvész, 3,65 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd közelében?
- Lóvészi állomás és alagút 660 m-re. A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17-dik számú őrház - az alagútnak Görbepatak felé van a kijárati oldala, és Rákos-pataka felé a bejárati oldal, Csíkszereda felől. Királynénk nyomában - Nagy mérnöki alkotás volt az alagút, és korához képest - no meg több "felszabadítás" ellenére - jó állapotban van.
- Alagút felett - Lóvész 1,2 km-re. Amíg a vonat a vasúti alagútban haladhat, mi az alagút felett sétálhatunk az Utusaly vasúti megálló és a lóvészi állomás között. (különleges hely geodobozzal)
- Karakó-völgyhíd - Lóvész 1,8 km-re. A Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal a történelmi Magyarország egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig. Gigantikus méretek - Előbb távolról csodáltuk meg, majd alulról, oldalról, aztán a tetején sétálgattunk a kellemes napsütésben. (látnivaló és geodoboz)
- Karakó vasúti viadukt Lóvész 2 km-re. Az impozáns mérető Karakó-hídvölgy Székelyföld egyik kevésbé ismert, elrejtett völgyében fekszik, annak vadregényes környéke fölé magasan kiemelkedik, Csíkszereda felől közeledve már messziről látszik. (turisztikai hely geoládával)
- Szent Benedek-kápolna - Görbepataka 2,6 km-re. A Tatrostól nyugatra található, a festői szépségű Görbe-patak völgyében. Érdekes kápolna - Különleges építésű kápolna. (turisztikai hely geoládával)
- Utusaly-völgyhíd - Görbepataka 2,7 km-re. A Görbepataki utasok számára a kilencvenes évek közepén létesítették az utusalyi megállót, az utusalyi völgyhíd mellett.
- Gyertyán-tető 3,5 km-re. Délre látható a Karakó- és Rákos-patakok völgye, Ajnád, Lóvész, Csíkszentmihály településekkel.
- Régi sáncok Gyimesfelsőlok 4,1 km-re. A sáncok az első katonai felmérésen is jól láthatóak.
- Egy viadukt a Gyimesekben Bánya-pataki völgyhíd 4,2 km-re. Ládagazda: trekkingklubA gyimesi (vagy csíkgyimesi) vasút megépítésével a Keleti-Kárpátokelső vasúti összeköttetése jött létre Erdély és Moldva között. A rejtekfotót megnézted? - Szerintem a rejtekfotón elég egyértelműen látszik a rejtek helye.
- Bagolyvár Görbepataka 4,4 km-re. Jeles ünnepek estéin őrtüzek világítják be innen a völgyet. Bunker - Felmásztam a domb tetejére és közben ismeretséget kötöttem több pacival.
- Széphavas 4,7 km-re. Szoborállításra készül Szépvíz. Mi se jutottunk be a misére - Hogy juthat valakinek eszébe, nyáron hóembert építeni? Egyébként nem is rossz ötlet, ide télen is feljönni.
- Rompáca borvíz Csíkajnád 4,7 km-re. A helyiek szerint a rompácai borvíznek gyógyhatása van, sokan ma is használják.
- Szentlélek-kápolna Széphavas 4,8 km-re. Vándor, aki a műúton robogsz le a százéves határig, szállj ki, és gyalogolj fel ide - a hely kultikus hangulatának élményét elképesztő körpanoráma egészíti ki. Köd - Mire felértünk, teljesen ködbe burkolózott  a kápolna, észre se vettük volna, ha nem tudtuk volna, hogy hol van.
- Szent Ilona-kápolna Csíkajnád 5,7 km-re. Ajnád második védőszentje Szent Ilona, augusztus 18-án ünnepelik.
- Sziklavilág Setétpataka 5,8 km-re. A Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják. Setétpatak - Gyimesbükkről visszafele megkerestük ezt a dobozt is, a házakig autóval mentünk, de onnan jöhetett a túrázás.
- Rompáca-tanösvény Csíkajnád 5,8 km-re. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.
- Szent István katolikus templom Csíkajnád 5,8 km-re. Csíkajnád első templomát 1514-ben a Bernáld-család építette, a kápolnát később kibővítik.
- Hármaskő és a Kondra-kereszt 6 km-re. A Hármaskő a Csíki-havasok északi részében, a Kondra-kereszt turisztikai csomópontjától délkeletre található. Transzgyimes - A Transzgyimes immár örökre beleégett a tudatunkba.
- Egy elfelejtett földvar 6,1 km-re. Igaz ezt mar evekkel ezelott felkerestem, akkor is elrejtettem egy ladat, de a leirasok elvesztek. Elfelejtett ösvényeken az elfelejtett földvárhoz - Miután megjártuk a Hegy útját, a Pogány havasról ezt a várat vettük célba, természetesen árkon-bokron át, erdőn-mezőn át, vagyis inkább csak sűrű, szúrós erdőn át, de végül aztán csak oda jutottunk a várhoz.
- Kőd-vonulat Csíkajnád 6,3 km-re. A Kőd-vonulat kakukkfióka a Csíki-havasok kristályos palából, mészkőből, dolomitból, de főleg kárpáti flis homokkőöszletből felépült tömegéhez képest.
- Pogány-havas 6,4 km-re. A Gyimesi-hágótól indulva kényelmesen fel lehet jutni, kevesebb mint egy óra alatt, a Pogányhavas 1351 méteres csúcsára. Virágok doboz helyett - Egy rövid túrát terveztünk közel a Gyimesekhez.
- Csíkajnádi Kálvária 6,4 km-re. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
- Szent László emlékhely Csíkszépvíz 6,9 km-re. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat. Kis Pogány havas - A Szépvízi tároló rejtekhelyén mikor belőttem a következő célpontot, ami a Kis Pogány Havas volt, úgy döntöttem, nem megyek vissza Szépvízre, toronyiránt rövidebb.
- Szent László köve Pogányhavas 7 km-re. Június 27-e Szent László ünnepe.
- Pogányhavasi vár Csíkszentmihály 7,1 km-re. Az ősi vár a Pogány-havas egyik alább eső, tojásdad alakú dombján, a nép nyelvén ma is Várhegynek nevezett kiemelkedésen, Felcsík völgyére benézve, s a szomszéd hegyeken lévő várakkal láttani összeköttetésben állott.
- Borospataka Gyimesközéplok 7,1 km-re. Mintha mézeskalácsból lennének - Sok kicsi mesebeli házikó, meg ne kóstold, nem mézeskalácsból van, és a boszorkány sem leselkedik.
- Kicsi Pogányhavas 7,2 km-re.
- Gyimesi hágó 7,2 km-re. Itt éri el a Csíkszereda és a Gyimesi szoros közötti 12 rszágút a legmagasabb pontját. Piheno - Vasarnap itt kezdtuk a keresest, es meg is talaltuk a dobozt.
- Felsőcibre 7,3 km-re.
- Kőcsonka Balaskó vára 7,3 km-re. Orbán Balázs így ír Balaskó váráról, A Székelyföld leírása című művében: Szentmihálytól a Köd szép fenyvesei között vezet az ut Szenttamásra, ennek közelében egy dombocskát Balaskó várának neveznek.
- Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz 7,3 km-re. A Hegy útja közvetlen közelében, egy rendezett forrás található, a Hosszúvontató-forrás és itató. Sajnos - Ez volt a második állomásunk a Szent László Emlékhely fele.
- Ortodox kolostor Bükkloka 7,4 km-re. Ortodox - Az út mellett minden lehetséges rejteket megnéztem, de nem jöttem rá, hogy melyik lehet a majdnem drive-in rejtek.
- Alsócibrei fürdő Csíkszépvíz 7,4 km-re. Bár nyílt terepen fekszik, a viszonylag nyílt medencével rendelkező fürdő terének igen zárt és bensőséges hangulata van. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
- Nagy Pájszó teteje 7,7 km-re. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
- Csíkszentmihály hársfái 8,2 km-re. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospatakamentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről. Izgalmas volt a keresgélés - Ha Csobotfalván azt írtam, hogy porosak voltak a "dobogtató" gerendái, akkor a szentmihályi lépcsőhöz képest ezt nem kifejezés! A geodobozt is nagyjából ellepte, de sebaj, annál izgalmasabb volt a keresgélés! Hosszas leskelődés (fel a tetőre - ki az utcára: vajon lát-e valaki? - be a sarokba - megint ki az utcára.
- Katolikus templom Csíkszentmihály 8,3 km-re. Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII-dik század elején nyerte, amikor magasították, de ablakai még a gótikus kor jegyeit hordozzák. Ott van a hozzászólásoknál - Gondolom, hogy nem le, hanem fel szeretnél tölteni képeket a szóban forgó rejtekhelyekhez.
- Sebő Ödön keresztje Ugrapataka 8,3 km-re. A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg. Hát az úgy volt, hogy... - Ezen a helyen először radupuscarciuc rejtett, a román nyelvű geotrekking felületen volt bejelentve a rejtés.
- Hegy útja Csíkszépvíz 8,4 km-re. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk.
- Ortodox templom Bükkloka 8,8 km-re. A Tatros forrása és Piposz felé indultunk, megálltunk kicsit ennél a templomnál, megcsodálni a környéket. Ortodox templom 2 geodobozzal - Bükkloka Csíkszépvízhez tartozik.
- Naskalat-csúcs 8,8 km-re. A Naskalat helynév szláv eredetű, jelentése a mi sárunk, rögünk. Pihenő - B
- Felszegi csengettyű Csíkszépvíz 8,8 km-re. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra.
- Vízimalom Gyimesközéplok 8,8 km-re. A gyimesközéploki vízimalom a XIX-dik században épült, magánterületen található.
- Hegyi menedékhely Naskalat-hegycsoport 8,9 km-re. A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők.
- Csíkszépvízi víztároló 9,2 km-re. 1981 és 1986 között, egy agyagmagot tartalmazó földgát emelésével hozták létre, a Szépvíz-patak völgyének felső szakaszán. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni.
- Gyimesközéplok 9,4 km-re. A forrástól a Tarhavas lábánál levő Gyimesi-szorosig, 30 kilométeren végighúzódó Tatros-völgyét nevezik Gyimeseknek.
- Sarlós Boldogasszony kápolna Hidegség 9,8 km-re. A Sarlós Boldogasszony tiszteletére felszentelt, a Hidegség völgyéhez tartozó Bándpatakán található templomot 1927-ben építették - 2001-ben kibővítették, majd 2004-ben egy új toronnyal toldják meg. A lourdesi szűz - Azért az utóbbi időben szerencsére leaszfaltoztak egy-két utcát, itt a Gyimesekben, mert hajdanában, ilyenkor nagyon meg volt olvadva.
- Dánfalvi Naskalat Naskalat-hegycsoport 10 km-re. Útközben még csodálatos a kilátás a Jávárdi-patak völgyére, a csúcsról viszont már nincs kilátás.
- Csíki Székely Krónika Vacsárcsi 10 km-re. Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal.
- Kis-Havas Csíkszépviz 10 km-re. Amikor ezen a vidéken a kunokkal hadakozott, a csatából visszatérve egy patakból a lovát ezekkel a szavakkal itatta meg: Igyál lovam, mert ez szép viz. Új geodoboz új helyen - .
- Bunkerek az Árpád-vonalon Gyimesközéplok 10,2 km-re. Bunkersorozat - A geodoboz a helyén van.
- Csonkatorony Csíkszenttamás 10,3 km-re. A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon,Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását. A szerencse nem volt velem - Bizony, én ott kezdtem keresni ahol előre gondoltam, aztán csak még egyszer végigkerestettem a potenciális helyeket.
- Garados-kőbánya Csíkszentdomokos 10,3 km-re. A Kis-Garadoson található kőbányában szép, fehér színű kristályos mészkövet, mozaik-alapanyagot termelnek. A láda nincs meg - A ládát nem találtuk a helyén, de érdemes volt felsétálni a hegyre, mert gyönyörű volt a kilátás.
- Bástyakő Naskalat-hegycsoport 10,3 km-re. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből. Második próbálkozásra - Első alkalommal, most vasárnap, nem sikerült elérni a Bástyakőig.
- Szent Anna-kápolna Csíkszenttamás 10,4 km-re. Ez a család Csíkszentdomokosról származott, és a kápolna kriptájába temetkezett. Anikó - Hát azért vagy kétszer körbejártam a falat, amíg ráleltem a dobozra.
- Hidegség 10,4 km-re. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után.
- Fa harangláb Hidegség 10,4 km-re. A mutatós fa harangláb becsületesen ki van kötve a négy sarkánál, sodronykötéllel. Temető - Amint közelebb kerültem a haranglábhoz, már messziről látszott, a deszka alatt.
- Dánfalva 10,5 km-re. Csíkdánfalva községközpont, a hozzá tartozó Csíkmadaras népszavazás útján vált külön községgé.
- Csíkkarcfalva erődtemploma 10,5 km-re. Ide tartozott Jenőfalván és Karcfalván kívül Dánfalva Oltfalvával, valamint Madaras. Pákó - Budapestről jöttem haza Erdélybe, egy kedves barátom tanácsára próbáltam neki a feladatnak.
- Régi zsidó temető Gyimesközéplok 10,5 km-re. Apró temető - A doboz a helyén van, és megtalálta jkgabor is! Az apró temető valóban teljesen el van hanyagolva.
- Szent Anna feredő Csíkszenttamás 10,7 km-re. A fürdő és környezete a helyi Szent Anna kultusz nyomán a Szent Anna Feredő nevet kapta. Felháborító a fürdő állapota - Na ez a hely, amit úgy hívnak, hogy a nemtörödés magas foka.
- Római-katolikus templom Csíkszentmiklós 10,7 km-re. Csíkszentmiklós a környék egyik legrégibb települése és legrégibb a plébániája. Itt is rend és fegyelem - Ahogy tapasztaltam a mai napon, a környék templomai rendbe vannak téve és megtörténhet, hogy több doboz látta a kárát.
- Piposz birtok Bükkloka 10,8 km-re. Csodatanya - Rég készülünk ide, most eljöttünk pár napra.
- Zúgó-vízesés Jávárdipataka 10,8 km-re. A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé. Nem sikerült megtalálnom a dobozt - Ahogy láttam nagyon forgalmas hely.
- Páduai Szent Antal kápolna Hidegség 10,9 km-re. Páduai Szent Antal 1195-1231 között élt, portugál családból származott, eredeti neve Fernando volt, 16 évesen vette fel az Antal nevet, sírja a padovai Szent Antal-bazilikában van. Nem Jávárd, hanem Jávárdi a hely neve - A kápolna weboldala ez a weboldal, ahol mi itt a bejegyzéseket írjuk.
- Toronykövek Jávárdipataka 11 km-re. Bár alulról is látványosak, a toronykövek mellől csodálatos a rálátás a településre, a patakvölgyre. Meredek - Na, ez aztán jó kapaszkodó, hát aztán a kisebbik szikla megtalálása, melyikből több is van.
- Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz 11 km-re. Egy kerékpártúra alkalmával, véletlenül bukkantam rá.
- Pásztorbükk 11,1 km-re. Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet. Volt még bejegyzés a füzetben? - Gratululálok Gábor! Te voltál az első megtaláló? Hiszen ez a geodoboz már 3 és fél éve várja a látogatóit.
- Négy ismeretlen magyar honvéd sírja Hegyes-havas 11,3 km-re. Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas.
- Magyar és román katona sírja Buha-patak hídja 11,4 km-re. Egy magyar és egy román katona sírja a Buha-patak hídjánál, a 12/a úton, egy építkezési lerakat előtt, Pál Péter földjén.
- Vacsárcsi kőbánya 11,4 km-re. Csak bazaltandezitek, de formára hasonlóak a híres alsórákosi bazaltoszlopokhoz. Esti séta 1 - Esti sétára indultunk a környékre.
- Egy ismeretlen német katona sírja Bilibókszer 11,4 km-re. Egy ismeretlen német katona sírja - Bilibókszer, 12/a főút mellett, a Buha-pataktól körülbelül 100 m Gyimesbükk felé, az út jobb oldalán, a kerítés belső oldalán.
- Porgyos-tető Csíkjenőfalva 11,5 km-re. Csíkjenőfalvától északra, a Porgyos-tető körül, az Olt által kirajzolt törésvonal mentén, több borvízforrás van, egykor népi fürdő is működött.
- Rudolf Stuter bajor katonatiszt sírja 11,7 km-re. Kőkereszt a 12/A út mellett, a jobb oldalon.
- Dugásfürdő 2 Csíkdánfalva 11,8 km-re. Feredő - A hídtól lejjebb hódok által épített gátak duzzasztják a patakot.
- Borzsovafürdő 11,9 km-re. A terület élővilága nagyon gazdag. Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás.
- Dugásfürdő Csíkdánfalva 12 km-re. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté. szuk - Amikor rejtettem egyaltalan nem volt szuk a "lyuk"E honap vegen megyek Marosfore par napra es ujratelepitem vagy kitagitom a "lyukat" :))Orulok hogy legalabb a lada megvan.
- Csíkmadaras 12 km-re. Az Olt mentén egybeépült hat település.
- Katolikus templom Csíkborzsova 12 km-re. Az útelágazódásnál irányítótábla jelzi Csíkborzsova létét. Más stilus - Ez a templom egyáltalán nem idevalósi stílusban épült.
- Jávárdi völgye 12,1 km-re. Legismertebb látványossága a 7 m magas Zúgó-vízesés.
- Szent József-kápolna Csíkborzsova 12,2 km-re. A fakápolna helyébe a falu 1794–1821. Régi sírok - Itt az első kapu nem volt nyitva, szerencsére hátul volt a nagy kapu, be tudtam menni a temetőbe.
- Motorsirülő Szénás-út 12,3 km-re. A Motorsirülő az első világháborúban épült, a nevét onnan kapta, hogy idáig jöttek fel a gépkocsik a frontvonal ellátására, s itt képeztek ki nagyobb teret a forduláshoz. Támfal - Egyik, a legkönnyebben megtalált doboz.
- Kilátópont Szakadát 12,3 km-re. Szép panoráma nyílik a Felcsíki medencére, a Hargita és a Görgényi-hegysegre, a Nagyhagymásra, valamint a gyimesi hegyekre. Tolvajok tavasza - A 2018-as evet koszontenem minden kedves rejtek keresonek, egy elmaradt portyaval, de meg bepotolhato, most virtualisan megkozelitve.
- Jávárdi-tető Jávárdipataka 12,5 km-re. Útban a csúcs felé látványos sziklaalakzatokat tudunk megfigyelni. Új geodoboz új rejtekben - A pünkösdi geocitrom előtt szervezett Jávárdi-körtúra alkalmából érkeztünk a helyszínre.
- Tatros-forrás Bükkloka 12,6 km-re. Bükkloka Szépviz felől indulva a Gyimesi-hágó utáni első völgy jobbra. Amikor futnak a nők utánad, jobb ha megállsz - Ma volt a második alkalom az idén, amikor megpróbáltam eljutni (újra) a Tatros forrásaihoz.
- Katolikus templom Göröcsfalva Csíkrákos 12,6 km-re. Csíkrákos központjában keletre kanyarodva, a 124-es megyei úton közelíthető meg. Zöld Péter - Ez a templom nem csak a tornyával különleges, hanem a loggiás bejáratával.
- Csergeványoló Csíkmadaras 12,6 km-re. Igaz, ma már többnyire csak szőnyegeket mosatnak itt.
- Kóta köve Jávárdi 12,7 km-re. Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája. Pásztorkutyák - Nem egy veszélytelen környék.
- Kőbánya Csíkdelne 12,9 km-re. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található. Egy felcsiki korut - Ha mar kobanya legyen meg ez is.
- Ködlátó-nyereg 13,1 km-re. A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy. Köd nélkül - Túránk végén még kiugrottunk a nyeregbe.
- Kőmosó-tó Csíkrákos 13,2 km-re. A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg. Az esti séta második állomása - Elég szép a látvány, nem zavart meg senki a keresésben, de sajnos mégsem találtuk meg a dobozt.
- Hideg-kút Borospataka 13,4 km-re. A Boros-patak völgyében terül el Borospataka, mely Gyimesközéplokhoz tartozó település. Ez tényleg hideg - Elsőnek találtuk meg a dobozt, ezen a lélegzetelállító, mesebeli fennsíkon.
- Ördög-hágó Balánbánya 13,4 km-re. Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét. Ördögi meredek - Túránk első állomása a hideg vizű forrás volt.
- Meddőhányó Balánbánya 13,4 km-re.

Ladók- vagy Cifra-völgyhíd románul - in limba romana: Viaductul Ladok


Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Ladók- vagy Cifra-völgyhíd adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet, hátha még valakit arra késztet, hogy meglátogassa ezt a szép kőhíd maradványt, mert érdemes...
  • Szép híd lehetett újkorában - Még ki se hűlt a rejtés, s már meg is lett...
  • Ladók-, vagy Cifra-völgyhíd - Jo moka volt :) A talalkozo alkalmaval egyikunk rejtette, a tobbiek pedig megkerestek...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.