Várhegy - Homoródalmás - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Várhegy - Homoródalmás

Várhegy - Homoródalmás

Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között. Egyik lehetséges megközelítési módja, ha Almásról a hegyen keresztűl Szentmártonba vezető uton indulunk el. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Mészkőbánya Mészégető katlanok Régi jó tanács A Várhegy Abásfalva a Várhegyről Virág 1 Virág 2 Lövéte a Nagy Suvadás tetejéről Fogarasi-havasok Lövéte Lövéte és a Nagy suvadás háttérben a Hargita. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Várhegy Homoródalmás fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Homoródalmás és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Várhegy! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Homoródalmás közelében?
9093 I világháborús emlékmű. 9756 1522. Itt, a Kis-Homoród mentén található használatban levő sóskútak egyike. (itt geodobozt is lehet keresni)
10566 Homokkő képződmények. Homoródalmás felől a Vargyas-szoros felé vezető út bal oldalán, a domboldalban látványos homokkőképződményeket láthatunk.
11759 A lövétei suvadás. Lövétén először 1913-ban indult meg a föld, majd 1970-ben megismétlődött, jelentős anyagi károkat okozva, falurész tünt el következtében, és új negyed alakult. (látnivaló és geodoboz)
14202 Gyepes. Érdekes módon, rendkívül kevés leírást lehet találni erről a kis faluról, még Orbán Balázs is csak utal rá nagy művében, a Székelyföld leírásában, pedig rendkívül eredeti, érintetlenségben megmaradt, és ezért is értékes falu. (különleges hely geodobozzal)
15496 1524. 4.9 km-re. Homoródkeményfalva egyik kevésbé ismert nevezetessége, amelyről a helybeliek is kevesen tudnak, a Hollókő. (látnivaló és geodoboz)
16133. 16827 4894. Jócsorgó-kővályú.
18400 Ugron-kúria. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el.
18711 Egykori szélmalom. Messze környéken nem látni hasonló épületet.
18821 Kerekes Julcsa háza. Épült a 19.
19534 Román Viktor szoborpark. Bükkfalva egyik látványossága a Román Viktor szoborpark, ahol a homoródszentmártoni születésű Román Viktor műveinek arányos felnagyításával, testvére, Román Elemér építészmérnök mutatja be a szobrász alkotásait.
19600 Asszony-bosszantó csárda Lövéte. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.
19914 Katolikus templom. 20093 Nádasszéki sósfürdő. 6.4 km-re. A Vargyas-patak jobb partján elterülő sós lápon alakult ki.
20181 Unitárius vártemplom Homoródszentmárton. 20259 Ördögárok Hargita megye. Környékünk tele van titokzatos régi létesítmények nyomaival, egyesekről többet, másokról kevesebbet lehet tudni, vagy éppenséggel csak a regék, mondák tanuskodnak róluk.
20856 Nádasszéki borvízforrás. A nádasszéki sósfürdőtől felfele, nem messze az út túlsó oldalán, a Vargyas-patak bal partján található.
20900 Rókaváros. Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya.
21069 Iskolamúzeum. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik.
21336 Kőmező-patak zuhatagsora. A beömlési pontja keresztezi azt az ösvényt, amelyen a turisták bejárják a szurdokvölgyet.
21842 Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya Hargita megye. 21996 Moly-tó. A kettő közül kétséget kizáróan a Moly-tó a látványosabb, és a nagyobb kiterjedésű.
22398 Hegyi menedékhely. 22649 Sós kút. A sóskút mélysége 0,55 m, a vízoszlop magassága 0,55 m.
22752 Vándorsólyom via ferrata Beszállási pont Vargyas-szoros. Azt lehetne mondani, hogy Kovászna megye via ferratája, mert majdnem itt van.
22762 Vándorsólyom via ferrata. Megcsodálhatjuk a kilátást, és a különleges sziklai növényzetet.
22831 Tatár-kápolna. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai.
23029 Vargyas-patak. A Vargyas-szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargita lábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke.
23440 Dénes István emlékdoboz. Itt, az Orbán Balázs barlang bejáratánál emléktábla avatásra került sor.
23578 Tatárlik Vargyas-szoros Hargita megye. 23641 Csala tornya. A tatárok tábort vertek Kőmezőben, és várták, hogy az éhség kergesse ki az ostromlott népet a barlangból.
23833 Orbán Balázs-barlang Vargyas-szoros. 24005 5071. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
24197 Csudálókő. 24630 Kőcsűr. A Kőcsűr, mely tulajdonképpen egy boltív a sziklában a Vargyas-szoros alsó végénél található, egy erdős sziklaszál tetején, közvetlenül a patak felett, átellenben a Medvék szigetének nevezett kis hordalékszigettel.
25318 Dobogófürdő. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak.
25996 Lobogó-borvízforrás. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
26002 Unitárius templom Recsenyéd Hargita megye. Középkori templomról nincs adat.
26175 Református templom Lókod. Fölötte emelkedik a 856 m magas bágyi Várteto, melynek túloldalán található a népszokásairól nevezetes Bágy falu.
26219 Szelídgesztenye-liget. A szelídgesztenyén kivül a ligetben megtaláljuk a diófát, az erdei fenyőt, a vadalmát és a fehér akácot is.
26520 Székely Selters borvízforrások. 26709 Vashámor Szentkeresztbánya. 26988 Nagy-aratás. Most már sejtjük, honnan jönnek a teherautók, és minek lett ott aszfalt.
27064 Ejtőkő. Erdővidék népművészetéről híres falujából Vargyasról indulunk, a Vargyas patak völgyén fölfele a Homoródalmási Orbán Balázs barlang irányába.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Földvár
Földvár - Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni.
Kőbánya
Kőbánya 0.34 km-re. RH4455 Kőbánya Homoródalmás
Katolikus temető
Katolikus temető - Római katolikus temető a Szármány-hegy lábánál - Homoródalmás.
Sóskút
Sóskút - A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján.
Abásfalva
Abásfalva - Miután elhagyjuk az Ilona völgyét Homoródfürdő felől Szentmárton fele jövet, két falu esik utunkba, Homoródkeményfalva és Abásfalva.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Homoródalmás térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Várhegy gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Gyöngyvirág, madárijesztők, és szarvasok - A geoüveggel megjelölt földvár felől érkeztünk ide, majd innen ereszkedtünk le újra a kőbányához...
 • Toronyirányt - Lövéte és Homoródalmás között valahol félúton félrehúztunk, leparkoltunk...
 • Sikerült eljutni Homoródalmás környékére? Tetszett a Várhegy? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.