Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szencsedi nárciszmezők - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szencsedi nárciszmezők

Szencsedi nárciszmezők | Hol van ez a hely?

A Kalonda-tetőtől észak-keletre köves úton juthatunk el a legkönnyebben a szencsedi nárciszmezőkre. A szénégetők mellett elhaladva több nárciszmező mellett vezet az út.

A nagyobbak kb. 2,5-3 km-re vannak a Kalonda-tetőtől. A nárciszon kívül, a környéken sok még a boróka.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A nárciszmezők felé Jön az ősz Formás Boróka Most nárcisz nélkül Borókák A liget Májusban Minden irányban nárcisz Tökmag a nárciszok között Benjámin. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szencsedi nárciszmezők fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szencsedi nárciszmezők! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szencsedi nárciszmezők közelében?
Kormos-kő sziklakilátó Fenyőkút. Nem sokan ismerik, pedig Korond környékének legszebb, legimpozánsabb kilátópontja. Remek kilátás Korond felé - A sziklabástyától jöttünk át a kilátóra. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklaablak Kormos-kő Fenyőkút. A Kormos-kő sziklabástyája és sziklakilátója között, a sziklakilátó közelében-végében, van egy érdekes sziklaablak. Nagy kő esett le a szívemről - Amikor én a sziklakilátónál és a sziklabástyánál rejtettem a geodobozaimat, láttam távolról ezt a sziklaablakot is. (különleges hely geodobozzal)
Kormos-kő sziklabástya Fenyőkút. A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam. Meredek - A leírást követve jutottunk fel előbb a kisebb sziklához, majd a sziklabástyához. (különleges hely geodobozzal)
Gordon-hegy Farkaslaka. Innen belátni a Nyikó mente egy részét, a völgybe települt Malomfalvát, Farkaslakát, a Bogárfalvával összenőtt Székelyszentléleket. Sötétben a meredek hegyoldalon - A közeli Mária-szobor rejtését indultam el megkeresni, a Gordon-hegy tetejéről indulva. (itt geodobozt is lehet keresni)
Korondi kilátó. 5.9 km-re. Mária-szobor Farkaslaka. A Gordon-hegy oldalában, egy külön magaslaton, fából faragott Mária-szobor áll. A kilátótól oda-vissza félóra - A Gordon-hegy tetejéről ereszkedtem be a Mária-szoborig, gyalog.
Oroszhegy. Az egykori Udvarhelyszék legmagasabban fekvő települése Székelyuvarhelytől 12 km-re, az 1009 m magas Őrhegy déli lábánál, a Bosnyák- és a Ballé-patak völgyfőjében fekszik.
Katolikus templom Székelypálfalva. A két Kükülló között, az út mentén, a Firtos-hegy lábánál, egy sor település található. Befalazva - Elég sokáig számolgattuk a sarkakat, míg megkerült a 8.
Fenyőkúti tőzegláp. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról. Pótoltam a hiányzó dobozt - A tegnap ellenőriztem a rejtést, a dobozt nem kaptam meg.
Móric-kő Korond. A Móric-kő Korondtól észak-keletre, Pálpatakától dél-nyugatra és Fenyőkút településtől nyugatra található, meredek sziklafallal végződő kilátóhely. Lobogó - Ha már valaki ilyen helyre lobogót telepít, akkor gondoskodhatna arról is, hogy egy év múlva ne egy rongy-darab lebegjen itt.
Itatóvályú Üknyéd. A Bosnyák-patak völgyfőjében meghúzódó Üknyéd ma már bokortanya képét nyújtja. Üknyéd látnivalói és a rejtekhely neve - Bár Üknyéd csak egy kis tanya, a településen és környékén számos látnivaló, így rejtésre is érdemes hely van.
Vízimalom Korond. Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött. Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének.
Ördögútja Zetelaki Szőlőhát. Hossza 1200 m, északnyugat - délkelet irányban húzódik.
Református templom Kecset. 7.9 km-re. Az 1567.
Bokor Levendulás Pálpataka. Anyósmentes övezet Csere-negyed Farkaslaka. Az elmúlt két évben kiépítették itt az ivóvíz- és szennyvízrendszert, nemrég pedig térkővel borították a negyed utcáit.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szencsedi nárciszmezők gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Hervadó nárciszok - Nagyon sajnálom, hogy nem jöttem ide vagy 10 nappal korábban, mikor még több virág volt kinyílva, de így is még rengeteg volt belőlük...
 • Nem találtam a saját dobozomat, rejtettem újat - A nárciszok még csak most kezdenek nyílni...
 • Még nem nyilnak a nárciszok - Az idén még nem nyiltak ki a nárciszok rendszerint május elején nyilnak...
 • Illatfelhő - Az eső zuhogott, a nárciszok illatoztak, nem győztünk betelni a tengernyi nárcisz látványával...
 • A nárciszok illatától menekülő fekete bárány - Pálpataka, Fenyőkúti-tőzegláp irányából érkeztem a helyszínre...
 • Kinyíltak a nárciszok - Kinyíltak a nárciszok és nagyon szépek...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szencsedi nárciszmezők? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó
Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó
A szencsedi nárciszmezőket elhagyva, Fenyőkút felé a kerékpárúton egy tó mellett haladunk el.
Szénégetők
Szénégetők
Farkaslaka határában, a Kalonda-tetőn még sokan foglalkoznak faszénégetéssel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.