Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Madárpihenő - Homoródszentpál - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Madárpihenő - Homoródszentpál

Madárpihenő - Homoródszentpál | Hol van ez a hely?

A homoródszentpáli Madárpihenő a Homoródmenti Madárvédelmi Natura 2000 terület része, így ma 200 hektáron madárvédelmi rezervátum.

 Az eredetileg nádas, sós-mocsaras területet 1982 és 1984 között mesterséges tórendszerré alakították át. Területe számos madárnak, halfajnak és emlősnek biztosít élőhelyet. Homoródszentpáli madárpihenő Székelyudvarhelytől kb.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Csónak 2682 2683 Tehéncsorda Tehenek Víztükör Naplemente Homoródszentpáli halastavak Kék a kökény recece... Panoráma a madárlesből 1 Panoráma a madárlesből 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Madárpihenő Homoródszentpál fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Homoródszentpál és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Madárpihenő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Madárpihenő Homoródszentpál közelében?
Bázis-sósmedencék Homoródkarácsonyfalva. Homoródkarácsonyfalvától délkeletre, a Dungó népi feredő közelében, attól keletre, a Csősz patakába ömlő Sós-patakon, két sósmedencét találunk.
Dungó-domb Homoródkarácsonyfalva. A feredőtől nyugatra, alig több mint kétszáz méterre, a Sós-patak földrajzi jobb partján található a Dungó-domb. (látnivaló és geodoboz)
Dungó feredő Homoródkarácsonyfalva. 2006-ban, egy fürdőépítő kaláka révén építik először újra, a mai formáját pedig 2019-ben nyerte. Megújult - Sok kéz önkéntes munkájával és nagylelkű támogatásokból újult meg az elmúlt tíz nap során a Homoród mentiek népi feredője.
Akasztófa teteje Homoródkarácsonyfalva. A falutól keletre található dombocska az első osztrák katonai térképen Akasztófa teteje, a másodikon Akasztófanyaka néven szerepel. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kilátótorony Bene-hegy Oklánd. A község területére remek kilátást nyújtó faépítményt az oklándi Kishomoród Közbirtokosság állította, az Oklánd és Karácsonyfalva határán levő csúcsra. (itt geodobozt is lehet keresni)
Unitárius templom Homoródújfalu. Egy szép áprilisi, téli napon - Valahogy úgy sikerült, hogy a templom mögé kerültem ki. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Román Viktor szoborpark Homoródszentmárton. Bükkfalva egyik látványossága a Román Viktor szoborpark, ahol a homoródszentmártoni születésű Román Viktor műveinek arányos felnagyításával, testvére, Román Elemér építészmérnök mutatja be a szobrász alkotásait. Szobrok - Végre!!! A mai napon több rejtekhely felkeresése után ez az első megtalált dobozom.

Madárpihenő Homoródszentpál románul - in limba romana: Popasul pasarilor Sanpaul


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Homoródszentpál térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Madárpihenő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Elhagyatott les - A leírás és a fényképek alapján jó ötletnek találtam egy ilyen fajta les létesítését...
 • Meglátogattuk - Kicsi fejtörésbe került kitalálni melyik jobbik is a jobb, de sikerült...
 • Magánterület, de látogatható - A földútról indultunk be a madármegfigyelő felé...
 • Palimadár - Előbb a horgásztanya felől próbáltam megközelíteni, de a valaki a bódéból utánam jött, megtudakolni, hogy mik a szándékaim (a kerítésen belül voltam)...
 • Majális alkalmával - Az idei majális kirándulásainak egyik célpontja volt a homoródszentpáli madárpihenő, illetve az itt elrejtett geodoboz...

Sikerült eljutni Homoródszentpál környékére? Tetszett a Madárpihenő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Sóskút
Sóskút
A homoródszentpáli sóskút a falu bejáratánál található, közvetlenül az Oklánd felől érkező út mellett.
Halomsírok
Halomsírok
Az oklándi sírhalmokat 1895-ben fedezték fel, a Kövesbérc nevű hegygerincen, mely több falu területén fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.