Lázárfalvi Nyírfürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Lazaresti Cozmeni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Lázárfalvi Nyírfürdő

Lázárfalván a Hí-patak folyik keresztül, s ez találkozik a Tusnád-patakkal. A Csomád vulkanikus hegycsoport közelségét mutatja, hogy a Tusnád-patak mentén 40 ásványvizforrás fakad. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Kis medence 1414 Leírás Medence 1421 1422 Nyíres Mofetta Nyírfürdő Nyírfürdő Tájékoztató tábla... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Lázárfalvi Nyírfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
10547 Sószékfürdő. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út. 11417 Borvízmúzeum. Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti. 13022 Nyírkert-rétláp. Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el. 13028 Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt. 13150 Katolikus templom. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. 13298 Kőkereszt. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található. 14014 Julis-borvíz. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található. 14039 Alszegi borvízkút. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén. 14595 Római katolikus templom. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település. 15320 Első világháborús emlékmű. Az első világháború századik évfordulóján, 1922-ben, Újtusnád népe emlékművet emelt, amely a falu múltjára emlékeztet. 15405 Sóskútfürdő. Sóskútfürdő egy szabadon használható gyógyfürdő. 15725 Varsavész-rétláp. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron. 16363 Középpatak-rétláp. A 4 hektár területen fekvő Középpatak-rétláp, növényvédelmi rezervátum, Újtusnádtól délre, az Olt földrajzi jobboldalán terül el. 17430 Régi székelykapuk. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu. 18105 Mohos-kilátó. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó.

Néhány székely szó jelentése:
Pillancs = Mécses. Pillangó. Pimpi = Harisnya. Pimpó = Barka, penész. Pipi = Liba. Pisleny = Kis csirke. Piszu = Macska.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Római katolikus templom
Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében.
Kápolnamező-borvízforrás
Lázárfalváról a nyírfürdői elágazásnál Kápolnamező felé indultunk, majd a nyaralók után továbbmentünk az erdei úton egy darabig, követve a vörös kereszt jelzést.
Nyeregbe
A Nyergestetőről leereszkedve, Kozmás felé a völgybe, kitárulkozik előttünk a Csiki medence.
Hősök Sírja
Az 1848–49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet.
Nádasfürdő 3.04 km-re
RH1658 Nádasfürdő Újtusnád

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Sajnos - Nagyon tetszett a hely, látszik, hogy jól karban tartják...
 • Egy furdo ahova visszaterunk.. - Meg voltunk itt, akkor is nagyszeru volt: furdes, kengodor stb...
 • Kereszt(y)én doboz - Mivel játszótársak jelezték a doboz eltűnését, eljöttünk és újrarejtettük keresztény szellemben...
 • Lehet, hogy eltűnt a doboz - Nem sikerült megtalálnom a dobozt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.