LátnivalóGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Óvoda - Oklánd - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Óvoda - Oklánd

Óvoda - Oklánd

Az oklándi óvoda a polgármesteri hivatal mellett található, Felszegen. A több mint százéves épület mellett egy érdekes pavilon, fedett tornác található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Régi ház fedett tornáccal. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Óvoda Oklánd fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Oklánd és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Óvoda! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Oklánd közelében?
7458 5126. Homoródújfalutól nyugatra, 1 km távolságra, egy sóskút található.
8035 Szelídgesztenye-liget. (turisztikai hely geoládával) 10481 Sós kút. 11043 Kilátótorony. (turisztikai hely geoládával) 11279 Sóskút. A homoródszentpáli sóskút a falu bejáratánál található, közvetlenül az Oklánd felől érkező út mellett. (látnivaló és geodoboz)
11298 Madárpihenő. 12695 Kustaly vára. Kustaly vára a Persány-hegység főgerincének nyergében található, az Oklánd és Vargyas közötti úttól délre emelkedő Heveder hegyese és a Gyepűbükke között. (látnivaló és geodoboz)
13668 Hagymás vára. 4.4 km-re. Hagymás vára valószínűleg egy római őrtorony vagy egy földvár lehetett, mely az itt átvonuló római út, a limes egyik láncszemét képezhette.
16315 Béla bán vára. Kálmán, László és Béla pénzérméket találtak itt, melyek az 1048-1114-as évekből származnak.
16658 Sós kút. A sóskút mélysége 0,55 m, a vízoszlop magassága 0,55 m.
17986 Unitárius templom Recsenyéd. Középkori templomról nincs adat.
20592 Evangélikus templom. Székelyzsombor eredetileg szász település volt, és temploma is abból a korból való.
20721 Parasztvár Székelyzsombor. 21113 Unitárius templom. 22504 Román Viktor szoborpark. Bükkfalva egyik látványossága a Román Viktor szoborpark, ahol a homoródszentmártoni születésű Román Viktor műveinek arányos felnagyításával, testvére, Román Elemér építészmérnök mutatja be a szobrász alkotásait.
25644 Unitárius vártemplom Homoródszentmárton. 26134 Kerekes Julcsa háza. Kerekes Julcsa háza, és annak kapuja - Homoródszentmárton.
26555 1558. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el.
26809 Református templom és rovásemlék Bágy. 1554-ben Bagij néven jelentkezik a forrásokban, az 1567-i regestrum 20 kapuval jegyzi, míg 1602-ben Bágy a neve.
27707. 27886 Réka királyné sírja. Útban a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszer felé, a Rika-patak völgyében vezető földúton, kelet felől érkezve, először balkéz felől a Réka királyné sírjának nevezett patak parti sziklához érkezünk.
28119 2950. Réka vára a Rika-erdei kora középkori erődítményrendszerhez tartozik, Felsőrákostól 6 km-re északnyugatra, a Sóskút (Nádas) és Rika patakok között, enyhe lejtésű hegylábon helyezkedik el.
28291 Sóskút. A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján.
28674 Homokkő képződmények. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk.
28948 Attila vára. A lelőhely legmagasabb pontja az egykor romokkal koronázott 684 m magas Hegyes- vagy Boldi-tető.
28951 Attila vára. 29387 Katolikus temető. 29761 Várhegy. A Várhegy Bágy falutól északra található, rendkívül szép kilátást biztosító magaslat, ahol középkori vár nyomai fedezhetőek fel.
29789 Református templom. 9.5 km-re. Mindhárom tündér a környék egy-egy varázslatos táján alapított otthont.
29799 Abásfalva. 30499 Vargyas tavai. 1954-1989 között, a Vargyas falu közelében végzett bányászati munkák során, itt-ott elérték a talajvizet.
30816 Ejtőkő. Erdővidék népművészetéről híres falujából Vargyasról indulunk, a Vargyas patak völgyén fölfele a Homoródalmási Orbán Balázs barlang irányába.
32251 Református templom. Fölötte emelkedik a 856 m magas bágyi Várteto, melynek túloldalán található a népszokásairól nevezetes Bágy falu.
33049. 33893 Várhegy Homoródalmás. 10.8 km-re. Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között.
34289 Földvár. Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni.
34474 Oroszlános emlékmű. A vargyasi Elesett hősök emlékműve, vagy helybeli név szerint Oroszlános emlékmű, a Fő út és a Temető utca kereszteződésénél található, 50 m-re északra a Polgármesteri Hivataltól.
34549 Kőmező-patak zuhatagsora Vargyas-szoros. A beömlési pontja keresztezi azt az ösvényt, amelyen a turisták bejárják a szurdokvölgyet.
34706 Kőcsűr Vargyas-szoros. A Kőcsűr, mely tulajdonképpen egy boltív a sziklában a Vargyas-szoros alsó végénél található, egy erdős sziklaszál tetején, közvetlenül a patak felett, átellenben a Medvék szigetének nevezett kis hordalékszigettel.
34958 Orbán Balázs-barlang Vargyas-szoros. 35068 Dénes István emlékdoboz. Itt, az Orbán Balázs barlang bejáratánál emléktábla avatásra került sor.
35080 3790. A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba.
35086 Tatárlik. Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt.
35152 Vargyas-patak Vargyas-szoros. A Vargyas-szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargita lábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke.

Románul - in limba romana: Gradinita Ocland

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Unitárius templom
Unitárius templom - A történelmi emléket hordozó Rika-hegység lábánál települt Oklánd unitárius temploma melletti fenyőfák állnak.
Székelykapu
Székelykapu - Az oklándi, jó állapotban levő parókia előtt álló, 1809-ben állított és jól megőrzött székelykapu, Udvarhelyszéken a legrégebbi.
Kilátótorony
Kilátótorony - Az oklándi kilátótorony a községközponttól keletre, a Bene-hegy (régebb Beteghegy, majd Bened-hegy) tetején található.
Bázis-sósmedencék
Bázis-sósmedencék - Homoródkarácsonyfalvától délkeletre, a Dungó népi feredő közelében, attól keletre, a Csősz patakába ömlő Sós-patakon, két sósmedencét találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Oklánd térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Óvoda gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Oklánd környékére? Tetszett az Óvoda? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.