Zsinagóga - Szászváros - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Orastie - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Zsinagóga - Szászváros

A szászvárosi zsinagóga a XVIII. századból származik, szakrális épitmény. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Zsinagóga Körbástya Körbástya 1 Városháza... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Zsinagóga Szászváros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
35391 Római fürdő. Az Erdélyi Érchegység déli részén, Feredőgyógy településen olyan szénsavas források törnek a felszínre, amelyek környezetükben jelentős mennyiségű mészanyagot halmoztak fel. 35846 Zubogó-vízesés. 36452 Bem-emlékoszlop helye. A domborműves emlékoszlop azt a helyet jelölte meg, ahol Bem altábornagy 1849. 37978 Kenyér-hegy. 38836 Az Arany-hegy lábánál. A láda az Arany-hegy lábánál, Piski (Simeria) közelében van. 39909 Aranyvár. Piski városka fölött, az Érchegység Nagyági csoportjának délii végében, az itt északnyugatra kanyargó Maros jobb partján fekszik Arany község. 45508 Arborétum. A piski-i arborétum egy mesebeli szép hely, annyira, hogy egy órát kóvályogtam benne a zuhogó esőben, és nagyon jól éreztem magam. 61745 Máda barlangvár. A Máda község északnyugati szélén, a Gyógyi-patak partja közelében álló utolsó ház kertje mellől indul északi irányban az az ösvény, melyen kb. 62310 Katolikus templom. 65808 Régi templom. Zeykfalva látnivalója a 13. 71036 Barlangvár. Az erdélyi Érchegység délkeleti részén, a festői Glodi szorostól kissé délre találjuk Erdőfalva községet, ahová legkönnyebben Szászváros felől Algyógyon keresztül juthatunk el. 72716 A dévai gyerekek. A dévai ferences kolostor, és Csaba testvér gyerekei. 72770 Dosul Dobarlesei-barlang. Dosul Dobarlesei-barlang. 75442 Dévai várrom. A dévai várrom Déva központjában levő Várhegyen található. 75925 Chizid-erdő. 76434 Fetele Albe szentély. Ez egy dák település és hasonlóan a többi feltárt erődítéshez itt is megfigyelhető a mészkő tömbökből épült falazási technika a murus Dacicus. 80993 Vajdahunyad vára. Hunyad vára a Zalasd patak meredek partja fölé emelkedő dombon létesült a XV.

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kun Kocsárd emlékére
20 évvel ezelőtt Csaba testvérrel Szászváros utcáin sétálva megnéztük Kun Kocsárd és Kun Géza mellszobrainak néhai helyét, ahol ma egy repülőgépépítő mérnök mellszobra, és repülőgépének makettje látható.
Ferences templom és kolostor
Ferences kolostorról már 1260-ból van adat a vatikáni Varasinum írásos kódexben.
Piros és Fekete 2.27 km-re
RH1692 Piros és Fekete Szászváros
Pád-i eltűnt magyarok 8.12 km-re. RH4316 Pád-i eltűnt magyarok
Református templom
A református templom, egy régi, lebontott református templom helyén, a harmincas években épült.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Zsidók - A zsinagóga az megtaláltatott...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.