Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Malajesd vára - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Malajesd vára

Malajesd vára | Hol van ez a hely?

A Retyezát-hegység északi lábánál húzódó Hátszegi-medence déli szélén, a Szálláspatak vize mellett fekszik Malajesd község. A falu déli szélén lévő dombon tekintélyes rom magasodik, Malajesd vára.

A vár történelméről írásos adat nem maradt fenn. Egyes vélemények szerint a Szerecsen család birtokolta. Építését korábban a XIII.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Első rálátás a várromra Előtérben az egykori várfallal Torony A várrom felé 480 Malajesd vára 487 488 489 493 495. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Malajesd vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Malajesd vára! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Malajesd vára közelében?
Fenyőkközti-tó. Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén. A Mohos kistestvére - Az előző bejegyzést megerősíthetem, valóban a Mohos és a Szent-Anna-tó emlékét idézte fel bennem. (látnivaló és geodoboz)
Pietrele-vízesés. A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használt megközelítését ajánljuk. Gyors találat - A tavalyi térkép miatti kudarc után az idén sikerrel jártunk. (látnivaló és geodoboz)
Csurila-nyereg Retyezát-hegység. Csurila-nyereg, románul Saua Ciurila.
Gáles-tó. A Gáles-tó a Gáles glaciális völgyben található. A Retyezát legszebb tava - A tó szépsége túltesz bármelyik Retyezát-beli testvérén. (látnivaló és geodoboz)
Nagy-csúcs Retyezát-hegység. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Szifonok, geovib...orok és a zoknibavaló - Rendben, egy félszifon, esetleg egy rövid szifon is jöhet. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sztenisóra-vízesés Retyezát-hegység. 11.3 km-re. Sztenisóra-vízesés, románul Cascada Stanisoara.
Tó-csúcs Retyezát-hegység. Rossz-völgyi-csúcs Retyezát-hegység. Brazovay-kastély Nagypestény. Nagypestény déli részén áll, a főúttól keletre.
Református templom Őraljaboldogfalva. Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették. 3 dobozka - Őraljaboldogfalva református templománál 3 dobozt találtam egymás mellett.

Malajesd vára románul - in limba romana: Cetatea Malaiesti Salasu de Sus


Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Malajesd vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A várat átépítették - A falakat megerősítették, a tornyot felfalazták és lefedték...
 • Jót kuncogtunk - Ott voltam a rejtésnél...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Malajesd vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pestere védbarlang
Pestere védbarlang
Pestere egykor erődített barlangját Parospestere határában kereshetjük fel.
Erődítmény
Erődítmény
Felsőszálláspatak község a Retyezát-hegység északi lejtőjének végében, a Hátszegi-medence déli részében terül el.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.