Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Lázárfalvi Nyírfürdő - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Lázárfalvi Nyírfürdő

Lázárfalvi Nyírfürdő | Hol van ez a hely?

Lázárfalván a Hí-patak folyik keresztül, s ez találkozik a Tusnád-patakkal. A Csomád vulkanikus hegycsoport közelségét mutatja, hogy a Tusnád-patak mentén 40 ásványvizforrás fakad. A Hí-patak mentén alakult ki a helyi jellegű Nyírfürdő a falu külterületén.

Lázárfalva újkori történetéhez tartozik, hogy 2001-ben magyarországi tájépítő diákok a polgármesteri hivatal támogatásával, augusztus 4–12. között, éjjel-nappal dolgozva mofettát, ásványvizforrást, medencét, lábmosót, biovécét építettek és adtak használatba. A lázárfalvi születésű csíkszentmártoni polgármester, aki betarthatatlannak tartotta az építkezésre szánt rövid határidőt, fogadásához hűen ruhástól ugrott bele az ásványvizzel feltelt új medencébe.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kis medence 1414 Leírás Medence 1421 1422 Nyíres Mofetta Nyírfürdő Nyírfürdő Tájékoztató tábla. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lázárfalvi Nyírfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lázárfalvi Nyírfürdő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Lázárfalvi Nyírfürdő közelében?
Nyírkert-rétláp. A növénytani rezervátumban megtalálható a törpenyír, a kék csatavirág, a szibériai hamuvirág, valamint más növényritkaságok és jégkorszakbeli maradványnövények.
Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt.
Katolikus templom. 4.2 km-re. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. Isti túra 5. láda - Szép templom, kár, hogy zárva volt, de a láda megtalálásához nem kell bemenni, úgy, hogy ne ijedj meg ha zárva. (különleges hely geodobozzal)
Kőkereszt. Julis-borvíz. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
Alszegi borvízkút. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.
Római katolikus templom. Gomba - A körtefa üregét sajnos belepte a gomba, ezért nem lehetett a dobozhoz hozzáférni. Első világháborús emlékmű. Az emlékmű megörökíti az első világháború 34 hősi halottjának nevét is.
Sóskútfürdő. Sóskútfürdő egy szabadon használható gyógyfürdő. Hódvolt, hódnemvolt - Nem láttunk hódokra utaló nyomokat a patakon, de az is lehet, hogy csak nem volt szemünk hozzá.
Varsavész-rétláp. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.
Középpatak-rétláp. 5.2 km-re. Növénytani ritkaságok élőhelye.
Régi székelykapuk. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
Mohos-kilátó. 5.8 km-re. Onnan jól belátható a Mohos, egészen a turistaház körüli táborozó helyig. Macik és szarvasok nyomaiban, az összeomlott kilátóhoz - A Nagy Csomád felől érkeztünk a kilátó maradványaihoz. (itt geodobozt is lehet keresni)
Öreg bükkfa. Az alapoknál négy öl kerületű, a belseje kirothadt, darabjai körülötte hevernek. (itt geodobozt is lehet keresni)
Cecele. Hatalmas, füves kupolaként tornyosuló végvára.
Népi fürdő. Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Lázárfalvi Nyírfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Sajnos - Nagyon tetszett a hely, látszik, hogy jól karban tartják...
 • Egy furdo ahova visszaterunk.. - Meg voltunk itt, akkor is nagyszeru volt: furdes, kengodor stb...
 • Kereszt(y)én doboz - Mivel játszótársak jelezték a doboz eltűnését, eljöttünk és újrarejtettük keresztény szellemben...
 • Lehet, hogy eltűnt a doboz - Nem sikerült megtalálnom a dobozt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Lázárfalvi Nyírfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Római katolikus templom
Római katolikus templom
Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében.
Kápolnamező-borvízforrás
Kápolnamező-borvízforrás
Lázárfalváról a nyírfürdői elágazásnál Kápolnamező felé indultunk, majd a nyaralók után továbbmentünk az erdei úton egy darabig, követve a vörös kereszt jelzést.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.