Bodvaji temető - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Herculian Batani - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Bodvaji temető

2011 júliusa óta a bodvaji egykori temető még megmaradt 8 sírköve már könnyen megtalálhatók, az őket rejtő tisztás szépen rendbehozva. Ennek emlékére, és a völgy vonzerejének növelésére rejtettünk ide. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A temető Bodvaji temető A temetőfelújító csapat A temető Temetőfelújítás Sírkőfelújítás Munka közben Sírkő 1 Sírkő 2 Híd a patak felett Borvíz... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bodvaji temető rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
2707 Benedek Elek borvizes barlang. A Benedek Elekről elnevezett, Székelyföld természeti ritkaságának számító, borvizes barlangok Kisbacon határában, a Fenyős-patak baloldali ágának, az Érces-patak völgyében találhatók. 3102 Ércesi Mohás borvíz. Az Ércesi Mohás borvíz a Fenyős-patak vízgyűjtő medencéjében található, a Benedek Elek borvizes barlang felé vezető ösvény alatt, annak baloldalán. 3649 Bükkfa ablakkal és kapuval. A Fenyős-patak völgyéből másztam ki a domboldalon, a Benedek Elek borvizes barlang irányába. 5442 Égető kemencék. A Fenyves-patak völgyében, a Buzgó borvíztől 1 km-re északra, az út egy kisebb tisztást kerül meg. 8374 Fenyősági borvíz. 9976 Rakottyás vadászház. 14149 Fingós borvíz. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. 16548 Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz. 17392 Faluborvize forrás. A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található, a bodvaji letérőtől kb. 17609 Benedek Elek fürdő. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. 17867 Kakukkhegyi erdészház. Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez az erdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. 18573 Veres János borvíz. 19377 A bükkfa szíve. A Pisztrángos-patak völgye felett, közel a Pisztrángosi-borvízforráshoz, több méretes bükkfát találunk. 19641 Pisztrángos borvízforrás. Uzonkafürdőből vezet az út a Pisztrangos-patak völgye fele, ahol régen Uzonkafürdő elődje, az egykoron híres Pisztrangosfürdő volt, de ez a XVIII. 20410 Sási borvíz. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, kb. 20674 Aszópataki aranybányák. Csíkszentsimontól nyugatra, a Bartis és Aladár-tető között, az Aszó-patak mellett aranybányák voltak, ahol még egy kevés ezüstöt is lehetett találni.

Néhány székely szó jelentése:
Renyekedik = Búslakodik. Réta = Rajta. Rikóts neki = Kiálts neki. Rittyegtet = Ütemesen behajlít. Rittyent = Ostorával nagyokat pattint. Rókanca = Erdőbejáró szekereken, szánokon van.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bodvaji vashámor
A bodvaji vashámor a Fenyves-patak völgyében található.
Piknikezőhely 0.24 km-re
RH4795 Piknikezőhely Bodvaji vaskohó
Bodvaji Emberfej-szikla
A Fenyves-patak völgyében, kb.
Elek apó feredője
Elek apó feredője, Benedek Elek egykori borvizes feredőjének helye, a Kis-Köves patak északi mellékágának, a Györgykovács-patak völgyében található.
Buzgó borvíz
A Buzgó-borvíz a Fenyves-patak vízgyűjtő medencéjében található, eredete mesterséges.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Csend és nyugalom - Gyönyörű őszi napsütéses időben találtam a bodvaji temetőre, a rejtésnek köszönhetően...
 • gyönyörű idő - Megtaláltuk ezt is, sajnos a nagyobbik doboz nagyon össze van tőrva, de a tartalma rendben volt, beletettünk egy Spongya Bob akérmit, ki nem vettünk semmit...
 • Az Istenkas lábánál - Megtaláltuk...
 • Átmeneti megoldás + további információk - Mi éppen két nappal utánad érkeztünk Bodvajba az éves aktuális turistaút festési programunkra, de csak pénteken, 12-én volt időm megnézni a dobozt, és olvasni a bejegyzésedet...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.