Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Óvoda - Oklánd - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Óvoda - Oklánd

Óvoda - Oklánd | Hol van ez a hely?

Az oklándi óvoda a polgármesteri hivatal mellett található, Felszegen. A több mint százéves épület mellett egy érdekes pavilon, fedett tornác található. Ez utóbbi formájában, kivitelezésében, színében is eltér az óvoda épületétől...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Régi ház fedett tornáccal. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Óvoda Oklánd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Oklánd és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Óvoda! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Oklánd, 0.27 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Oklándtól Kőhalomig Oklánd. Oklánd a fegyverfeladás korában. Ilona kövinél vasbányák. Zsombor. A zsombori evangelikus magyarok. Zsombor vára. Mirkvásár. Homoród.
Szállás

Szállás Oklánd - Hargita vármegye


Keress szállást Oklánd közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.56 km-re levő látnivalókkal: Dénes István emléktúra - Gódra-karszt (10 kép). A Dénes István emléktúra 2006 szeptember 9-én, szombaton, a vargyasi kőbányától indult.
14714742821100
14714742841101
14714742871102
14714742901103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Óvoda Oklánd közelében?
Szelídgesztenye-liget. A szelídgesztenyén kivül a ligetben megtaláljuk a diófát, az erdei fenyőt, a vadalmát és a fehér akácot is. Gesztenyét szedtünk - Egy héttel a szelídgesztenye fesztivál után bukkantunk rá erre a helyre, mégis jutott nekünk hírmondóban néhány gesztenye. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sós kút. Kilátótorony. Az oklándi Kishomoród Közbirtokosság két kilátótornyot is állított a község területén, az egyik a Heveder hegyese tetején van, a másik a Bene-hegy csúcsán. (látnivaló és geodoboz)
Sóskút. A kút, amely ma már több száz éves lehet, a közösség tulajdonában van, egykor gondnoka is volt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Madárpihenő. A homoródszentpáli Madárpihenő a Homoródmenti Madárvédelmi Natura 2000 terület része, így ma 200 hektáron madárvédelmi rezervátum. Elhagyatott les - A leírás és a fényképek alapján jó ötletnek találtam egy ilyen fajta les létesítését.
Kustaly vára. A majdnem teljesen elpusztult toronyvár Erdély legkorábbi kővárai közé tartozik, Attila és Réka várával együtt. Vargyas határában - Egy érdekes, és értékes rejtekhely, a középkori várak, erődítések sokaságának egy ujabb helyszíne. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hagymás vára. Béla bán vára. 5.2 km-re. A 12-dik századi Béla bán várának helye Homoródszentpál északi határában található, a Kis-Homoródba ömlő Várca-patak bal oldalán.
Sós kút. A sóskút mélysége 0,55 m, a vízoszlop magassága 0,55 m.
Unitárius templom. 1487-ben Rechenijed néven jelentkezik az okiratokban, 1602-ben már Recsenyéd a neve.
Temető. Evangélikus templom. Székelyzsombor eredetileg szász település volt, és temploma is abból a korból való.

Óvoda Oklánd románul - in limba romana: Gradinita Ocland

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Óvoda adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Oklánd térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Oklánd környékére? Tetszett az Óvoda? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Unitárius templom
  Unitárius templom
  A történelmi emléket hordozó Rika-hegység lábánál települt Oklánd unitárius temploma melletti fenyőfák állnak.
  Székelykapu
  Székelykapu
  Az oklándi, jó állapotban levő parókia előtt álló, 1809-ben állított és jól megőrzött székelykapu, Udvarhelyszéken a legrégebbi.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.