Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bodvaji temető - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Bodvaji temető

Bodvaji temető | Hol van ez a hely?

2011 júliusa óta a bodvaji egykori temető még megmaradt 8 sírköve már könnyen megtalálhatók, az őket rejtő tisztás szépen rendbehozva. Ennek emlékére, és a völgy vonzerejének növelésére rejtettünk ide.

Bodvaj nevéről ma Gábor Áron és a szabadságharc számára öntött ágyúk jutnak eszünkbe. A Hargita déli végében lefutó Fenyős patak festői völgye ma már az egykori vashámorból és telepből csak a szépen felújított kohót rejti - és persze az egykori temetőt, amelyről a Wikipédia ezt írja: "..

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A temető Bodvaji temető A temetőfelújító csapat A temető Temetőfelújítás Sírkőfelújítás Munka közben Sírkő 1 Sírkő 2 Híd a patak felett Borvíz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bodvaji temető fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bodvaji temető! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bodvaji temető közelében?
Fingós borvíz Kisbacon. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz ez egy elegge izgalmas rejtes.
Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.
Faluborvize forrás Kisbacon. 2008-ban több erdővidéki borvízforrást vizsgáltak meg, így derült ki, hogy a környéken a Faluborvizének a legjobb az ásványi anyag összetétele. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott.
Benedek Elek fürdő Kisbacon. A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van. (különleges hely geodobozzal)
Kakukkhegyi erdészház. Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez az erdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Honismereti tura - Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat. (különleges hely geodobozzal)
A bükkfa szíve Uzonkafürdő. (turisztikai hely geoládával) Pisztrángos borvízforrás Uzonkafürdő. században megsemmisült, és ma már a nyomai sem látszanak. Villámcsapás - Az utolsó megtaláló elég rég írta a bejegyzését. (itt geodobozt is lehet keresni)

Bodvaji temető románul - in limba romana: Cimitirul din Bodvaj


Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Bodvaji temető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Csend és nyugalom - Gyönyörű őszi napsütéses időben találtam a bodvaji temetőre, a rejtésnek köszönhetően...
 • gyönyörű idő - Megtaláltuk ezt is, sajnos a nagyobbik doboz nagyon össze van tőrva, de a tartalma rendben volt, beletettünk egy Spongya Bob akérmit, ki nem vettünk semmit...
 • Az Istenkas lábánál - Megtaláltuk...
 • Átmeneti megoldás + további információk - Mi éppen két nappal utánad érkeztünk Bodvajba az éves aktuális turistaút festési programunkra, de csak pénteken, 12-én volt időm megnézni a dobozt, és olvasni a bejegyzésedet...
 • A geodoboz megrepedt - Jól ismertem a helyet, hiszen jártam már itt a bodvaji vashámornál, a Benedek Elek-borvizesbarlangnál...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bodvaji temető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Bodvaji vashámor
Bodvaji vashámor
A bodvaji vashámor a Fenyves-patak völgyében található.
Piknikezőhely
Piknikezőhely 0.24 km-re
RH4795 Piknikezőhely Bodvaji vaskohó

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.