Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Tálasbérce - Székelyvarság - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tálasbérce - Székelyvarság

Tálasbérce - Székelyvarság | Hol van ez a hely?

Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága.

Erdély keleti szélén, a Székelyföldön helyezkedik el, közigazgatásilag Hargita megye része. Dél-Görgényi havasokban, a vulkanikus eredetű Székelyvarság-i medencében található 830-1050 m-el a tengerszint fölött, a Nagy Somlyó és a csomafalvi Délhegy tövében. Területe északon Gyergyóalfalu és Csomafalva községgel, keleten Zetelakával és Újfaluval, délen Oroszheggyel és Farkaslakával nyugaton pedig Koronddal  és Parajddal határos.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Torony 136 Google Föld kép Kilátótorony Biciklis turistajelzés A létra felett A torony felső része Tálasbérce Ritka erdő 1 Ritka erdő 2 2269. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tálasbérce Székelyvarság fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelyvarság és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tálasbérce! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tálasbérce Székelyvarság közelében?
Zeteváraljai víztározó Zeteváralja. A zeteváraljai völgyzáró gát és a víztározó vagy népszerű nevén zetalaki gát, a Nagy-Küküllő felső szakaszának egyetlen mesterséges tava. Víztározó - A Zetelaki-gátnál voltam.
Fenyőkúti tőzegláp. A Fenyőkúti tőzeglápot én a szencsedi nárciszmezőkről, kerékpárúton közelítettem meg, Fenyőkúton át. Pótoltam a hiányzó dobozt - A tegnap ellenőriztem a rejtést, a dobozt nem kaptam meg. (látnivaló és geodoboz)
Kerektó Pálpataka. Vármegyehatárjelző kő Sikaszó. Sikaszó a Fenyéd és Gyergyótekerőpatak közötti 138-as számú úton taláható, a Libáni-hágótól 11 km-re, az Alsó-Veresbükk-patak torkolatánál. Kivágott erdő - Aki nem járt a környéken, hamar induljon el csodálja meg ezt a vidéket.
Parajdi faszerkezet. Rég jártam arra, akkor még csak a gátként szolgáló farönk volt ott.
Ördögútja Oroszhegyi Mogyorós. Ördögútja Zetelaki Szőlőhát. Az Ördögútja második töltésszakasza a szentkirályi Nyírtől a zetelaki Szőlőhátig vonul, majd a Nagy-Küküllő Ivó hídjához ereszkedik be.

Tálasbérce Székelyvarság románul - in limba romana: Varsag


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelyvarság térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tálasbérce gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Ládaellenőrzés - Ha már itt jártunk, ellenőriztem az itt elrejtett geodobozt...
 • A régi dobozhoz nem lehet hozzáférni, itt hagytam egy újat is - A kilátónál egy osztálykirándulás volt, bömbölt a zene...
 • Jégbefagyva - A zuhogó februári eső és a latyakos hó ellenére is megkerestük a geodobozt...
 • Tovább, tovább - Tovább kicsit a vízeséstől, ismét meglepetés fogad...
 • Magaslat - Gyönyörű volt az idő és a kilátás páratlan...

Sikerült eljutni Székelyvarság környékére? Tetszett a Tálasbérce? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Parlament
Parlament
Parlament, vegyes üzlet és kiskocsma - Székelyvarság.
Csorgókő-vízesés
Csorgókő-vízesés 1.01 km-re
RH1401 Csorgókő-vízesés Székelyvarság

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.