Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Ördögárok - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Ördögárok

Ördögárok turisztikai látnivalói

Környékünk tele van titokzatos régi létesítmények nyomaival, egyesekről többet, másokról kevesebbet lehet tudni, vagy éppenséggel csak a regék, mondák tanuskodnak róluk. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Ördögárok képtárból:

Kerékpárral az árokban
Kerékpárral az árokban
Felújított fakereszt az árok mentén
Felújított fakereszt az árok mentén
... és egy régi kereszt
... és egy régi kereszt
Novemberben üres esztena
Novemberben üres esztena
Itt fejik a juhokat
Itt fejik a juhokat

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ördögárok fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ördögárok!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Lövétebánya, 1,82 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Lövéte környéke Újváros vagy Szentkeresztbánya, kohói, öntödéi. Lobogója s más ásványos vizei. Alsó fürdő. Róka város. Gábos háza. Lövéte pataka. Poostöve. Lövéte alakulása. Székes Mózes udvarháza, emléke; Csúf-hegy. Várhegy, az itt állott vár. Kilátás. Lövétei láz, Saruta, Vargyas völgye. Keruji fürdő, vidéke, hámora, fonógyár. Sólyomkő. Ipar és művészeti hajlam a székely népnél.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Ördögárok közelében?
- Nádasszéki borvízforrás Szeltersz 490 m-re. A nádasszéki sósfürdőtől felfele, nem messze az út túlsó oldalán, a Vargyas-patak bal partján található... Borvíz - Na, e mán a kaptató... (turisztikai hely geoládával)
- Asszony-bosszantó csárda - Lövéte 940 m-re. A vendéglátó egység poénos neve ügyesen is meg van választva...
- Bánya-tető alatti forrás - Szeltersz 1,2 km-re. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás...
- Papláz - Lövéte 1,5 km-re. Mező közepe - Nem volt könnyű megtalálni a dobozt! Mindenhol majdnem egyforma faalakzatok...
- Rókaváros - Szentkeresztbánya 1,8 km-re. Margit-tárna, Gizella-tárna?..
- Iskolamúzeum - Lövétebánya 1,9 km-re. A kiállított tárgyak az 1990-es évek előtti időből származnak, óvodai és iskolai kellékek... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Székely Selters borvízforrások - Szeltersz 2,1 km-re. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel... Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kerekfenyő-borvízforrás - Lövétebánya 2,1 km-re.
- Déllői borvízforrás - Szeltersz 2,3 km-re. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből... Fertőzés - Elindultunk egy kis körútra megkeresni néhány helyet, de főleg megfertőzni egy új játékost... (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Csere bérce kilátópont - Szeltersz 2,4 km-re. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen...
- Ördögborozda - Szentkeresztbánya 2,6 km-re. A székelyföldi töltésvonulatot Szentegyháza és a Szurduk közötti részen hiába keresték, de jól kimutatható a Cserebérc - Saták-kútja - Vaskapu útvonalon...
- Testvérfenyők - Csere bérce 2,6 km-re. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet...
- Vészkaréj - Szeltersz 3,1 km-re. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik...

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Ördögárok adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Májális II - A nádasszéki borvíztől indultunk, jó kis erdei séta volt, mire kiértünk a tetőre...
 • Székelyföldi töltésvonulatok - Azok számára, akik szeretnék követni-keresni az Ördögárok folytatását, itt egy kis segítség...
 • Nem kell az ördögöt a falra festeni - Persze, hogy novemberben, mikor 4 óra 30 perckor sötétedik, esik rendesen, ahogy illik ilyenkor, még egy ilyen lájtos rejtekhely is ördöngösnek tűnik...
 • Az ördög nem játék - A nyár és kora ősz folyamán több alkalommal is jártam erre...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ördögárok? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.