Dévai várrom - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Deva - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Dévai várrom

A dévai várrom Déva központjában levő Várhegyen található. A hegytetőn levő, romos állapotban levő vár legrégibb része egy falgyűrű. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A sikló előtti parkoló A sikló Információk A dévai várrom Kapu A két összenőtt fa Déva a várból Sportközpont Bejárat, és bejárók. Élethalálharc Épül a vár... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Dévai várrom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
41360 Bem-emlékoszlop helye. A domborműves emlékoszlop azt a helyet jelölte meg, ahol Bem altábornagy 1849. 45973 Cocomisli. 48811 Vajdahunyad vára. Hunyad vára a Zalasd patak meredek partja fölé emelkedő dombon létesült a XV. 50375 Óhunyadvár. Vajdahunyad déli szélén, a Hunyadiak történelmi nevezetességű családi várának közelében, a Cserna és a Zalasd összefolyása felett emelkedő 319 m magas Szentpéter-hegyen fekszik a korai Árpád-korban épült Óhunyad vára. 51191 Chizid-erdő. 51672 Pád-i eltűnt magyarok. 60059 Református templom. 61249 Vörös Bástya. A reneszánsz épületet megvásárolta a Ferences Szerzetesrend, hogy azt felújítva, egy Bethlen fejedelemre emlékező Múzeumot, és országúti vendégfogadót alakítsanak ki az évszázados falak között. 61309 Bethlen Gábor-múzeum és várkastély. Marosillye egykori várkastélyából napjainkra már csak egy 15 x 15 m bástya maradt fenn. 64574 Régi templom. Zeykfalva látnivalója a 13. 66728 Római fürdő. Az Erdélyi Érchegység déli részén, Feredőgyógy településen olyan szénsavas források törnek a felszínre, amelyek környezetükben jelentős mennyiségű mészanyagot halmoztak fel. 68279 Zubogó-vízesés. 69987 Máda barlangvár. A Máda község északnyugati szélén, a Gyógyi-patak partja közelében álló utolsó ház kertje mellől indul északi irányban az az ösvény, melyen kb. 70179 Lunkoj-to. 73011 Dosul Dobarlesei-barlang. Dosul Dobarlesei-barlang. 75442 Zsinagóga. A szászvárosi zsinagóga a XVIII.

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


A dévai gyerekek
A dévai ferences kolostor, és Csaba testvér gyerekei.
Katolikus templom 7.91 km-re. RH0238 Katolikus templom Csernakeresztúr
Arborétum
A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam.
Jósika-kastély 10.02 km-re. Branyicska várkastélya, a Jósika-kastély, Branyicska község nyugati szélén, a Marostól északra található dombon áll.
Branyicska tava 10.4 km-re. RH3180 Branyicska tava

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Déva - Ha valaki meg akarja találni a dobozt, az ne a lifttel menjen fel a várba...
 • A sikló, az új doboz, és a régi képek - Nem értem, hogy miért kell a sárban tapicskolni, amikor ott a sikló :-) Egyébként egy külön élmény azon a ferde pályán a magasba emelkedni, és látványos is...
 • Dévai sárgyúrás - A város felől, a Vár utca felől közelítettük meg a várat, a sárban tapicskolva, a kerítések mögül kiacsarkodó kutyák ugatásának a hangzavarában, de ahogy kiértünk a házak közül, kellemessé vált a séta...
 • Karbantartás - Köszönöm a visszajelzést...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.