Ladók- vagy Cifra-völgyhíd - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Ladók- vagy Cifra-völgyhíd

Ladók- vagy Cifra-völgyhíd

A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Cifra-völgyhíd 7152 7154 Régi és új 7158 7159 A völgyhíd alatt A viadukt pillérei alatt. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
13803 Bagolyvár. Jeles ünnepek estéin őrtüzek világítják be innen a völgyet. (itt geodobozt is lehet keresni)
14617 Széphavas. Szoborállításra készül Szépvíz. (látnivaló és geodoboz)
14796 Rompáca borvíz. A helyiek szerint a rompácai borvíznek gyógyhatása van, sokan ma is használják.
14937 Szép-havas. A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki.
14943 Szentlélek-kápolna. (érdekes hely geoládával) 17907 Szent Ilona-kápolna. Ajnád második védőszentje Szent Ilona, augusztus 18-án ünnepelik. (látnivaló és geodoboz)
18112 Sziklavilág. 18187 Rompáca-tanösvény Csíkajnád Hargita megye. A Rompáca-tanösvény hossza két km, bejárása körülbelül 45 perc.
18338 Szent István katolikus templom. A jelenlegi templom 1846-ban épült, a régi helyébe.
18790 83. 19116 Egy elfelejtett földvar. Igeretemnek megfeleloen megosztom veletek, egy a szakirodalomban alig emlegetett  foldvar helyet.
19842 Kőd-vonulat. 20005 Pogány-havas. A Gyimesi-hágótól indulva kényelmesen fel lehet jutni, kevesebb mint egy óra alatt, a Pogányhavas 1351 méteres csúcsára.
20143 Csíkajnádi Kálvária. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
21719 Szent László emlékhely. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.
21867 Szent László köve. Június 27-e Szent László ünnepe.
22197 Pogányhavasi vár. Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók.
22307 Borospataka. 22464. 22740 Gyimesi hágó. 22881. 23007 3454. Valószinüleg a Jenőfalván lakott ily nevü primor családnak lehetett itten vára, melyet azonban most nyomtalanul eltörölt az idő hatalma.
23026 Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz. A Hegy útja közvetlen közelében, egy rendezett forrás található, a Hosszúvontató-forrás és itató.
23158 Ortodox kolostor. 23173 Alsócibrei fürdő. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt.
24159 Nagy Pájszó teteje. 7.7 km-re. Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét.
25823 459. 8.2 km-re. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospataka mentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről.
25930 Katolikus templom Csíkszentmihály. Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII.
26097 Sebő Ödön keresztje. A térkép szerint egy keresztnek kellett volna következni a gerincen, de bárhogy tekergettem is a nyakam, nem találtam meg.
26486 3493. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad.
27601 Ortodox templom. A Tatros forrása és Piposz felé indultunk, megálltunk kicsit ennél a templomnál, megcsodálni a környéket.
27632 Naskalat-csúcs. 27663 Felszegi csengettyű Csíkszépvíz. 8.8 km-re. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek.
27663 Vízimalom. században épült.
27999 Hegyi menedékhely Naskalat-hegycsoport. A Naskalat-csúcs közelében felállított faházikót a fehérmezei és Ördög-tavi hasonló létesítménnyel együtt, 2010 nyarán helyezték el a Hargita megyei tanács programja keretében, önkéntes és hivatásos hegyimentők.
28970 Csíkszépvízi víztároló. 1981 és 1986 között, egy agyagmagot tartalmazó földgát emelésével hozták létre, a Szépvíz-patak völgyének felső szakaszán.
29529 Gyimesközéplok. 30901. 31256 Dánfalvi Naskalat. Útközben még csodálatos a kilátás a Jávárdi-patak völgyére, a csúcsról viszont már nincs kilátás.
31331 Csíki Székely Krónika. Ezek egyike a helyi hagyományban csíkszentmihályi Sándor-családnak tulajdonított udvarház, melynek maradványai a falunak a Csíkszentmihály felé eső részén levő dombon láthatók.
31526 Kis-Havas Csíkszépviz. Amikor ezen a vidéken a kunokkal hadakozott, a csatából visszatérve egy patakból a lovát ezekkel a szavakkal itatta meg: Igyál lovam, mert ez szép viz.
32128 Bunkerek az Árpád-vonalon. 32282 Csonkatorony. A 11 méter magas Csonkatorony a Csíki-medencében, Felcsíkon, Csíkszenttamás fölött jelzi az idő múlását.
32298 Garados-kőbánya Csíkszentdomokos Hargita megye. 10.3 km-re. 32496 4666. A Dánfalvi Naskalat csúcsa alatt elvezető, piros sávval jelzett turista úton haladva, a Naskalat-csúcs irányába, egyszer csak egy bástya alakú sziklatömb emelkedik ki a havasi legelőből.

Románul - in limba romana: Viaductul Ladok

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Lóvészi állomás és alagút
Lóvészi állomás és alagút - A lóvészi alagút kijárata közelében volt a 17.
Karakó-völgyhíd
Karakó-völgyhíd - A Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal a történelmi Magyarország egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig.
Karakó vasúti viadukt
Karakó vasúti viadukt - Karakó egy megállóhely neve, mely a kilencvenes évek közepén létesült az ajnádi és lóvészi állomások között.
Szent Benedek-kápolna
Szent Benedek-kápolna - Görbepataka falu Gyimesfelsőlok községhez tartozik.
Utusaly-völgyhíd
Utusaly-völgyhíd - Az Utusaly-völgyhíd 140 m hosszú és 30 m magas, központi része párhuzamos övő, rácsozott, felsőpályás szerkezető, boltozott részekkel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Ladók- vagy Cifra-völgyhíd gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Üres az első hely - Szerénységből meghagytam az üres első helyet, hátha még valakit arra késztet, hogy meglátogassa ezt a szép kőhíd maradványt, mert érdemes...
 • Szép híd lehetett újkorában - Még ki se hűlt a rejtés, s már meg is lett...
 • Ladók-, vagy Cifra-völgyhíd - Jo moka volt :) A talalkozo alkalmaval egyikunk rejtette, a tobbiek pedig megkerestek...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Ladók- vagy Cifra-völgyhíd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.