Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Ördöglik - Csíkzsögöd - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Ördöglik - Csíkzsögöd turisztikai látnivalói

Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető. Érdekes formájú kőtömböket lehet itt találni, a hely és a megfelelő időpont pedig kiváló fotótémát (panoráma, naplemente, árnyék, stb...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Ördöglik - Csíkzsögöd képtárból:

8968
8968
Nagy kődarabok
Nagy kődarabok
8973
8973
8974
8974
8975
8975

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ördöglik Csíkzsögöd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Csíkzsögöd és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ördöglik!

A legközelebbi település Zsögödfürdő, 0,97 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Al-Csík Zsögöd. Zsögöd vára. Várhegy. A Haram. Zsögödi szoros. Szentkirály.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Ördöglik Csíkzsögöd közelében?
- Ördöglik sziklafal Csíkzsögöd Hargita megye 660 m-re. Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely. Várjuk a kreatív ötlet megvalósítását - Én is itt ismerkedtem először a kötéltechnikával, pontosabban ereszkedtem egyet, egy nyolcas segítségével. (látnivaló és geodoboz)
- Zsögödi régi temető - Csíkzsögöd 770 m-re. A Fitód-patak partján fekszik, a város déli nyúlványát képezve. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Borvízforrás - Zsögödfürdő 820 m-re. 17 kádas meleg fürdője 1957-ben épült, azóta többször felújították. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.
- Egykori kemping Zsögödfürdő 950 m-re. Egy vizesárokkal körülvett földnyelven 7 plusz 1 kisebb házikó, és 6 nagyobbacska, emeletes faház maradványait láthatjuk még. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Római katolikus templom - Csíkzsögöd 980 m-re. Az 1567-dik évi regestrumban jelentkezik először 20 kapuval a Szeredához tartozó Mártonfalvával együtt, 1690-ben Sögöt, 1725-ben Sögötfalva néven szerepel. Szépen rendberakott templom - Kár, hogy nem sikerült bejutnom, pedig azért is választottam a vasárnapot, mert gondoltam, hogy a mise miatt nyitva vannak a templomok. (látnivaló és geodoboz)
- Nagy Imre képtár - Csíkzsögöd 1 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.
- Zsögödfürdői vár - Malomföld 1,1 km-re. A régészek Zsögöd I elnevezéssel jelölik az egykori erődítmény helyét.
- Mikó-kúria - Csíkzsögöd 1,1 km-re. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
- Panoráma a zsögödi szorosra - Zsögödfürdő 1,3 km-re. Zsögödfördőn egy 53 kádas meleg fürdő egy fedett medence, egy szauna, és 2 szabadtéri medence van. Keresés a domboldalon - Többször jártam erre felé, nem tűnt különösebben nehéznek a feladat, miután gps-el felfegyverkezve indultam felkeresni a rejteket, annál inkább lelombozódtam, miután hosszasabb keresgélés után sem sikerült felfedezni a rejteket, pedig kivágott fenyőcske is, kő is akadt nem egy, ilyenformán párosítva is.
- Nagy Laji dombja - Csíkzsögöd 1,4 km-re. Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. A dombon - Nehéz volt ráakadni a kicsi sárga emberkére a nagy oldalban, de csak addig amig nem a megfelelő gödörben kerestem, utána ment minden mint a karikacsapás.
- Zsögödi vár - Kis-Vár dombja - Csíkzsögöd 1,5 km-re. A zsögödi várnak is nevezett egykori erődítmény az Olt jobb partja fölé emelkedő Kis-Vár dombján volt. Csík felett - Szervízelés idejére kaptam egy cserebringát, amolyan városi bevásárlásra valót, gondoltam ne teljen az idő hiába, felkeresek egy-két rejtekhelyet.
- Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 1,8 km-re. A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról.
- Suta-tó - Csíkszereda 2,2 km-re. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.
- Csihányos - Csíkzsögöd 2,2 km-re. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.
- Véreskép - Csíkszentlélek 2,3 km-re. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű. Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba.
- Törvényszéki palota - Csíkszereda 2,5 km-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
- Egykori határőrség székhelye Csíkszereda Hargita megye 2,5 km-re. Jelenleg kórház működik az épületben.
- Csiszér-ház - Csíkszereda 2,5 km-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
- A csíkszeredai Vár-tér 2,6 km-re. A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 163O-as években fejezték be. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben.
- A Vár-tér szilfája - Csíkszereda 2,6 km-re. A méltóságteljes fa koránál fogva sokat mesélhet a környezetéről, hiszen a legtöbb épületnél idősebb.
- A hősök régi temetője Csíkszereda 2,7 km-re. A parkként feltüntetett temető a Mikó-vár mögötti területen, a múzeum szabadtéri részlege, az ideggyógyászat udvara és a Hősök utcája között helyezkedik el. Sírkövek - Az összes középső kerítés elemet végigtapogattam, mert csak azok U alakúak, de egyikben sem találtam dobozt.
- Hadiárok lőállásokkal Csíkzsögöd Hargita megye 2,7 km-re. Félreértett rejtekhely - Vámszer Géza a Csík vármegye településtörténetében három zsögödi várromról beszél.
- A református imaház erkélye - Csíkszereda 2,7 km-re. Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz.
- A fűzfa - Csíkszereda 2,8 km-re. Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
- Vákár Lajos műjégpálya - Csíkszereda 2,8 km-re. A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli. Nem a parkban van a geodoboz - A geodoboz nem a műjégpálya épülete előtt levő parkban van elrejtve, hanem oldalt, a Hősök parkja felé.
- Duglászfenyők Csíkszereda Hargita megye 2,9 km-re. A fenyőkhöz szokott csíkiak érdeklődés nélkül mennek el melletük.
- Szeredai fürdő - Csíkszereda 2,9 km-re. A helybeliek által Szeredai fürdőnek nevezett, egykori Katalin-fürdő az Olt jobb partján feltörő langyos források vizére épült.
- Óriásfalfestmény - Petőfi utca - Csíkszereda 2,9 km-re. A csíkszeredai Petőfi-utcában található Bandidos étterem Lejtő utca felőli tűzfalán egy látványos Petőfi-falfestés látható.
- Jégkorongozók - Csíkszereda 2,9 km-re. Törős Gábor 1978. A doboznak első megtalálói - Gratulálok az első megtalált geodobozhoz.
- Hamerock strand - Csíkszereda 2,9 km-re. A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.
- Borsáros-fürdő - Csíkszentkirály 3 km-re. The 1 km long, 50-200 m wide Borsaros nature conservation area lies on the right bank of the river Olt, at 651 m altitude, to the left of the road leading from Sancraieni to Sansimion. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.
- Keskenylevelű ezüstfa - Csíkszereda 3,1 km-re. Forgalmas helyen, a Cosbuc utca sarkán, a Venczel József utcában, a volt Femina üzlettel szembeni Hirsch-ház udvarán, árválkodik egy göcsörtös fa a kapu mellett.
- Csíkszentléleki 500 éves hársfa Hargita megye 3,1 km-re. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették. Csak szólok - Pár napja új geodobozt rejtettek el a csíkszentléleki templom közelében.
- András Pista-borvízforrás - Csíkszentkirály 3,2 km-re. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
- Borsáros-láp - Csíkszentkirály 3,2 km-re. Zsögödfürdőről gyalog is megközelíthető, fél óra alatt. Lakat alatt - Sajnos ez a rejtekhely már nem látogatható, mivel a bekerített természetvédelmi területet lakattal lezárták.
- Szent Kinga-templom Szécseny 3,2 km-re. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.
- Harom vára Zsögödfürdő 3,2 km-re. Csíkszeredától délre, Zsögödfürdő dél-nyugati határában, a Harom-tető 1079 m magas csúcsától keletre található. Zsögödi túra 1. - Vasárnap lévén, úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet Zsögöd környékén.
- Horgász tanya 3,4 km-re.
- Régi sörgyár Csíkszereda 3,4 km-re. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
- Bicikliugrató pálya Csíkszereda 3,5 km-re. A Dirt on Fire BMX- és MTB verseny helyszíne.
- Római katolikus templom Csíkszentkirály 3,6 km-re. A jelenlegi római katolikus templom melletti hársfasort kivágták, ezért Csíkszentkirályról a település déli kijáratánál levő temető kápolna melletti öreg hársfák mesélnek. Ti is éppen így jártok - A cinterem nyitva volt, meglepetésemre megtaláltuk a geodobozt is, azt hittem, hogy a falazott kerítés felújításakor nem figyeltek rá s eltűnt.
- Márton Áron Gimnázium Csíkszereda 3,6 km-re. A Márton Áron Gimnázium Csíkszereda legimpozánsabb épülete, a Szék útja és a hajdani Rákóczi utca (ma Márton Áron utca) találkozásának közelében található, szecessziós stílusban épült 1909 és 1911 között. Gimi - Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán be tudok jutni az iskola udvarára.
- Micsurin-kert Csíkszereda 3,7 km-re. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet. A jó öreg Micsurin - Mivel az iskolát hátulról közelítettem meg, tényszerű volt, hogy a kerten keresztül kell menjek.
- Piarista tanulmányi ház Csíkszereda 3,8 km-re. Úgy tűnt, hogy a 300 éves erdélyi piarista múlt az utolsó erdélyi piarista szerzetesek kihalásával együtt véget ér Romániában. Emléksziget - 20 éve néhányan biztosan tudtuk, hogy a régi gazdasági épületet szellemek járják.
- Bors-kúria Csíkszentkirály 4 km-re. Pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van. Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.
- Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály 4,1 km-re. Innen származik a Cserépgyári borvízforrás elnevezés.
- Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály 4,3 km-re. Érdekes lenne ismerni a szekér történetét.
- Úrkápolna Csíkszentkirály 4,5 km-re. Úrkápolna, mert az Oltáriszentség tiszteletére szentelték s búcsút is tartanak itt Úrnapját követő vasárnap. Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk.
- Kilátótorony Csíksomlyó 4,5 km-re. Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely. Piros ponttal jelzett - Miután megmásztuk a hegyet, megtaláltuk a dobozt is.
- Csukás-tisztás Csíkszentkirály 4,5 km-re. A Csíkszentkirály felől Büdösfürdő felé tartó, 123D jelzésű megyei út jobb oldalán egy igényesen kialakított piknikezőhely található.
- Szent István-korona Csíksomlyó 4,6 km-re. Korona - Szép kompozició.
- Misericordia Csíksomlyó 4,6 km-re. A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás. Szívesen keresgéltünk itt - A doboz a helyén volt, ötletes rejtés! :) A leírás alapján könnyű megtalálni, de az avatatlan tekintetektől védve van.
- Szent Antal-kápolna Csíksomlyó 4,6 km-re. A csíksomlyói Szent Antal-kápolna a Kis-Somlyó hegy délnyugati oldalán áll. Kápolna - Jó kis emelkedő után felértünk a Szent-Antal kápolnához.
- Lázár-kúria Csíktaploca 4,7 km-re. Ma már ennek a két fának is levágták a felső részét, pedig mesélhetnének a Lázár-családról, akiknek emlékét az itt kezdődő Lázár utca őrzi.
- Barátok feredeje Csíksomlyó 4,7 km-re. A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik. Népi feredő - Forgalmas hely, mármint a borvíz miatt.
- Nepomuki Szent János-kápolna Csíksomlyó 4,8 km-re. A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve. Hol lehet? - Hiába keresgéltünk a szószék alatt, a ládának (vagy füzetnek) hírét sem láttuk.
- Melegárok Szécseny 4,8 km-re. A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet.
- Salvator-kápolna Csíksomlyó 4,8 km-re. A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója. Októberi tojáskeresés - A román tartalékdobozt találtuk meg, ez tényleg egy jó nagy tojás.
- Kájoni János mellszobra Ferences kolostor Csíksomlyó 4,8 km-re. A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát. Kolostor - Az igazság, hogy nem lehetett felhőtlenül keresgélni, mert tényleg sok az ablak meg aztán szombat lévén, eléggé forgalmas volt a hely.
- Fekete nyárfa csonkja Csíktaploca 4,8 km-re. Pontosabban, csak a maradványait láthatjuk már, mert nemrég majdnem a tövéből levágták.
- Hármashalom-oltár Csíksomlyó 4,8 km-re. A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne. Oltár - Ha a tetejét nem csúfították volna el, sokkal jobban nézne ki.
- Jézus hágója keresztút Csíksomlyó 4,9 km-re. A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található. Végre egy doboz - A környéken több helyen is keresgéltünk sikertelenül, és ez volt ez első doboz, amit a helyén találtunk.
- Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű 4,9 km-re. A letapogatható bronzplakett andezitalapon áll, rajta Braille-írás is tájékoztatja a látássérülteket.
- Domokos Pál Péter szobor Csíksomlyó 4,9 km-re. Csíksomlyón minden évben megtartják az Ezer Székely Leány napját. Szobor - Bizony leültem és gondolkodtam, de a felvilágosodás elmaradt.
- Senki tava Csíkszereda 5 km-re. Bár kevesen tudnak róla, de Csíkszereda mellett egy viszonylag méretes, látványos tó található. Senki sehol, se doboz - Ügyes-bajos dolgaimat intézendő, Szeredába karikáztam, és mivel ugy találtam, hogy még jól belefér, hazafele kiruccantam a Senki tavához egy ujabb rejtekhelyet kipipálni.
- Katolikus templom Csíktaploca 5 km-re. Az 1567-dik évi regestrum Taplocza néven 44 kapuval jegyzi.
- Csak Jézus Csíksomlyó 5 km-re. A felirat madártávlatból, vagy közvetlen közelről olvasható, látható rendesen.
- Mária-kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyó 5 km-re. 2010-ben 15 udvar kialakítását kezdték itt el, melyek a Mária életében kiemelkedő eseményeknek állítanak emléket.
- Fontana-borvízforrás Csíktaploca 5 km-re. A csíktaplocai Rét utcában egy borvízforrás található, melynek vizét a környékbeliek előszeretettel hordják és fogyasztják. Első kaland a játszótéren - Ez volt az első kalandunk ebben a játékban (egy pár napja találtam rá a honlapra, addig hasonlóról sem hallottam).
- Csíksomlyó körút 5,2 km-re. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható.
- Csíktaploca 5,3 km-re. Szereda Taploca és Zsögöd határán épült fel, lakóit pedig erdőlési jog illette az előbbi két település erdeiben.
- Xántusz-kápolna Hosszúaszó 5,4 km-re. A tatárjárás emlékét idéző kápolnát 1990 májusában építették újra. Meseszép hely - K
- Dobogtató Csobotfalva 5,5 km-re. Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. Templom feljaro - Megtalaltuk.
- Kálnoki borvíz Csobotfalva 5,6 km-re. Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez. Belmezoben - Erre a helyre meg a szuleimmel jartam evtizedekkel ezelott, nagyon sokszor.
- Bükk feje Csíkmindszent 5,6 km-re. Csíkmindszent felől a Hosszúaszóba vezető út közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak. A keresztfánál - Kiértünk a Bükk fejére és megálltunk a keresztfánál.
- Xántusz-kastély romjai Hosszúaszó 5,6 km-re. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott.
- Katolikus templom Csíkmindszent 5,7 km-re. Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. Mind szentek - Na, ez a rejtekhely majdnem megfogott.
- Babba Mária Csobotfalva 5,9 km-re. Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam.
- Bernád kútja Csobotfalva 5,9 km-re.
- Árnyék oldala Csíkmindszent 6 km-re. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.
- Vendelné kútja 6,1 km-re. Vendelné kútja a Lucs tőzegláptól nem túl messze, attól észak-keletre található, a Nagykő-bükk hegye és a Kárász feje domb között. Vendelné gombái - A valamikori Fenyőke menedékháztól induló kék sáv jelzésű turista ösvényen jöttem a Lucs tőzegláp mellett, remek nyárvégi biciklis kirándulás sikeredett sok sok gombával és látnivalóval.
- Nyír kútja pihenő Csíkszentimre 6,5 km-re. Egy kőkert jellegű, szikladarabokkal megszórt mező, ahol egy forrást és itatóvályút találunk.
- Kerekeger feredő 6,5 km-re. A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg. Sokadjara - Nem is tudom, hogy mar hanyadjara jarok is itt.
- Szemeskő Büdösfürdő 6,6 km-re. A Szemeskő a Büdösfürdőbe vezető, kék kereszttel jelzett turistaút mellett van, utunk a szikla mellett vezet el. A Szemeskőn - Büdösfürdő felől közelítettük meg.
- Hosszúaszó Római-katolikus templom 6,7 km-re. Közigazgatásilag Mindszenthez tartozik, a csíkszeredaiak egyik kedvelt pihenőhelye. Megállt az idő - Megállt az idő, s  szemünk-szánk tátva maradt.
- Erzsébet-borvízforrás Hosszúaszó 6,7 km-re. Bírja a szállítást, még dugaszolatlan palackokban sem veszti el a szénsavtartalmát.
- Vasfuvó domb Csíkszereda 6,9 km-re. Itt valamikor egy vashámor létezett, de nincsenek részletes adatok róla.
- Szent Imre katolikus templom Csíkszentimre 6,9 km-re. A templom előtt áll a háborús hősök emlékműve, igazolva a település újabb veszteségeit. Üres lik - Tusnádfürdőről hazafele beugrottunk megkeresni ezt a dobozt, de várnunk kellett, mert épp jött ki a nép miséről.
- Katolikus templom Csíkpálfalva 7 km-re. 1567-ben a regestrum mai nevén 12 kapuval jegyzi. Palik - Jó helyen van templom, körbe lehet látni a környéket.
- Strand Csíkcsomortán 7 km-re.
- Kárpátok őre Csíkcsomortán 7 km-re. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.
- Kőkeresztes emlékoszlop Csíkszentimre 7 km-re. 1708 végén Moldvából behurcolták a pestist Gyergyóba. Kerek kereszt - Székelyföldön sok kereszttel találkozik az ember.
- Henter-kúria Csíkszentimre 7,2 km-re. Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről. Romokban - Borvízért voltam Csatószegen, s gondoltam, ha már arrajárok eljövök Szentimrére is, rejtekhelyeket keresni.

Ördöglik Csíkzsögöd románul - in limba romana: Coasta Pietroasa


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Ördöglik adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csíkzsögöd térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Jobb és bal szem - Igen, a jobb oldal a Nap, a világosság, a férfi...
 • Helytelen ábrázolás - Igen, a helytelen ábrázolás nekem is okozott egy kis fejtörést: azon morfondíroztam, hogy ez most akkor a jobb vagy a bal szeme? Mert ha a vonal meghosszabbítását vesszük alapul, csakis a bal lehet...
 • Az igazi geotojás - A fotót nézve hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy melyik a geotojás...
 • Jelentem, kitekertem becsülettel - De mire megérkeztem a tavacskához, már úgy szakadt rólam a víz, hogy hiába találtam meg egy szempillantás alatt a geotojást, várnom kellett körülbelül tíz percet, amíg elmúlik a pirosságom, és paradicsom helyett ismét kezdek emberformát ölteni...

Sikerült eljutni Csíkzsögöd környékére? Tetszett az Ördöglik? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.