Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Levendula - Galócás - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Levendula - Galócás turisztikai látnivalói

A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Levendula Galócás fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Galócás és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Levendula!

A legközelebbi település Galócás, 1,05 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Átrándulás Gyergyó-Topliczára A Maros hivatása, jövője. Várhegyalja. Salomás. Galóczás Fülpe. Dudád. Gyergyó-Toplicza. Népviselet. A topliczai meleg források. Rhunconium. Tutajozás a Maroson. Maros-szabályozás. Faszállitási munkálatok. Toplicza völgye, fürészek, csatornák. Felső-Hurdogás. Magától rohanó vasut. Zárgát az Ilván.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Levendula Galócás közelében?
- Urmánczy-kastély Maroshévíz 4,4 km-re.
- Termál-vízesés Maroshévíz 4,6 km-re. Első - Az első doboz amit megtaláltunk a három keresett közül.
- Bánffy-fürdő Maroshévíz 4,6 km-re. 1228-tól 1948-ig birtokolta a Bánffy család. Biztos megtaláltátok? - Bár nem kizárt, de kétlem, hogy megtaláltátok ezt a geodobozt. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Hősök temetője Zsák-hegy 5,1 km-re. Az egykori magyar hősök temetője - Zsák-hegy, Maroshéviz. Csak volt - Sajnos a sirt körülvevő keritést már nem találtuk igy a dobozka sem került elő.
- Urmánczy-strand Maroshévíz 5,2 km-re. Eredetileg a szárhegyi gróf Lázár család tulajdona volt, akik 1818-ban építettek egy elegáns bejáratot és négy vetkező szobát. Hid - Új hid épült a Maroson át, ugyhogy itt sem találtuk meg magát a rejteket sem.
- Kápolna Kicsibükk 7,4 km-re. A település kialakulása a XIX-dik század első felére, 1820 tájára tehető - az egyik első telepesnek Nagy József, községi bíró tekinthető, aki Kicsibükkben egy kis tanyát hozott létre.
- Beás-tető Maroshévíz 8,8 km-re. Talán kisgyerekek számára nem annyira.
- Vízimalmok Eszenyő 9,7 km-re. Garda Dezső történész adatai szerint az első gyergyóremetei malmok valószínűleg a Kőpatak mentén jöttek létre, majd a 18-dik században éppen a malmoknak köszönhetően alakult ki Eszenyő település.
- Görgényi kőgombák 9,7 km-re. A Görgényi-havasokban, Maroshévíztől 10 km-re, az Öreg-tető szomszédságában, több különös sziklacsoportot találunk. Havas gombák - Szép táj, napsütés, havas út, egy kis jeges ereszkedés és akkor hirtelen előtted áll a gomba! Szuper! Ráadásnak minden irányba, minden méretű macinyom. (látnivaló és geodoboz)
- Kecske-kő Görgényi-havasok 12,1 km-re. A Kecske-kő a Görgényi-havasok egyik legszebb kilátást nyujtó csúcsa, a Fancsal kialudt vulkán kráterperemének egyik kiemelkedő sziklája. Első túra az új évben - Gyönyörű havas táj fogadott. (különleges hely geodobozzal)
- Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró 12,8 km-re. Új geodobozt kell majd itt rejteni - Útban az Istenszéke felé, röviden megálltunk a gyergyóditrói kéttornyú templom mellett.
- Templom-téri park Gyergyóremete 12,9 km-re. A gyergyóremetei Szent Lénárd plébániatemplom 1771-ben épült. Eltünt - Nagyon szép a templom és a mellette levő park, na meg a kilátás is.
- Gyergyóditró Mezei Imre makettjei 12,9 km-re. Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd.
- Borvizfürdő Gyergyóremete 13,7 km-re. A gyergyóremetei borvizfürdő messze földön hires volt a múlt században, különböző betegségekre volt jó a viz. Magas fűben - A fürdő környéke feltűnően rossz állapotban van: a deszkák összetörve, a víz koszos.
- Barlangi forrás Gyergyóditró 13,7 km-re. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
- Rez-nyaka Gyergyóditró 14,1 km-re. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
- Medvebarlang Borszék 14,2 km-re. A barlangüregekhez egy nagyon keskeny szurdokon keresztül juthatunk el, melyeket fenyők és érdekes formájú sziklák vesznek körül. Kalandos hely - Bár mi fordított irányba jártuk be a körutat, könnyen megkerült a doboz, mert minden turista a Medvebarlangban volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Mészkőbánya Borszék 14,3 km-re. Ezt a követ házépítésekhez és országutak építéséhez is felhasználták. A Tündérkerttől délre - Ez a rejtés a Tündérkerttől délre található.
- Törpenyír Borszék 14,4 km-re. Ez a legdélibb elterjedése. Betula - Úgy tudom, hogy törpenyír még megtalálható a Szentkirály melletti Borsárosban is, meg a Tusnádfürdő melletti Közép-patak lápban is.
- Hagyományos fürdő Tündérkert Borszék 14,5 km-re. A borszéki népi fürdőt 2009-ben építették meg, egy hagyományos fürdőépítő kaláka keretében. Ez gyorsan ment - Miután kisütött a nap, sokan kimozdultak.
- Kossuth-forrás Borszék 14,5 km-re. A Kossuth-kút természettani tulajdonságai a következők: víze nagy buborékokkal tör elő, kristálytiszta, a pohárban gyöngyözik, szaga szénsavas, fojtó, íze csípős, de nem fanyar. Remek rejtés - Nekem nagyon tetszett ez a rejtés, szerintem a rejtek megfelelő.
- Ó-sáros fürdő Borszék 14,5 km-re. október 27. Feredő - Volt szerencsém megfürödni a medencékben.
- Mofetta Borszék 14,5 km-re. 2010-ben került felújításra. Rejtekfotó - Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac.
- A Jeges-barlang lehelete Borszék 14,5 km-re. A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki. Még egy kérdéses megtalálás - Meglepett, hogy milyen sokan voltak a Jeges-barlangnál, meg kellett várjuk, hogy elmenjenek, és csak azután közelítettük meg.
- A Jeges-barlang felett Borszék 14,6 km-re. Huvosre teve - Igazan izgalmas volt e jegesbarlang.
- Pierre Curie-forrás Borszék 14,8 km-re. A Pierre Curie-forrás az Ősforrástól a Bagolyvár felé vezető ösvényen fekszik. Lehet nem állandó a hozama - Hasonló tapasztalatunk volt a Tündérkert bejáratánál levő parkolóval szemben található Petőfi-forrás vizével.
- Napfürdő Borszék 15 km-re. A borszéki Napfürdőtől nagyon szép kilátás nyílik Borszék üdülőtelepre. Rejtés - A sok új rejtés motivált, hogy eljöjjek Borszékra.
- Bagolyvár Borszék 15,2 km-re. Borszék, Hargita megye nyolcadik legnépesebb városa és egyben aKeleti-Kárpátok egyik legszebb fekvésű üdülőtelepe. A két bunker és a kilátópont helye - Hát, a keresztnél már nem igazán van szükség útjelzőre.
- Fancsal-tető Görgényi-havasok 15,3 km-re. Ez Gödemesterházáról a Fancsal-tetőre való egynapos túra, amire ezennel sikerült társat találjak.
- Nagyrét-lapály 15,6 km-re.
- Tatárdomb Gyergyószárhegy 16,8 km-re. Az előtérben áll az emlékoszlop, a rajta levő márványtábla szövege a hely történelmi emlékét idézi: Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni.
- Méhes-tető tőzegláp Görgényi havasok 17,8 km-re. A tőzegláp területe 29 ha. Őszi pompában - Miután ellenőriztük, hogy a kőgomba a helyén van-e, kimásztunk a pusztába.
- Hideg-kút Gyergyószárhegy 17,8 km-re. A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található. Sokadalom - Nagyon sokan voltak a forrás környékén.
- Enduro Crossmotor pálya Güdüctelep Gyergyószárhegy 18,6 km-re. Egyik látnivalója az üdülőteleptől délre, a Güdüctelep és Gyergyószárhegy közötti távolság felénél található Enduro Crossmotor-pálya. Motor-sirülő - Motorosok, és nemcsak.
- Kőgomba Bakta-patak 18,6 km-re. Pedig annyiég van a szekérúttól, hogy ha jól fenéken billentenének valakit, pont a tövére esne. Gombakő - Mivel esős idő volt, ezt a rejteket választottuk.
- Fehér ház Gyergyószárhegy 18,6 km-re. Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el. Hófehér napsütés - Reggel, mikor a konyha ablakon kinéztem, napsütésben ragyogott Pricske fehér csúcsa.
- Szármány-hegyi kápolna Gyergyószárhegy 19,1 km-re. A fenyvesekkel borított Szármány-hegy alatt fekvő Szárhegy aGyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe. Kápolna - Szép, csendes helyen van a kápolna.
- Zászpás 19,3 km-re. A Zászpás egy 1279 m magas csúcs a Görgényi havasokban. Régi ismerösők - Régi turatársakkal indultunk neki ennek a jól ismert helynek, csak most általunk ismeretlen uton menntünk fel és jöttünk is le.
- Lázár várkastély Gyergyószárhegy 19,3 km-re. Gyergyószárhegy településéről az első, napjainkig fennmaradt okleveles adat 1406-ból való, amikor egy Lázár Bernát nevű előkelő mondhatta a magáénak. Lázárék - Ez jóval fej fölött van.
- T1 és T2 barlangok Nyágra 19,3 km-re. Nyágrán, a Maros-szoros felsõ szakaszán, a barlangok elérik a 800 m tengerszint feletti szintet.
- Kis Csika-csúcs Kelemen havasok 19,4 km-re. A Kis Csika- vagy Csikuca-csúcsnak olyan szép neve van románul (Cica Mica, Cicuta), persze magyarul kiejtve, hogy a magyar megfelelőjét nem is kellene használni.
- Sólyomkő-szikla Nyágra 19,5 km-re. Jó kilátás - A Sólyom-szikla a Kelemen-havasokvan található, Nyágra (Neagra, Fekete-Göde) település közelében.
- Gyergyót őrző Piricske 19,7 km-re. Békényfő irányából másztunk ki, az erdőben metsző hideg volt, de a csúcson forrón sütött a Nap. A Güdüc-patak völgyéből a Pricske tetejére - A Güdüc-patak völgyéből indultunk, a gyergyószárhegyi barátaimmal.
- Dobrán-patak Kelemen-havasok 20,4 km-re.
- Kis-Lomás hegyi menedékhely Kelemen-havasok 21 km-re. A menedékhely még jó állapotban van, és remélem, még hosszú ideig így is marad.
- Kis Lomás úr szikla 21,6 km-re. Az egyik alakzat oldalában egy emberfejhez hasonlítható szikla nyúlik ki. Majd legközelebb - A Kis-Lomás-vízesés felé menet megálltam megkeresni ezt a dobozt.
- Lomáska Kis-Lomás-vízesés 21,8 km-re. A Kelemen-havasokban található Kis-Lomás patak felső szakaszát egy andezitlépcsőn lezúduló vízesés ékesíti. Végre - A sok rókagomba miatt gondoltam, hogy mi is augusztusban jövünk ide, de nem tudtam kivárni.
- Egyszerű ember kastélya Gyergyóholló 22,3 km-re. A település főútján, a 29 szám alatt található ház egy különleges épület.
- Szürkélő-kő Görgényi-havasok 23,1 km-re. Őszi napozás - A kövek még mindig szürkék, csak a táj színes.
- Szent Anna-kápolna Gyergyószentmiklós 23,2 km-re. Minden év július 26-án Szent Anna napi búcsút tartanak itt. A Csobot-hegy ködben, a rejtek befalazva - Több ügyben is dolgom akadt aznap Gyergyószentmiklóson, például egy kis műszaki segítségnyújtás a helyi kincskeresőknek.
- Vasútállomás Gyergyószentmiklós 23,9 km-re. Megnéztük - M
- Jézer-tó Kelemen havasok 24 km-re. A Jézer-tó, más néven Bánffy-tengerszem, a Rekettyés sziklakönnye, a Kelemen-havasok legismertebb természetes tava, glaciális eredetű képződmény. Havasszépe - Sokszor megcsodáltuk már a tavacskát, a víz sajnos egyre kevesebb benne.
- Nyíres Borzont 24,1 km-re.
- Tatár-kő Görgény-havasok 24,2 km-re.
- Csíky-kert Gyergyószentmiklós 24,5 km-re. Az egykor 24 hektárt felölelő területre a fákat úgy ültették eredetileg, hogy a lombhullató fák koronája kirajzolta a kert alkotójának a monogramját. Fejlámpa fényénél keresgélve - Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert.
- Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós 24,7 km-re.
- Fejér Dávid mellszobra Gyergyószentmiklós 24,7 km-re.
- Basa fogadó és kézművesfalu Borzont 24,8 km-re. A székely ember akkor az erdőből élt, szekérrel fuvarozott, azt pedig nem lehetett siettetni. Záróra - Épp zárás előtt érkeztünk, de rendes volt a székelyruhás kislány, mert megengedte, hogy bemenjünk.
- Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 24,8 km-re. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. Angyalláda - Késéssel ugyan, de annál nagyobb izgalommal és örömmel kotortam elő a legigazibb kincsesládát, és a benne rejlő szívhez szóló ajándékot.
- Örmény templom Gyergyószentmiklós 24,8 km-re. A város fejlődését nagyban befolyásolták a városba letelepedett örmények. Sétányt alakítanak ki a templom körül - Területrendezési munkálatok kezdődtek a gyergyószentmiklósi örmény templom fala mellett.
- Szent Miklós-szobor 24,9 km-re. EKE08 - Miután megszabadultunk a kéregető cigánygyerekektől, elég sokat kellett forgolódni a szobor körül.
- Nepomuki Szent János szobra Gyergyószentmiklós 25 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
- Rekettyés-csúcs Kelemen-havasok 25 km-re. A meteorológiai állomástól csak pár méter választja el. Jézer-tó és Rekettyés-tető - Egy kis vasárnapi 25 km-es séta.
- Fogarasy Mihály püspök mellszobra Gyergyószentmiklós 25 km-re. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
- Vit-havas 25,1 km-re. A kucsma alakú mészkőszirtről pompás kilátás nyílik minden irányba. Déliáékkal - Megtaláltuk, pontosabban megtalálta Délia GPS nélkül.
- Galyános-tető 25,1 km-re.
- Kőválú-forrás Bucsin 25,7 km-re. Felirata: Ezen útszakasz épült 1902-1904 években.
- Both-vára Gyergyószentmiklós 25,9 km-re. Tetején egykor vár állott, helyén ma kápolna található. Térdre borulva, a kápolna előtt - Több alkalommal jártam már itt.
- Jézus Szent Szíve kápolnája Gyergyószentmiklós 25,9 km-re. A környék lakói a kápolna helyét Both-várának vagy Hiripné várának nevezik. A láda rendben van - A láda a kápolna közelében rendben van, még egy kicsit álcáztam mert látszott a nejlon zacsko.
- Vinkli-puszta Hagymás-hegység 26 km-re. Épületmaradványokat találunk itt, melyek annak a sodronypályának az ellensúlyát képezték, mely köztes pillér nélkül ívelt légvonalban a Nyerges-nyakig, tovább pedig a Békény-patak völgyéig, és a Kis-György-patak szádánál zárult. Kincs ami nincs - A Pongrác- tetőn autentikus tél fogadott.
- Szent Péter és Pál katolikus templom Gyergyócsomafalva 26 km-re. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik. Új geodoboz új rejtekben - A trafoház mellett, a kerítésnél elrejtett geodobozt már régebb megtaláltam, de valamiért elmaradt a bejelentése.
- Kis Bánffy-forrás Szalárd 26,1 km-re. Szalárd és Andrásháza között a Maros bal partján közvetlenül a folyómeder mellett egy termálvizes medence található. Kis-Bánffy forrás - A "melegpocsolya" rendes neve: Kis-Bánffy forrás.
- Bunker 4 Szalárd 26,2 km-re. Az országútról mindkét irányból jól látható. Üres a 4x7 - Ma kedvem támadt jéggé fagyott sáron és a tetején csúszkáló avaron meredeket mászni.
- Bunker 3 Szalárdtelep sziklái 26,2 km-re. Félgömb-tető - Itt nagyobb szerencsével jártam, a geodoboz száraz és a helyén van.
- Bunker 1 Szalárd 26,5 km-re. A bunkerek közül legalább hat ma is megtalálható. Világháborús óvóhelyi üzenet - Az üzenet a táj és a hely részéről volt.
- Szarvas-forrás 26,5 km-re. A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette. Elsőnek írhattam be a nevem - Gyakori jelenség ennél a forrásnál a sorban állás.
- Bunker 2 Szalárd 26,5 km-re. Mindkettőnek ma már csak a maradványai vannak meg. Második - A Bunker 1 után hamar következett az egymással szemben levő két bunker.
- Bunker 0 Szalárd 26,6 km-re. Az ösvény Andrásháza és Szalárd közötti, a főútról induló végétől felfelé haladva, ez az első sáncrendszer a jelzés közelében.
- Szalárdtelep sziklái Nagy bunker 26,6 km-re. Innen az ösvény ereszkedni kezd.
- Likas-zsomboly 26,8 km-re. A feneketlen mélységűnek hitt, vulkáni kürtőnek képzelt aknabarlang mészkőben képződött. Jégdrapériák - K
- Felső-Nyírkert Gyergyócsomafalva 27 km-re. A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült, a környék helytörténeti nevezetességeit és természeti értékeit mutatja be.
- Fatemplom Gyergyótölgyes 27,2 km-re.
- Katolikus templom Gyergyótekerőpatak 27,3 km-re. Ha beszélni tudna, elmesélhetné, hogy Tekerőpatak határához tartozott a marosfői Tinka-telep, a Vaslábon átfolyó Heveder-patak mellett tekerőpataki kirajzással jött létre az azonos nevű település. Tekerő - Kora délután, lehet, hogy nem a legideálisabb időpont dobozt keresni, de nekem most ez jutott.
- Negoj védkunyhó Kelemen-havasok 27,5 km-re. A Negoj-nyeregtől körülbelül 700 méterre található egy védkunyhó, a Negoj tisztáson.
- Ferencziláza-tető Görgényi-havasok 27,7 km-re. A Ferencziláza-tető a Görgényi-havasok központi részén, egy hajdani vulkáni kráter peremén található, a Kis Mezőhavas csúcs szomszédságában. Ahol a madár sem jár - Ferenci láza (Felleszilása) egy kilátástalan :) csúcs a Mező-havas kráter peremén.
- Nagy-Mező-havas Görgényi-havasok 27,8 km-re. Egy hatalmas vulkáni krátermaradvány peremének egyik része - a kráter átmérője 5-6 km volt, amelyet a Székely pataka átvágott és lecsapolt. MezőHavas télen-nyáron - Minden irányból, útvonalon jártuk már a Nagy-Mező-Havast, a Görgényi-havasok legmagasabb csúcsát.
- Kis-havas a Likas mellékcsúcsa 27,9 km-re. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa.
- Sárkány-barlang Andrásháza 27,9 km-re.
- Óratornyos ház Gyergyótölgyes 28 km-re.
- Lövészárok Gyergyótekerőpatak 28,2 km-re. A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat.
- Ládás Háza-kilátó Andrásháza 28,2 km-re. Jó nap a mozgásra - A mai napom igen mozgékonyra sikerült.
- Ládás Háza-barlang Andrástelep 28,2 km-re. Mállás- és rönklenyomat-barlangokat. Barlang, első barlang - Délben jött ránk, hogy túrázzunk, és elfutottunk Ratosnyára.
- Magyar-Negoj-tető Kelemen-havasok 28,3 km-re.
- Sziklaablak Andrásháza 28,5 km-re. Közvetlenül az ösvény mellett egy elfordított U betűhöz hasonló, méretes sziklakapu vonja magára a figyelmet. Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt.

Levendula Galócás románul - in limba romana: Lavanda Galautas


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Levendula adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Galócás térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Galócás környékére? Tetszett a Levendula? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.