Sóskút - Homoródkeményfalva - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Sóskút - Homoródkeményfalva

Sóskút - Homoródkeményfalva

Homoród-Keményfalván még a mai nap is megseprik az utat vasárnap reggel a ház előtt, régi takaros porták és omladozó romos házak váltják egymást, a mai modern civilizáció csak alig észrevehetően tudott befurakodni a faluba. Itt, a Kis-Homoród mentén található használatban levő sóskútak egyike. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A homoródkeményfalvi sóskút Sóskút Tufa Keményfalva határában Homoródkeményfalva Homoródkeményfalva Sóskút Tárva-nyitva Faház A kút. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sóskút Homoródkeményfalva fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Homoródkeményfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sóskút! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Homoródkeményfalva közelében?
10108 Földvár. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 10246 Katolikus templom. Homoródremete a Nádas-patak völgyében húzódik meg, minden oldalról magas domboktól védve.
10660. (érdekes hely geoládával) 11561 Jócsorgó-kővályú. Jócsorgó-kővályú.
13257 A lövétei suvadás. Lövétén először 1913-ban indult meg a föld, majd 1970-ben megismétlődött, jelentős anyagi károkat okozva, falurész tünt el következtében, és új negyed alakult. (látnivaló és geodoboz)
13461 Sóskút. A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján.
13725 Katolikus temető. Római katolikus temető a Szármány-hegy lábánál - Homoródalmás. (különleges hely geodobozzal)
14403 I világháborús emlékmű. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.
15527 Ugron-kúria. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el.
16083 Kerekes Julcsa háza. Épült a 19.
17440 Unitárius vártemplom Homoródszentmárton. A déli irányba vezető út bal oldalán emelkedő kis dombon áll az unitárius templom.
17973 Nagy-aratás. A Pokoláztól tovább az út elhagyatott katonai radarok mellettt visz tovább, a szemétfeldolgozóig.
18504 Román Viktor szoborpark. 5.9 km-re. A Homoródszentmártonhoz tartozó Bükkfalva újabban művészek tanyája lett.
20043 Homokkő képződmények. A közelben kecskéit legeltető pásztor, kérdésemre nem tudta megnevezni a helyet.
20156 Szarkakő. 6.4 km-re. Az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbika, a 886 méter magas Szarka-kő, messziről csak erdővel borított csúcsnak látszik.
20520 Református templom Lókod Hargita megye. A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik.
21135 A Fehéres-patak vízesései. A székelyudvarhelyi Betlenfalva felső végében ömlik a Nagyküküllőbe a Fehéres-patak.
21462. 21785 Moly-tó. 22567 Rókaváros. Margit-tárna, Gizella-tárna?
22589 Iskolamúzeum. 22931 Elpusztult középkori templom Patakfalva. Ezen a helyen valamikor egy templom állt, mely hajdanán három falu (Patakfalva, Telekfalva, Sándorfalva) közös erőfeszítéséből készülhetett el.
23179 Kerekfenyő-borvízforrás. 23556 Sós kút. Homoródrecsenyéden a sósforrás a falutól keletre, a Bakó-hegy oldalán, a templomtól 2 km-re található.
23943 Református templom. 23980 Kőkép. A húsvéti határkerülők egyik hagyományos stációja.
24338 Ördögárok. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem.
24693 Nádasszéki sósfürdő Szeltersz. A Vargyas-patak jobb partján elterülő sós lápon alakult ki.
24822 Asszony-bosszantó csárda Lövéte. 7.9 km-re. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.
25434 Nádasszéki borvízforrás. A nádasszéki sósfürdőtől felfele, nem messze az út túlsó oldalán, a Vargyas-patak bal partján található.
25638 1886. A régi fejfák egy része már eltűnt, néhány már kidőlt vagy ingatagon áll még.
25654 748. 1487-ben Rechenijed néven jelentkezik az okiratokban, 1602-ben már Recsenyéd a neve.
25735 Dobogófürdő. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak.
25830 4789. 26156 Kerekerdői focipálya. 26238 5075. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
26420 Állattemető. A székelyudvarhelyi kisállat-temető a Szentimre utcán indulva közelíthető meg, a várostól délkelet irányba, a katonai egységen túl, az erdei focipálya előtt.
26458 Református templom és rovásemlék Bágy. 26800 Vashámor Szentkeresztbánya. Az oda tévedt kíváncsiskodókat Vigyázat, omlás veszély - Vigyázat, veszélyesen mély gödör feliratú táblák figyelmeztetik a veszélyre.
26922 Ördög-tó Szentegyháza Hargita megye. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található.
27393 Vármege szörnye. A Patakvölgyéből, a Fenyéd vizével párhuzamos, keskeny aszfaltúttól kapaszkodtam ki a meredek domboldalon, a Máré vára felé, amikor egy szép legelőre bukkantam az egyik teraszon.
27550 Bánya-tető alatti forrás Szeltersz. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Gyepes
Gyepes - Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu.
Abásfalva
Abásfalva - Miután elhagyjuk az Ilona völgyét Homoródfürdő felől Szentmárton fele jövet, két falu esik utunkba, Homoródkeményfalva és Abásfalva.
Egykori szélmalom
Egykori szélmalom - Homoródremetén egy 19-dik századi, ma már nem működő műemlék-szélmalom található.
Hollókő
Hollókő - Homoródkeményfalva egyik kevésbé ismert nevezetessége, amelyről a helybeliek is kevesen tudnak, a Hollókő.
Várhegy
Várhegy - Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Homoródkeményfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sóskút gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Kivételesen nem furfangos sóskút - Homoródkeményfalvától észak-nyugatra egy patakvölgy nyúlik ki, egészen a Sóskútig...
 • Sikerült eljutni Homoródkeményfalva környékére? Tetszett a Sóskút? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.