LátnivalóGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Újfalvi kőbánya - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Újfalvi kőbánya

Újfalvi kőbánya

Az Újfalvi bányában kitermelt kő vulkanikus eredetű andezit, amely piroxént és hornblendát tartalmaz. Születése körülbelül 6,5 millió évre tehető, a Görgényi hegyek vulkanikus kitöréseinek eredményeként. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kerítés Kilátó Andezit oszlopok A kőfejtő kifejtési homloka Újfalvi kőbánya. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Újfalvi kőbánya fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Újfalvi kőbánya! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
25795. (érdekes hely geoládával) 26021 Faharangláb Tinkák. A Fekete-Rez déli oldalában fekvő szórványtelepülés és hegyi klimatikus üdülőhely, Marosfő, három részből áll. (látnivaló és geodoboz)
27189 Szent Péter és Pál katolikus templom. Gyergyócsomafalva Gyergyóalfalu és Gyergyóujfalu között terül el ott, ahol a Nagy-Somlyó vize a Marosba ömlik. (itt geodobozt is lehet keresni)
27409 Bojzás-forrás. 8.7 km-re. A környéken itt nyílik legkorábban a hóvirág, a farkasboroszlán, a csillagvirág és a májvirág. (itt geodobozt is lehet keresni)
27820 Nagyloki-borvíz. A Nagyloki borvíz a Nagylok-patak földrajzi baloldalán található, Madicsafürdőtől 6 km-re nyugatra.
28404 4753. 29145 Szent Róza kápolna. 29243 Kicsiloki-borvíz. Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
29522 Asztalkő felé. 30100 Asztalkő Csíkkarcfalva. A tetőre kiérve, a földön heverő jelzőtáblák látványa fogad.
31070 Katolikus templom Gyergyótekerőpatak. Ha beszélni tudna, elmesélhetné, hogy Tekerőpatak határához tartozott a marosfői Tinka-telep, a Vaslábon átfolyó Heveder-patak mellett tekerőpataki kirajzással jött létre az azonos nevű település.
31086 Bálinték forrása. 31193 5021. A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található.
31300 4347. A faluhoz közelebbi első nagyobb magaslaton egy rövidebb árok van, de egy nagyobb gödörrel, valószínűleg ágyúnak.
32461 Kis-patak völgye. A völgy oldalában egy érdekes gyökérből, száraz ágból és kövekből alkotott műalkotást találunk, mely igazából csak egy felfordult facsonk.
32621 4457. Utunk jó darabig a Somlyó vize terén vezetett, azután a Kis-Somlyó hegyek közé mélyedő völgyébe tért be.
33488 Várköve. Csomafalva terjedelmes erdőségei között egy Várhegy nevezetü havas levén, ez elnevezés oly vonzerővel hatott reám.
34983 Disznórió. A Fertő-nyeregtől a Ferő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió, ahonnan nagyon jó kilátás nyilik egyrészt a Hargita vonulataira, valamint a csíki medencére, és a falvakra.
35696 Sikaszó. Sikaszó a Fenyéd és Gyergyótekerőpatak közötti 138-as számú úton taláható, a Libáni-hágótól 11 km-re, az Alsó-Veresbükk-patak torkolatánál.
36072 Szem-gyógyforrás. 37196 Súgó barlang II. 11.8 km-re. A gyergyói medence keleti oldalán a Marosba ömlő Heveder patak, majd az ide csatlakozó Borzóka  patak fogadja be a barlangból kiömlő Súgó-patakot, amelyet a hegyben összegyűlt karsztvíz táplál.
37262 Súgó-barlang. A barlang és 17 hektáros környéke természetvédelmi terület.
37294 1701. A gyergyótekerőpataki Sugó-barlang Buzogányok-terméből kiágazó Tulfolyó ágát 1966.
37416. 37570 Pucsek Jani ládája a Fertő-nyeregben. 2007.
38876. 39124 Gréces-tető. 12.5 km-re. Ha felkapaszkodunk erre a hegyre, remek kilátás tárul elénk mind a Gyergyói-, mind a Csíki-medencére és az őket övező hegyekre.
39215 Pihenő a Fekete-rez felé. Marosfőről a piros kereszt jelzésen, az erdő melletti úton haladva, mászva, kiérünk az első havasi legelőre, ahol takaros pad és asztal fogad, háttérben az Ördögmalom kőfolyásaival.
39215 1335. Eredő ága a Meszes-patak.
40506. 40968 Madicsa-fürdő Csíkkarcfalva Hargita megye. 13 km-re.   Az Olt vetőrendszerére merőleges kelet-nyugat irányú völgyben törnek elő Madicsa-fürdő és Lok-pataka borvízforrásai.
40986 Nepomuki Szent János szobra. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
41074 Fogarasy Mihály püspök mellszobra. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
41263 3014. 41457. 42001 Örmény templom. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa.
42434 Szederjesi borvíz Csíkmadaras. 13.5 km-re. A Nagy-Madaras-patak és a Császárok pataka összefolyásánál tör a felszínre, egy régi geológiai fúrásból.
42892 4971. Csíkmadarastól nyugatra, a Vasér- vagy Bánya-patakában tör fel a Küpüs-borvíz.
43856 Lok forrása Vaslábi-hegycsoport Hargita megye. A völgyben az út a meredek aljáig kocsival is járható.
44930 1552. A kilátást korlátozzák a felnövő fák, és nem egyszerü a szirtre való feljutás sem.
45426 Jézus Szent Szíve kápolnája. A környék lakói a kápolna helyét Both-várának vagy Hiripné várának nevezik.
45458 Both-vára. Tetején egykor vár állott, helyén ma kápolna található.
45797 Angyaljárás Gyergyószentmiklóson. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma.

Románul - in limba romana: Cariera Suseni

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Libán-tető
Libán-tető - A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ.
Csudáló-kő
Csudáló-kő - A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra.
Jézus lábnyoma
Jézus lábnyoma - A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.
Csomafalvi Dél-hegy
Csomafalvi Dél-hegy - A Dél-hegy (1694 m) csúcsa alatt levő kilátó sziklapereméről ráláthatunk a Sikaszó-patak völgyére, a Hargita vonulatára, a Csudáló-kőre, a Nagyhagymásra, a Gyergyói-havasokra és a Gyergyói-medence délkeleti részére.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Újfalvi kőbánya gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Bazaltos - Érdekes a vulkáni kúp maradványait fentről szemlélni...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Újfalvi kőbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.