Várhegy - Bágy - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Badeni Martinis - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Várhegy - Bágy

A Várhegy Bágy falutól északra található, rendkívül szép kilátást biztosító magaslat, ahol középkori vár nyomai fedezhetőek fel. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Távolabbról A valamikori vár helye Várhegyi panoráma 1 Várhegyi panoráma 2 Sziklafolyosó Orom tető Őzek Homoródszentmárton a várhegyről Virág Várhegy Ellenfényben... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Várhegy Bágy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
14111 Elpusztult középkori templom. Patakfalva temetőjének keleti részében nemrég régészeti kutatásokat kezdtek. 15838 Református templom. Patakfalva régi temploma az 1802. 17983 Árvátfalva. 18554 Madárpihenő. A homoródszentpáli Madárpihenő a Homoródmenti Madárvédelmi Natura 2000 terület része, így ma 200 hektáron madárvédelmi rezervátum. 20931 Unitárius templom. 21588 Gyepes. Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu. 23412 Bikafalva. 1334-ben jelentkezik először az oklevelekben de Luce néven. 24373 Kerekerdői focipálya. Székelyudvarhelytől délkeletre létezik egy kedvelt kirándulóhely, amit Kerekerdő néven ismernek. 24743 Homoródkarácsonyfalva szelídgesztenyefái. Homoródkarácsonyfalva nyugati határában, a vízválasztó keleti oldalán, 2 hektáron elterülő szelídgesztenye ültetvény található. 24765 Abásfalva. Miután elhagyjuk az Ilona völgyét Homoródfürdő felől Szentmárton fele jövet, két falu esik utunkba, Homoródkeményfalva és Abásfalva. 25010 Állattemető. A székelyudvarhelyi kisállat-temető a Szentimre utcán indulva közelíthető meg, a várostól délkelet irányba, a katonai egységen túl, az erdei focipálya előtt. 25252 Szarkakő. Az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbika, a 886 méter magas Szarka-kő, messziről csak erdővel borított csúcsnak látszik. 25516 Kopjafás építmények. Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található. 25538 Jézus-kápolna. Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr felé vezető kijáratánál, kőfallal körülvéve áll a kis kápolna, amelyet Jézus szíve kápolnának is neveznek. 25594 Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő. Székelyudvarhelyen, a Jézus szíve-kápolna közvetlen szomszédságában gyógyhatású sós források törtek fel.

Bágy környékén előforduló néhány helynév:
Vár alja - oldalos, köves szántók. Tersárta - fekete földes, lapályos szántó. Alsó oldal - fekete földű, oldalos szántó. Nagy hágó - szántóföld. Csere - oldalos fekvésű legelő. Kis csere széke - szántóföldek a Dálya patak mellett. Szederjes mező - marhalegelő. Nagy mező - marhalegelő. Arvad, Hosszú föld, Benkő almája - emelkedett szántóföldek. Szénafű - szénatermő hely a Csipkés nevű patak mellett. Fejedelem földje - marhalegelő. Pert háttya, Berbécs válla - legelők.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom és rovásemlék 0.99 km-re. 1554-ben Bagij néven jelentkezik a forrásokban, az 1567-i regestrum 20 kapuval jegyzi, míg 1602-ben Bágy a neve.
Református templom
A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik.
Református templom 3.7 km-re. Dálya néveredetéről a mese arról szól, hogy egykor tündérlányok jártak a tájon: Klára, Dála, Ramocsa.
Ábránfalva 3.73 km-re. RH5035 Ábránfalva
Unitárius vártemplom
A Nagy-Homoród völgyében, a Gyepes- és a Lókod-patakkal való találkozásnál települt Homoródszentmárton községközpont.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Lada athelyezes - A Bagyi varnal athelyeztem a geoladat, a regitol ugy jo 30 meterre delkeletre...
 • Pásztorkutyákat kerülgetve - Kocsival közelítettem meg, amennyire lehetett, a Bágy feletti konglomerát domboldalt...
 • Mászás - Mivel a tüdőgyulladásból már majdnem kigyógyultam, elvállaltam egy gyereksereg teleportálását Szovátáról a lókodi táborba (ugyanaznap vissza is) és a nap szabad részét rejtekhelykereséssel töltöttem...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.