KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Szurdok-kő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szurdok-kő

Szurdok-kő

A Szurdok-kő kilátópontjairól fantasztikus panoráma nyílik az alattunk kanyargó Békás-patakra, a korondi ajándékárusok bódéira. Ezt a részt nevezik a Pokol tornácának. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: A Rajztábla . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szurdok-kő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szurdok-kő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
5922 Bardócz-kő Békás-szoros Hargita megye. Nevezik még Lapos-falnak is. (itt geodobozt is lehet keresni)
6158 Mosógép. Békásszoros település nyugati végében, a Súgó-szoros Természetvédelmi Terület bejáratától nem messze, közvetlenül az út mellett, a Békás-patak medrében egy fából ácsolt mosógépet találunk.
6556 Sugó-kő kilátópont. A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található. (látnivaló és geodoboz)
6943 Astragalus vasalt mászóút. 2.2 km-re. (turisztikai hely geoládával) 7222 Sugó-szoros. Békásszoros falu felső felében, a Sutu-szer nevű falurészben található. (itt geodobozt is lehet keresni)
7244 Kupás-kő. 8020 Lucs-kő. A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő.
8117 Tündérkert. 10026 Kis-Cohárd. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.
10045 Wild Ferenc-emlékút via ferráta. 11160 Fekete Bitka. Innen Lucs-kő irányába haladunk, de nem térünk majd le balra a kőhöz, hanem egyenesen folytatjuk utunk a gerincen, majd jobbra térve kimászunk a Fekete Bitkára.
11690 Gyilkos-kő Békás-szoros. Pár perc mulva a meredek oldalban elérjük Gyilkostó ezen a vonalon található utolsó üdülőjét.
11806 Bunker a Fekete-Bitka oldalában. Megnéztük közelről, és csodálkozva láttuk, hogy betonfal van beomolva alatta, a meredek oldalon.
12067 Panoráma kabin. 12387 Kőerkély. 12786 Gyilkos-kő kilátó. 13251 Gyilkos-tó. 14020 3783. 4.5 km-re. A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad.
15063 Alsó-szoros. A Kis-Békás-patak Békás folyóval való torkolatától 3 km-el fennebb a Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye.
15879 Kerek-kő. 17772 Felső-szoros. Kisbékás szórványtelepülés területén két szép mészkő szurdok található.
19330 Gyümölcsénes-tető. A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le.
22774 Kis-havas. A Kis-havas a Likas testvércsúcsa.
22894 Likas-zsomboly. 7.3 km-re. A feneketlen mélységűnek hitt, vulkáni kürtőnek képzelt aknabarlang mészkőben képződött.
24040 3751. Épületmaradványokat találunk itt, melyek annak a sodronypályának az ellensúlyát képezték, mely köztes pillér nélkül ívelt légvonalban a Nyerges-nyakig, tovább pedig a Békény-patak völgyéig, és a Kis-György-patak szádánál zárult.
24451 Sziklavilág. A Lóduj-nyeregben már megcsodálhatjuk a panorámát.
25676 Fekete-Hagymás-csúcs. A Fekete-Hagymás a Hagymás-hegység második legmagasabb hegye.
26436 Tósaroki barlang. A barlang a Hagymás-hegységben található, az ország leghosszabb konglomerát kőzetben formálódott barlangja, kilenc terme közül kettő járható barlangász felszerelés nélkül.
27899 La Radu mosógép. A főútról Zsedántelek felé kell letérni.
28430 Száraz-patak. 29023 Vit-havas. A Vit-havas a Hagymás-hegység északi felének egyik legnevezetesebb kilátópontja.
29233 Patkó-kő.
29359 Bumeráng-szikla. 29996 1742. 31168 Fehér-mező Hagymás-hegység. A Nagyhagymás hegységben található mészkő plató.
34176 Felső-mező Hagymás-hegység. 10.9 km-re. A Felső-mező a Fehér-mező felső, keleti részében található.
37884 Melegvíz-forrás. A forrásból kiömlő víz azonmód egy bővizű patakot alkot.
38135 Balázs-csúcs. A La Radu mosógéptől folytatva utunk, a Balázs-nyakban hagyva autónk, a Hegyes-havas irányába indulva, kimászhatunk a csúcsra, melynek déli oldala sziklás.
38625 Nagyhagymás-csúcs. A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre.
40453. 43473 Olt forrás Hargita megye. 13.8 km-re. Az Olt folyó hossza 670 km, vizgyűjtő területe 24.
43564. 44761 Pásztor-kő Hagymás-hegység Hargita megye. 45056 Vasalt mászóút. A vasalt mászóút végén egy kis sziklatetőre jutunk, ahol épp annyi hely van, hogy egy pár ember elfér.
45128 3642. Erről a csodálatos 3 forrásról kapta nevét a völgyben elterülő település.

Románul - in limba romana: Piatra Surducului Muntii Hasmas

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bardócz párkányai
Bardócz párkányai 0.35 km-re. RH4485 Bardócz párkányai Békás-szoros
Magyarok hídja
Magyarok hídja - A Magyarok hídja, vagy befejezetlen híd a Békás-szorosban, a Pokol tornáca és a Pokol torka között, az Őrtorony alatt, a Kis-Békás-patak torkolatánál található.
Mária-kő északkeleti lelátó
Mária-kő északkeleti lelátó - A Mária-kő a Békás szoros délkeleti részén, a szurdok és a Kis-Békás patak között ékeskedik.
Kis-Békás kilátópont
Kis-Békás kilátópont - A Kis-Békás-patak egy befejezetlen hídnál, az úgynevezett Magyarok hídjánál ömlik a Békás-patakba.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szurdok-kő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • A nap harmadik ladaja volt ez - Egy csodalalatos, ugyanakkor felelmetes elmeny volt innen latni a Bekas-szorost...
 • Szurdok-kő - A  felelmetes sziklafalak gerincen megtalaltuk a kevesbbe latogatott ladat...
 • A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával találtuk meg ezt a ládát is, szintén csapatmunkával...
 • Új híd és pihenőhely - Nemrég vaskorlátot erősítettek a Magyarok hídjának befejezetlen betonhídjára, valamint egy fából ácsolt híd segíti az átkelést a Kis-Békás-patakán...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szurdok-kő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.