Pelága-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Nucsoara Salasu de Sus - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Pelága-csúcs

A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A Bukura-tó a gerincről Valea Rea a Pelágáról A Papusa-csúcs a Pelágáról A Pelága-csúcs a Valea Rea felől Peleága-tó... A csúcs túloldalán... Hópárkány... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Pelága-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
3771 Papusa-csúcs. A Retyezát-hegység a Kárpátok délkeleti vonulatának egyik legnépszerűbb, leginkább járt magashegysége. 4418 Nagy-tó. Nagy-tó (Lacul Mare). 4562 Bukura-nyereg. Bukura-nyereg, románul Curmatura Bucurei. 5533 Kis-Bukura-tó. 5809 Rossz-völgyi-csúcs. Rossz-völgyi (Valea Rea)-csúcs. 5869 Pietrele-tó. Pietrele-tó (Köves-völgyi-tó). 5872 Lia-tó. 6572 Bukura-csúcs 2. Bukura-csúcs 2, románul Varful Bucura II. 6572 Kusztura-nyereg. Kusztura-nyereg, románul Saua Custurii. 6644 Tamás-szikla. Tamás-szikla, románul Bordul Tomii. 7052 Zergebak-csúcs. Zergebak-csúcs, románul Varful Tapului. 7454 Viorika-tó. Viorika-tó, románul Viorica. 7520 Bukura-csúcs 1. Bukura-csúcs 1, románul Varful Bucura I. 7709 Kapu-tó. Kapu-tó, románul Lacul Portii, Taul Portii. 7922 Florica-tó. Florica-tó, magyarul kiejtve Florika. 8126 Zergebak-tó. 8192 Sztenisóra-tó. Sztenisóra-tó (Esztena-völgyi-tó).

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Pelága agyarai 0.31 km-re. Pelága agyarai, románul Coltii Pelegei - Retyezát-hegység.
Pelága-nyereg 0.55 km-re. RH2397 Pelága-nyereg Retyezát-hegység
Pelága-tó 0.82 km-re. Pelága-tó, románul Lacul Peleaga vagy Taul Ghimpele - Retyezát-hegység.
Pietricele-tó 1.01 km-re. Pietricele (Kövecskés)-tó - Retyezát-hegység.
Kis-Pelága-tó 1.04 km-re. Kis-Pelága-tó, románul Lacul Peleguta (magyar kiejtés Peleguca) - Retyezát-hegység.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Csak így tovább - Gratulálok én is! Várom a következő bejelentéseidet...
 • Mindennapi bájaink - Gratulálok az első geodoboz megtalálásához, pontosabban a bejelentéséhez :-) Várjuk a többi bejelentést is...
 • Sikeres csúcshódítás - A Gentiana menedekháztól indultunk túrázni, és egy kissé fárasztó csúcshódítás  után, kellemes tarsaságban találtuk meg a dobozkát, viszonylag könnyen...
 • Első - Szeles, ködös szeptember elseje...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.