Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Málnavész sziklája - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Málnavész sziklája

Málnavész sziklája | Hol van ez a hely?

Málnavész sziklája ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az ablak Szentegyházasfalu keleti határán Virágzik a szemét Szemétmezők Szentegyházasfalu Málnavész sziklái 1 Kanyar Szikla Üstök Ami a levágott fákból megmarad Csicsói Hargita. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Málnavész sziklája fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Málnavész sziklája! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hargitafürdő, 4.83 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Hargita A Hargitáról általánosan; néveredete. Bot Károly. Önkormányzat. Csonka. Deszkás kut. Havasbéli kert. Oltárkő. Mita kutja. Bagolykő. Délő dombteteje. A Hargita 3 csucsa. Kereszthegy. Kápolnarom. Galusa tető. Kilátás. Hátulsó mező. Bélhavas. Asztalkő. Kilátás. Béla vára. Mitakő. Visszaút.
Szállás

Szállás Hargitafürdő - Hargita vármegye


Keress szállást Hargitafürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0 km-re levő látnivalókkal: Málnavész sziklái (18 kép).
14714753561100
14714753571101
14714753581102
14714753591103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Málnavész sziklája közelében?
Madéfalvi Hargita. Az Asztag-kőtől a Madéfalvi Hargitáig -  Miután kigyönyörködtem magam az Asztag-kőnél, és egy jót csemegéztem a kőtojás melletti szamócákból - még egy szem érett fekete kakojzát is találtam- a Madéfalvi Hargita fele fordítottam a bicikli szarvát. (érdekes hely geoládával) Kaolinbánya. 2018-ban a bánya csődeljárás alá került, fokozatosan bezárták. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bányanyílás. A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó. (látnivaló és geodoboz)
Vallató. Kissé megviselt doboz - Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz. (turisztikai hely geoládával) Mofetta. Lobogó medence és Szemvíz-forrás. Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő. Speciális - Speciális hely mellett, spéci doboz a POI helyett.
Piricske-forrás. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás - bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással. Eső után - Szinte elhajtott az eső, de szerencsére nem volt tartós.
Kis-Bagolykő. Kitekinto - Egy kis keterot tettunk a Kis Bagolyko fele, hisz keszultunk egyet via ferratazni. Ördögútja. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Málnavész-tisztástól a Homoródi Bükk gerincéig terjedő, kápolnásfalusi szakasza.
Balu kalandpark. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak. Visszatérők - Ma voltunk a rokonokkal egyet Balu parkozni.
A sárkány gerince meddőhányó. Király kútja. Gróf Teleki József 1799.
Rákosi Hargita. Galusa tető - A rákosi Pogányvártól jöttünk tovább a kék keresztet követve, és a mackó csapásokat keresztezve.

Málnavész sziklája románul - in limba romana: Stancile Malnavesz

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Málnavész sziklája adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Hol is van a Tekeredő-kő? - Érdekelne a Málnavész sziklája és a Csicsói Hargita közötti szakasz...
 • Tekeredo ko - Ugyszinten, a Malnavesz pataka mellett mentem , most viszont felmentem az uton, egeszen a szikla ala, es aranylag hamar meg is talaltam a dobozt(azert a feltoltott kep is segitett)...
 • Jo idoben - Malnavesz, Csicsoi Hargita, Kogombak...
 • Tényleg vészes hely - A Csicsói Hargitára szerettem volna, nyugat felől feljutni...
 • Vizszintes sziklarepedes? - D...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Málnavész sziklája? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Oltárkő
Oltárkő
2006-ban jártam itt először, egy Hargita 50 km-es teljesítménytúra alkalmával.
Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán
Kígyó-vízesés a Vargyas-patak oldalágán
A Szentegyházasfaluból a Madarasi Hargitára vezető út mellett, a mini vízierőműtől északra körülbelül 600 méterre, a Transzhargita út melletti sziklabástyájától körülbelül 300 méterre délnyugatra, a Vargyas-patak egyik baloldali mellékága hatalmas erővel zúdul alá a hegyoldalon.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.