Síugrósánc - Gyergyótekerőpatak - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Valea Stramba Suseni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Síugrósánc - Gyergyótekerőpatak

Síugrósánc - Gyergyótekerőpatak...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Síugrósánc - Gyergyótekerőpatak képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Síugrósánc Gyergyótekerőpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Nepomuki Szent János szobra 3.71 km-re - Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750. * Fogarasy Mihály püspök mellszobra 3.71 km-re - Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993. * Fejér Dávid mellszobra 3.92 km-re - * Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 4.85 km-re - Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. * Szent Anna-kápolna 6.5 km-re - A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. * Felső-Nyírkert 7.56 km-re - A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült.

Néhány székely szó jelentése:
Szijju = Szíj. Szikra = Piciny. Szikuma = Nagyon kicsi. Szilimánk = Gyenge. Szódé = Felületes. Szódén eszik = Mohón. Szökik = Ugrik. Szokmány = Télikabát harisnyaposztóból. Szőrbincsók = Borotválatlan, magával nemtörődő ember.

- Hargita megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Katolikus templom
Katolikus templom
A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve.
Both-vára
Both-vára
Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb.
Súgó barlang II.
Súgó barlang II.
A Gyergyói-Havasok, 1568m magas, Sípos kő  tömbjének délnyugati nyúlványában húzódik a már 100 éve ismert, tekerőpataki Súgó-barlang.
Súgó-barlang
Súgó-barlang
A Keleti-Kárpátok középső részének egyik jelentős barlangja, a Sugó-barlang, a Gyergyói-havasok Siposkő nevű hegytömbjének a déli lábánál található.
Túlfolyó-ág
Túlfolyó-ág
A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966.
Csíky-kert
Csíky-kert
Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.