Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Oroszhegyi kilátó - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Oroszhegyi kilátó

Oroszhegyi kilátó turisztikai látnivalói

A kilátót 2008 nyarán építették az oroszhegyiek, szeptember 21-én avatták fel a második Szilvanapok alkalmával, Böjte Csaba ferences szerzetes által celebrált szentmise keretében...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Oroszhegyi kilátó képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Oroszhegyi kilátó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Oroszhegyi kilátó!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Oroszhegy, 1,17 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Oroszhegy E falu fekvése. Diafalva. A Bosnyák patak. A oroszhegyiek élete. Havasi szállások. Oroszhegyi lovak. A még falujában se járt oroszhegyi fiú. Oroszhegyi templom. Oroszhegyi búcsúk. Iskola, népnevelés. Oroszhegyi szokások. Temetés. Az oroszhegyi lakodalom.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Oroszhegyi kilátó közelében?
- Gordon-hegy Farkaslaka Hargita megye 2,9 km-re. Innen belátni a Nyikó mente egy részét, a völgybe települt Malomfalvát, Farkaslakát, a Bogárfalvával összenőtt Székelyszentléleket... Sötétben a meredek hegyoldalon - A közeli Mária-szobor rejtését indultam el megkeresni, a Gordon-hegy tetejéről indulva... (turisztikai hely geoládával)
- Itatóvályú Üknyéd 3,5 km-re. Oroszhegy központjától északra 5 km-re Székelyszentkirály nyári szállásaként a 947 méter magas Kövesdomb oldalában alakult ki a századfordulón Üknyéd... Üknyéd látnivalói és a rejtekhely neve - Bár Üknyéd csak egy kis tanya, a településen és környékén számos látnivaló, így rejtésre is érdemes hely van... (látnivaló és geodoboz)
- Mária-szobor Farkaslaka 3,8 km-re. A Gordon-hegy oldalában, egy külön magaslaton, fából faragott Mária-szobor áll... A kilátótól oda-vissza félóra - A Gordon-hegy tetejéről ereszkedtem be a Mária-szoborig, gyalog... (különleges hely geodobozzal)
- Urusos-kút Oroszhegy 4,3 km-re. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek... (különleges hely geodobozzal)
- Szent István király templom Székelyszentkirály 4,4 km-re. A Bosnyák-patak völgyét követve, Tibódtól három kilométerre találjuk Székelyszentkirályt...
- Szent László-kápolna Oroszhegy 4,4 km-re. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel...
- Nárciszrét Oroszhegy 4,6 km-re. A helybeliek kankósdinak vagy kápolnavirágnak nevezik a nárciszt...
- Szénégetők Kalonda-tető 4,9 km-re. Farkaslaka határában, a Kalonda-tetőn még sokan foglalkoznak faszénégetéssel... Ellenőrzés - A sok esős nap után örültünk a napsütésnek...
- Szencsedi nárciszmezők 5,4 km-re. A Kalonda-tetőtől észak-keletre köves úton juthatunk el a legkönnyebben a szencsedi nárciszmezőkre... Hervadó nárciszok - Nagyon sajnálom, hogy nem jöttem ide vagy 10 nappal korábban, mikor még több virág volt kinyílva, de így is még rengeteg volt belőlük...
- Ördögútja Oroszhegyi Mogyorós 5,6 km-re. Ennek nyugati szakaszát 600 m hosszúságban azonosították...
- Katolikus templom Zetelaka 5,8 km-re. A római katolikus templom előtt áll az emlékkereszt, rajta felirat: Pro memoria hic aedificatarum ecclaesiarum 1092-1914... Sikerült bemenni a templomba, de a rejteket elnéztem - A Madarasi Hargitáról tartottam hazafelé, megálltam megnézni a templomot, megkeresni az itt elrejtett geodobozt...
- Küküllőkeményfalva 5,9 km-re. 1566-ban Keményfalva néven jelentkezik az okiratokban, 1567-ben a regestrum 10 kapuval jegyzi...

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Oroszhegyi kilátó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Új kilátó - Áll az új kilátó, fém és fa sikeres összehangolása...
 • Épül az új kilátó - Magtaláltam a rejtekhelyet és megtaláltam a kilátót lebontva, szépen egy rakásban...
 • Egy másik játszótér rejtését találtad meg - Úgy néz ki, hogy nem olvastad el figyelmesen a geodoboz megtalálását segítő információt, és nem nézted meg azt sem, hogy ki a geodoboz rejtője...
 • Húsvét - A doboz már át lett helyezve egy orvosságos dobozba...
 • Oroszhegyi kilátó - A Reztető felől, Székelyszentkirályon keresztül érkeztem Oroszhegyre...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Oroszhegyi kilátó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.