Tálasbérce - Székelyvarság - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Varsag - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Tálasbérce - Székelyvarság

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Torony 136 Google Föld kép Kilátótorony Biciklis turistajelzés A létra felett A torony felső része Tálasbérce Ritka erdő 1 Ritka erdő 2 2269... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Tálasbérce Székelyvarság rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
10161 Tartód vára. Tartód vára Székelyudvarhelytől légvonalban 35 km-re északra, a Nagy-Küküllő forrásvidékén, Székelyvarság község Bagzos határrészének közelében található. 23158 Zeteváraljai víztározó. A zeteváraljai völgyzáró gát és a víztározó vagy népszerű nevén zetalaki gát, a Nagy-Küküllő felső szakaszának egyetlen mesterséges tava. 24665 Zetelaki gát. 26053 Fenyőkúti tőzegláp. A Fenyőkúti tőzeglápot én a szencsedi nárciszmezőkről, kerékpárúton közelítettem meg, Fenyőkúton át. 26348 Kerektó. A Parajdi-medence szélén, nagykiterjedésű vulkáni fennsík tetején, sok helyen a megálló csapadékvíz eltőzegesedett lápok kialakulásához vezetett, ilyenek a Pálpatakán, Bencéd, Fenyőkút és Fenyősmező közelében mocsári növényzettel borított tőzeges területek, mint például a Kerektó. 28775 Sikaszó. Sikaszó a Fenyéd és Gyergyótekerőpatak közötti 138-as számú úton taláható, a Libáni-hágótól 11 km-re, az Alsó-Veresbükk-patak torkolatánál. 29817 Parajdi faszerkezet. A parajdi faszerkezet helyét illetően egy erős tippem van. 29918 Ördögútja. Az Ördögútja töltésvonulat, a kelet-erdélyi, székelyföldi gyepűrendszer része. 31808 Ördögútja. Az Ördögútja második töltésszakasza a szentkirályi Nyírtől a zetelaki Szőlőhátig vonul, majd a Nagy-Küküllő Ivó hídjához ereszkedik be. 32059 Várköve. Csomafalva terjedelmes erdőségei között egy Várhegy nevezetü havas levén, ez elnevezés oly vonzerővel hatott reám. 32543 Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó. A szencsedi nárciszmezőket elhagyva, Fenyőkút felé a kerékpárúton egy tó mellett haladunk el. 32775 Vadaspark. Ez alkalommal nem sikerült bejutnunk a vadasparkba, mert nem jelentkeztünk be előre. 33259 Harangláb. Korondtól 7 km-re, a Miklós patak mentén, kb. 33284 Nárciszrét. Az oroszhegyi nárciszrétek a falutól északra vannak, a Mákvára dombjától észak felé haladva, kb. 33915 Szent László-kápolna. Római őrhely a Kápolna-dombon, Oroszhegy közelében, amit a néphit Szent Lászlótól származtat és kápolnának néz. 34148 Urusos-kút. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek.

Néhány székely szó jelentése:
Diszké = Magtalan, meddő tehén. Dobonka = Alacsony, fából készült, hengeralakú víztartó edény. Dogojzni = Dolgozni. Dögönyöl = Ütlegel. Domikás = Száraz kenyér darabokra törve, túróval meghintve, és melegvízzel leöntve. Dufla = Igen jó minőségű.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Parlament
Parlament, vegyes üzlet és kiskocsma - Székelyvarság.
Csorgókő-vízesés 1.01 km-re
RH1401 Csorgókő-vízesés Székelyvarság
Jézus kútja 1.55 km-re
RH1887 Jézus kútja Székelyvarság
Gergely János-féle kővályú 1.57 km-re
RH1889 Gergely János-féle kővályú Székelyvarság
Uz Bence sírja 1.75 km-re
RH1888 Uz Bence sírja Székelyvarság

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ládaellenőrzés - Ha már itt jártunk, ellenőriztem az itt elrejtett geodobozt...
 • A régi dobozhoz nem lehet hozzáférni, itt hagytam egy újat is - A kilátónál egy osztálykirándulás volt, bömbölt a zene...
 • Jégbefagyva - A zuhogó februári eső és a latyakos hó ellenére is megkerestük a geodobozt...
 • Tovább, tovább - Tovább kicsit a vízeséstől, ismét meglepetés fogad...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.